X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita gratuluję szefowej no i uznania wobec Twojej niezłomnej osoby :D

Ita, HANA lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    eforts bo przepis napisany tak, by uniknąc błedow, ktore potrafią nieźle odstraszyc od robienia sajgonek :)

Ale tak na prawde zrobienie sajgonek to: makaron, mieso, starta marchewke, zeszkola cebule z czosnkiem, jajkiem i przyprawami wyrobic, zawinąć w papier ryzowy i usmazyc na glebokim oleju :P

Przepis mój długi bo technicznie skrupulatnie opisuje, ale jak sie raz zrobi to sie pierwsze lody przelamuje bo to szybkie danie, tylko trzeba przestrzegac kilku zasad przy ich skrecaniu.

Która mi plecy wymasuje? :P

no dobra niech będzie :) a gdzie kupie papier ryżowy i resztę co tam doczytam? :)

Karola tak tylko pytam o ten pessar, myślałam że może i Tobie założą.

W ogóle mogę kopniaki najczęściej widać już na brzuchu ale młody kopie z 3,4 razu i dość i zanim męża zawołam to już po ptokach, czasem sama jak np cos czytam i spojrzę za chwile to już jest za późno :) ale juz coraz częściej się uaktywnia, teraz tez chula :)

inka84 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka sajgonki przecudne! Jestem dziś objedzona po czubek kokardki a taką sajgoneczkę jeszcze bym upchnęła :]

eforts ja sama jestem pod wrażeniem, że ktoś tak może we mnie wierzyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:35

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wiekszosc dobrych marketow ma juz dzialy z "dziwnymi" produktami :) Ja kupuje w Piotrze i w Pawle, ale jak mam wiecej czasu to zamawiam za 100-200 zl produkty z kuchni azjatyckiej w necie (takie co mogą polezec i sie nie popsują).
    Ostatnio w Biedronce byly rzucone produkty z kuchni azjatyckiej. W Tescko kiedys widzialam, ale nie bylam juz dluuuugo, to nie wiem. To są juz popularne produkty i nie ma wiekszych trudnosci w ich znalezieniu.

Ita jak mi plecy wymasujesz to dostaniesz nawet 3 :P

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita szefowa wierzy w lojalne wypełnianie przez Ciebie obowiązków do momentu, kiedy w pracy wody Ci nie odejdą... A tak poważnie to chyba powinna pomyśleć troszkę bardziej realnie..

Ita lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo zabawna kobieta - ostatnio usłyszałam od niej "Tylko nie zajadaj tego dziecka. Ja w ciąży przytyłam tylko 4kg"
    WTF?! a ja już mam +5kg :D

eforts, Niespodzianek:), goto4, HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    To bardzo zabawna kobieta - ostatnio usłyszałam od niej "Tylko nie zajadaj tego dziecka. Ja w ciąży przytyłam tylko 4kg"

Słyszysz Ita?! Nie zajadaj dziecka! :P
    Hmm..pierwsze slysze takie sformulowanie, ale to juz inny temat :) Ciekawa osoba z Twojej szefowej i jest cwana.

goto4, Kiara lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

może ona zjadała swoje i stąd brak przyrostu wagi :D w ogóle trochę się uśmiałam chociaż mniemam, że wbrew pozorom Tobie do śmiechu nie jest, babka chyba mocno uderzyła się w głowę :)

Kiara lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, a może z porodówki prosto do pracy wrócisz? ;)

Propo długości szyjki, ja tydzień temu miałam 5,2 cm, to chyba też ładnie.

Zebrałam się na miasto i poszłam spacerkiem, bo musiałam pójść do banku. Pierwszy mój spacerek po dworze od wyjścia ze szpitala. Doszłam o 14:45 i zastałam kartkę: przepraszamy w dniu dzisiejszym otwarte do godziny 14:00. Wrrrrrrrrr :D Wróciłam zmachana.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innych anegdotek chyba nie mogę przytaczać bo dostanę bana na tym forum :D

No może jedną...

Zaznaczam, że szefowa jest osobą wykształconą i kieruje działem prawnym w dużej firmie.
    - Poród naturalny to obrzydlistwo. Wszystkie kobiety powinny rodzić przez CC. Chyba nie chcesz wypychać bachora przez c.pę"

inka84, eforts, Bogusiar80, Furia lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, to ładny spacerek miałaś :D
    Szkoda, że nie mam firmowej komórki bo przy partych jeszcze jakiegoś mejlika bym puściła.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita :D :D :D no jestem pod wrażeniem bezpośredniości. Ja myślałam że mój szef ma cięty żart ale twoja przebija mojego.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne gdyby uslyszala ode mnie, ze wypchnelam juz tak dwoje i zamierzam takze wypchnąc trzecie (i to bez znieczulenia!) to "dyskretnie" dalaby mi namiary do najlepszego psychiatry w miescie :O

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita brak komentarza... Widocznie nie zawsze wyksztalcenie idzie w parze z oglada... A tak do wiadomosci ja również mam zamiar wypchnac dziecko w ten obrzydliwy sposób po raz drugi wiec Inka mozemy razem wybrać sie do psychologa:)

inka84, HANA lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem kobiet, ktore robia sobie cesarke na zyczenie... Rozumiem, kiedy trzeba to sie robi, ale zeby sobie tego zazyczyc...
    34bw43r836g6ojbx.png

Kiara lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pobycie w szpitalu i napatrzeniu się na dziewczyny po CC i SN też chcę swoje wypchnąć naturalnie. Oby nie było przeciwskazań.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłyście żeby napisać jaki mam detektor (wybaczcie ald godziny Was nadrabiam i już nie pamiętam która z Was :( )
    a mam taki:
    http://cito.istore.pl/pl/detektor-tetna-plodu-babysound-b-z-lcd.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2014-07&utm_content=6791068#nclid=8de4fff5c864c4de7e91b3bfcc6c441a

Babysound b

Tylko kolejna jest taka informacja bo dziś pojawił się temat detektora pod innym kątem to nie wiem czy go polecać czy nie bo ja jeszcze Maluszka nie znalazłam :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy zebrał się fanklub cesarek. Są w nim ONA (miała cesarkę 20lat temu) i 2 facetów, których żony bały się bólu porodu naturalnego. Sądzę, że zwłaszcza Ci faceci to wiedza o czym mówią :/

Ja też jestem obrzydliwa i modlę się aby wszystko było dobrze i żeby dany mi był poród sn. Co więcej tak jak inka bez znieczulenia najchętniej.

Doris-83, Kiara lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie dowiedzialam po 2 porodach SN, ze cos ze mną nie tak hahahaha :)

Ita, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklejam fajny link do artykułu o szyjce macicy
    http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/skracanie-szyjki-macicy-w-ciazy.html#

Ja dzisiaj przegiełam. Postanowiłam sobie sama zbadać szyjkę, więc wyszorowałam łapki i hop, podotykałam i stwierdziłam, że raczej zamknieta. długości nie potrafie okreslac więc zonk, zupełnie nie wiem po co to zrobiłam! :-/ Na domiar złego potem zaczelam schizowac, ze jak dotknelam to moze zacząć się z nią dziać złego...zaczęło mnie nawet piec wiec zaaplikowałam sobie mucovagin i leżę. Moja głupota i strach nie zna chyba granic!

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ