Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
inka84 wrote:eforts bo przepis napisany tak, by uniknąc błedow, ktore potrafią nieźle odstraszyc od robienia sajgonek
Ale tak na prawde zrobienie sajgonek to: makaron, mieso, starta marchewke, zeszkola cebule z czosnkiem, jajkiem i przyprawami wyrobic, zawinąć w papier ryzowy i usmazyc na glebokim oleju
Przepis mój długi bo technicznie skrupulatnie opisuje, ale jak sie raz zrobi to sie pierwsze lody przelamuje bo to szybkie danie, tylko trzeba przestrzegac kilku zasad przy ich skrecaniu.
Która mi plecy wymasuje?
no dobra niech będziea gdzie kupie papier ryżowy i resztę co tam doczytam?
Karola tak tylko pytam o ten pessar, myślałam że może i Tobie założą.
W ogóle mogę kopniaki najczęściej widać już na brzuchu ale młody kopie z 3,4 razu i dość i zanim męża zawołam to już po ptokach, czasem sama jak np cos czytam i spojrzę za chwile to już jest za późnoale juz coraz częściej się uaktywnia, teraz tez chula
inka84 lubi tę wiadomość
-
Inka sajgonki przecudne! Jestem dziś objedzona po czubek kokardki a taką sajgoneczkę jeszcze bym upchnęła :]
eforts ja sama jestem pod wrażeniem, że ktoś tak może we mnie wierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:35
eforts lubi tę wiadomość
-
eforts wiekszosc dobrych marketow ma juz dzialy z "dziwnymi" produktami
Ja kupuje w Piotrze i w Pawle, ale jak mam wiecej czasu to zamawiam za 100-200 zl produkty z kuchni azjatyckiej w necie (takie co mogą polezec i sie nie popsują).
Ostatnio w Biedronce byly rzucone produkty z kuchni azjatyckiej. W Tescko kiedys widzialam, ale nie bylam juz dluuuugo, to nie wiem. To są juz popularne produkty i nie ma wiekszych trudnosci w ich znalezieniu.
Ita jak mi plecy wymasujesz to dostaniesz nawet 3eforts lubi tę wiadomość
-
Ita wrote:To bardzo zabawna kobieta - ostatnio usłyszałam od niej "Tylko nie zajadaj tego dziecka. Ja w ciąży przytyłam tylko 4kg"
WTF?! a ja już mam +5kg
Słyszysz Ita?! Nie zajadaj dziecka!
Hmm..pierwsze slysze takie sformulowanie, ale to juz inny tematCiekawa osoba z Twojej szefowej i jest cwana.
goto4, Kiara lubią tę wiadomość
-
Ita wrote:To bardzo zabawna kobieta - ostatnio usłyszałam od niej "Tylko nie zajadaj tego dziecka. Ja w ciąży przytyłam tylko 4kg"
WTF?! a ja już mam +5kg
może ona zjadała swoje i stąd brak przyrostu wagiw ogóle trochę się uśmiałam chociaż mniemam, że wbrew pozorom Tobie do śmiechu nie jest, babka chyba mocno uderzyła się w głowę
Kiara lubi tę wiadomość
-
Ita, a może z porodówki prosto do pracy wrócisz?
Propo długości szyjki, ja tydzień temu miałam 5,2 cm, to chyba też ładnie.
Zebrałam się na miasto i poszłam spacerkiem, bo musiałam pójść do banku. Pierwszy mój spacerek po dworze od wyjścia ze szpitala. Doszłam o 14:45 i zastałam kartkę: przepraszamy w dniu dzisiejszym otwarte do godziny 14:00. WrrrrrrrrrWróciłam zmachana.
-
Innych anegdotek chyba nie mogę przytaczać bo dostanę bana na tym forum
No może jedną...
Zaznaczam, że szefowa jest osobą wykształconą i kieruje działem prawnym w dużej firmie.
- Poród naturalny to obrzydlistwo. Wszystkie kobiety powinny rodzić przez CC. Chyba nie chcesz wypychać bachora przez c.pę"inka84, eforts, Bogusiar80, Furia lubią tę wiadomość
-
Ita brak komentarza... Widocznie nie zawsze wyksztalcenie idzie w parze z oglada... A tak do wiadomosci ja również mam zamiar wypchnac dziecko w ten obrzydliwy sposób po raz drugi wiec Inka mozemy razem wybrać sie do psychologa:)
inka84, HANA lubią tę wiadomość
-
Prosiłyście żeby napisać jaki mam detektor (wybaczcie ald godziny Was nadrabiam i już nie pamiętam która z Was
)
a mam taki:
http://cito.istore.pl/pl/detektor-tetna-plodu-babysound-b-z-lcd.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2014-07&utm_content=6791068#nclid=8de4fff5c864c4de7e91b3bfcc6c441a
Babysound b
Tylko kolejna jest taka informacja bo dziś pojawił się temat detektora pod innym kątem to nie wiem czy go polecać czy nie bo ja jeszcze Maluszka nie znalazłam -
U mnie w pracy zebrał się fanklub cesarek. Są w nim ONA (miała cesarkę 20lat temu) i 2 facetów, których żony bały się bólu porodu naturalnego. Sądzę, że zwłaszcza Ci faceci to wiedza o czym mówią
Ja też jestem obrzydliwa i modlę się aby wszystko było dobrze i żeby dany mi był poród sn. Co więcej tak jak inka bez znieczulenia najchętniej.
Doris-83, Kiara lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wklejam fajny link do artykułu o szyjce macicy
http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/skracanie-szyjki-macicy-w-ciazy.html#
Ja dzisiaj przegiełam. Postanowiłam sobie sama zbadać szyjkę, więc wyszorowałam łapki i hop, podotykałam i stwierdziłam, że raczej zamknieta. długości nie potrafie okreslac więc zonk, zupełnie nie wiem po co to zrobiłam!Na domiar złego potem zaczelam schizowac, ze jak dotknelam to moze zacząć się z nią dziać złego...zaczęło mnie nawet piec wiec zaaplikowałam sobie mucovagin i leżę. Moja głupota i strach nie zna chyba granic!