X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja.. hmm.. kojarzy mi się z aktualnym szałem na 50 twarzy greya, czyli tak średnio.

Kinga powiem Ci, że też miałam chwile załamania. Siedziałam w domu każdego dnia a moją jedyną rozrywką było wyjście do sklepu. Dlatego, bo jak już pisałam mój połamane nogi ma i trzeba było mu pomagać i się opiekować. Jutro już idziemy do lekarza, mam nadzieję, że chociaż jeden gips zostanie ściągnięty. Któregoś dnia stwierdziłam, nie no kurdę ja zwariuje w domu, trzeba zacząć coś robić, zadzwoniłam do jego rodziców, zabrali go do siebie a ja pojechałam do swoich rodziców, z którym najeździlam się nachodziłam i można powiedzieć, że dwa tygodnie minęły mi jak jeden dzień. Głowa do góry!!

Dziewczyny a co myślicie o czymś takim -> http://extramarket.pl/podgrzewacz-domowo-samochodowy-o_139743.html?gclid=CO7r77TT578CFVIPtAodvHEAgw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:12

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja mam kolejna noc w polowie nie przespana.. Bylo mi niedobrze wymiotowalam a dzisiaj jakoś dziwnie sie czuje i oczywiscie upal jak tak dalej pojdzie to sie wykończę:( Ita gratuluje synka, swietne zdjęcie:) Kinga dlaczego nie chcesz pojsc sama nad wodę? Korzystaj z odpoczynku poki mozesz wybierz sie na zakupy poczytaj cos.. Ja wiele bym czasami oddala za pól dnia tylko dla siebie szczególnie w takim stanie. Oczywiscie kocham swoje dziecko najbardziej na świecie ale myślę ze mamy wiedza co mam na myśli..:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek sama nie chce wychodzic, bo przebywajac dlugo na zewnatrz nawet w cieniu zaczyna mi sie robic duszno i slabo, wiec wole zeby w razie czegos ktos byl obok :) a w dzisiejszych czasach niestety panuje taka znieczulica ludzka, ze ludzie wola przejsc obojetnie niz pomoc, choc nic ich to nie kosztuje...
    A poza tym to warto wybrac sie z druga osoba, choc jest sie do kogo odezwac ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga daleko mieszkasz od lodzi?
    ja zapraszam do siebie razem bedzi razniej. spotkamy sie z jedynka i w 3 z brzuchami bedziemy sobie chodzic:)

oj te nasze humorki ciazowe

topieee sieeee

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga zapraszam do siebie :-)
    Anastazja moze byc. Moja kolezanka ma Kornelie, a kuzyn Rozalie. Pozatym u nas duzo Julia, Amelia, Maja najpopularniejsze. A ja nadal o imionach nie mysle haha napewno beda jakies nietypowe ;-)

kanapa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    kinga daleko mieszkasz od lodzi?
    ja zapraszam do siebie razem bedzi razniej. spotkamy sie z jedynka i w 3 z brzuchami bedziemy sobie chodzic:)

oj te nasze humorki ciazowe

topieee sieeee

Do Łodzi to ja mam 250 km :P gdybym sie czula na silach jechac to bym przyjechala :P ale odkad jestem w ciazy to jazda mi cos nie wychodzi... co chwile zgasnie mi auto, albo nie potrafie zaparkowac miedzy 2 samochodami a wczesniej nie mialam z tym problemow ! tez tak macie? :)
    34bw43r836g6ojbx.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee tez by chciala mieszac blizej i sie spotkac ! Ja tu juz calkowiecie samotna jestem. Jeszcze maz za godzine wychodzi do pracy, wroci w nocy, a mi sie tak w glowie strasznie dzis kreci... Oby Colin mial litosc dla matki :P

Jk mi sie polepszy to mozepopoludniu zpieke biala pavlova, bo mam ochote, a maz nie lubi :P

U mnie goraco jak w piekarniku, do tego od ok 2 tygodni mam potwarne zaparcia. Ogorki kiszone, kawa, kefir, sliwki - nic nie pomaga, nawwet od 2 dni zelaza nie wzelam myslac ze moze to cos da, no ale niestety :/ DO tego cala obolala jestem. Chce juz listopad :D Albo chociaz chlodna jesien :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    eforts a do riko 2w1 nie ma adapterow tak zeby kupic bez fotelika, ale z mozliwością zamontowania? Wtedy wyszloby Ci praktycznie na jedno, bo kupsz 2w1, a sprzedaz z fotelikiem jako 3w1 :) Co do twardnienia brzucha to ciezko mi opisac to uczucie, to dla mnie uczucie napięcia w brzuchu, nieprzyjemne, ale nie bolesne, czasem pobolewa przy wstawaniu, brzuch jest twardszy, ale w zal. od tuszy jak sie jest chudzielcem to czuc wyraźnie, ze jest twardszy, ale jak sie ma choc troszke tluszczyku Ijak ja) to ta twardosc nie jest az tak wyraźna pod palcami. Ja mam takie uczucie jakby mi ten brzuch ciążyl, niewygodnie mi sie wtedy przewraca z boku na bok, trudno mi tez sie od razu wyprostowac po wstaniu z łózka. Te skurcze czuć, mimo ze nie bolą i na pewno ich nie przegapisz :) Ja w pierwszej ciazy tez sie zastanawialam co to jest to twardnienie, ale jak sie zaczelo to czulam od razu. Malo tego, mimo, ze mialam 18 lat to intuicyjnie wiedzialam, ze tego twardnienia jest troche za duzo i sie okazalo, ze robi mi sie rozwarcie i to sporo za szybko :/ Wiec spokojnie...matczyna intuicja i wyczulenie nie pozwolą Ci niczego przegapic :)
    Inka zgadzam się z Tobą całkowicie :) To stawianie brzucha ja odczuwam właśnie jak takie twardnienie i okropnie mi wtedy on ciąży. Mam wrażenie, że grawitacja działa na niego podwójnie :P Jednak muszę stwierdzić, że leżenie pomaga :)

Ita gratuluję synka :D No i grudniowa klątwa dopadła i Ciebie ;) A pomysł ze zdjęciem mega :D

Kanapa - Anastazja to całkiem ładne imię :)

Kinga przytulam Słonko :* Rozumiem, co czujesz... Ja też nie ma wiele koleżanek, tak na prawdę poza jedną nową przyjaciółką, to nie spotykam się obecnie z nikim. Też dopiero teraz wyszło, na kogo tak na prawdę można liczyć... I tylko jedna koleżanka z pracy bardzo mnie wspiera, co też było dla mnie miłym zaskoczeniem, bo mimo, że się kumplowałyśmy, to różnie przez ostatnie lata między nami się układało. Bywały fochy i ciche dni, bywały niedomówienia i chwile niezrozumienia, ale teraz okazało się, że to jedyna osoba, która interesuje się mną i moim stanem, samopoczuciem... i bardzo mnie w tym wszystkim wspiera :)
    Może czas wyjść do ludzi i poszukać nowych znajomości ;)
    Karola88 ma niezłą propozycję :) Tylko kwestia, czy mieszkacie blisko siebie.
    A skąd Ty Kinga jesteś?
    Ja moją obecną przyjaciółkę poznałam właśnie na OvuF (z tej samej miejscowości :) ) i od samego początku przypadłyśmy sobie bardzo do gustu :D A dodatkowo ona tez jest w ciąży (16 tc), więc na bieżąco wymieniamy się odczuciami, doświadczeniami i mamy masę tematów do obgadania. A pamiętam jak się przed zajściem w ciążę martwiłam, że zostanę z tym wszystkim sama i nie będę miała nawet z kim pogadać, tak żeby ta druga osoba mnie rozumiała.

Ale jesteście też WY WSZYSTKIE - cudowne dziewczyny <3 na najlepszym wątku pod słońcem :D I tu też można się zawsze wygadać, choć wiem, że to nie to samo, co rozmowa twarzą w twarz ;)

Furia, Niespodzianek:), eforts, Bursztynka, kanapa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • olcia23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to jest chyba upał upałów, nie wiem co ma ze sobą robić, czy leżeć na ziemi czy na łóżku czy siedzieć... co jakis czas zimny prysznic. TRAGEDIA
    Furia wrote:
    Eeeee tez by chciala mieszac blizej i sie spotkac ! Ja tu juz calkowiecie samotna jestem. Jeszcze maz za godzine wychodzi do pracy, wroci w nocy, a mi sie tak w glowie strasznie dzis kreci... Oby Colin mial litosc dla matki :P
    Furia a gdzie dokładnie mieszkasz w niemczech?? U nas sytuacja ostatnio się pogorszyła, nie przedłużyli kontraktu w wojsku mojemu - przez te nogi ;/ debilizm. I można powiedzieć, że na 90% wyjeżdzamy jakoś po nowym roku. Teraz będzie czas na wyrobienie paszportu niemieckiego itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:03

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mieszkam obok Rybnika ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga biez pociag albo polsiego busa i zawijaj do mnie
    ja tez mam kolezanke z belly nasza grudniowa ciezaroweczke. zaproponowalam na watku lodz spotkanie ale jakos sie tk nie skladalo zeby sie spotkac bo a to goraco a to ktos sie zle czul a to cos tam, rozumiem bo tez jestem w ciazy i tez roznie sie czuje. spotkalam sie tylko z jedna i suuuperancko nam sie gadalo przy lodach i kawusi

furia u mnie tez wszystko sie topi, masakra, jest tak goraco ze nawet pootwierane okna nic nie daja

• szurabura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, ja w sklepie pytałam o ten fotelik z zestawu Riko. Pani powiedziała, że to fotelik robiony przez zagraniczną firmę, a Riko obszywa i jest to bardzo częsta praktyka polskich firm (niemal zawsze tak jest. No i wg niej jest on dobry, taki standardzik. Maxi cosi to może nie jest, no ale... A w internecie znalazłam, że jest to korpus Carlo. Niemniej jednak czy pod nazwą Riko czy Carlo nie udało nam się znaleźć go w testach :(

eforts lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/28/CAM00495.jpg
    pochwale sie naszym brzusiem

Ita, Bogusiar80, olcia23, Kinga.k, Furia, Niespodzianek:), Qrczak, julianna, goto4, lolaliciouse, eforts, Bursztynka, kanapa lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia biała pavlova!!! <3 <3 <3

Ja nie zapraszam bo póki co wybywamy na wakacje, ale ogólnie takie forumowe spotkanie to b. miły pomysł. Zwłaszcza, że od października idę na zwolnienie i będę miała duuuużo czasu.
    Jeśli się nie mylę to było tu parę Warszawianek?...

karola88 na tym etapie ciąży to już chyba nikt nie może mieć wątpliwości skąd się bierze taki brzuszek :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:22

Furia lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    Wpadlam w jakis dolek... nie potrafie sie z niczego cieszyc... za duzo mam mysli... chcialabym sie gdzies wyrwac z domu, choc na chwile, ale niestety nie mam z kim, a sama przeciez nie bede siedziec nad woda... fajnie, ze wszyscy gdzies jezdza, spotykaja sie, a ja ciagle siedze w domu! Jedynie kiedy wraca T to sie uwalniam od tej rutyny i wychodze... strasznie mi z tym ciezko... na dodatek od poczatku wakacji odezwala sie do mnie tylko 1 kolezanka... choc juz wiem na kogo tak naprawde moge liczyc... czuje sie strasznie samotna... bywaja chwile, kiedy mam tego wszystkiego dosyc! Chce zamknac oczy i niech to zycie leci...
    Kinga, może Ty spróbuj odezwać się do koleżanek. Może nie chcą się narzucać, bo myślą, że masz teraz co innego na głowie, albo nie masz ochoty wychodzić. Różnie bywa, czasem z tego wynikają niepotrzebne nie porozumienia.
    Sama też możesz wyjść na trochę. Wiem, że fajniej jest z kimś. Ale naprawdę samotne wyjścia nie są takie złe. Wszystko zależy od nastawienia. I to że robi ci się duszno nie oznacza, ze zaraz zemdlejesz. A na pewno lepiej ci to zrobi niż siedzenie w domu. Bo widzę, ze w depresje popadasz.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wskoczyłam na wagę, tyle że wieczorem i 800g więcej od początku ciąży :D Ucieszyłam się, a dziś teraz wchodzę na wagę i 55,1 kg, a startowałam z 55,2 kg . No nic mi nie chce przybyć na stałe, wahania jedynie mam. Zaczyna mnie to powoli martwić, dobrze że brzusio coś rośnie - przynajmniej ja to widzę, bo dla otoczenia ciąża dalej nie jest widoczna.

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Kinga.k nic innego nie mogę zrobić jak przytulić :*

Ja się troszkę martwię bo od 3-4 dni miałam problemy z jelitami (najpierw wzdęcia, potem zaparcie a wczoraj jak wreszcie się udało to kurde woda...)... Ale zauważyłam rano jak wstanę to przez moment czuję górną część brzucha, takie jak by minimalne napięcie i czuję to moment może 1-2 sekundy i mija. Nie mam pojęcia czy to jest to twardnienie czy o co chodzi. Nie boli mnie nic przy tym. Potem w ciągu dnia już tak nie mam. Nie wiem czy umawiać się do gin czy to normalne...

Poradźcie coś proszę...
    Marta, na zaparcia nic nie poradze. Natomiast to napięcie , które czułaś to na pewno skurcz. Ale jeżeli trwało to tak krótko to nie jest groźne. To zapewne skurcze Braxtona-Hicksa. Ponizej cytat.
    Są to skurcze przepowiadające, nazywane skurczami Braxtona-Hicksa. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych, które wypchną twoje dziecko, gdy nadejdzie termin rozwiązania.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    A ja wczoraj wskoczyłam na wagę, tyle że wieczorem i 800g więcej od początku ciąży :D Ucieszyłam się, a dziś teraz wchodzę na wagę i 55,1 kg, a startowałam z 55,2 kg . No nic mi nie chce przybyć na stałe, wahania jedynie mam. Zaczyna mnie to powoli martwić, dobrze że brzusio coś rośnie - przynajmniej ja to widzę, bo dla otoczenia ciąża dalej nie jest widoczna.
    Ja startowalam z 49 kg, w tamtym tyg mialam juz kg wiecej :P Ja tez mam problem z rosnacym brzuchem... na szczescie od tamtego tyg zauwazylam, ze cos sie w koncu ruszylo! Ale dla osob z zewnatrz jest on wciaz niewidoczny :P smieszy mnie, kiedy przychodza kolezanki do mojej mamy i patrza na mnie, na brzuch a potem pytaja sie mamy ktory to juz tydzien bo one nic nie widza :P ich miny sa bezcenne...

Haha moj Tomek mi pisze, ze w lidlu w Niemczech sa ciuszki po 2 euro... A ja sie go pytam jakie, czy body, pajace, spiochy... A on mi mowi, ze on nie wie jak to wyglada... To robie mu przykladowe zdjecia i tlumacze ze to to jest to, ze to sie rozni tym od tego... A on stwierdzil, ze on nie widzi zadnej roznicy miedzy body a spiochem i ze wszystkie ciuszki sa takie same... Myslalam, ze padne... Tlumacz cos facetowi...
    34bw43r836g6ojbx.png

Ita, olcia23, Kulka41, Qrczak lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 - niezły brzusio, ładnie rośnie

Ita - ja na przykład jestem z Warszawy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jestem z Wawy :) Może jakieś spotkanko? ;)

Kochane powiedzcie mi czy też tak miałyście i czy to nic groźnego? Nie miałam żadnych erotycznych snów, ale przebudziłam się w nocy bo miałam kilka pod rząd mocnych skurczów macicy, jak przy ogromnym orgazmie... Jedynie zaspana świadomość pomogła mi to opanować, ale rano przeżywałam czy nie spowodowało to nic złego. Miałyście tak?

Ita lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ