X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczęta :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a76443e2c8d5.jpg

Inka, czy Ty przypadkiem nie jesteś skorpionem? :D

inka84, Ewka89, Furia, HANA, Bogusiar80, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyy z tego wszystkie zapomnialam. Widzialam "moje" camarelo, babka kolo mnie na przystanku stanela i pozwolila oblukac tę furę. Nie widzialam spacerówki, ale chyba sie zdecyduje, oj chyba tak... . Ale jeszcze sie pokatuje i poczekam :P

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, wlasnie zrozumialam dlaczego mnie glowa łupie. Pojechalam na czczo bo weszlam przed lekarzem do labo i dotąd nic nie zjadłam, a uroiło mi sie, ze jadłam :o Ja nie zawsze odczuwam głód, wiec zdarza sie, ze zapomne zjeść :P Wchlonelam na szybko dwa malutkie ciasteczka zeby cukrem szybko odzywic mózg, a zaraz dojedzie mi jedzenie z knajpy, wiec sie nie bede opychać, a lubie slodkie zajesc slonym :)
    Minelo pare minut i glowa zaczyna odpuszczac, jeszcze kawke popije i bedzie git.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejny upalny dzień!

Ah ci lekarze i odpadające siusiaki. Mojemu bratu gdy bratowa była w ciąży lekarz specjalista od USG powiedział, że dobry lekarz powie płeć na 100% tylko ci co są słabi w czytaniu USG mówią 80 czy 90 %.
    Na szczęście mój gin jest specjalistą od USG i potwierdził płeć na 100% , pokazał siusiaka w dwóch przekrojach oraz pokazał ze pępowina była w innym miejscu i nie da się tego pomylić.

Jeśli chodzi o obiad to dzisiaj robie barszczyk z botwinką, a wczoraj były placki z cukinii pycha :)

kGAop1.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga no to musimy miec mało dobrych specjalistow od USG w PL, bo wiekszosc ginow mówi początkowo "prawdopodobnie" :) Moj powiedzial, ze na 100% da sie okreslic jak juz narzady znacznie sie róznią, a na pewnym etapie są do siebie podobne i to nawet nie o pepowine chodzi.
    Czasem jednak ma sie takie szczescie, ze dzieciaczek tak sie ustawi, ze nie da sie pomylic i mozna szybciej okreslic płec na 100%. Mi sie tak z synem udalo, ze wiedzialam wczesniej i na 100%, ale to tylko z synem.

Kiara lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurubura te pomidory sa pycha :) wczoraj jak tylko przyjechalam do tesciow to 3 zjadlam tylko z odrobina soli, nic wiecej do szczescia nie bylo mi potrzebne :) kurcze dalej czekam na jajka, az mam 1 bo jakas kura sie zlitowala i je wydusila, ale to mało...chyba sie ich nie doczekam dzisiaj...

• Furia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam plan i surowka byla pomidor, ogor kiszony, cebulka, sol, pieprz i jogurt nat. <3 o mniam ! to chodzilo :D U mnie na polowkowym juz bylo 100% na chlopaka, zreszta mlody tak pieknie pokazal klejnoty ze nie bylo watpliwosci ^^

kaarolaa, inka84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na genetyczny już lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i dwa kolejne usg to potwierdziły.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidory jem codziennie. Póki co sklepowe, ale niedługo będę z ogrodu moich dziadków. Ogórki też uwielbiam.

Wczoraj wieczorem zrobiłam bombę kaloryczną w postaci deseru. Były winogrona, nektarynki, na to lody i bita śmietaną zrobiona osobiście, potem gruszka i banan i znów śmietana. Ale było dobre. Pochłonęłam całą miseczkę na raz, a mąż musiał zrobić przerwę :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie z synem tak udalo :) Córka sie az tak nie kryła, ale obecne malenstwo to kombinuje troche ;)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    echh a ja połówkowe to nie wiem kiedy będę mieć, wizyta normalna w poniedziałek, czyli 19+4, to na połówkowe pewnie wyśle mnie za 2 tyg od wizyty, czyli 21+4. No ale płeć może mojej lekarce uda się potwierdzić w pon :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, ale wiadomości :D W takim razie póki co gratuluję córeczki :)

To może przedwcześnie rozesłałam po rodzince zdjęcia :D W sobotę mam drugie połówkowe badanie - ciekawe czy siusiak się ostoi :D (a już się przemogłam i przyzwyczaiłam do wizji wychowywania syna)

212y5tx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:22

inka84, Furia, Bogusiar80, Kinga.k, eforts, Bursztynka, Niespodzianek:), kaarolaa, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :*
    Ita a tak ciezko bylo z opcją kolejnego chlopa pod dachem? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... tylko ja od początku czułam się na dziewczynkę :D
    Mąż powtarzał, że woli chłopczyka, bo jest "łatwiejszy w obsłudze" tzn. można z nim grać w piłkę nożną, koszykówkę itp. a w mojej wizji to z dziewczynką jest łatwiej bo np. można jej kupować różowe ciuszki i falbanki :D
    (nie doszukujcie się w tym logiki)

Ale od dłuższego czasu kupowałam już wszystko unisex i chłopięce, więc jakoś się przyzwyczaiłam do myśli o chłopcu.
    Natomiast sterta sukieneczek kupiona przez nadgorliwą mamusię i teściową wyląduje w piwnicy...

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz po połowkowym (22 tydzien) i mała jest potwierdzona trzeci raz ;) Wiec szał ciał i można kupować ubranka ;)

WAGA 455g ale kluska :D

Ita, Martynaaa, Bogusiar80, Nati89, Kinga.k, eforts, Bajka, Bursztynka, Niespodzianek:), kaarolaa, Qrczak, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmyyyyyy......co prawda u mnie lekarz nic nie mówił, aż zobczył, zrobił zdjęcie .......a może też odpadnie:-) Ale raczej nie bo mój gin by nic nie powiedział jakby nie był pewien:-)

Dobra idę trzeć cukinię na placki:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chlopcy są zwykle "łatwiejsi" w wychowaniu, dziewczynki są trudniejsze i to nie tylko moje zdanie (a mam przeciez porownaniu), ale i wielu znajomych, ktorzy mają parke w domu :)
    Doris moj nie chcial mowic, ale powiedzialam, ze nie bede miala zalu i pretensji i bylam tak pewna, ze dziewczynka, ze jak zaczal sie przygladac to powiedzial "no nie wiem, nie wiem :) " i sie zaczela przygoda z "prawdopdoobnie na 80-90%", a dzis "prawdopdobnie kobieca intuicja znów bedzie górą" :)

Ita, HANA lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam na obiad zupę owocową z makaronem. Niedługo resztę makaronu usmażę z jajkiem :)
    Pomidorki na krzaczkach już mam ale jeszcze zielone.
    Zrobiłam już ogórki w occie :)
    Przeglądam stertę przepisów i co ciekawsze wycinam i wklejam w zeszyt. Mniej śmieci będzie :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robi badania w Diagnostyce? Jesli tak to ile sie czeka na wyniki on-line? Wczesniej robilam w Alabie, bo mam blizej i wyniki typu morfologia mialam juz dawno w necie, a tu czekam i czekam i jakos Diagnostyka nie przesyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:04

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja robę badania w diagnostyce i zwykle są juz po południu tego samego dnia którego było pobranie. Tyle że oni nie przysyłają wyników tylko trzeba się zalogować u nich na stronie o ilemasz kartę diagnostyki.

kGAop1.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ