Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIta wrote:Dziewczyny bo ja jednego nie rozumiem - czemu chcecie się przenieść na inne forum? Coś mnie ominęło?
Mi się na belly bardzo podoba więc raczej odpadnę jeśli stąd odejdziecie
Dlaczego odpadniesz? Przecież to nie problem używać tamtego forumRejestrujesz się raz dwa, tamto forum jest TYLKO nasze, nie publiczne, wszystko wygląda przejrzyście. Są podziały na wątki - zdjęcia, wyprawka, pogaduchy (czyli taki główny), dzieki czemu nie ma bałaganu i jak ktoś szuka czegoś to łatwiej znaleźć... + mi belly z komórki często nie chciał działac
Mi nadrabianie tamtego forum zajmuje mniej czasu niż tutaj belly, bo belly jakoś zawsze gorzej mi się czytało niż np. wizaż..
Zawsze możesz tam pisać do nas, a tutaj z tymi koleżankami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:06
olcia23 lubi tę wiadomość
-
Milcia nie wpadaj! Ja mam tylko ubranka (używane po rodzince i z ciuchów) i te pieluszki. a jeżeli ty będziesz pampersowa to przecież pieluchy możesz w ostatniej chwili kupić, więc właściwie jakbyśmy były na tym samym etapie
Mysiok, ja mam wszystkie pieluszki używane i wyglądają właściwie jak nówki - zero plamek, zero mechacenia, ślicznie pachną. Oczywiście jeszcze je wypiorę i wystrippinguję przed używaniem, ale i teraz wyglądają jakby tylko czekały na tyłeczek mojego synusia
(co do strippingu to pisała o tym dziewczyna z bloga rodzinawbudowie) -
nick nieaktualnya mi właśnie tego brakuje, bo choćby jak wstawiam zdjęcia to kurde wstawiam je np. w gaciach i średnio mi to odpowiada
na wizażu mamy klubu prywatne do wątków i tam są osoby tylko z tego zaufanego grona, dzięki czemu reszta nie widzi zdjęć czy kontaktów do nas, albo tam piszemy o rzeczach prywatnych, natomiast na belly się tak nie da
Dlatego prywatne forum tę sytuacje rozwiązuje...
Ita, kochana, ale co to za problem pisać na innej stronie grudniowej niż ta na belly? Przecież tam możesz kliknąc opcję, że jesteś zalogowana cały czas i nie musisz się ponownie logować za każdym razem, także nie widzę problemu - zamiast klikać na belly "grudniowe mamuśki", klikasz w innej karcie tamte forum i tam piszesz.Możesz mieć przecież kilka kart otwartych w kompie. Ja tak mam zawsze (a nawet kilkanaście
)
-
a co prywatnosci w necie to mi sie wydaje ze prywatnosci nie ma wcale tak naprawde i trzeba sie z tym liczyc..wszystko da sie odkopac i do wszystkiego dotrzec, moze nie dla laika ale dla kogos kto sie zna pewnie tak
Ita, aga.just lubią tę wiadomość
-
Cześć kobietki, strasznie dawno mnie nie było.... bez szans na nadrobienie zaległości
Przejrzałam kilka poprzendich stron i widze, że się chcecie przenościć na inne forum... w sumie nie dziwię się, tutaj ciężko ogarnąć.
Tarczyca mi siadaw pierwszym trym. tsh tak ładnie spadało, zeszłam do 2... a teraz skoczyło do prawie 3 i ft4 blisko dolnej granicy normy. I tak się stało w ciągu niecałych 6tyg! W 12 tygodniu tsh 2, ft4 w środku normy, na początku 18 taki zjazd
jutro idę do endo, ale z rozmowy przez tel wynika, że teraz mnie leki nie ominą. Wiem, że przynajmniej kilka z Was bierze euthyrox, wiem że bierze się na czczo. Ja jeszcze łykam dupka, łączy któraś z Was te 2 leki? Czy euthyrox daje jakieś odczuwalne skutki uboczne? Ja czuję się teraz super (dlatego ta tarczyca byłą dla mnie szokiem), tylko strasznie nerwowa się zrobiłam ostatnio.
W temacie wyprawki - będę miała drugą córcię, więc na szczęście nie musze wiele kupić. Tylko pieluchy, kosmetyki... łożko dla starszej córy. I poluję na jakieś 2 cudne identyczne ciuszki dla starszej i młodszej
Przez całą ciążę łykałam femibion (najpiejw 1 później classic). Córka urodziłą się długa i szczuplutka. Teraz też łykałam witaminy, najpierw femibion 1, potem 2, a teraz ladee vit. Młodsza ma na razie identyczne wymiary jak starsza miałą w tym samym czasie. Nawet odchylenia od normy mają takie same (mniejsza główka a dłuższa kość udowa niż wskazuje wiek ciążowy).
-
hej,
pytanko odnośnie stosowania magne B6 na skurcze łydek, jaką dawke lekarz kazał Wam brać?? wiem, że juz było o tym, ale nie mogę znaleźć ;/mnie dzis dwa skurcze dopadły jeden w nocy, który mnie obudził i szybko rozmasowałam i przeszedł, ale rano obudził mnie taki skurcz, że aż rzasnęłam i się podniosłam z łóżka masakra jakaś ;/ -
Lithe ja też biorę na czczo (już prawie od roku) i skutków ubocznych brak. Z drugiej strony mimo tego, że TSH i pozostałe wyniki ślicznie wyrównane to objawy tarczycowe nadal mam - sucha skóra, wypadające własy. Ale nie wiem na ile to tarczyca a na ile pozostałe ciążowe hormony
-
Lithe hej hej
Gratuluję córciimię wybrane?
Z tarczycą dasz radę. Ważne, że jesteś pod opieką endo. Mi tsh strasznie w dół zleciało, ale ponoć w ciąży tak może być i tylko mam kontrolować.
Dupka czemu nadal bierzesz? Ja też łykam, choć w sumie dziś zmieniam już na lutkę. Miałam bóle brzucha i dmuchamy na zimne. -
Paula84 wrote:hej,
pytanko odnośnie stosowania magne B6 na skurcze łydek, jaką dawke lekarz kazał Wam brać?? wiem, że juz było o tym, ale nie mogę znaleźć ;/mnie dzis dwa skurcze dopadły jeden w nocy, który mnie obudził i szybko rozmasowałam i przeszedł, ale rano obudził mnie taki skurcz, że aż rzasnęłam i się podniosłam z łóżka masakra jakaś ;/
Ja biorę 3x1. Pamiętaj popij szklanką wody i nie łącz z wapniem w odstępie do 2 godzin. No i jeśli miałaś duży niedobór to chwila minie zanim się uzupełni. Mi tak z dwa tygodnie wsuwania magnezu zajęło zanim zaczęłam się dobrze czuć (ja biore na kołatanie serducha ale kurcze łydek i mruganie powiek też miałam) -
aga.just wrote:Lithe hej hej
Gratuluję córciimię wybrane?
Z tarczycą dasz radę. Ważne, że jesteś pod opieką endo. Mi tsh strasznie w dół zleciało, ale ponoć w ciąży tak może być i tylko mam kontrolować.
Dupka czemu nadal bierzesz? Ja też łykam, choć w sumie dziś zmieniam już na lutkę. Miałam bóle brzucha i dmuchamy na zimne.
Imię wybrane już od dawnaja nie na czasie więc się głupio upewnię że u Ciebie synuś? Gratuluję, fajnie się udało
Co do dupka... w 10tyg miałam odstawić, ale zaczęły się plamienia , nawet miałam epizod w szpitalu... wiec zamiast stopniowo odstawiać to zwiększyli mi dawkę. Poki co od tygodnia biorę znowy zamiast 3 to 2 tabsy. Od połowy sierpnia doktorek zamierza coś zmieniac, ale nie wiem czy całkiem odstawić czy przejdzie na luteine... no i wygląda na to że jednak czeka mnie ten euthyrox. Do tej pory tylko monitorowaliśmy tarczycę plus duża dawka jodu i tak ładnie to wyglądało... miałam niższe tsh niż podczas starań. Wg endo dramatu nie ma, i bedziemy działać zapobiegawczo ale ja juz się martwię na zapas
Magne b6 ja miałam tak zalecone 'niech pani se łyknie 2 albo 3 razy dziennie, tylko nie na czczo'