X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Mi puchną juz stopy prawa lekko, lewa bardziej :/ ale takie delikatne to w upały mi się zdarzało.

Ita ja za 200 zł dostałam prawie 9 min :) myślę że czas nie ma znaczenia, jak dziecko jest dobrze ułożone to potrzeba tyle żeby wszystko pomierzyć.
    Mojego lekarza nie ma na tej liście ale jest lekarz u którego robiłam dodatkowe połówkowe.

I też słyszałam ze 3d nie ma wartości diagnostycznej tylko pamiątkową dla rodziców :)

eforts mnie wlasnie 2 lekarzy w 2 ciązach wyslalo na nfz na dodatkowe polowkowe do lekarza z tym certyfikatem. Obecny lekarz mi nawet powiedzial, ze to go uspokaja jak sie pacjentka u takiego specjalisty przebada i kompetencje nie mają tu nic do rzeczy.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za bardzo się do was przywiązałam i muszę nabrać dystansu, bo co rusz się dołuję, że jestem niewidzialna...

Tak więc zdecydowałam, że znikam na kilka dni... nie wiem czy to hormony czy nie, ale muszę się trochę odciąć.

Do później.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na ten filmik, to mój wygląda praktycznie tak samo, wszystko mierzone w 2d i dwa razy w trakcie przyłączone na 3d, tylko ze u mnie samą buźkę w 3d pokazywał.
    I teraz tak pomyślałam że może i dobrze że tam poszłam, tym bardziej ze jestem przed badaniami u mojego lekarza które nie wiem jak będą wyglądały wiec w zasadzie mam poczucie komfortueże wiem że jest wszystko dobrze :) lekarz z certyfikatem i dobry sprzęt, w sumie raz można pójść na boki :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa marimiko miałam Ci napisać ze jadę do Ciebie na weekend na imprezę red bula i nie wiem jak to zniose!! Nie przebywam na słońcu dłużej niż 30 min!!! Och och

zostań z nami :*
    marimiko mnie dziś cyce bolały po nocy :)

inka tylko ja za plecami poszłam i mówię tylko mężowi żeby się nie wygadał :) fakt ze umówiłem się bardzo dawno po pierwszych genetycznych podjąłam tą decyzję bo nie byłam usatysfakcjonowana, a już po następnej w 18 t byłam bardzo :) ale juz nie odwoływałam i w sumie jest ok
    dobrze że Twój lekarz ma do tego zdrowe podejście, myślę że mój nie miałby nic przeciwko ale w sumie nie mam powodów żeby mu mówić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:19

inka84 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Aaa marimiko miałam Ci napisać ze jadę do Ciebie na weekend na imprezę red bula i nie wiem jak to zniose!! Nie przebywam na słońcu dłużej niż 30 min!!! Och och

zostań z nami :*
    marimiko mnie dziś cyce bolały po nocy :)

inka tylko ja za plecami poszłam i mówię tylko mężowi żeby się nie wygadał :) fakt ze umówiłem się bardzo dawno po pierwszych genetycznych podjąłam tą decyzję bo nie byłam usatysfakcjonowana, a już po następnej w 18 t byłam bardzo :) ale juz nie odwoływałam i w sumie jest ok
    dobrze że Twój lekarz ma do tego zdrowe podejście, myślę że mój nie miałby nic przeciwko ale w sumie nie mam powodów żeby mu mówić :)

eforts ja sie stresuje bardzo, ale wiem, ze lepiej wiedziec niz nie wiedziec, a ta wiedza jest nieoceniona, bo moze kosztowac zycie dziecka. Zadne pieniądze tu nie graja roli.
    Ja bym nawet poszla na nfz, ze skierowaniem od mojego gina, ale chce zeby potrwalo dluzej zeby sie nacieszyc. Mam porownanie na nfz (extra) i prywatnie (super extra :P) . W tej ciazy wybieram opcje drugą, bo w poprzedniej mąz nie mogl z nami byc. Ech..musi byc dobrze :)
    Lepiej jest chyba iśc "na nieświadomce" co to za badanie i jaki ogrom wad mozna na nim znaleźc niz miec te swiadomosc :P Skala stresu wzrasta wprost proporcjonalnie do świadomosci.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Milcia ja tak samo pytalam sie mojego lekarza o usg 3/4d i tez stwierdzil, ze to jedynie fajna pamiatka i niezle przezycie dla rodzica, jednak ja chyba pojde ;) i mam do was pytanie... nie wiecie w ktorym tyg najlepiej wykonac takie usg?
    4 sierpnia mam to polowkowe (lekarz, ktory je wykonuje tez ma mozliwosc przelaczenia na 3d, ale nie wiem czy to zrobi, bo ide z NFZ...), 18 planowalam isc wlasnie na 3d, ale 19 mam wizyte u gina wiec tak dzien po dniu ogladac maluszka to troche bezsensu :P a gdybym chciala isc 1 wrzesnia to to bedzie juz 25 tydz
    34bw43r836g6ojbx.png
    mój gin tez jest na liście,
    mi powiedział, że jak będę na wizycie w 22 tygodniu to może być za szybko, ale można sprawdzić, więc nastawiam się na 26 tydzień

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko zostan. Zobacz tyle nas jest a jeszcze jak wszyatkie pisza ti ciezko zalapac kti co i z kim

Eforts jak to u mnie? O ktorej godzinie?
    Nikt mi nic narazie nie mowil o jakimkolwiek szwie. Mam narazie odpoczywac i kontrolowac sytuacje

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Chyba za bardzo się do was przywiązałam i muszę nabrać dystansu, bo co rusz się dołuję, że jestem niewidzialna...

Tak więc zdecydowałam, że znikam na kilka dni... nie wiem czy to hormony czy nie, ale muszę się trochę odciąć.

Do później.

Marimiko, a ile moich wpisow pozostawiło tylko echo, to chyba nie zlicze :P

Wlasnie zrobilam 20 sajgonek i sos slodko kwasny z chili i sie zastanawiam czy sie chlopaki najedza, bo ja to zjem 3 max 4 sajgonki i mam dosc, ale oni to wpitalają chinszczyzne wszystkimi otworami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:40

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja tak chce kiedys wlasnie zrobic sajginki i sosik taki slodkokwasny ale ja nawet nie wiem jakue skladniki mam kupic a co dopiero jak to zrobbic :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonki !!!!! <3

Eforts to nie masz wyboru musisz po porodzie brac sie za majstrowanie cory :D

Marimiko chcesz klapsiora ? :*

Kiara moze serial Mistresses ?

Bursztynka na puchniecie jak najmniej soli i cukru, i moczenie w chlodnym, choc jak ja spuchlam to mi zeszlo dopiero kilka dni po porodzie :/

Zjadlam chrupki bekonowe, popilam cola - jest mi niedobrze... :P

Dziekujemy za zyczenia :******

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:45

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kiara, my zaczęliśmy się skłaniać do Św. Rodziny. Póki co raczej tam będziemy rodzić.
    ja tam leżałam 3 razy i mile wspominam, tylko 1 położna bardzo nie fajna była, a reszta ok. Ale niestety tam nie każda sala porodowa ma własną łazienkę i to jest dla mnie duży minus... do tego nie ma wanien, tylko te marne, małe prysznice (widziałam) dlatego właśnie chyba bardziej chcemy Raszeję... z drugiej strony w razie czego w św. Rodzinie jest znieczulenie na życzenie, a w Raszei tylko i wyłącznie ze wskazań medycznych, także oficjalna wersja jest taka, że wcale nie ma. Czytałam też, że w Raszei nie chcą golić krocza i zrobić lewatywę, a jednak nie wiem czy przed porodem z wielkim brzuchem sam radę sama się ogolić :/ Z drugiej strony kurcze właśnie najbardziej mi zależy na super warunkach na sali porodowej, a te lepsze są znacznie w Raszei... dlatego chyba bardziej skłaniamy sie ku temu miejscu :)

Bursztynka - tak, mogło :) Maluchy w brzuchach już się ostro wiercą, nawet kiedy tego nie czujemy, wymachują łapkami, nóżkami, także bardzo możliwe, że w coś niewłaściwego Ci przyłożyło :)

Marmiko - co Ty za głupoty pleciesz :) Spójrz ile dziewczyny piszą wszystkie... ciężko jest czytając x stron odpisać każdej z osobna :) Także chyba hormonki szaleją :*

inka - tak, zgadza się. Mój lekarz jest na tej liście.
    A no widzisz, to prawdopodobnie będziemy rodzić w tym samy szpitalu :)

Ja na 3d/4d nie patrzę jak na badanie diagnostyczne, tylko tak jak już pisałam - jako na fajne przezycie dla nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko ja tez pisze i nie zawsze mi odp ale sie tym nie przejmuje bo w sumie ja tez malo sie udzielam. Dziewczyny pisza tu o wiekszosci tematow, ktore mnie nie dotycza poki co. Np wozki, ja chyba biore od kuzynki, nawet marki nie znam he he...albo ciuszki, mam az 4 pary bodow. WOW i te zle samopoczucie czy puchniecie , mnie to nie dotyczy poki co wiec nawet im nic nie doradze.

Sledze tylko aby byc na bierzaco chociaz i tak sie gubie. A od poniedzialku bede na wsi az do wrzesnia wiec juz w ogole sie zgubie bo czasu nie bedzie do nadrabiania. Ale watku nie opuszcze bo jest mi tu dobrze i musze wiedziec co u kazdej slychac, jak sie czuja i jak maluchy rosna :-)

Furia, eforts, julianna lubią tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

mam pytanie odnośnie zwolnienia lekarskiego, wiem że taki temat był już poruszany, ale znaleźć go to niemal graniczy z cudem :)

chcialam zapytać czy gin wystawia Wam zwolnienie lezace (1) czy chodzace (2)??

a tak wogóle to u nas wszystko oki, maluch szaleje w brzuchu i chodzi spać jak matka czyli kolo 1 :P dziś się wierci cały dzień nawet teraz :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, wybaczymy Ci dzisiejsze hormonki, ale nie na długo ;)

Paula, ja mam chodzące L4.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 przepraszam, że Cię tak męczę pytaniami, ale ja czuje właśnie takie jakby bóleparte tylko oczywiście mniej intensywne więc zastanawiałam się czy nie oznacza to czegoś złego tym bardziej, że lekarzowi ostatnio się moja szyjka nie podobała.. Mam nadzieje, że ból Ci przeszedł, odpoczywaj kochana:*
    Co do usg 3d to lekarz ostatnio pokazywał mi jak synek robi minki więc wartości diagnostycznej z pewnością to nie miało:) I też kiedyś pisałam, że mój lekarz sam kieruje do innego na połówkowe, żeby inny lekarz obiektytwnie zerknął na dzidzie.
    Bursztynka takie puchnięcie jest też chyba związane z nadciśnieniem w ciąży, moja kuzynka miała z tym problem całą ciąże i chodziła jak balonik..
    Marimko dostaniesz eklapsa i hormony się uspokoją! Myślę, że każda z nas ma czasem wrażenie, że jej post został niewidzialny, ale to normalne jest nas dużo, milion myśli i wątków więc zostań z Nami:)

julianna lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też mam chodzące L4

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wczoraj zerknełam tak jakos mnie natchnęło, a tam leżące kuzwwa, gdzie ja rewelacyjnie się czuje, a do tego zdązyłam juz urlop zaliczyc i wogole ciagle gdzies laze, a tu wynika, że mam plackiem lezec!!

w srode musze mu o tym wspomniec, bo znow mnie polozy dziad jeden

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko znikasz na pare dni? Fajnie jedziesz do mnie z deserkiem? Super :-D
    Ja mam l4 Lezace teraz a wczesniej chodzace.

Furia lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja mam zawsze L4 2 czyli chodzące, nawet jak musiałam leżeć :)
    hehehe mój też lubi w nocy harcować :D

karola - chyba każda ma tak, że jakiś temat ją interesuje/przypasuje/ma coś dopowiedzenia, a jakieś inne nie :) Ja np. nie wchodzę w dyskusje o nowych wózkach i modelach x landera itd. i inne takie cuda, bo nie śledzę informacji na ten temat, swoją listę ważnych rzeczy w wózku podawałam, a swój wózek wybrałam używany (dlatego wypowiadam się jak któraś wstawi używany i zastanawia się czy opłaca się kupić) i na takie wózki patrzy się trochę innymi kategoriami niż na nowe super modele :) Temat mebelków też jest mi daleki - fajne są te rzeczy, fajnie sie to ogląda, ale ja bym nie wydała 300 czy 400zł na komodę pod ciuszki czy pampersy, zresztą w ogóle mebli nie kupujemy, bo wynajmujemy, także nawet nie przeglądam co tam mają w Ikei czy gdzieś indziej. Jedynie jak uznam, że brakuje nam jakiegoś miejsca, to zamierzam znaleźć coś taniego i fajnego na olx.pl :)
    Myśle, że są tematy, które dotyczą każdej z nas - tymi usg, wymiary ciuszków itd., a sa i takie, które dotyczą tylko poszczególnych osób (typu meble). :) Zreszta każda z nas jest inna. Jedna woli się zabezpieczyć szybciej i zorganizować szybciej wyprawkę, inna zostawia zakupy na 8. miesiąc. :)

• inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi rewelacyjne sajgonki wyszly, ja pitole :P Az sie pochwalic musialam :D

Gin mi smsa wyslal,ze ostatnia biocenoze mam "prawie" dobrą i mam wcinac kwas mlekowy doustnie i dowcipnie :P

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ