X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - dobry ten twój mąż. Ale reakcja jest a absolutnie normalna - coś się zmieniło ale nie wiem co :D

Ewka - jak będziesz miała twardy brzuch to od razu będziesz wiedziała, ze to właśnie to. Brzuch jest jak kamień i w dotyku i w odczuciu. I okropne uczucie dyskomfortu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak juz to wiem :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu mówiłam wam moje o moim jeziorkowym ubranku, to teraz wrzucam fotkę jeziorkową :)

PS. Inka - lusterko :D

d2d306cc2ca9eefbmed.jpg

Kinga.k, inka84, eforts, Paula84, olcia23, Furia, Niespodzianek:), Bogusiar80, Qrczak, Bajka, Ita, goto4, Milcia, Marimiko, kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, szczupła jestes , a brzusio ładny okrąglutki.
    Strój super

Bursztynka lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ile przytylas od ostatniego? :) Wydaje mi sie, ze nic (ja chyba nic, albo mam wage walnieta) :) Sliczny brzuszek!

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma krwawien z dziasel :) na szczescie :) nie liczac tego, ze przez tydzien byly mega opuchniete z racji tego, ze mialam sciagany aparat :P
    inka ciekawe kiedy sie zorientuje, ze cos jest nie tak :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, kilogram przytyłam!!!! Teraz jest 70,2 z rana. Także niestety przekroczyłam magiczne 70kg, ale to pewnie przez mleko, które wypijam dziennie hektolitrami i smakuje mi tylko to 3,2% :/ ale to Maluch chce to mleko tak ciągle pić :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka tak się przyglądam i przyglądam i ja u Ciebie tych 70kg nie widzę! Ja ważę ok 65 a przy Tobie wyglądam jak kotlet! :D a tak w ogóle to cudny brzusio!

860ianliz3s2rxlo.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Paula podaj maila :)

Kulka wiedziałam, że będzie wszystko dobrze :) A może to twardnienie, to rozpychająca się dzidzia?

Eforts taki mam właśnie zamiar. Leżę, ewentualnie siedzę trochę, a wstaję głównie do wc, na posiłki i rozprostować kości trochę. Mam nadzieję, że przyniesie to efekty.
    Nie jestem typem hipochondryczki, i nie lubię latać z każdą dolegliwością do lekarza. Tyle, co teraz do gina chodzę, to przez całe swoje życie u wszystkich lekarzy razem wziętych nie byłam :P

Slij na [email protected]. dziękuje :-)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Jakiś czas temu mówiłam wam moje o moim jeziorkowym ubranku, to teraz wrzucam fotkę jeziorkową :)

PS. Inka - lusterko :D

d2d306cc2ca9eefbmed.jpg

ślicznie:)

Inka - hahaaha uśmiałam się Normalnie!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, mój tak zawsze reaguje. Ostatnio hennę brwi zrobiłam, to pół dnia zachodził w głowę co to się zmieniło :D No ale taką dużą zmianę to myślę, że by zauważył ;)
    No to masz argument dla męża jak się kapnie i będzie psioczył, przecież jest to chyba dyskretna zmiana, skoro nie zauważył :P

Bursztynka, ale masz cudną piłeczkę :)

Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butsztynka ja nie wiem gdzie Ty te 70 kg chowasz, ślicznie wyglądasz:) popadam w kompleksy jak na was patrze..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak znaleźć grupę grudniowych mamusiek na facebook?
    Poratujcie :-)Bo szukam i nie znalazłam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jak robicie ogórki w occie? Zrobiłam kiszone,ale nigdy nie robiłam w occie. Robiłam takie z przyprawą do grila,ale zgubiłam przepis wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - Grudzień 2014 Kasia Dudko

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak dziękuje :-)

Qrczak lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka cały brzuch robi się twardy i tak jakby ciężki. Inka opisała dokładnie jak to wygląda i Kulka też.
    Nie szalej tak z tymi porządkami, żebyś nie przegięła.

Inka haha ale się uśmiałam :D Tylko nie zabij tego swojego męża :P
    Mi też po dniu leżenia nie przeszło. Teraz jest ok tylko jak leżę, a jak trochę pochodzę, to mam wrażenie, że znów to samo. Tyle, że teraz to tylko z prawej strony czuję w okolicach pępka i już sama nie wiem, czy to stawianie, czy maluch tam się rozpycha :/

Szarabuta Twój mąż też niezły numer ;) Chyba jak większość facetów ;)

Bursztynka cuuuudny brzusio :D Chudzinko Ty!

Doris grupa jest tajna, więc możesz nie znaleźć. Podaj mi swpje dane z FB, to Cię znajdę i zaprosze tak jak Inkę.

Bogusia ja ogórków w ogóle nie robię, więc nie pomogę :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was ma juz zrobic test obciazenia glukoza ...zla jestem strasznie prosilam lekarke zeby mi dala ta mniejsze dawke i po godz bo przy 1 ciazy wszystko zwrocilam ale ona stanowczo-ze nie:-/ smieszne to jest ze dokladnie 2 lata temu bylam w tej samej sytuacji powiedzialam jej o mojej sytuacji z 1 ciazy i wtedy sie zgodzila dala mi mniejsza dawke a teraz nagle nie Masakra ale jestem zla Jeszcze do tego przyszlam po miesiacu na wizyte ostatnio nie robila mi usg i dizisaj znowu Porazkowi sa ci lekarze z NFD

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy widziałyście, ale na FB padło pytanie: z jakiego forum jesteśmy. Ja nie wiem ile nas tak na prawdę jest stąd, a ile "obcych" że się tak wyrażę.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria ja miałam robiony jakieś 2 tygodnie temu ten test. Najpierw z 50g glukozy i po godzinie wyszedł mi bardzo zły wynik - 188!. Poszłam do gina na wizytę kontrolną i kazał powtórzyć z 75g glukozy, ale o dziwo po śniadaniu, a nie na czczo - nie wiem, czemu tak, nawet piguła się dziwiła. Poszłam, wypiłam i tak mi to w gardle stało, że poleciałam do łazienki wziąć 3 łyki wody - przeszło. A wynik 135.

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ