X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczęta :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a76443e2c8d5.jpg

Inka, czy Ty przypadkiem nie jesteś skorpionem? :D

inka84, Ewka89, Furia, HANA, Bogusiar80, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyy z tego wszystkie zapomnialam. Widzialam "moje" camarelo, babka kolo mnie na przystanku stanela i pozwolila oblukac tę furę. Nie widzialam spacerówki, ale chyba sie zdecyduje, oj chyba tak... . Ale jeszcze sie pokatuje i poczekam :P

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, wlasnie zrozumialam dlaczego mnie glowa łupie. Pojechalam na czczo bo weszlam przed lekarzem do labo i dotąd nic nie zjadłam, a uroiło mi sie, ze jadłam :o Ja nie zawsze odczuwam głód, wiec zdarza sie, ze zapomne zjeść :P Wchlonelam na szybko dwa malutkie ciasteczka zeby cukrem szybko odzywic mózg, a zaraz dojedzie mi jedzenie z knajpy, wiec sie nie bede opychać, a lubie slodkie zajesc slonym :)
    Minelo pare minut i glowa zaczyna odpuszczac, jeszcze kawke popije i bedzie git.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejny upalny dzień!

Ah ci lekarze i odpadające siusiaki. Mojemu bratu gdy bratowa była w ciąży lekarz specjalista od USG powiedział, że dobry lekarz powie płeć na 100% tylko ci co są słabi w czytaniu USG mówią 80 czy 90 %.
    Na szczęście mój gin jest specjalistą od USG i potwierdził płeć na 100% , pokazał siusiaka w dwóch przekrojach oraz pokazał ze pępowina była w innym miejscu i nie da się tego pomylić.

Jeśli chodzi o obiad to dzisiaj robie barszczyk z botwinką, a wczoraj były placki z cukinii pycha :)

kGAop1.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga no to musimy miec mało dobrych specjalistow od USG w PL, bo wiekszosc ginow mówi początkowo "prawdopodobnie" :) Moj powiedzial, ze na 100% da sie okreslic jak juz narzady znacznie sie róznią, a na pewnym etapie są do siebie podobne i to nawet nie o pepowine chodzi.
    Czasem jednak ma sie takie szczescie, ze dzieciaczek tak sie ustawi, ze nie da sie pomylic i mozna szybciej okreslic płec na 100%. Mi sie tak z synem udalo, ze wiedzialam wczesniej i na 100%, ale to tylko z synem.

Kiara lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurubura te pomidory sa pycha :) wczoraj jak tylko przyjechalam do tesciow to 3 zjadlam tylko z odrobina soli, nic wiecej do szczescia nie bylo mi potrzebne :) kurcze dalej czekam na jajka, az mam 1 bo jakas kura sie zlitowala i je wydusila, ale to mało...chyba sie ich nie doczekam dzisiaj...

• Furia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam plan i surowka byla pomidor, ogor kiszony, cebulka, sol, pieprz i jogurt nat. <3 o mniam ! to chodzilo :D U mnie na polowkowym juz bylo 100% na chlopaka, zreszta mlody tak pieknie pokazal klejnoty ze nie bylo watpliwosci ^^

kaarolaa, inka84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na genetyczny już lekarz powiedział, że będzie dziewczynka i dwa kolejne usg to potwierdziły.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidory jem codziennie. Póki co sklepowe, ale niedługo będę z ogrodu moich dziadków. Ogórki też uwielbiam.

Wczoraj wieczorem zrobiłam bombę kaloryczną w postaci deseru. Były winogrona, nektarynki, na to lody i bita śmietaną zrobiona osobiście, potem gruszka i banan i znów śmietana. Ale było dobre. Pochłonęłam całą miseczkę na raz, a mąż musiał zrobić przerwę :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie z synem tak udalo :) Córka sie az tak nie kryła, ale obecne malenstwo to kombinuje troche ;)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    echh a ja połówkowe to nie wiem kiedy będę mieć, wizyta normalna w poniedziałek, czyli 19+4, to na połówkowe pewnie wyśle mnie za 2 tyg od wizyty, czyli 21+4. No ale płeć może mojej lekarce uda się potwierdzić w pon :)

• Ita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, ale wiadomości :D W takim razie póki co gratuluję córeczki :)

To może przedwcześnie rozesłałam po rodzince zdjęcia :D W sobotę mam drugie połówkowe badanie - ciekawe czy siusiak się ostoi :D (a już się przemogłam i przyzwyczaiłam do wizji wychowywania syna)

212y5tx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:22

inka84, Furia, Bogusiar80, Kinga.k, eforts, Bursztynka, Niespodzianek:), kaarolaa, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :*
    Ita a tak ciezko bylo z opcją kolejnego chlopa pod dachem? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... tylko ja od początku czułam się na dziewczynkę :D
    Mąż powtarzał, że woli chłopczyka, bo jest "łatwiejszy w obsłudze" tzn. można z nim grać w piłkę nożną, koszykówkę itp. a w mojej wizji to z dziewczynką jest łatwiej bo np. można jej kupować różowe ciuszki i falbanki :D
    (nie doszukujcie się w tym logiki)

Ale od dłuższego czasu kupowałam już wszystko unisex i chłopięce, więc jakoś się przyzwyczaiłam do myśli o chłopcu.
    Natomiast sterta sukieneczek kupiona przez nadgorliwą mamusię i teściową wyląduje w piwnicy...

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz po połowkowym (22 tydzien) i mała jest potwierdzona trzeci raz ;) Wiec szał ciał i można kupować ubranka ;)

WAGA 455g ale kluska :D

Ita, Martynaaa, Bogusiar80, Nati89, Kinga.k, eforts, Bajka, Bursztynka, Niespodzianek:), kaarolaa, Qrczak, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmyyyyyy......co prawda u mnie lekarz nic nie mówił, aż zobczył, zrobił zdjęcie .......a może też odpadnie:-) Ale raczej nie bo mój gin by nic nie powiedział jakby nie był pewien:-)

Dobra idę trzeć cukinię na placki:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita chlopcy są zwykle "łatwiejsi" w wychowaniu, dziewczynki są trudniejsze i to nie tylko moje zdanie (a mam przeciez porownaniu), ale i wielu znajomych, ktorzy mają parke w domu :)
    Doris moj nie chcial mowic, ale powiedzialam, ze nie bede miala zalu i pretensji i bylam tak pewna, ze dziewczynka, ze jak zaczal sie przygladac to powiedzial "no nie wiem, nie wiem :) " i sie zaczela przygoda z "prawdopdoobnie na 80-90%", a dzis "prawdopdobnie kobieca intuicja znów bedzie górą" :)

Ita, HANA lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam na obiad zupę owocową z makaronem. Niedługo resztę makaronu usmażę z jajkiem :)
    Pomidorki na krzaczkach już mam ale jeszcze zielone.
    Zrobiłam już ogórki w occie :)
    Przeglądam stertę przepisów i co ciekawsze wycinam i wklejam w zeszyt. Mniej śmieci będzie :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robi badania w Diagnostyce? Jesli tak to ile sie czeka na wyniki on-line? Wczesniej robilam w Alabie, bo mam blizej i wyniki typu morfologia mialam juz dawno w necie, a tu czekam i czekam i jakos Diagnostyka nie przesyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:04

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja robę badania w diagnostyce i zwykle są juz po południu tego samego dnia którego było pobranie. Tyle że oni nie przysyłają wyników tylko trzeba się zalogować u nich na stronie o ilemasz kartę diagnostyki.

kGAop1.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ