Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka a jaka to dokładnie książka jak możesz zdradzić??
Gratuluję wizyt i ja też się pochwalę, mój siusiak na szczęście nie odpadł. Rano byłam na połówkowych, wszystko w porządku...uf kamień z serca, dzidziol się straszliwie wiercił i co chwilę zmieniał swoją pozycję głowa-pupa, ale daliśmy radę się pomierzyć. Mamy też nagrane badanie (fragment) na płytę więc teraz sobie oglądam i podziwiam Synka...
Mogę w końcu kompletować wyprawkę, do tej pary mam tylko jedne body i 3 pary skarpetek dla małego (prezent od mamy), jakoś nie mogłam się przemóc, aleeeeeeeeeeee teraz to już lecę na całego, będę kupować i kupować aż mi pieniędzy braknie hahahah
aa i Maluszek waży mniej więcej 400gWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:15
Kinga.k, eforts, Niespodzianek:), Bogusiar80, Qrczak, Ita, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Qurczaku bardzo się cieszę, że u Ciebie poprawa:)
ewelinka i madzialena gratuluje jeszcze raz siusiaków:)) Ja również mam nadzieje, że jutro się nie okaże, że mój odpadł.. Już się pogodziłam z wizją wychowywania dwóch chłopaków:)
Moje małe się wierci bo matka pół paczki misiów w czekoladzie zeżarła, ale one tak na mnie patrzyły... mmm
Przespałam się i czuje się o niebo lepiej a dodatkowo widzę, że jakaś mega burza się zapowiada albo przynajmniej deszcz więc jak dla mnie bobma:)ewelinka_shn, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madzialena wrote:Bajka a jaka to dokładnie książka jak możesz zdradzić??
Gratuluję wizyt i ja też się pochwalę, mój siusiak na szczęście nie odpadł. Rano byłam na połówkowych, wszystko w porządku...uf kamień z serca, dzidziol się straszliwie wiercił i co chwilę zmieniał swoją pozycję głowa-pupa, ale daliśmy radę się pomierzyć. Mamy też nagrane badanie (fragment) na płytę więc teraz sobie oglądam i podziwiam Synka...
Mogę w końcu kompletować wyprawkę, do tej pary mam tylko jedne body i 3 pary skarpetek dla małego (prezent od mamy), jakoś nie mogłam się przemóc, aleeeeeeeeeeee teraz to już lecę na całego, będę kupować i kupować aż mi pieniędzy braknie hahahah
aa i Maluszek waży mniej więcej 400g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:44
-
Mam wyniki glukozy i trochę jestem w kropce :
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 5,06 mmol/l (3,90 5,50) N
Glukoza po 1 godz. 10,02 mmol/l 11,10 N
Glukoza po 2 godz. 6,89 mmol/l 7,80 N
Wg PTD 2013.
Ale znalazłam nromy wg PTD 2014
"Cukrzyca ciążowa (GDM, gestational diabetes mellitus) gdy spełnione jest przynajmniej jedno z niżej wymienionych kryteriów rozpoznania cukrzycy ciążowej na podstawie wyników 75 g OGTT według IADPSG 2010 i WHO 2013:
· Na czczo stężenie glukozy w osoczu : 92-125 [mg/dl] 5,1-6,9 [mmol/l]
· 60. minuta stężenie glukozy w osoczu: ≥180 [mg/dl] ≥10,0 [mmol/l]
· 120. minuta stężenie glukozy w osoczu: 153-199 [mg/dl] 8,5 -11,0 [mmol/l]"
Czyli co mam cukrzycę ciążową?? Chyba tak bo jedno kryterium spełnione.
Dodam że dwa razy miałam robioną glukozę w ciąży na czczo i wychodziła 5,29 mmol/l, stąd alarm lekarza.
Ponadto dzisiaj rano przed badaniem z żyły babka zbadała glukometrem z palca i było aż 5,5 mmol/l.
Nowe normy opublikowano w kwietniu cieszę si, że mój gin je zna.
-
Ja tez za forum zamknietym
Albo fb ^^
Inka mam platy ryzowe, makaron ryzowy, sos slodki chili... oj bedzie sie dzialo
Jezu jak mnie nad tylkiem boli po tych zakupach, zdechne
Bajeczko to ty robilas casteczke musli ? Przepisik by sie przydal
Jeszcze raz Inka na cos czekoladowego moge zaprosicMam czekolady, twixy, liony, lody snikersy i magnum truskawkowe w bialej czekoladzie
Iiiii bezalkoholowe piwo karmelowe - wpadasz ?
Ojj znow pisiorowy wysyp hehe, gratuluje
CO do cukrzycy to sie nie znam wiec milcze
Farbe do wlosow kupilam - trzeba cos z odrostem zrobic bo juz kiepskawo jestWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:40
inka84 lubi tę wiadomość
-
Michaga ja miałam z palca glukometrem mierzone i tam są inne normy. Takie w mg, więc ja nie pomogę w interpretacje tego.
Masz w domu glukometr? Jeśli nie, to idź do najbliższej apteki i spytaj, czy mają jakieś dla cukrzyków. Jeśli mają, to powinni Ci dać za darmo. Poproś swojego gina bądź lekarza rodzinnego o wypisanie recepty na paski, bo wtedy jest ryczałt i kosztują dużo taniej. I badaj sobie cukier sama w domu 4 x dziennie:
1. na czczo.
2. godzinę po śniadaniu.
3. godzinę po obiedzie.
4. godzinę po kolacji. -
inka84 wrote:Co Ty myslisz, ze jak daleko mieszkasz to Ci nalot nie grozi i mozesz tak bezprawnie mnie tu kusic?
Ahhh ja mam nadzieje, ze wlasnie mimo odleglosci, to uda mi sie skusic i nalot bedzie
Sajgonki chyba w niedziele zrobie, przypomnij mi te platy sie namacza pierw ?
A jutro beda tortille z indykiem, papryka, kukurydza z sosem slodkie chiliojej ale mi sie chce !
inka84 lubi tę wiadomość
-
Aha zapamniałam Wam wspomnieć odnośnie mojej wczorajszej wizyty o zwolnieniu lekarskim. Generalnie chodziło o to, że zauważyłam, że wystawiał mi zwolnienie leżące mimo, że brak podstaw do takowego i zwróciłam mu uwagę żeby wystawił mi chodzące i wtedy usłyszałam kategoryczne NIE! tłumaczył to tak, że generalnie nie wiem o co chodzi coś mówił o dwóch rodzajach ciąż (?) i żeby wszystko grało przy kontroli (?). Mija się to trochę z tym co mówił wcześniej, że ciąża to nie choroba!!! i się wku***, gdybym wcześniej się zorientowała, że takie wystawia zwolnienia to bym zmieniła lekarza, bo teraz się tylko będę stresować aż do grudnia jakimiś kontrolami, a nie ma co ukrywać, że ciągle się przemieszczam FUCK
-
Dziewczyny wlasnie odebralam on-line wtorkowy posiew bakteryjny z pochwy i z plusow to mam lactobacillus, ale wyszla tez candida spp (srednio liczne). Ma któraś jakąs wiedze? Wiem, ze to jedne z najczesciej spotykanych bakterii i nie sieje ona zadnej paniki, ale nie wiem o niej za duzo i nie wiem jaki ma/moze miec wplyw na ciąże i dziecko. Gin bedzie od poniedzialku, a nie chce pytac doktora google
-
Furia wrote:Ja tez za forum zamknietym
Albo fb ^^
Inka mam platy ryzowe, makaron ryzowy, sos slodki chili... oj bedzie sie dzialo
Jezu jak mnie nad tylkiem boli po tych zakupach, zdechne
Bajeczko to ty robilas casteczke musli ? Przepisik by sie przydal
Jeszcze raz Inka na cos czekoladowego moge zaprosicMam czekolady, twixy, liony, lody snikersy i magnum truskawkowe w bialej czekoladzie
Iiiii bezalkoholowe piwo karmelowe - wpadasz ?
Ojj znow pisiorowy wysyp hehe, gratuluje
CO do cukrzycy to sie nie znam wiec milcze
Farbe do wlosow kupilam - trzeba cos z odrostem zrobic bo juz kiepskawo jest
Ja kochana robiłam wielozbożowe i kokosanki Eforts robiła batoniki musli -
Inka candida to taki grzybek którego ma KAŻDY z nas
tylko problem pojawia się wtedy kiedy jest go za dużo albo w przypadku nieszczelnych jelit. Myślę, że jeśli lekarz nie stwierdzi czegoś więcej to nie da Ci żadnych globulek na to. Poza tym im jemy więcej węglowodanów, słodyczy to ją sobie dokarmiamy
inka84 lubi tę wiadomość
-
Wszystko w porządku u nas. Chłopak zostaje i ma 450 gram. Leży główką do dołu i w okolicach mojego pępka puka stópkami.
Więcej szczegółów jak dotrę do domuFuria, Niespodzianek:), olcia23, Kinga.k, Bajka, eforts, Ita, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Bursztyna super
Pisz jak wrocisz. Masz fotki?
szurabura dziekiSadzilam, ze jesli to wymaz na bakterie to candida jest bakterią
Bajka nie, nic wiecej tam nie wyszlo, jeszcze wymieniono kilka bakterii tudziez grzybków z dopiskiem - nie wyhodowano.
No, to jeszcze CRP i mocz jutro i jesli (odstukac) wyjdą ok, to bede miala calkiem ładne wynikiLepsze niz ms temu.
-
No dobra jakos sobie poradzilam z ciastkami
sa z musli z suszonymi owocami plus dalam duzo rodzynek i orzechow laskowych
Nie znam sie niestety na wynikach, nie lubie ich do reki dostawac bo sobie wtedy wmawiam wszystkie choroby swiata
Burdztynka jejjjj 450g dziecia a dopiero co byl pecherzyk ! ALe szybko rosna te nasze skarby