Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja magneB6 biorę 2x1 ale właściwie profilaktycznie na ewentualne skurcze bo na razie nic mnie nie męczy
Ktoś zostaje na tym forum czy wszystkie uciekacie? ja się co prawda zarejestrowałam ale jakoś ciężko mi tamto ogarnąć... i jak dam radę to na "dwa fronty" będęchociaż i tak nie udzielam się regularnie
-
szurabura wrote:Lithe, jeśli masz ochotę dołączyć do nowego forum daj znać. Zablokowałam już tam rejestrację, jeśli będzie potrzeba odblokujemy. Zapraszamy oczywiście
-
Ja w sumie wolałabym zostać na tym forum. Na tym nowym na razie nie potrafię się odnaleźć.
Dobrze czasem jest zajrzeć do wątków starszych mamusiek i coś poczytać. Na nasz wątek, też pewnie zaglądają dziewczyny, które są na wcześniejszym etapie ciąży. Gdyby wszyscy założyli zamknięte fora nie byłoby to możliwe. A chyba również o to chodzi w takich forach -
hej Dziewczyny, ja też póki co tutaj
dziś byłam na wizycie, szyjka długa 4,5cm, zamknięta, dzidziuś wielkością odpowiada tygodniowi ciąży i widzieliśmy siusiaka, także lekarz na usg miał dobrego czuja
za 2 tyg połówkowe, już nie mogę się doczekać!
Jedyny minus - wyszły mi pojedyncze bakterie w moczu, ale to e.coli więc dostałam furaginum 3x1 przez 10 dni, żeby wytępić dziada w zarodku. Brała któraś z Was Furaginum?Doris-83, Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość
-
Ja będę działać na dwa fronty:-)
Lithe Helenka - bardzo ładne. Mojego męża babcia jest Hela i super babka:-)
Mój mąż dalej się upiera przy Kondradzie.....a było już wcześniej wybrane Adaś....
Miałam dzisiaj mega nerwa .....i mnie brzuch rozbolał. Łyknęłam nospe i leżę na lewym boku. Już przechodzi.....na całe szczęście.
Co do dupka to ja dalej biorę ale 2 razy dziennie. Wcześniej brałam 3 razy dziennie. -
Milcia wrote:Bardzo ładnie
Dziewczyny, mam pytanie. Bo od wczoraj biorę ten femibion 2 i już drugi dzień zauważyłam, że odbija się taką usmażoną rybą. Czy Wy też tak macie?
Ja nic takiego nie odnotowałam..
AsiaCh- ja brałam furaginum, wprawdzie to było jeszcze przed ciaza ale bardzo skuteczny, wszystkie dolegliwości mi minely po jednym dniu stosowania -
A i apropos wyprawki.. te które jeszcze nie zaczely kompletować wyprawki, mysle ze nie ma się co martwic- szczerze to wydaje mi się ze jest jeszcze dużo czasu na takie zakupy jak wozki, lozeczka itp. dzisiaj wszystko jest dostępne w sklepach wiec wydaje mi się ze nie ma sensu się spieszyć i już teraz kupować wozka itd., chyba ze oczywiście komus jakas okazja się trafi to wiadomo
Ja osobiście jeszcze nie zamierzam zadnych poważnych zakupow robic, choć przyznam ze w tym tygodniu poszalałam w Smyku bo sa przeceny i skusiłam na zakup kilku pierwszych ciuszków
Chcialabym się zarejestrować na nowym forum ale widze ze opcja rejestracji jest już niedostepna. jest jeszcze jakas szansa na przyjecie do tego elitarnego grona??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 20:32
-
Dziewczyny ja też zaglądam na oba fora. Na razie daję radę
Co do dupka, to mi wczoraj gin przepisał 2x1, do tego luteina 2x1 i leki, które wcześniej brałam, czyli Diphergan i Scopolan - tyle, że w zwiększonych dawkach. Zastanawiam się, czy chłop nie przesadził z taką ilością leków
Jeśli chodzi o wyprawkę, to wczoraj znajoma powiedziała mi coś istotnego. Jeśli planujecie zakup nowego wózka i nowego łóżeczka, to niestety, ale trzeba to zrobić wcześniej, tak przynajmniej z miesiąc lub dwa, bo niestety ty rzeczy "śmierdzą nowością", czuć fabryczny zapach, a to może być dla dziecka szkodliwe. Także ja już wiem, ze łóżeczko i wózek kupię najpóźniej początkiem listopada.Furia lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj kupiłam w tesco po przecenie trzy bodziaki i dwie czapeczki:-) I tylko tyle na razie mam. Pare rzeczy mam upatrzonych.
Ja teraz to muszę pokoik przygotować - malowanie i umeblowanie. Nic nie mam bo w marcu przeprowadziliśmy się do naszego domku. Mieliśmy sobie urządzać sypialnię, a tu niespodzianka:-) I trzeba pokoik dla małego zrobić. Pdłogi mamy już zrobione ale ściany tylko zagruntowane na biało. A i sufit już jest na gotowo:-) -
My też jeszcze nic nie mamy, no może oprócz maleńkiej czapeczki i śpioszków,ale te dostałam od koleżanek więc się chyba nie liczy. Mąż dzisiaj powiedział, że może po połówkowym za 2 tygodnie zrobimy pierwsze zakupy
tak naprawdę, to prawie wszystko dostaniemy od brata i bratowej, zostanie nam tylko łóżeczko, kosmetyki, ręczniczki, wanienka itd. Teraz jesteśmy na etapie pilnego poszukiwania mieszkania do kupienia, ale niestety nie jest to proste, bo pieniążki nas ograniczają a wymagania mamy spore, bo to pewnie będzie mieszkanie docelowe...