WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj źle znoszę upały....i spać mi się chce.
    Co do snów z finałem to je nadal miewam.

Osttni raz z mężem to się kochałam .....jak w marcu spłodziliśmy syna. Gin ns czwartkowej wizycie zezwolił i co? Gówno.....mój mąż sie boi....a mnie sie chce....ehhhhh

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    ja ja jeszcze :)
    Paula podaj maila :)

Kulka wiedziałam, że będzie wszystko dobrze :) A może to twardnienie, to rozpychająca się dzidzia?

Eforts taki mam właśnie zamiar. Leżę, ewentualnie siedzę trochę, a wstaję głównie do wc, na posiłki i rozprostować kości trochę. Mam nadzieję, że przyniesie to efekty.
    Nie jestem typem hipochondryczki, i nie lubię latać z każdą dolegliwością do lekarza. Tyle, co teraz do gina chodzę, to przez całe swoje życie u wszystkich lekarzy razem wziętych nie byłam :P

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja dzisiaj źle znoszę upały....i spać mi się chce.
    Co do snów z finałem to je nadal miewam.

Osttni raz z mężem to się kochałam .....jak w marcu spłodziliśmy syna. Gin ns czwartkowej wizycie zezwolił i co? Gówno.....mój mąż sie boi....a mnie sie chce....ehhhhh
    Doris do Ciebie burza nie dotarła? Bo u mnie dość głośno waliło i ulewa porządna była. Teraz już spokój.
    Co do sexu, to póki nie miałam zakazu, to w zasadzie mogłabym na okrągło :P Tylko mój A. jakoś ochoty nie miał. Nigdy się nie przyznał, że się czegoś obawia, ale ja wiem swoje... ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomoczyłam nogi z synkiem właśnie w jego małym baseniku :) Dobrze, że chociaż jest wiaterek :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak czytam o obiekcjach Waszych mężów to mój chyba jest z kosmosu, kiedyś zapytał czy to bezpieczne i czy nie zaszkodzi mi i dziecku i od tej pory nie musze go namawiać :)

Qurczaku zwróci Ci się z nawiązką :) za kilka dni będziesz czuła regularne ruchy i dzięki temu zero stresu o dzidzię :) mój młody juz uaktywnia się kilka razy dziennie także z upływem czasu wszystko do nas trafi :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i patrzę. Styczniówki szybko się pojawiły, Lutówki też itp.. a tu patrze dzisiaj Kwietniówki, jak ten czas leciiii... matko

Furia, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, to na pewno nie była dzidzia. Młody jest nisko w ułożeniu poprzecznym i czuję jak się czasem rozpycha (chociaż raczej słabo). A mnie twardniał cały brzuch, od samej góry do dołu, taki kamień. Myślę, ze to raczej te upały i jednak przeforsowałam się na tym wyjeździe. A potem cały tydzień ciągle coś było do załatwienia. Jak się wyleżałam w sobotę i niedziele, to dziś zdecydowanie lepiej

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja zaczęłam 19 tc (18+) i nie czuję jeszcze ruchów... To podpływanie pod rękę i ruchy pod dłonią czułam już w 12tc, ale do tej pory żadnych kopniaków, zupełnie nic :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Qrczak, to na pewno nie była dzidzia. Młody jest nisko w ułożeniu poprzecznym i czuję jak się czasem rozpycha (chociaż raczej słabo). A mnie twardniał cały brzuch, od samej góry do dołu, taki kamień. Myślę, ze to raczej te upały i jednak przeforsowałam się na tym wyjeździe. A potem cały tydzień ciągle coś było do załatwienia. Jak się wyleżałam w sobotę i niedziele, to dziś zdecydowanie lepiej
    No tak, dzidziuś rozpychałby się w jednym miejscu, a skoro twardniał Ci cały brzuch, to faktycznie mogło być z przemęczenia.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Qurczaku zwróci Ci się z nawiązką :) za kilka dni będziesz czuła regularne ruchy i dzięki temu zero stresu o dzidzię :) mój młody juz uaktywnia się kilka razy dziennie także z upływem czasu wszystko do nas trafi :)
    Mów mi tak jeszcze Kochana :D :D :D
    Jakąś godzinę temu zapukał dwa razy, ale w zasadzie nie tyle poczułam, co zobaczyłam jak mi bardzo brzuch podskoczył :D
    Czyli chyba ma się dobrze :) tylko leniuchuje razem z mamusią ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Mów mi tak jeszcze Kochana :D :D :D
    Jakąś godzinę temu zapukał dwa razy, ale w zasadzie nie tyle poczułam, co zobaczyłam jak mi bardzo brzuch podskoczył :D
    Czyli chyba ma się dobrze :) tylko leniuchuje razem z mamusią ;)

daj nr tel, mój mąż czasem ubolewa ze mówiłam mu coś tam milion razy :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Kurcze, a ja zaczęłam 19 tc (18+) i nie czuję jeszcze ruchów... To podpływanie pod rękę i ruchy pod dłonią czułam już w 12tc, ale do tej pory żadnych kopniaków, zupełnie nic :(

Powiem Ci, że ja też już wątpiłam, a tu dzisiaj wyraźnie czuje jak maleństwo szaleje. Wcześniej dawało znaki, ale myslałam, że to jelita.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też chętnie bym poczytała w te nudne dni coś ciekawego, wiec Qrczaku jeśli mogę Cię prosic o wysłanie to byloby super:) [email protected]

Dziewczyny jak czujecie to twardnienie? dotykcie brzucha i jest ogolnie twardy czy jakos od wewnątrz to czujecie?
    Ja w sobote się narobiłam jak dziki osiol na niedzielnego grilla i mięso macerowałam i sałatki i ciasto, sprzatałam pokoj i łazienkę, a wieczorem myslałam że umrę z wycienczenia... żyłki mi na nogach popękały :/
    W niedziele od rana reszta przygotowan do uczty, a po południu już tylko odpoczynek:)
    Ja czasem, raz czy dwa razy dziennie czuje ukłucie w szyjce (dzis jeszcze na szczescie nie) ale po sobocie mam takiego stracha ze sobie biedy napykałam, że chyba dla spokoju jutro pojde do lekarza sprawdzic czy z szyjką ok....

4dbc34fc83.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez juz czuje ruchy tak dosyc wyraznie, nie czuc pod reka ani nie widc, ale czuje w srodku jak sie wierci i puka mmm cos pieknego :) A co do szyjki to ja tez mam kłucia codziennie.. na ostatnij wizycie mowilam o tym gin, ale powiedzial, ze to normalne, za tydzien mam wizyte wiec sie dowiem, do wizyty staram sie sporo odpoczywac by w razie czego chuchać na zimne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 19:30

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyy czy macie problem z dziaslami? U mnie strasznie krwawia

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati krwawienie dziąseł to calkowita normalnosc w każdej ciązy, praktycznie zawsze i u kazdej ciezarnej. Jest spowodowane zwiekszoną ilością produkowanej krwi i rozpulchnieniem.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest krwawienie dziąseł.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie krwawienie mialam przed ciaza i udalo mi sie zwalczyc plynem do krwawiacych dziasel i mi przeszlo, pozniej przed testem znowu to samo, zaczelam i plukac i nic no i okazalo sie bum :D pod koniec pierwszego trym a troche mi przeszlo, a teraz wrocilo i nawet czasami podczas jedzenia czuje krew

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja pisalam dzisiaj jak odczuwam twardnienie.

A co do twardnienia to ciagle leze i mam wrazenie, ze nie ma zadnej poprawy :(

Dziewczyny nie mam juz słów na facetow. Mąż wrócił do domu, popatrzyl sie na mnie, widze na twarzy konsternacje i co slysze? "Zrobilas makijaż?" Nosz kur..a! Codziennie robie lekki makijaż (nie mylic z tapetą), a dzis o dziwo w ogole nie zrobilam makijazu, nic a nic! Krew we mnie zawrzała i mówie, ze nie, nie mam makijażu... . Stwierdzil "aha" i poszedl po obiad. No rece opadly. Odkad sie znamy to mi mówił, ze mam nigdy wlosow nie ścinac, ściełam prawie 30 cm, pofarbowalam, a jego mózg zarejestrował zmianę, tylko jeszcze nie wie jaką :/ Nie moge wyjsc z podziwu jak im natura spostrzegalnosci poszczedziła.

olcia23, Niespodzianek:), Doris-83, Qrczak, eforts, Bajka, Kiara, Ita, goto4, Bursztynka, kanapa, kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati nie unikniesz krwawienia w ciazy :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ