X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak teraz spojrzałam haha jest takie pytanie :) Chyba z 14 nas jest na te 50 :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Bajka bo ja już się zgubiłam, czy Ty nadal pracujesz?
    No i już teraz też chciałabym wiedzieć co studiowałaś :)

Qurczaku może poleż chociaż tydzień plackiem i później sprawdź wtedy jak to wygląda i czy przynosi efekt, może będziesz miała motywację do dalszego leżenia :)

Inka skąd by mi się kiedykolwiek wzięło ze wody mogą mi się sączyć czy szyjka skracać przecież bym sama tego nie wymyśliła :) aczkolwiek obecnie noc mi nie dolega :)

Też się zdrzemnełam, obudziło mnie pragnienie i parcie na pęcherz :D

i byle co mnie uraża, myślałam żeby szczoteczkę wymienić na miękką

Mój maluch dziś leniwy jakich ze 2 razy się przekręcił delikatnie i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:49

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak na fb sa pewnie tez dziewczyny z innych forum grudniowych mamusiek :P
    Maria jakas uparta ta twoja lekarka... mi lekarz o glukozie nic nie mowil jak narazie, ale moja kuzynka robila tydz temu a jest w 25 tyg ;) wiec pewnie na nastepnej wizycie zleci te badanie ;) wlasnie ja zrezygnowalam z uslug ginekologa z NFZ, bo uznalam, ze osoba ta jest niekompetentna.. nie stwierdzila u mnie ciazy, nie zlecila zadnych innych badan, pomimo tego ze ja o to prosilam, a na dodatek przepisala tabletki na wywolanie okresu, ktore mogly zabic moje dziecko, a ja nawet nie dowiedzialabym sie o jego istnieniu...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka jaki śliczny brzusio :) i w ogóle cudna spódniczka nawet mam podobna ale się w nią nie mieszczę :) suwak się już nie dopina od połowy :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, Kinga - tak właśnie myślę, że jest tam nas garstka, dlatego nie pisałam, skąd jesteśmy, bo nie chciałabym decydować za nas wszystkie, czy chcemy tyyyyle nowych osób na forum, czy też nie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Dziewczyny nie mam juz słów na facetow. Mąż wrócił do domu, popatrzyl sie na mnie, widze na twarzy konsternacje i co slysze? "Zrobilas makijaż?" Nosz kur..a! Codziennie robie lekki makijaż (nie mylic z tapetą), a dzis o dziwo w ogole nie zrobilam makijazu, nic a nic! Krew we mnie zawrzała i mówie, ze nie, nie mam makijażu... . Stwierdzil "aha" i poszedl po obiad. No rece opadly. Odkad sie znamy to mi mówił, ze mam nigdy wlosow nie ścinac, ściełam prawie 30 cm, pofarbowalam, a jego mózg zarejestrował zmianę, tylko jeszcze nie wie jaką :/ Nie moge wyjsc z podziwu jak im natura spostrzegalnosci poszczedziła.
    hehehe to mój ostatnio niespodziewanie zaprosił do nas 2 naszych kolegów i:
    - dlaczego dopiero teraz mnie uprzedzasz?! Jestem w dresie i totalnie bez makijażu...
    - no i co z tego? jesteś w ciąży.

:O trochę mnie tym zdziwił. Jak w ciąży to znaczy, że mam przy ludziach paradować po domowemu?

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    hehehe to mój ostatnio niespodziewanie zaprosił do nas 2 naszych kolegów i:
    - dlaczego dopiero teraz mnie uprzedzasz?! Jestem w dresie i totalnie bez makijażu...
    - no i co z tego? jesteś w ciąży.

:O trochę mnie tym zdziwił. Jak w ciąży to znaczy, że mam przy ludziach paradować po domowemu?

heheh faceci są "fajni" :D :)

Qrczak lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni mają swoją filozofię życia...

Qrczak lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no tak to jest jak sie pracuje u siebie, nie da sie zupelnie wylaczyc :/ no ale chociaz sie oszczedzaj :) no i wyksztalcenie tez masz intetesujace :) w ogole chyba sie nie nudzisz w zyciu? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem n fb bo stwierdzilam ze forum mi wystarczy. Bursxtynka ladna masz figure. Na mnie chyba odbija sie spadek aktywnosci :/ bardzo sie nie martwie bo wiem ze po ciazy z cwiczeniami schudne ale i tak nie chcialabym bardzo duzo przytyc no i zmiana ciala nie jest najlepsza strona ciazy, poza brzuszkiem, tego lubie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku jeszcze ja! :) [email protected]

Wiecie co przed chwilą zrobiłam? Czipsy z jarmużu :D Nawet dobre, tylko chyba zgaga mnie bierze.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Qrczaku jeszcze ja! :) [email protected]

Wiecie co przed chwilą zrobiłam? Czipsy z jarmużu :D Nawet dobre, tylko chyba zgaga mnie bierze.
    Poszło :D

A na zgagę polecam migdały ;)

Ita lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przedwczoraj wykonywalam cwiczenia dla kobiet w ciazy i stwierdzam, ze z moja kondycja jest kiepsko, bo ostatnio cwiczylam w kwietniu na wfie :P
    Postanowilam, ze 3 razy w tyg cwicze i koniec, bo po porodzie to znow bedzie ciezko ze znalezieniem czasu... szkola, matura, dziecko... a chce tez byc aktywna w ciazy bo lepiej sie czuje po tych cwiczeniach i moje dziecko tez ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - dopiero zobaczyłam Twoje zdjęcie znad jeziora :) Ślicznie wyglądasz chudzinko!!

Bursztynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże jak mnie nogi bolą... a tylko po kuchni chodziłam dziś :| normalnie spuchły mi całe od łydek w dół i tak naparzają od kilku godzin :/

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:49

eforts lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za książka jest? Qrczak?????

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dopiero po trzeciej no-spie troche odpuscilo, ale leżakuje caly czas. Oj nie podoba mi sie, ale za 10 godzin bede juz lezec na samolocie.

Co do męża, oczywiscie, ze sie nie zorientował. :/ Łaził i sie gapił ukradkiem, cos mu nie pasowało, dwa razy sie bezczelnie zapytalam "co sie gapisz?" to odpowiadal, ze mu sie podobam i na kogo ma sie patrzec? :P W koncu tuz przed jego snem sie nad nim zmiłowałam i mu powiedzialam "jutro ścinam włosy". Spojrzał na mnie chcąc pewnie zaprzeczyc jak zawsze i...zauwazyl, ze juz nie ma czego ścinać :P Alez mu wstyd było hehe. Nawet mnie nie zbural tylko poszedł spać :D

eforts, Kinga.k, Bursztynka, kaarolaa lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja tez czasem sie boje ze w pewnym momencie powiem ze chce wrocic do pracy ale z drugiej strony mysle ze milosc do dziecka i chec bycia przy nim przewaza wszystko :) a poza tym z dzieciaczkiem tez mozna robic fajne rzeczy :)

Bylismy teraz w tym trojmiescie i znajomi znajomych przyjechali z trojka dzieci na jeden dzien pokaxow samolotow (chyba ze 150km) wiec jak mi ktos powie ze z dziecmi to juz konic swiata to udusze :)

Kinga kiedys chyba wdpominalas, Ty sie jeszcze uczysz? W szkole przysluguje jakies wolne po urodzeniu dziecka? Bedziesz miala z kim dziecie zostawic?

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka no wlasnie nie widac tych 70 kg, ja tez po wstaniu mam 70, ale ja widze, ze mi mocno woda stoi w organizmie. Duuuzo pije wody. Jak sie ochleje to waga i do 73 potrafi skoczyc, ale jak wysikam to spada :P Rano nawet jakos wyglądam, ale za dnia sie rozrastam strasznie. Obecnie za dnia waga stoi na 71,2, ale staram sie wode dawkowac rownomiernie, a nie duzo na raz. Mimo wszystko mam wrazenie, ze sie jakas rozlana zrobilam :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ