WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Dziewczyny bo ja jednego nie rozumiem - czemu chcecie się przenieść na inne forum? Coś mnie ominęło?
    Mi się na belly bardzo podoba więc raczej odpadnę jeśli stąd odejdziecie :(
    tam się wygodniej pisze, jest prywatność :)
    Dlaczego odpadniesz? Przecież to nie problem używać tamtego forum :) Rejestrujesz się raz dwa, tamto forum jest TYLKO nasze, nie publiczne, wszystko wygląda przejrzyście. Są podziały na wątki - zdjęcia, wyprawka, pogaduchy (czyli taki główny), dzieki czemu nie ma bałaganu i jak ktoś szuka czegoś to łatwiej znaleźć... + mi belly z komórki często nie chciał działac :/ Mi nadrabianie tamtego forum zajmuje mniej czasu niż tutaj belly, bo belly jakoś zawsze gorzej mi się czytało niż np. wizaż..
    Zawsze możesz tam pisać do nas, a tutaj z tymi koleżankami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:06

olcia23 lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie wpadaj! Ja mam tylko ubranka (używane po rodzince i z ciuchów) i te pieluszki. a jeżeli ty będziesz pampersowa to przecież pieluchy możesz w ostatniej chwili kupić, więc właściwie jakbyśmy były na tym samym etapie :)

Mysiok, ja mam wszystkie pieluszki używane i wyglądają właściwie jak nówki - zero plamek, zero mechacenia, ślicznie pachną. Oczywiście jeszcze je wypiorę i wystrippinguję przed używaniem, ale i teraz wyglądają jakby tylko czekały na tyłeczek mojego synusia :D
    (co do strippingu to pisała o tym dziewczyna z bloga rodzinawbudowie)

atdck6nlmznf5qze.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Aga to nie wiem czy doczytałaś ale kupiłam konika używanego za 29 zl :)

czytałam, czytałam :) Mam nadzieję, że się spodoba :)

eforts lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ale to już będzie dla mnie ogarnianie 3 forów! a ja czasami mam problemy z mniejszą ilością :(

Nie odczuwam na belly braku prywatności, więc może dlatego nie widzę problemu w pisaniu tutaj?

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie tego brakuje, bo choćby jak wstawiam zdjęcia to kurde wstawiam je np. w gaciach i średnio mi to odpowiada :/ na wizażu mamy klubu prywatne do wątków i tam są osoby tylko z tego zaufanego grona, dzięki czemu reszta nie widzi zdjęć czy kontaktów do nas, albo tam piszemy o rzeczach prywatnych, natomiast na belly się tak nie da :( Dlatego prywatne forum tę sytuacje rozwiązuje...
    Ita, kochana, ale co to za problem pisać na innej stronie grudniowej niż ta na belly? Przecież tam możesz kliknąc opcję, że jesteś zalogowana cały czas i nie musisz się ponownie logować za każdym razem, także nie widzę problemu - zamiast klikać na belly "grudniowe mamuśki", klikasz w innej karcie tamte forum i tam piszesz. :) Możesz mieć przecież kilka kart otwartych w kompie. Ja tak mam zawsze (a nawet kilkanaście :D :D)

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Nie martw się ja mam z 5 bodziaków z lumpa i butki jedne :) więc czekam tylko do jutra, bym dowiedziała się czy dziewczynka, czy może chlopiec i łowy uwazam za otwarte.

A ja jestem jeszcze lepsza bo mam 2 body :P Ja czekam na poniedzialek, bo byc moze sie dowiem :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie na 2 fora jade ale zostane na tym, ktore wybierze wiekszosc docelowo..

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co prywatnosci w necie to mi sie wydaje ze prywatnosci nie ma wcale tak naprawde i trzeba sie z tym liczyc..wszystko da sie odkopac i do wszystkiego dotrzec, moze nie dla laika ale dla kogos kto sie zna pewnie tak

Ita, aga.just lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, strasznie dawno mnie nie było.... bez szans na nadrobienie zaległości :)
    Przejrzałam kilka poprzendich stron i widze, że się chcecie przenościć na inne forum... w sumie nie dziwię się, tutaj ciężko ogarnąć.

Tarczyca mi siada :( w pierwszym trym. tsh tak ładnie spadało, zeszłam do 2... a teraz skoczyło do prawie 3 i ft4 blisko dolnej granicy normy. I tak się stało w ciągu niecałych 6tyg! W 12 tygodniu tsh 2, ft4 w środku normy, na początku 18 taki zjazd :( jutro idę do endo, ale z rozmowy przez tel wynika, że teraz mnie leki nie ominą. Wiem, że przynajmniej kilka z Was bierze euthyrox, wiem że bierze się na czczo. Ja jeszcze łykam dupka, łączy któraś z Was te 2 leki? Czy euthyrox daje jakieś odczuwalne skutki uboczne? Ja czuję się teraz super (dlatego ta tarczyca byłą dla mnie szokiem), tylko strasznie nerwowa się zrobiłam ostatnio.

W temacie wyprawki - będę miała drugą córcię, więc na szczęście nie musze wiele kupić. Tylko pieluchy, kosmetyki... łożko dla starszej córy. I poluję na jakieś 2 cudne identyczne ciuszki dla starszej i młodszej :)

Przez całą ciążę łykałam femibion (najpiejw 1 później classic). Córka urodziłą się długa i szczuplutka. Teraz też łykałam witaminy, najpierw femibion 1, potem 2, a teraz ladee vit. Młodsza ma na razie identyczne wymiary jak starsza miałą w tym samym czasie. Nawet odchylenia od normy mają takie same (mniejsza główka a dłuższa kość udowa niż wskazuje wiek ciążowy).

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam całą chatę. I jeszcze ogarnęłam okno balkonowe, bo wkoło żniwa, a na nasz blok akurat wszystko leci. Teraz jak już wszystko ścieli, to można było szyby umyć. Teraz muszę sobie odpocząć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja biorę na czczo i zaraz potem jeszcze luteine pod język.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

pytanko odnośnie stosowania magne B6 na skurcze łydek, jaką dawke lekarz kazał Wam brać?? wiem, że juz było o tym, ale nie mogę znaleźć ;/mnie dzis dwa skurcze dopadły jeden w nocy, który mnie obudził i szybko rozmasowałam i przeszedł, ale rano obudził mnie taki skurcz, że aż rzasnęłam i się podniosłam z łóżka masakra jakaś ;/

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja też biorę na czczo (już prawie od roku) i skutków ubocznych brak. Z drugiej strony mimo tego, że TSH i pozostałe wyniki ślicznie wyrównane to objawy tarczycowe nadal mam - sucha skóra, wypadające własy. Ale nie wiem na ile to tarczyca a na ile pozostałe ciążowe hormony :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ponad rok biorę leki i dobrze się czuję. Moja tarczyca jednak skacze sobie. Teraz mam 0.7, a ostatnio 1.5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:40

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe hej hej <3
    Gratuluję córci :) imię wybrane?
    Z tarczycą dasz radę. Ważne, że jesteś pod opieką endo. Mi tsh strasznie w dół zleciało, ale ponoć w ciąży tak może być i tylko mam kontrolować.
    Dupka czemu nadal bierzesz? Ja też łykam, choć w sumie dziś zmieniam już na lutkę. Miałam bóle brzucha i dmuchamy na zimne.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    hej,

pytanko odnośnie stosowania magne B6 na skurcze łydek, jaką dawke lekarz kazał Wam brać?? wiem, że juz było o tym, ale nie mogę znaleźć ;/mnie dzis dwa skurcze dopadły jeden w nocy, który mnie obudził i szybko rozmasowałam i przeszedł, ale rano obudził mnie taki skurcz, że aż rzasnęłam i się podniosłam z łóżka masakra jakaś ;/

Ja biorę 3x1. Pamiętaj popij szklanką wody i nie łącz z wapniem w odstępie do 2 godzin. No i jeśli miałaś duży niedobór to chwila minie zanim się uzupełni. Mi tak z dwa tygodnie wsuwania magnezu zajęło zanim zaczęłam się dobrze czuć (ja biore na kołatanie serducha ale kurcze łydek i mruganie powiek też miałam)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja łykam 3x1

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Lithe hej hej <3
    Gratuluję córci :) imię wybrane?
    Z tarczycą dasz radę. Ważne, że jesteś pod opieką endo. Mi tsh strasznie w dół zleciało, ale ponoć w ciąży tak może być i tylko mam kontrolować.
    Dupka czemu nadal bierzesz? Ja też łykam, choć w sumie dziś zmieniam już na lutkę. Miałam bóle brzucha i dmuchamy na zimne.
    Hej kochana :)
    Imię wybrane już od dawna ;) ja nie na czasie więc się głupio upewnię że u Ciebie synuś? Gratuluję, fajnie się udało :)

Co do dupka... w 10tyg miałam odstawić, ale zaczęły się plamienia , nawet miałam epizod w szpitalu... wiec zamiast stopniowo odstawiać to zwiększyli mi dawkę. Poki co od tygodnia biorę znowy zamiast 3 to 2 tabsy. Od połowy sierpnia doktorek zamierza coś zmieniac, ale nie wiem czy całkiem odstawić czy przejdzie na luteine... no i wygląda na to że jednak czeka mnie ten euthyrox. Do tej pory tylko monitorowaliśmy tarczycę plus duża dawka jodu i tak ładnie to wyglądało... miałam niższe tsh niż podczas starań. Wg endo dramatu nie ma, i bedziemy działać zapobiegawczo ale ja juz się martwię na zapas :(

Magne b6 ja miałam tak zalecone 'niech pani se łyknie 2 albo 3 razy dziennie, tylko nie na czczo' ;)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe nie martw się, choć wiem, że to łatwo się mówi.
    Tak, u nas syn. Choć mi to się marzy jeszcze jedna córeczka :P

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie imię dla córki wybraliście? My wybraliśmy Aleksandrę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ