Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szurabura, spokojnie poczekaj na ruchy i się nie denerwuj to maleństwo Cię miło zaskoczy. Zaczęłaś dopiero 19 tydzień. Ja pierwsze nieśmiałe pukniecie poczułam w pierwszy dzień 20 tygodnia, dokładnie jak mi powiedział gin. A i tak nie byłam pewna czy to dzidzia puka.
Dzisiaj było z rana dużo pukniec, chyba mnie dzidzia obudziła bo miałam zły sen. Położyłam rękę męża na brzuchu i też takie mocne pukniecie było. Ile radościzaczynamy czuć tą ciążę, bo jednak zdjęcie z usg to nie to samo.
U mnie też deszcz.
A i w tesco mam na ciuszki 50 i 70 procent wyprzedaż. Kusi jak cholera, ale czekam do 31.07. Na usg połówkowe. Czy aby na pewno ten siusiak tam jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:08
Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Mój TŻ ma juz dosyć, bo co kopniecie to ja jego rękę na brzuch
od tych dwóch tygodni męczę go przy każdym kopnięciutaka upierdliwa jestem, ale to takie piękne uczucie, że muszę się nim dzielić
I dzięki Wam jadę dzisiaj do tescosliczne te ciuszki w tesco
Qrczak, kanapa, Ita lubią tę wiadomość
-
Qurczak mam to samo ostatnio moja stwierdziła że da mi pieluchy tetrowe bo ma za dużo i nie użyje nawet. No nic przynajmniej oszczedzimy i bez skrupułów kupimy z mężem nowy wózek
chyba nie mogę się jego doczekać
Fakt ze same kosmetyczne rzeczy swoje będą kosztować ale wyprawka generalnie jest chyba najmilsza
Dziewczyny czekamy na wieści
I tez przejadę się do tescoQrczak lubi tę wiadomość
-
dzień dobry:) u mnie też pada deszcz..
Powodzenia na wizytach dziewczyny! Czekamy na wiadomości.
U nas dla synka w grę wchodzi Bartuś lub Oskar:) Moja dzidzia kopie zawsze ok 4 nad ranem bo wtedy najczęściej nie mogę spać:p A i wogóle to ja czuje malucha bardzo bardzo nisko, Wy też tak macie? -
No wiec potwierdzony chlopak, ale co mnie martwi - jutro musze rano jeszcze raz przyjsc bo nie dal sie sprawdzic pecherza, znaczy cos tam widac bylo ale prawdopodobnie dzidzia sie wysiusiala przed usg dlatego nie da sie go ocenic. No i wiecie jak to matka, stres ze hoho.
Ita, HANA, Qrczak, Bogusiar80, Kinga.k, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Niespodzianek ja na kazdym usg slysze, ze maluszek stoi głowką w dol, raz sie zdarzylo tylko, ze lezalo bokiem. W domu jak slucham serduszka to tez slysze je nisko, natomiast nózki prostuje w gore. Twoje dzieciątko pewnie stoi jak na czlowieka przystalo, tylko moje jak małpka wiecznie do góry nogami
Obawiam sie bardzo, ze bedzie mi probowalo łamać żebra jak syn, z nim to czasami płakałam z bolu jak mi walil po żebrach -
Julianna, chodzi o to, że te dwa badania (do 14tyg i połówkowe), powinny być bardziej szczegółowe, na dobrym sprzęcie i robione przez lekarza z uprawnieniami do takich badań (wyłapanie ewentualnych wad). Lekarze nie sprawdzają wszystkich narządów dziecka i wszystkich parametrów na każdym usg, które robią.Dlatego te dwa badania są droższe. Oczywiście inna kwestia, czy te badania powinny być aż o tyle droższe
-
Ja wczoraj nie kupiłam żadnego stanika......nie było w całym mieście rozmiarów. Ale jedna Pani w sklepie poleciła mi wyjazd do Wrocławia i tam jest sklep firmowy Alles. Patrzyłam na stronie mają duże rozmiry dla ciężarówek i karmiących i co najważniejsze w rozsądnej cenie. Bo wczoraj jeden stanik pasował nawet ale kosztował 280 zł......tyle nie dam. Ja zawsze kupowałam takie do 150 -180 zł i więcej nie dam.
No i oczywiście się poryczałam jak nic nie znalazłam na siebie.....ehhhh
Dzisiaj wieczorem wizyta:-)Bajka lubi tę wiadomość
-
Niespodzianek moja kopie tak na wysokości 2cm pod pępkiem. Najczęsciej leży bokiem, jednym bądź drugim (tak zawsze na usg było) i kopie mnie po bokach, czasami jak się kreci to na dole kopie nad wzgórkiem.
HANA lubi tę wiadomość
-
Furia oj wiem
Ale bedzie ok. Na ostatnim usg moje małe jak to powiedzial lekarz "śpi skulone w klebek" nic sie tak nie dalo pomierzyc, jak zaczal mierzyc to wychodzilo o 2-3 tygodnie mniejsze. Musialam troche pochodzic, brzuch mi pomasowal i sie male obudzilo, przyjelo normalną pozycje i parametry wychodzily o tydzien wieksze
I niby gin mowil, ze te pierwsze parametry dupne bo takie skulone spalo, ale ja i tak sie zeschizowalam na maxa
Bedzie dobrze -
My też mamy problem z imieniem. Mamy kilka wytypowanych, ale żadne mnie nie zachwyca. Dla dziewczynki podoba mi się wiele imion.
Może najlepiej zdecydować się na imię po porodzie? Jak zobaczymy nasze szkraby, to od razu będzie widać jakie imię pasujeaniar lubi tę wiadomość
-
Heyy hey ja jyz czekam w poczekalni. Oczywiscie juz powinnam wejsc a tu zawsze taka obsuwa.
Mialam tyle pytan i oczywiscie pamietam tylko o skurczach ewentualnie o zgadzee ale wiem ze mialam duzo innych waznych u co
Trzymam kciuki za wizytujace ze mna
Doczytam wieczorkiemMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Furia akurat jeżeli chodzi o pęcherz to chyba nie musisz się stresować bo bardzo często dziecie ma opóźniony i wtedy chyba nie widać. Także głową do góry
U mnie po usg było napisane pęcherz wypełniony, nawet nie ze prawidłowy czy cos tylko że młody akurat był przed oddaniem moczu
Doris 300 zl za stanik, o matko!! To ja mam nadzieję w połowie ceny znaleźć sukienkę na wesele
No i kochane w Polsce pada a uwaga w Suwałkach gorąc
madzialena mój siostrzeniec jest Oliwier i fajnie się w życiu sprawdza to imię.HANA lubi tę wiadomość
-
karola88 powodzenia:) Po Twoim poście przypomniały mi się moje głupie sny.. A więc śniło mi się dzisiaj, że miałam wizytę ale o nic lekarza nie zapytałam bo zapomniałam co od niego chciałam i jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam z tego powodu. Później śniło mi się, że miałam cesarkę i się stresowałam w tym śnie bardzo bardzo a później śniło mi się, że wody mi odeszły takie zielone, eh głupoty.. Ale czułam, że w nocy boli mnie brzuch więc może dlatego takie głupotki mi się śniły.
Furia spokojnie, wszystko na pewno będzie ok!
madzialena Oliwier też mi się podoba, ale jaki jest skrót od tego imienia?