X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka powodzenia! A ja przespalam cala noc:))) nie pamietam juz kiedy tak sie wyspalam:) i na dworze chlodno:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka dla Ciebie i pozostalych mamusiek borykajacych sie z bolami
    "Ból wiązadeł macicy. W miarę jak Twoja macica staje się coraz większa wiązadła, które ją wspierają muszą się rozciągać. Może się zdarzyć, że te rozciągnięte ścięgna spowodują ostry lub tępy ból w dolnej części brzucha, zwykle po jednej stronie. To jest prawdopodobnie najbardziej odczuwalne, kiedy zmieniasz nagle pozycję lub wstajesz z krzesła lub łóżka. Tak jak w przypadku większości dolegliwości związanych z ciążą, odpoczynek zazwyczaj przynosi największą ulgę. Chociaż ból wiązadeł macicy jest dość typowy, powinnaś skontaktować się z lekarzem, położną lub pielęgniarką jeśli Cię to martwi. "

Moje pytanie czy macie juz ta linie wzdłuż brzucha? Krese ciemna? Ja uz mam ale delikatna

Bursztynka, Martaaa lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Doris - Grudzień 2014 Kasia Dudko

Niestety nie odnalazłam. Ale na tablecie ciężko....wieczorem kompa dorwę i najwyżej jeszcze raz Wam pozawracam tyłki.

Inka....mój chłop taki sam. Nie odróżnia spódnicy od sukienki.....a jak włosy ścięłam to się zapytał czy mam nową bluzkę:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja nie mam krechy:-) Ale nie każda z Nas będzie miała. Ponoć częściej mają dziewczyny z ciemniejszą karnacją.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no tak slyszalam, a ja wlasnie mam karnacje jasną, nie jestem bardzo blada, ale taka normalna i tak ostatnio wyczytalam, ze przy ciemnej karnacji to wystepuje czesciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:45

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam na razie tej krechy, ciekawe czy się pojawi w ogóle

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mnie w weekend takie skurcze w pachwinach/dole brzucha łapały, że prawie się popłakałam. Dłuższe leżenie pomogło.

A ja krechę mam, ale wydaje mi się, że tylko minimalnie ciemniejszą niż taka mini kreseczka na łonie przed ciążą. Mąż widzi różnicę.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kreski jeszcze nie mam

Co do rozmiarów, to ja na wesele w przyszłym tygodniu kupiłam sukienkę w rozmiarze 42, z tym że musiałam ja zmniejszyć w biuście i pod pachami, bo to nie mój normalny rozmiar.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam n tlc łowców kuponów:-) Jakby tak w Polsce było...byłabym takim łowcą:-) Tylko raczej nie robiłabym zakupów typu 100 paczek czipsów czy gazowanego słodkiego gówna:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja linie juz mam, smialam sie z mężem, ze niedawno znikla i znowu sie pojawia:) po pierwszym porodzie mialam ja ponad rok..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linię delikatną mam, jakiś czas temu wrzucałam nawet fotę brzucha :) i wyszło że pępek mam niesymetrycznie położony :)
    Nati, dzięki za notkę.
    Ita, to właśnie te rozciągania.
    Doris, mi też marzą się takie kupony w PL !!! mój mąż się śmieje że ja właśnie łowcą promocji jestem :D

PS. wczoraj kupiłam w SH 3 rzeczy po 1zł :D (cienka bawełniana sukieneczka z Vero Moda, druga moja jeziorowa tuba z HM tym razem czerwona i jak nówka, zielona miniówa na gumce do łażenia po domu - w końcu brzuch będzie uwolniony)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:41

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku przez te Wasze twardnienia brzucha uświadomiłąm sobie, że i ja mam coś takiego, pytanie tylko czy to normalne czy groźne :rolleyes:

Nad wzgórkiem łonowym tak mi się brzuch napina i czuję to napinanie, jest wtedy twardy jak kamień, po jakimś czasie mija... No ale nie panikuję, wizytę w poniedziałek mam to zbadamy szyjkę i dowiemy się czy to normalne czy nie.

• madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    no właśnie o tym mówiłam :) jeszcze jak miałam psychologię rozwojową i na ostatnim wykładzie gratis nam zaczęła prof. bardzo obrazowo tłumaczyć do jakich uszkodzeń może dojść przy porodzie to do tej pory mam to w głowie. Kiedy masz obronę??

oo rany... tak pamiętam, i dlatego "boję się" porodu sn, nie dlatego że będzie boleć, że mnie porozrywa, że będzie mnóstwo krwi, tylko że za przeproszeniem dziecko "utknie" i ani w te, ani we w te jak to mówią, że będzie niedotlenione, że może dostać MPD... rany wiem, pojechałam, ale na prawdę takie rzeczy mi siedzą w głowie. A obronę mam za rok, teraz od października zaczynam ostatni rok studiów.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też nie mam lini. Pępuszka też mi nie wywaliło i raczej nie wywali (tak sądzę). Jak leżę na wznak to brzuch mi wystaje tuz pod pępkiem - widać gdzie znajduje sie macica, tylko powiedzcie mi, czy na tym etapie wasze macice tez jeszcze nie podniosły się nad pępek ?? .....Boszzz jak to brzmi hahahahaha Wasze MACICE.... ale rozumiecie o co chodzi.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka i ja mam takie bóle. Z tym, że głównie po prawej stronie bo maluch się ułożył bardziej z lewej może dlatego.

Pytałam gin powiedziała że to normalne... U mnie pojawiają się w nocy przy przekręcaniu i rano jak wstaję z łóżka.

relgh371rphwpz6l.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie :)
    Po kolei:
    szyjka zamknięta: dlugosc pod jednym kątem 8 cm (!), pod drugim kątem 5,5cm, więc super.
    Małe ciągle lezy głowką w dól co jest wg lekarza dla dziecka najwłasciwszą postawą, bo ma najwiecej miejsca na cwiczenie bioderek (moze swobodnie wymachinac nogami) i wiekszosc nowordkow, ktore w brzuchu lezaly cala ciaze głowką do dołu nie ma dysplazji stawów biodrowych (taki news, bo sama nie wiedzialam :P )

Trzecia sprawa dał mi skierowanie na CRP i wymaz z pochwy na bakterie aby sprawdzic czy uczucie nacisku nie ma podloza "chorobowego", jesli wyniki będą dobre tzn ze mozliwe, ze tak odczuwam dziecko i nisko ułożoną głowke.

Maleństwo waży 230 gram, czyli odpowiednio do wieku ciązy :)

I uwaga... chcialabym wstepnie przeprosić swoją publicznie obsmarowaną na tym forum intuciję, bo lekarz podejrzewa, ze siusiak odpadł !!!!!!!!!!! :P Ostatnio mial byc chlopak na 80-90%, teraz na PRAWIE 100% bedzie DZIEWCZYNKA ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:30

Furia, Nati89, kaarolaa, Marimiko, Milcia, Kinga.k, Niespodzianek:), Ita, Bogusiar80, eforts, Bajka, Qrczak, olcia23, lolaliciouse lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, gratuluję długiej szyjki, dobrze położonego i ważącego dziecka i prawdopodobnej dziewczynki :D :D :D

Ale..... u mnie też na początku był siusiak około 13 tygodnia. W 19 tygodniu była dziewczynka a tydzień później chłopak :P :P :P

W czwartek kolejna wizyta, zobaczymy co wyrosło :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Bursztynka dlatego tez intuicje przepraszam jedynie wstepnie :P Ale przyjdzie czas na oficjalne przeprosiny albo na oficjalne totalne zmieszanie z błotem :) Mimo, ze ostatnio uslyszalam, ze chlopak to dzis sie kładąc do usg zapytalam od razu czy siusiak przypadkiem nie odpadl, bo ja nadal na niebieskie nie patrze :P

Bursztynka lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha nieźle Inka, czyli pewnym ciągle nie można być. Chyba dopiero na połówkowym widać tak dokładnie, że w 100% mogą powiedzieć?

Gratuluję tak czy siak i dobrze, że wszystko ok :) Moje dziecię też zazwyczaj na głowie fika, dobrze wiedzieć, że ma to jakieś plusy :D

• Furia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow ! Grutuluje :D :D :D Za malo pilas - uschna i odpadl :P

Ja w sumie rodzic sn nie moge, i nigdy nie rodzilam i ... nigdy nie chcialam. Za duzo mam znajomych, ktorych dzieci mialo / maja jakies komplikacje po sn. I Naprawde nie pisze tego zeby was straszyc, poprostu ja mam tak a nie inaczej i w sumie ciesze sie z cc :)

Moja macica siega kilku mm nad pepek - ale ja nie jestem pierworodka wiec u mnie moze szybciej sie rozciagac :)

Ale sie spocilam myciem podlogi, bleeee przydal by sie prysznic :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ