Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja właśnie wkładam do piekarnika kokosanki taka mnie dziś ochota naszła
http://wegeprzepis.blox.pl/2013/10/Blyskawiczne-kokosanki-310-375-kcal.htmleforts lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, z nudów założyłam forum, żeby sprawdzić czy to taki laik może ogarnąć
No i da się, można zablokować możliwość rejestracji, zablokować możliwość czytania i pisania bez rejestracji. Jedyny problem jest taki, że... nie można dodawać załączników, tzn tak jak tutaj kodem się da. Niestety chyba większość for bezpłatnych tak ma.
Pytanie czy chcecie zobaczyć, spróbować? Jeśli się nie spodoba to nie ma problemu, możemy zostać tutaj, albo szukać czegoś innego jeszcze. Może Wasi faceci mają wiedzę na temat for i udałoby się to profesjonalniej ogarnąć?
Podaję adres: http://www.grudniowki2014.pun.pl/
Jak faktycznie zatrybi, to za jakiś czas można wyłączyć rejestracjęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:46
-
Ewka89 wrote:moja teściowa dzisiaj mnie rozwaliła... powiedzialam że mam juz 7 kg na plusie, to mi powiedziała, nie martw się dzieco juz pewnie z 2 kg wazy
się znaaaaaa
Furia lubi tę wiadomość
-
My juz po młody waży 694 g i lekarz się śmiał że rozchulany jak mamusia
Wody płodowe w normie bez wycieków, szyjka długa, zamknięta wszystko ok i mam nie szukać problemów
chociaż już zobaczyłam że mam łożysko II (po wyjściu) i zastanawiam się czy nie za wcześnie
No ale skoro wszystko ok to idę ze starym na spacer, trzeba korzystać z chłodnego wieczoru no i może rozrost tyłka się zatrzyma troszkę! Zakładam Wam bana na smakołyki bo ja ograniczam słodkie
Bursztynka super że dziecię zdrowo rośnie.
olcia23, Ita, Furia, Kinga.k, Niespodzianek:), lolaliciouse, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:My juz po młody waży 694 g i lekarz się śmiał że rozchulany jak mamusia
Wody płodowe w normie bez wycieków, szyjka długa, zamknięta wszystko ok i mam nie szukać problemów
chociaż już zobaczyłam że mam łożysko II (po wyjściu) i zastanawiam się czy nie za wcześnie
No ale skoro wszystko ok to idę ze starym na spacer, trzeba korzystać z chłodnego wieczoru no i może rozrost tyłka się zatrzyma troszkę! Zakładam Wam bana na smakołyki bo ja ograniczam słodkie
Bursztynka super że dziecię zdrowo rośnie.
No to maly wielkolud Ci tam rośnie
Dobrze, ze nie adminujesz na forum, bo polowa by dzis byla zbanowana za te kokosanki i inne smakolyki, a ja to bym bana od wczoraj nosila za moj lekki biszkopt z masą rafaello i musem pomaranczowym. Uff...
Ale ja sie postaram pisać po cichu co kucharze
eforts lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Kochana ja bym jej nie drukowała, chyba że już ją przejrzałaś i nie zmieniłaś zdania. Mnie w tej książce razi bardzo dużo info na temat wad, choróbi końca świata, wiem ze to naturalna rzecz ale większość książki pominełam.
Ok, namówiłaś mnie
eforts lubi tę wiadomość
-
inka84 wrote:No to maly wielkolud Ci tam rośnie
Dobrze, ze nie adminujesz na forum, bo polowa by dzis byla zbanowana za te kokosanki i inne smakolyki, a ja to bym bana od wczoraj nosila za moj lekki biszkopt z masą rafaello i musem pomaranczowym. Uff...
Ale ja sie postaram pisać po cichu co kucharze
Musiałaś to napisać :ppppp
dzięki dziewczyny
no i musze podesłać mężowi linka z konikiem coby kupił synowi za to że był grzeczny u lekarza
Inka pierwsza dostanę zabawkę i będziesz mi zazdrościć
edytuje: mąż był dzisiaj moim samochodem u mechanika i wyskoczyły 3 strony błędówsama kupie zabawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:04
Furia lubi tę wiadomość
-
Ja mezowi gadam o tym koniku jadac na zakupy haha, a on pewnie jakies takie co sie zaraz rozpadnie, a ja ze Fisher Price, to powiedial, ze sie kupi
Hihi
I jeszcze wypelnial taka liste do pracy gdzie musi wpisywac kiedy i ile godzin pracowal miedzy 20 a 6 rano i mowi, noo trzeba zaniesc bo inaczej na kocyki nie bedzie
Inka jak pianke pomaranczowa robilas ?Na kremowce ?eforts lubi tę wiadomość
-
No więc tak... Moja wizyta trwała pół godziny. Nieźle jak na NFZ, nie?
Lekarz dał mi w końcu mój wypis ze szpitala, jestem okazem zdrowia tylko mam zwolnić i pamiętać o magnezie. Sam z siebie zapytał: bo pani to taka chyba aktywna i szybka? No ja na to że ciężko mi usiedzieć w jednym miejscu, ale jak trzeba to zwolnięMagne B6 mam łykać 3x1.
Miałam listę pytań na karteczce i kazał pytać po kolei i na każe dokładnie odpowiadał i mi tłumaczył.
1. Czy twardy brzuch wieczorem jest czymś bardzo strasznym czy nie bardzo?
Nie jest straszny dopóki nie boli nieprzerwanie. Jeżeli jest to mało komfortowe dla mnie to mogę łyknąć nospę dla spokoju i spróbować zasnąć żeby rozluźnić mięśnie. Twardy brzuch się robi między innymi po całym dniu łażenia. Jeżeli w ciągu dnia złapie mnie twardy brzuch to usiąść a najlepiej się położyć i nosić przy sobie nospę.
2. Czy białe gęste glutki z pochwy są normalne, bo ostatnio mam ich trochę więcej.
W ciąży jest więcej wydzieliny. Dopóki jest biała to ok i dopóki nie ma pieczenia to ok. Jakby się coś zmieniło to mam przyjść i wdrożymy leczenie. Mówiłam że miałam kilka dni pieczenie, jakby początki ale się nie rozwinęło. Teraz mam profilaktycznie wziąć PROVAG doustnie i INVAG dowcipnie.
3. Czy jeśli przez całą dobę nie czuję dziecka to mam panikować i jechać na IP, czy może dziecko śpi przez cały dzień a budzi się w nocy jak ja śpię?
Na moim etapie tygodniowym i jeśli dziecko waży mniej niż 500g nie zawsze czujemy wszystkie ruchy dziecka, zwłaszcza jeśli ma dużo miejsca i nei musi się specjalnie rozpychać i tak jest u mnie. Na regularne ruchy mam czas do 24 tygodnia. Od 24tc jeśli przez całą dobę i na następny dzień nie czuję ruchów to mogę przyjechać na IP. Ale niestety na tym etapie ciąży nie da się uratować dziecka. Dopiero od 28tc są szanse a od 32tc prawie wszystkie maluchy już przeżywają. Najważniejsze to SPOKOJNA MATKA.
USG trwało 10 minut. Wszystko pomierzone, mój maluch jest tak spokojny jak na razie że można go mierzyć wzdłuż i wszerz. Ruszał sobie delikatnie stópką i jedną rękę położył na twarzyZdjęć nie ma, bo wszystkie fotki a jest ich z 10 przedstawiają narządy dziecka, które nawet mi ciężko mężowi opisać
A i miałam nawet zrobione USG moich dwóch nerek. Natomiast kości miałam pomierzone już w szpitalu.
Szyjka dalej długa 4cm, ponaciskał na brzuch i mówi wszystko w porządku.
JESTEM SZCZĘŚLIWA I USPOKOJONA
PS. Trochę się rozpisałam, ale może skorzystacie z wiedzy czy cośWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:08
eforts, Kinga.k, olcia23, Niespodzianek:), Kiara, Doris-83, Bogusiar80, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość