WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A jakie imię dla córki wybraliście? My wybraliśmy Aleksandrę.
    Helenka :)

Doris-83, maria.sm lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie :)

Dziewczyny, mam pytanie. Bo od wczoraj biorę ten femibion 2 i już drugi dzień zauważyłam, że odbija się taką usmażoną rybą. Czy Wy też tak macie?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magneB6 biorę 2x1 ale właściwie profilaktycznie na ewentualne skurcze bo na razie nic mnie nie męczy :)
    Ktoś zostaje na tym forum czy wszystkie uciekacie? ja się co prawda zarejestrowałam ale jakoś ciężko mi tamto ogarnąć... i jak dam radę to na "dwa fronty" będę ;) chociaż i tak nie udzielam się regularnie :P

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za informację, jak se łyknę 2x1 to powinno być ok. Często nie pojawiają się skurcze, ale dziś to wydarłam się na całe gardło z bólu :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Dziewczyny, mam pytanie. Bo od wczoraj biorę ten femibion 2 i już drugi dzień zauważyłam, że odbija się taką usmażoną rybą. Czy Wy też tak macie?
    Nie odbija mi się za t pachnie mi tak - dobrze to ujęłaś - rybnie :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe, jeśli masz ochotę dołączyć do nowego forum daj znać. Zablokowałam już tam rejestrację, jeśli będzie potrzeba odblokujemy. Zapraszamy oczywiście :)

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Lithe, jeśli masz ochotę dołączyć do nowego forum daj znać. Zablokowałam już tam rejestrację, jeśli będzie potrzeba odblokujemy. Zapraszamy oczywiście :)
    Dziewczyny, tylko ja się nie przedrę przez wszystkie poprzednie strony tego wątku, gdzie pewnie byl podany adres forum, więc byłabym wdzięczna za link :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.grudniowki2014.pun.pl/forums.php - proszę bardzo :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie wolałabym zostać na tym forum. Na tym nowym na razie nie potrafię się odnaleźć.
    Dobrze czasem jest zajrzeć do wątków starszych mamusiek i coś poczytać. Na nasz wątek, też pewnie zaglądają dziewczyny, które są na wcześniejszym etapie ciąży. Gdyby wszyscy założyli zamknięte fora nie byłoby to możliwe. A chyba również o to chodzi w takich forach

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja też póki co tutaj :) dziś byłam na wizycie, szyjka długa 4,5cm, zamknięta, dzidziuś wielkością odpowiada tygodniowi ciąży i widzieliśmy siusiaka, także lekarz na usg miał dobrego czuja ;) za 2 tyg połówkowe, już nie mogę się doczekać!
    Jedyny minus - wyszły mi pojedyncze bakterie w moczu, ale to e.coli więc dostałam furaginum 3x1 przez 10 dni, żeby wytępić dziada w zarodku. Brała któraś z Was Furaginum?

Doris-83, Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mi się nie odbija :D

Asia nie brałam furaginum.

Ja chyba będę tu i tam :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę działać na dwa fronty:-)
    Lithe Helenka - bardzo ładne. Mojego męża babcia jest Hela i super babka:-)

Mój mąż dalej się upiera przy Kondradzie.....a było już wcześniej wybrane Adaś....

Miałam dzisiaj mega nerwa .....i mnie brzuch rozbolał. Łyknęłam nospe i leżę na lewym boku. Już przechodzi.....na całe szczęście.

Co do dupka to ja dalej biorę ale 2 razy dziennie. Wcześniej brałam 3 razy dziennie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Ja nic takiego nie odnotowałam..

AsiaCh- ja brałam furaginum, wprawdzie to było jeszcze przed ciaza ale bardzo skuteczny, wszystkie dolegliwości mi minely po jednym dniu stosowania :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i apropos wyprawki.. te które jeszcze nie zaczely kompletować wyprawki, mysle ze nie ma się co martwic- szczerze to wydaje mi się ze jest jeszcze dużo czasu na takie zakupy jak wozki, lozeczka itp. dzisiaj wszystko jest dostępne w sklepach wiec wydaje mi się ze nie ma sensu się spieszyć i już teraz kupować wozka itd., chyba ze oczywiście komus jakas okazja się trafi to wiadomo :) Ja osobiście jeszcze nie zamierzam zadnych poważnych zakupow robic, choć przyznam ze w tym tygodniu poszalałam w Smyku bo sa przeceny i skusiłam na zakup kilku pierwszych ciuszków :)

Chcialabym się zarejestrować na nowym forum ale widze ze opcja rejestracji jest już niedostepna. jest jeszcze jakas szansa na przyjecie do tego elitarnego grona?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 20:32

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak coś to póki co odblokowałam :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też zaglądam na oba fora. Na razie daję radę ;)

Co do dupka, to mi wczoraj gin przepisał 2x1, do tego luteina 2x1 i leki, które wcześniej brałam, czyli Diphergan i Scopolan - tyle, że w zwiększonych dawkach. Zastanawiam się, czy chłop nie przesadził z taką ilością leków :P

Jeśli chodzi o wyprawkę, to wczoraj znajoma powiedziała mi coś istotnego. Jeśli planujecie zakup nowego wózka i nowego łóżeczka, to niestety, ale trzeba to zrobić wcześniej, tak przynajmniej z miesiąc lub dwa, bo niestety ty rzeczy "śmierdzą nowością", czuć fabryczny zapach, a to może być dla dziecka szkodliwe. Także ja już wiem, ze łóżeczko i wózek kupię najpóźniej początkiem listopada.

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam w tesco po przecenie trzy bodziaki i dwie czapeczki:-) I tylko tyle na razie mam. Pare rzeczy mam upatrzonych.

Ja teraz to muszę pokoik przygotować - malowanie i umeblowanie. Nic nie mam bo w marcu przeprowadziliśmy się do naszego domku. Mieliśmy sobie urządzać sypialnię, a tu niespodzianka:-) I trzeba pokoik dla małego zrobić. Pdłogi mamy już zrobione ale ściany tylko zagruntowane na biało. A i sufit już jest na gotowo:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nic nie mamy, no może oprócz maleńkiej czapeczki i śpioszków,ale te dostałam od koleżanek więc się chyba nie liczy. Mąż dzisiaj powiedział, że może po połówkowym za 2 tygodnie zrobimy pierwsze zakupy :) tak naprawdę, to prawie wszystko dostaniemy od brata i bratowej, zostanie nam tylko łóżeczko, kosmetyki, ręczniczki, wanienka itd. Teraz jesteśmy na etapie pilnego poszukiwania mieszkania do kupienia, ale niestety nie jest to proste, bo pieniążki nas ograniczają a wymagania mamy spore, bo to pewnie będzie mieszkanie docelowe...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytam oba fora :) Ja mam juz sporo rzeczy, i kupuje co miesiac cos, i mam tak rozplanowane zeby ostatnie rzeczy kupic w listopadzie :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh a kupowalibyście przed narodzinami?

Czemu ekspertki od ciasta z nutelli mi nie powiedzialy ze jak szybko zelatynki nie rozmieszam zrobia sie grudy ;)hehhe ciasto sie chlodzi z grudami ;
    P o ja glupia ;))

89b74e6224.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ