X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:44

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a jaka to dokładnie książka jak możesz zdradzić??:D

Gratuluję wizyt i ja też się pochwalę, mój siusiak na szczęście nie odpadł. Rano byłam na połówkowych, wszystko w porządku...uf kamień z serca, dzidziol się straszliwie wiercił i co chwilę zmieniał swoją pozycję głowa-pupa, ale daliśmy radę się pomierzyć. Mamy też nagrane badanie (fragment) na płytę więc teraz sobie oglądam i podziwiam Synka...

Mogę w końcu kompletować wyprawkę, do tej pary mam tylko jedne body i 3 pary skarpetek dla małego (prezent od mamy), jakoś nie mogłam się przemóc, aleeeeeeeeeeee teraz to już lecę na całego, będę kupować i kupować aż mi pieniędzy braknie hahahah

aa i Maluszek waży mniej więcej 400g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:15

Kinga.k, eforts, Niespodzianek:), Bogusiar80, Qrczak, Ita, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku bardzo się cieszę, że u Ciebie poprawa:)
    ewelinka i madzialena gratuluje jeszcze raz siusiaków:)) Ja również mam nadzieje, że jutro się nie okaże, że mój odpadł.. Już się pogodziłam z wizją wychowywania dwóch chłopaków:)
    Moje małe się wierci bo matka pół paczki misiów w czekoladzie zeżarła, ale one tak na mnie patrzyły... mmm
    Przespałam się i czuje się o niebo lepiej a dodatkowo widzę, że jakaś mega burza się zapowiada albo przynajmniej deszcz więc jak dla mnie bobma:)

ewelinka_shn, Qrczak lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy :D Ja tez moge sie pochwalic u mnie bedzie synus juz na 1000 % :D i tez moge spokojnie kupowac pod synusia wszystko :) i mojtez ma 400g :D

Niespodzianek:), olcia23, michaga82, Kinga.k, Marimiko lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena gratuluję udanej wizyty :)

Niespodzianek trzymam kciuki za jutro :)

Ewelina22 gratuluję synka. Grudniowa klątwa dopadła i Ciebie ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena wrote:
    Bajka a jaka to dokładnie książka jak możesz zdradzić??:D

Gratuluję wizyt i ja też się pochwalę, mój siusiak na szczęście nie odpadł. Rano byłam na połówkowych, wszystko w porządku...uf kamień z serca, dzidziol się straszliwie wiercił i co chwilę zmieniał swoją pozycję głowa-pupa, ale daliśmy radę się pomierzyć. Mamy też nagrane badanie (fragment) na płytę więc teraz sobie oglądam i podziwiam Synka...

Mogę w końcu kompletować wyprawkę, do tej pary mam tylko jedne body i 3 pary skarpetek dla małego (prezent od mamy), jakoś nie mogłam się przemóc, aleeeeeeeeeeee teraz to już lecę na całego, będę kupować i kupować aż mi pieniędzy braknie hahahah

aa i Maluszek waży mniej więcej 400g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:44

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy i trochę jestem w kropce :
    Test obciążenia glukozą (75 g)
    Glukoza na czczo 5,06 mmol/l (3,90 5,50) N
    Glukoza po 1 godz. 10,02 mmol/l 11,10 N
    Glukoza po 2 godz. 6,89 mmol/l 7,80 N
    Wg PTD 2013.

Ale znalazłam nromy wg PTD 2014
    "Cukrzyca ciążowa (GDM, gestational diabetes mellitus) gdy spełnione jest przynajmniej jedno z niżej wymienionych kryteriów rozpoznania cukrzycy ciążowej na podstawie wyników 75 g OGTT według IADPSG 2010 i WHO 2013:

· Na czczo stężenie glukozy w osoczu : 92-125 [mg/dl] 5,1-6,9 [mmol/l]

· 60. minuta stężenie glukozy w osoczu: ≥180 [mg/dl] ≥10,0 [mmol/l]

· 120. minuta stężenie glukozy w osoczu: 153-199 [mg/dl] 8,5 -11,0 [mmol/l]"

Czyli co mam cukrzycę ciążową?? Chyba tak bo jedno kryterium spełnione.
    Dodam że dwa razy miałam robioną glukozę w ciąży na czczo i wychodziła 5,29 mmol/l, stąd alarm lekarza.
    Ponadto dzisiaj rano przed badaniem z żyły babka zbadała glukometrem z palca i było aż 5,5 mmol/l.

Nowe normy opublikowano w kwietniu cieszę si, że mój gin je zna.

kGAop1.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za forum zamknietym :) Albo fb ^^

Inka mam platy ryzowe, makaron ryzowy, sos slodki chili... oj bedzie sie dzialo :D

Jezu jak mnie nad tylkiem boli po tych zakupach, zdechne :/

Bajeczko to ty robilas casteczke musli ? Przepisik by sie przydal :)

Jeszcze raz Inka na cos czekoladowego moge zaprosic :D Mam czekolady, twixy, liony, lody snikersy i magnum truskawkowe w bialej czekoladzie :D Iiiii bezalkoholowe piwo karmelowe - wpadasz ? :D

Ojj znow pisiorowy wysyp hehe, gratuluje :)

CO do cukrzycy to sie nie znam wiec milcze :)

Farbe do wlosow kupilam - trzeba cos z odrostem zrobic bo juz kiepskawo jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:40

inka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga ja miałam z palca glukometrem mierzone i tam są inne normy. Takie w mg, więc ja nie pomogę w interpretacje tego.
    Masz w domu glukometr? Jeśli nie, to idź do najbliższej apteki i spytaj, czy mają jakieś dla cukrzyków. Jeśli mają, to powinni Ci dać za darmo. Poproś swojego gina bądź lekarza rodzinnego o wypisanie recepty na paski, bo wtedy jest ryczałt i kosztują dużo taniej. I badaj sobie cukier sama w domu 4 x dziennie:
    1. na czczo.
    2. godzinę po śniadaniu.
    3. godzinę po obiedzie.
    4. godzinę po kolacji.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:

Inka mam platy ryzowe, makaron ryzowy, sos slodki chili... oj bedzie sie dzialo :D

Co Ty myslisz, ze jak daleko mieszkasz to Ci nalot nie grozi i mozesz tak bezprawnie mnie tu kusic? :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Co Ty myslisz, ze jak daleko mieszkasz to Ci nalot nie grozi i mozesz tak bezprawnie mnie tu kusic? :P

Ahhh ja mam nadzieje, ze wlasnie mimo odleglosci, to uda mi sie skusic i nalot bedzie :D

Sajgonki chyba w niedziele zrobie, przypomnij mi te platy sie namacza pierw ?

A jutro beda tortille z indykiem, papryka, kukurydza z sosem slodkie chili <3 ojej ale mi sie chce !

inka84 lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapamniałam Wam wspomnieć odnośnie mojej wczorajszej wizyty o zwolnieniu lekarskim. Generalnie chodziło o to, że zauważyłam, że wystawiał mi zwolnienie leżące mimo, że brak podstaw do takowego i zwróciłam mu uwagę żeby wystawił mi chodzące i wtedy usłyszałam kategoryczne NIE! tłumaczył to tak, że generalnie nie wiem o co chodzi coś mówił o dwóch rodzajach ciąż (?) i żeby wszystko grało przy kontroli (?). Mija się to trochę z tym co mówił wcześniej, że ciąża to nie choroba!!! i się wku***, gdybym wcześniej się zorientowała, że takie wystawia zwolnienia to bym zmieniła lekarza, bo teraz się tylko będę stresować aż do grudnia jakimiś kontrolami, a nie ma co ukrywać, że ciągle się przemieszczam FUCK

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia tak, namacza, ale doslownie 3 sekundy, bo "w drodze" na deske i podczas nakladania farszu i zawijania on ciągle mięknie :)

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie odebralam on-line wtorkowy posiew bakteryjny z pochwy i z plusow to mam lactobacillus, ale wyszla tez candida spp (srednio liczne). Ma któraś jakąs wiedze? Wiem, ze to jedne z najczesciej spotykanych bakterii i nie sieje ona zadnej paniki, ale nie wiem o niej za duzo i nie wiem jaki ma/moze miec wplyw na ciąże i dziecko. Gin bedzie od poniedzialku, a nie chce pytac doktora google :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candida to nie bakterie, tylko grzyby. Są jakieś globulki, które można stosować w ciąży i mogą wyleczyć :) W ciąży infekcje są podobno częste, więc nic się nie martw :)

inka84 lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:

Jezu jak mnie nad tylkiem boli po tych zakupach, zdechne :/

Bajeczko to ty robilas casteczke musli ? Przepisik by sie przydal :)

Jeszcze raz Inka na cos czekoladowego moge zaprosic :D Mam czekolady, twixy, liony, lody snikersy i magnum truskawkowe w bialej czekoladzie :D Iiiii bezalkoholowe piwo karmelowe - wpadasz ? :D

Ojj znow pisiorowy wysyp hehe, gratuluje :)

CO do cukrzycy to sie nie znam wiec milcze :)

Farbe do wlosow kupilam - trzeba cos z odrostem zrobic bo juz kiepskawo jest :P

Ja kochana robiłam wielozbożowe i kokosanki Eforts robiła batoniki musli :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka candida to taki grzybek którego ma KAŻDY z nas :) tylko problem pojawia się wtedy kiedy jest go za dużo albo w przypadku nieszczelnych jelit. Myślę, że jeśli lekarz nie stwierdzi czegoś więcej to nie da Ci żadnych globulek na to. Poza tym im jemy więcej węglowodanów, słodyczy to ją sobie dokarmiamy

inka84 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku u nas. Chłopak zostaje i ma 450 gram. Leży główką do dołu i w okolicach mojego pępka puka stópkami.

Więcej szczegółów jak dotrę do domu :-)

Furia, Niespodzianek:), olcia23, Kinga.k, Bajka, eforts, Ita, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyna super :) Pisz jak wrocisz. Masz fotki? :)
    szurabura dzieki :) Sadzilam, ze jesli to wymaz na bakterie to candida jest bakterią :)
    Bajka nie, nic wiecej tam nie wyszlo, jeszcze wymieniono kilka bakterii tudziez grzybków z dopiskiem - nie wyhodowano.

No, to jeszcze CRP i mocz jutro i jesli (odstukac) wyjdą ok, to bede miala calkiem ładne wyniki :) Lepsze niz ms temu.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jakos sobie poradzilam z ciastkami :) sa z musli z suszonymi owocami plus dalam duzo rodzynek i orzechow laskowych :)

Nie znam sie niestety na wynikach, nie lubie ich do reki dostawac bo sobie wtedy wmawiam wszystkie choroby swiata :D

Burdztynka jejjjj 450g dziecia a dopiero co byl pecherzyk ! ALe szybko rosna te nasze skarby :)

tkzgeyx.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ