X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi te procenty pewnosci wzrastają, ale do 100% jeszcze ciutke brakuje :) Mimo wszystko ja sama w szoku bylam, ze z taką pewnością w glosie podwazam poprzednie rokowania lekarza :P

Przez 2 tyg. przytylam cale 30 dag :) Oby tak dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:55

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam na obiadek dziś serwujecie dziewczęta? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka wiec robimy zmiane na liscie :) aha i moze jest jeszcze u mnie szansa, ze siusiak mojemu odpadnie :D

co do lini na brzuchu tez jej jeszcze nie mam a lezac na plecach mam macice jeszcze pod pepkiem i jakos sie tym nie przejmuje, u mnie maluch lezy nisko bo pukanie mam sporo ponizej pepka...

w nocy myslalam, ze sie wykoncze, nie moglam zasnac, taki upal, najgorsze to spanie na poddaszu...zasnelam dopiero jak sie w pokoju zrobilo chlodniej...pierwsza tak masakryczna noc dla mnie...a i nawet stopy mi lekko spuchly co tez jest nowoscia...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa pomidorowa i placki z cukini:-)
    Inka.....30 dkg....matko ja tyję na potęgę. Ale już się ograniczam bo mnie lekarz pogryzie na natępnej wizycie:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja ciągle podchodzę sceptycznie do tej dziewczynki nie na 100% stwierdzonej w 16 tc. Wolę się chyba nie przyzwyczajać, skoro u Was takie niespodzianki :D

• inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zadnej ciazy nie mialam tej linii i w tej tez nie mam, jestem blondynką z jasną karnacją, bez opalania jest prawie przezroczysta :)
    Na obiad to chyba zaswietuje i zamowie cos z knajpy. Tak sie martwilam, ze sie JUZ zaczely problemy w tej ciazy, a tu wszystko tak pieknie i moze mi intuicja nie nawala.

karolaa ale domniemasz tak po wizycie czy stwierdzasz widząc jak to sie jednak moze zmieniac zdanie lekarza? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, mmmm placki z cukinii :-) ale ja może zupę ugotuję jakąś i mąż sobie zje pierogi ruskie odsmażone z wczoraj. Jeśli dla mnie nie wystarczy pierogów to samą zupką też się najem :-)

i będę robić galaretki drobiowe, z marchewą, groszkiem, jajkiem i natką pietruszki. Muszę ugotować więcej wywaru drobiowego :)

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka pomidorowa i leczo :) Ja dalej nic nie przytyłam od poczatku, ciekawe co mi lekarz teraz powie, miesiac temu powiedzial,ze mam sie nie przejmowac, teraz pewnie cos mi zaleci

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka jak bylam tydzien temu to maluch mial pepowine miedzy nogami chociaz lekarka uparcie stwierdzila, ze widzi chlopaka...wiec ja poki co nadal czekam do 21 sierpnia na polowkowe...chociaz jestem raczej przekonana, ze siedzi tam chlopak bo od poczatku mam takie przeczucia to po cichu licze jednak na dziewczynke... :)

a ja na obiad bede miala ziemniaki z jajkiem o ile kury sie zniosa....bo poki co pusto w gnizdzie...

inka84 lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mega ochotę na chińskie żarło, a u nas nie ma już knajpy chińskiej, a kiedyś była i takie pyszności dawali :(

• inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no faktycznie, tyle wpisów, ze czasem sie zapomni co u której sie dzieje :)
    Ja mam polowkowe, na ktorym sie dowiem tak na 100% 13-go sierpnia. Widze, ze moj prowadzący to jakos ostroznie i niepewnie. Dzis szukal 5 minut i ciagle powtarzal "ja tam miedzy nogami kompletnie nic nie widze" :)
    Musze zerkna c wliterature jak to teraz narzady wygladaja, bo tydzien temu to dosc podobne byly :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ziemniaki, piers z kurczaka i surowka z marchewki. Musze isc zaraz robic bo maz o 13 wychodzi z domu.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja u tesciow jestem i samoobsluge mam bo zostalam sama w domu z siostrzenica meza ta co u nas byla...wiec mam ochote na ziemniaki z jajem tylko na jaja czekam :) i do tego swojego, wiejskiego pomidorka :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majstruję też placki z cukinii na teraz, ale na potem muszę mężowi jakieś mięcho zaserwować a i za mną chodzi treściwy gulasz.

Co do tej linii, to ja mam ciemną karnację, opalam się szybko i na brązowo i może dlatego u mnie jest lekko widoczna.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś szczególnie mięsożerna nie jestem, a mój Mąż w takie upały też nie ma ochoty na mięso, więc nie muszę się zmuszać do gotowania mięsiwa :P

Karola, wiejski pomidorek <3
    Mój teściu zasadził sobie w doniczkach, jego nieszczęście, że pokazał mi jak pięknie rosną, a przecież w ciąży jestem to koniecznie musiałam zjeść jak się tak czerwienił :D Nie ma to jak smak takiego pomidora prosto z krzaczka. Te moje od teścia z doniczki to pewnie się umywają do tych Twoich z ogrodu, ale z kolei sklepowe do tych moich nie dorastają ;)

pora na kawkę, głowa mnie coś boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:04

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiadek mam cukinię faszerowaną mielonym, a jutro pomidorowkę.. nie jestem w stanie zrobic dzisiaj nic.... w ogóle taki skwar i upał że szkoda słów... Mieszkam na "odludziu" a dzis juz 2 raz karetka na sygnale pędzi, raz do sadu za moim domem, jest sezon na zrywanie wiśni i komus coś się stało, a teraz pojechała dalej do wsi...

Dzis o godzinie 6 rano Mąż wyprowadził mnie z równowagi.... nie dośc ze wstaje rano, robie mu śniadanko, to on jeszcze ma pretensje że mleko nie jest odpowiednio chłodne.... wylalam potok łez, a on się dziwi że mnie takie rzeczy ruszają... nie chciałąm się dalej kłócic, ale jak coś jeszcze napomknie po pracy to mu powiem że zamiast na kompie grac w gry to poczytałby o hormonach w ciąży....

Doris-83 lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka u mnie by bylo krótko - to se teraz rób sam i tak bym dlugo palcem nie kiwnela az by nie przeprosil. Wredna małpa jestem, ale co poradzic... :P Nie płacz szkoda nerwów.

Furia, Bajka lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka sama sie sobie dziwie, że o cos takiego potrafiłam tyle się wyryczec, hehe ale jak widac potrzebowałam potoku łez :P
    za to teraz mnie głowa boli :/
    szarabura to co z tą kawką? pijemy ? :P

Inka gartulacje, oby dziewczynka pozostała NIą do końca ;)

Ja się już tak na chłopca przestawiłam, że chyba wolałabym nie miec niespodzianek na połówkowym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:21

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam leczo od soboty, wiec mam spokój. Jutro pomidorówkę planuje albo pyzy z sosem.
    Siedzę właśnie na balkonie. Słońce grzeje w plecy, ale na szczęście nie jest gorąco, bo bardzo przyjemny wiatr wieje. Pod blokiem właśnie krzaczki sadzą, na polu za blokiem akurat traktor jeździ i snopki słomy robi. Ogólnie jest dzisiaj super :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez glowa boli :( Gdzie ta kawa? :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ