X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka to teraz Twój mąż nawet nie bardzo może pyszczyć o włosy bo wychodzi na to ze dużej różnicy mu to nie robi :D

ja jak zwykle jak juz mi trochę odrosną to postanawiam chodować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:24

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Inka to teraz Twój mąż nawet nie bardzo może pyszczyć o włosy bo wychodzi na to ze dużej różnicy mu to nie robi :D

ja jak zwykle jak juz mi trochę odrosną to postanawiam chodować :)

Dokladnie. Tak mu sie wstyd zrobilo, ze bez slowa poszedl spac :P

eforts lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts z racji tego, ze od wrzesnia zaczynam 4 klase to nie oplaca mi sie przenosic do szkoly zaocznej dla doroslych, wiec normalnie do grudnia musze chodzic o ile bede umiala... Po urodzeniu dziecka wracam do szkoly, ale bede miec nauczanie indywidualne (12 godz tygodniowo) i na te 12 godz potrzebuje nianie dla dziecka ;/ oboje moi rodzice pracuja, wiec samego dziecka nie zostawie, a do szkoly chcialabym wrocic od lutego, najwczesniej polowa stycznia, to tez bedzie zalezec od kiedy dyrekcja mi ustali te zajecia indywidualne... fajnie by bylo gdybym mogla wrocic od lutego, bo akurat u nas ferie zaczynaja sie 2 lutego, wiec po feriach smialo bym mogla wrocic ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga zawsze to jakoś pozytywny gest ze strony szkoły. Na pewno kogoś znajdziesz na te kilka godz. W sumie jak to maturalna klasa to po feriach zostanie niecałe 3 msc wiec dasz radę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, moja siostra też urodziła będąc w liceum i skończyła szkołe. Ty też dasz radę, tylko nie odpuszczaj.

Bursztynka, nie wiem gdzie chowasz te 70 kg

Inka, ale się uśmiałam

Glukozę z obciążeniem powinno wykonywać się pomiędzy 24 a 28 tyg. Ja mam zrobić tuż przed następną wizytą,to chyba będzie początek 25 tyg. Na skierowaniu ma zwykłą glukozę i glukozę z obciążeniem 75.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    eforts z racji tego, ze od wrzesnia zaczynam 4 klase to nie oplaca mi sie przenosic do szkoly zaocznej dla doroslych, wiec normalnie do grudnia musze chodzic o ile bede umiala... Po urodzeniu dziecka wracam do szkoly, ale bede miec nauczanie indywidualne (12 godz tygodniowo) i na te 12 godz potrzebuje nianie dla dziecka ;/ oboje moi rodzice pracuja, wiec samego dziecka nie zostawie, a do szkoly chcialabym wrocic od lutego, najwczesniej polowa stycznia, to tez bedzie zalezec od kiedy dyrekcja mi ustali te zajecia indywidualne... fajnie by bylo gdybym mogla wrocic od lutego, bo akurat u nas ferie zaczynaja sie 2 lutego, wiec po feriach smialo bym mogla wrocic ;)
    34bw43r836g6ojbx.png

Strasznie staro sie poczulam, gdy to pomyslalam, ale odważe sie uzyc tego zwrotu publicznie... "W moich czasach" :P... nie mialam tak dobrze. W klasie maturalnej nikt nie miał litosci, a ja nie bylam jedyną dziewczyną w ciązy. Nie wiem czy to nieobowiązywało, czy to byla kwestia dobrej albo złej woli, ale zazdroszcze, ze masz takie mozliwosci :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Kurcze, a ja zaczęłam 19 tc (18+) i nie czuję jeszcze ruchów... To podpływanie pod rękę i ruchy pod dłonią czułam już w 12tc, ale do tej pory żadnych kopniaków, zupełnie nic :(

Spokojnie, ja pierwsze nieśmiałe puknięcia poczułam na początku 2o tygodnia a i tak nie byłam pewna czy to dzieciak.
    Do tej pory mam zaledwie kilka puknięć dziennie a i miałam 3 dni bez puknięć.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka moja wychowawczyni powiedziala mi, ze absolutnie nawet nie mam o tym myslec, zeby przerywac szkole, bo ona tez zaszla w ciaze na studiach i dala rade wiec ja tez musze :P tak naprawde ona mnie bardzo wspiera, pisze do mnie maile :P to ona mi zalatwia u dyrekcji to indywidualne i ma pogadac z innymi nauczycielami o mojej sytuacji. myslalam, ze bedzie gorzej bo z niej niezla jedza jest, ale okazala sie bardzo w porzadku :) A ty nie mialas mozliwosci skonczenia szkoly?
    34bw43r836g6ojbx.png

Qrczak lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Dziewczyy czy macie problem z dziaslami? U mnie strasznie krwawia

Mi zaczęły jakoś na początku 19tc krwawić, każdy ząb po kolei. Aż mnie bolało.
    Kupiłam miękką szczoteczkę Meridol i płyn do płukania na regenerację podrażnionych dziąseł, o taki o:

http://www.doz.pl/apteka/p1029-Meridol_plyn_do_plukania_jamy_ustnej_400_ml

Po tygodniu się uspokoiło. A po dwóch nic nie krwawi.

Nati89 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga super, ze tak trafiłas. U nas najchetniej to sie pozbywali i tylko sie cieszyli jak ktoras rezygnowala, bo to wstyd i hanba dla szkoly (wysoka renoma). Jak w sredniowieczu, a to przeciez nie bylo tak dawno. Czasy sie zmieniają, ale jak widac nie w kazdym aspekcie na gorsze :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka teraz juz nie wyrzucaja ze szkoly... uczennice sa prawnie chronione w takich sytuacjach :P moja kuzynka zaszla w ciaze gdy miala 17 lat (8 lat temu) i moja ciotka latala to szkoly i blagala, zeby jej nie wyrzucli, a tam wszyscy sie z niej smiali i jej powiedzieli, ze juz nie ma czegos takiego jak kiedys ;) teraz kazda dziewczyna ma mozliwosc ukonczenia szkoly, chyba ze nie chce... szkoda ze za twoich czasow bylo inaczej... ;/
    34bw43r836g6ojbx.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Bursztynka jaki śliczny brzusio :) i w ogóle cudna spódniczka nawet mam podobna ale się w nią nie mieszczę :) suwak się już nie dopina od połowy :)

Spódniczkę trafiłam w ciąży na ciuchu, mój pierwszy ciuch w rozmiarze 40. Myślałam że w niej długo pochodzę, bo można ją na dół zsunąć. Znaczy chodzić w niej mogę, ale jak siadam muszę rozpinać guziczki :/

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku dzięki, jutro leże i czytam :) raz miałąm uczucie takiego strasznie ciężkiego brzucha, ale po tym byłam juz u lekarza i wprawdzie nie badał mnie na samolociku tylko zrobił zwykłe usg i nic nie wspominał o szyjce, ale mysle ze na nfz to jego też zasr.... obowiązek sprawdzic czy się nie skraca... chyba za dużo czytam o takich przypadkach, bo co mnie nie zaboli, to juz czarne myśli... chwile temu smarowałam brzuch i dzidzius kopał tak pięknie było wiac jak naparza w brzuch i oczywiście przez myśl mi przeszło, czy nie za nisko? a może tak mam skróconą szyjkę jak któaś z Was co dziecko jest ulożone jak do porodu.... no i czuje że nocka z głowy...

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obejrzalam z malym godzille. Nawet zrezygnowal z pojcia po mleko, zeby ogladac. I co wysiadl w polowie na reklamach. Ehhhh te remlamy sie wloka i wloka. Jutro bedzie sie pytal czy zasnal i gadal " glupie reklamy" haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 70 kilo chowam w brzuchu, rozrosły mi się strasznie uda ;( jak nie moje uda i jakiś celulit straszny się porobił i w dużej głowie też kilogramy chowam :P

Weźcie przestańcie, wy też normalne zgrabne jesteście :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Eforts kochana wolałabym nie pracować jak jestem na l4 ale niestety się nie da bo jestem pracodawcą i o wszystkim muszę myśleć o każdej porze dnia i nocy i czasem podjechać coś podpisać, załatwić itp. i schodzi... po prostu nie da się psychicznie ani fizycznie odpocząć bo wisi nade mną odpowiedzialność na każdym kroku :/ ja z wykształcenia jestem prawnikiem ale skończyłam tez 2mgr pedagogikę specjalną i tam miałam mnóstwo na temat zaburzeń rozwojowych itp.

Nati ja mam teraz jakieś delikatniejsze dziąsła i byle co mnie uraża, myślałam żeby szczoteczkę wymienić na miękką

Mój maluch dziś leniwy jakich ze 2 razy się przekręcił delikatnie i tyle

heh to tak jak ja, tylko że mgr z pedagogiki specjalnej robię w tym roku i co najśmieszniejsze, kilka dni po pozytywnym teście na zajęciach omawialiśmy skutki toksoplazmozy na płód... i też sądze że wiedzieć za dużo w tym temacie nie jest dobre...

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)

Kinga, wtedy tez nie wyrzacon ze szkoły, nie mogli, ale nie ułatwiali zycia (wrecz przeciwnie) czym prowokowali do odejscia.

Ja sie szykuje do gina. Syndrom bialego fartucha dziala, nic mi nie jest, nic nie czuje, zaczynam miec przeczucie, ze maleństwo sie tak ulozyl i cisnęło na szyjke, ale skoro juz dzwoniłam to pojde, bede spokojniejsza :) Jak sie ma taką łobuzerką szyjkę to trzeba stosowac dodatkowe środki ostroznosci :P

Trzymajcie kciuki!

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaj wstałam z łóżka rano to mnie strasznie zakłuło po lewej stronie brzucha. Nie wstałam dalej a jak się kladlam z powrotem to kłuło masakryczne aż mi łza poleciała. Jak leżę to nie boli.

Myślicie że to rozciąganie i normalny objaw na tym etapie czy mam siać stresa?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena wrote:
    heh to tak jak ja, tylko że mgr z pedagogiki specjalnej robię w tym roku i co najśmieszniejsze, kilka dni po pozytywnym teście na zajęciach omawialiśmy skutki toksoplazmozy na płód... i też sądze że wiedzieć za dużo w tym temacie nie jest dobre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:48

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka kciuki mocno zaciśnięte, proszę o raport po powrocie :)

u mnie dziś znów gorąco, lecę na zakupy dziś mam wolne i poszukam jakiś fajnych zdrowych przepisów na obiad :)

Bursztynka ja ten rozmiar 40 na razie jeszcze wypieram :) ale niedługo tylko to mi się dopnie w pasie:) chociaż wczoraj dostałam od szwagierki spodnie ciążowe 38 z h&m i są mega wygodne choć za eleganckie nie są :)ale olać najwazniejsza wygoda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:48

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ