X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj źle znoszę upały....i spać mi się chce.
    Co do snów z finałem to je nadal miewam.

Osttni raz z mężem to się kochałam .....jak w marcu spłodziliśmy syna. Gin ns czwartkowej wizycie zezwolił i co? Gówno.....mój mąż sie boi....a mnie sie chce....ehhhhh

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    ja ja jeszcze :)
    Paula podaj maila :)

Kulka wiedziałam, że będzie wszystko dobrze :) A może to twardnienie, to rozpychająca się dzidzia?

Eforts taki mam właśnie zamiar. Leżę, ewentualnie siedzę trochę, a wstaję głównie do wc, na posiłki i rozprostować kości trochę. Mam nadzieję, że przyniesie to efekty.
    Nie jestem typem hipochondryczki, i nie lubię latać z każdą dolegliwością do lekarza. Tyle, co teraz do gina chodzę, to przez całe swoje życie u wszystkich lekarzy razem wziętych nie byłam :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja dzisiaj źle znoszę upały....i spać mi się chce.
    Co do snów z finałem to je nadal miewam.

Osttni raz z mężem to się kochałam .....jak w marcu spłodziliśmy syna. Gin ns czwartkowej wizycie zezwolił i co? Gówno.....mój mąż sie boi....a mnie sie chce....ehhhhh
    Doris do Ciebie burza nie dotarła? Bo u mnie dość głośno waliło i ulewa porządna była. Teraz już spokój.
    Co do sexu, to póki nie miałam zakazu, to w zasadzie mogłabym na okrągło :P Tylko mój A. jakoś ochoty nie miał. Nigdy się nie przyznał, że się czegoś obawia, ale ja wiem swoje... ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomoczyłam nogi z synkiem właśnie w jego małym baseniku :) Dobrze, że chociaż jest wiaterek :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak czytam o obiekcjach Waszych mężów to mój chyba jest z kosmosu, kiedyś zapytał czy to bezpieczne i czy nie zaszkodzi mi i dziecku i od tej pory nie musze go namawiać :)

Qurczaku zwróci Ci się z nawiązką :) za kilka dni będziesz czuła regularne ruchy i dzięki temu zero stresu o dzidzię :) mój młody juz uaktywnia się kilka razy dziennie także z upływem czasu wszystko do nas trafi :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i patrzę. Styczniówki szybko się pojawiły, Lutówki też itp.. a tu patrze dzisiaj Kwietniówki, jak ten czas leciiii... matko

Furia, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, to na pewno nie była dzidzia. Młody jest nisko w ułożeniu poprzecznym i czuję jak się czasem rozpycha (chociaż raczej słabo). A mnie twardniał cały brzuch, od samej góry do dołu, taki kamień. Myślę, ze to raczej te upały i jednak przeforsowałam się na tym wyjeździe. A potem cały tydzień ciągle coś było do załatwienia. Jak się wyleżałam w sobotę i niedziele, to dziś zdecydowanie lepiej

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja zaczęłam 19 tc (18+) i nie czuję jeszcze ruchów... To podpływanie pod rękę i ruchy pod dłonią czułam już w 12tc, ale do tej pory żadnych kopniaków, zupełnie nic :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Qrczak, to na pewno nie była dzidzia. Młody jest nisko w ułożeniu poprzecznym i czuję jak się czasem rozpycha (chociaż raczej słabo). A mnie twardniał cały brzuch, od samej góry do dołu, taki kamień. Myślę, ze to raczej te upały i jednak przeforsowałam się na tym wyjeździe. A potem cały tydzień ciągle coś było do załatwienia. Jak się wyleżałam w sobotę i niedziele, to dziś zdecydowanie lepiej
    No tak, dzidziuś rozpychałby się w jednym miejscu, a skoro twardniał Ci cały brzuch, to faktycznie mogło być z przemęczenia.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Qurczaku zwróci Ci się z nawiązką :) za kilka dni będziesz czuła regularne ruchy i dzięki temu zero stresu o dzidzię :) mój młody juz uaktywnia się kilka razy dziennie także z upływem czasu wszystko do nas trafi :)
    Mów mi tak jeszcze Kochana :D :D :D
    Jakąś godzinę temu zapukał dwa razy, ale w zasadzie nie tyle poczułam, co zobaczyłam jak mi bardzo brzuch podskoczył :D
    Czyli chyba ma się dobrze :) tylko leniuchuje razem z mamusią ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Mów mi tak jeszcze Kochana :D :D :D
    Jakąś godzinę temu zapukał dwa razy, ale w zasadzie nie tyle poczułam, co zobaczyłam jak mi bardzo brzuch podskoczył :D
    Czyli chyba ma się dobrze :) tylko leniuchuje razem z mamusią ;)

daj nr tel, mój mąż czasem ubolewa ze mówiłam mu coś tam milion razy :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Kurcze, a ja zaczęłam 19 tc (18+) i nie czuję jeszcze ruchów... To podpływanie pod rękę i ruchy pod dłonią czułam już w 12tc, ale do tej pory żadnych kopniaków, zupełnie nic :(

Powiem Ci, że ja też już wątpiłam, a tu dzisiaj wyraźnie czuje jak maleństwo szaleje. Wcześniej dawało znaki, ale myslałam, że to jelita.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też chętnie bym poczytała w te nudne dni coś ciekawego, wiec Qrczaku jeśli mogę Cię prosic o wysłanie to byloby super:) [email protected]

Dziewczyny jak czujecie to twardnienie? dotykcie brzucha i jest ogolnie twardy czy jakos od wewnątrz to czujecie?
    Ja w sobote się narobiłam jak dziki osiol na niedzielnego grilla i mięso macerowałam i sałatki i ciasto, sprzatałam pokoj i łazienkę, a wieczorem myslałam że umrę z wycienczenia... żyłki mi na nogach popękały :/
    W niedziele od rana reszta przygotowan do uczty, a po południu już tylko odpoczynek:)
    Ja czasem, raz czy dwa razy dziennie czuje ukłucie w szyjce (dzis jeszcze na szczescie nie) ale po sobocie mam takiego stracha ze sobie biedy napykałam, że chyba dla spokoju jutro pojde do lekarza sprawdzic czy z szyjką ok....

4dbc34fc83.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez juz czuje ruchy tak dosyc wyraznie, nie czuc pod reka ani nie widc, ale czuje w srodku jak sie wierci i puka mmm cos pieknego :) A co do szyjki to ja tez mam kłucia codziennie.. na ostatnij wizycie mowilam o tym gin, ale powiedzial, ze to normalne, za tydzien mam wizyte wiec sie dowiem, do wizyty staram sie sporo odpoczywac by w razie czego chuchać na zimne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 19:30

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyy czy macie problem z dziaslami? U mnie strasznie krwawia

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati krwawienie dziąseł to calkowita normalnosc w każdej ciązy, praktycznie zawsze i u kazdej ciezarnej. Jest spowodowane zwiekszoną ilością produkowanej krwi i rozpulchnieniem.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest krwawienie dziąseł.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie krwawienie mialam przed ciaza i udalo mi sie zwalczyc plynem do krwawiacych dziasel i mi przeszlo, pozniej przed testem znowu to samo, zaczelam i plukac i nic no i okazalo sie bum :D pod koniec pierwszego trym a troche mi przeszlo, a teraz wrocilo i nawet czasami podczas jedzenia czuje krew

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja pisalam dzisiaj jak odczuwam twardnienie.

A co do twardnienia to ciagle leze i mam wrazenie, ze nie ma zadnej poprawy :(

Dziewczyny nie mam juz słów na facetow. Mąż wrócił do domu, popatrzyl sie na mnie, widze na twarzy konsternacje i co slysze? "Zrobilas makijaż?" Nosz kur..a! Codziennie robie lekki makijaż (nie mylic z tapetą), a dzis o dziwo w ogole nie zrobilam makijazu, nic a nic! Krew we mnie zawrzała i mówie, ze nie, nie mam makijażu... . Stwierdzil "aha" i poszedl po obiad. No rece opadly. Odkad sie znamy to mi mówił, ze mam nigdy wlosow nie ścinac, ściełam prawie 30 cm, pofarbowalam, a jego mózg zarejestrował zmianę, tylko jeszcze nie wie jaką :/ Nie moge wyjsc z podziwu jak im natura spostrzegalnosci poszczedziła.

olcia23, Niespodzianek:), Doris-83, Qrczak, eforts, Bajka, Kiara, Ita, goto4, Bursztynka, kanapa, kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati nie unikniesz krwawienia w ciazy :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ