X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    wiem, wiem. Ot, muszę swoje "odchorować".
    Podobnie miałam z odstawieniem od piersi, a kp nie mało bo 2 lata. Ale ryczałam jak małe dziecko jak córa pierwszy raz zasnęła bez cyca.

hehe..a moj dla odmiany sma sie odstawil na wakacjach a ja od razu po drinki poszlam nastepnego dnia :P

kanapa, Lola83 lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, strasznie się cieszę że mały jest taki aktywny i dobrze się rozwija :D jeśli chodzi o tą dziewczynę to znam to z autopsji- w takiej samej sytuacji byłam jak ona. Niestety...

Teraz wrzucam zapowiedziane wczoraj zakupy :D
    na początek dwupaki ze smyka:
    rjmfh6a1e3lw_t.jpg
    polarowy kombinezonik i cieplusie skarpety z frotty- też smyk:
    psjfz17rr7dm_t.jpg
    i komplecik z h&m:
    d4m9uphnuqwt_t.jpg

No i mam prośbę, zrobiłam inwentaryzację ciuszków, która tak się przedstawia:
    kzznmru0hjkr_t.jpg
    powiedzcie mi proszę co powinnam jeszcze dokupić?? wiem, że poszalałam z body na 62 :P

Ita, Mysiok, kaarolaa, Paula84, eforts, julianna, Lola83, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok powiem szczerze chyba daleka byłabym od takiego mieszania dziecku w głowie. Bo tak - wrzesień, paź, lis mała nauczy się do przedszkola, potem przez 2-3 mies miałaby nie chodzić - to w sumie wypadnie do wiosny. W takim układzie to chyba lepiej dziecka w ogóle nie posyłać do przedszkola i dać dopiero za rok.
    Pewnie jak mała zacznie b. chorować, albo często to zostanie ze mną i Juniorem w domu. Choć mam nadzieję, że będzie ok, bo tfu tfu ona jeszcze w życiu antybiotyku nie dostała i tylko raz miała katar :)

• kanapa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    hehe..a moj dla odmiany sma sie odstawil na wakacjach a ja od razu po drinki poszlam nastepnego dnia :P
    Ciekawe jak u mnie będzie bo trochę tęsknię za moim ulubionym winkiem :P

Mysiok lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Mysiok powiem szczerze chyba daleka byłabym od takiego mieszania dziecku w głowie. Bo tak - wrzesień, paź, lis mała nauczy się do przedszkola, potem przez 2-3 mies miałaby nie chodzić - to w sumie wypadnie do wiosny. W takim układzie to chyba lepiej dziecka w ogóle nie posyłać do przedszkola i dać dopiero za rok.
    Pewnie jak mała zacznie b. chorować, albo często to zostanie ze mną i Juniorem w domu. Choć mam nadzieję, że będzie ok, bo tfu tfu ona jeszcze w życiu antybiotyku nie dostała i tylko raz miała katar :)

no widzisz..to moj bez przedszkola juz 5 razy w zyciu antybiotyk bral..na zap. oskrzeli albo zap. uszu.. i obawiam sie ze w przedszkolu lepiej nie bedzie..a jesli chodzi o to mieszanie hm..ja tez tak zareagowalam na poczatku ale potem sobie pomyslalam ze lepiej starszaczka troche nastawic na takie cos niz przezyc taka historie z tym chorowaniem..moj ogolnie jest bardzo otwarty i duuuuzo mu sie daje wytlumaczyc...mysle ze nie byloby problemu z taka przerwa.. dziecko nie postrzega wszystkiego tak bardzo czasowo..i 3 tyg przerwy na chorobe mina mu podobnie jak 3 msc oczywiscie z jakims atrakcyjnym zorganizowaniem tego czasu w domku.. wiec tak sobie mysle ze ja jednak skorzystam z rady raczej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 12:39

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ciekawe jak u mnie będzie bo trochę tęsknię za moim ulubionym winkiem :P

ja za piwkiem z soczkiem i drineczkami..za winkiem nie przepadam..ale do tego to jeszcze hohohooh..

no chyba ze karmi bo polecaja na laktacje :P

89b74e6224.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa śliczny komplet z h&m <3
    Ja się boję robić swojego podsumowania, mam stanowczo za duuuużo rzeczy :D

kanapa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:

ostatnio spróbowałam żurawinowego... mniam :D

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze jeszcze kilka rzeczy na 56 bo widze ze niewiele masz a to sie jednak przydaje...moj maly sie urodzil 53 i w 62 sie tooopil..dopiero po miesiacu zaczely w miare pasowac..

co do ubierania ja mialam 3 sposoby, zaleznie od temperatury w domu (synka tez rodzilam w zimie):
    1. body długi rękaw + śpiochy
    2. body krótki rękaw, kaftanik + półspiochy
    3. body krótki rekaw + pajacyk

i co najmniej po 2 komplety z kazdego zestawienia na 56 chce miec a to i tak za duzo nie bedzie.. :/

co daje:
    body długi rękaw - 2
    spiochy - 2
    kaftanik - 2
    półspiochy - 2
    pajacyk - 2
    body krótki rekaw - 4

to jest wg mnie absolutne minimum na 56

Na 62juz bede miala gdzies po 4-5 takiich kompletów..

nie wiem czy jasno to napisalam w miare ;)

kanapa, julianna lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    mi sie wydaje ze jeszcze kilka rzeczy na 56 bo widze ze niewiele masz a to sie jednak przydaje...moj maly sie urodzil 53 i w 62 sie tooopil..dopiero po miesiacu zaczely w miare pasowac..

Popieram :)
    Moja panna 57 cm i 3420, a zaczynała z rozmiaru new born (to chyba 50), potem 56 i dopiero 62.

Mysiok lubi tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    ja za piwkiem z soczkiem i drineczkami..za winkiem nie przepadam..ale do tego to jeszcze hohohooh..

Ale karmi przecież ma alkohol?! też je lubie ale przez zawartość alko jest na razie na czarnej liście ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Ale karmi przecież ma alkohol?! też je lubie ale przez zawartość alko jest na razie na czarnej liście ;)

ja w ciazy go nie pije choc sa osoby ktore pija i nie maja z tym problemu, ja jednak dziekuje..

ale podczas karmienia mozna jak najbardzioej :)
    nawet w szkole rodzenia polecali ze dziala i pobudza laktacje jak ktos ma problem..to tak do 2 dziennie jest nawet podobno wskazane ;)

89b74e6224.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok, jasne że jasne :) tak się własnie zastanawiałam czy nie doinwestować tego rozm 56... i nie wiem czy zauważyłyście ale strasznie mało jest w sklepach śpiochów :/ a jak się jakiś znajdzie to ceny z kosmosu.
    Na pewno będę musiała dokupić body na 56, kaftaniki, półśpiochy no i jak trafie jakieś śpiochy to kilka sztuk z roz 56 i 62. Uznałam, że na razie nie będę kupować ciuszków z rozm większego jak 62 :)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    ja w ciazy go nie pije choc sa osoby ktore pija i nie maja z tym problemu, ja jednak dziekuje..

ale podczas karmienia mozna jak najbardzioej :)
    nawet w szkole rodzenia polecali ze dziala i pobudza laktacje jak ktos ma problem..to tak do 2 dziennie jest nawet podobno wskazane ;)
    W życiu nie pomyślałabym żeby w szkole rodzenia zachęcali do picia karmi z alkoholem na laktację... może chodzi o to, że dzieć szybko zasypia po takim cycu? :P

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku ja nie zamierzam wpadać tylko zaciążyć z całym rozmysłem :] Po długaśnych staraniach o pierwszego malucha stwierdziliśmy z M., że nie możemy sobie pozwolić na odkładanie starań w czasie i o kolejne starania zaczynamy jak tylko dostaniemy zielone światło i wrócą mi normalne cykle.

aga.just ja też chciałabym się z 3 wyrobić do 30 :D Już niewiele czasu zostało więc trzeba działać :)

kaarolaa, aga.just lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Qrczaku ja nie zamierzam wpadać tylko zaciążyć z całym rozmysłem :] Po długaśnych staraniach o pierwszego malucha stwierdziliśmy z M., że nie możemy sobie pozwolić na odkładanie starań w czasie i o kolejne starania zaczynamy jak tylko dostaniemy zielone światło i wrócą mi normalne cykle.

aga.just ja też chciałabym się z 3 wyrobić do 30 :D Już niewiele czasu zostało więc trzeba działać :)

matko naprawde?? ja po pierwszym nie moglam sobie wyobrazic drugiego przez dlugi czas....potem chcialam ale jakos kiepsko ze staraniami bylo, moze maz nie bardzo jeszcze byl przekoanny...potem juz sama nie wiedzialam czego chce za to maz zaczal baaardzo nalegac i baaardzo chciec no i okazalo sie ze jestem w ciazy..ucieszylam sie bardzo ale przyznaje ze gdyby sie nie udalo na tamtym etapie to nie wiem czy bym sie zdecydowala jeszcze..wiec bardzo sie ciesze ze kruszynka rosnie w brzuszku..ale ona bedzie raczej ostatnia :)

89b74e6224.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok my przed ślubem mieliśmy plan na min. 3 a optymalnie 6 dzieci :)
    Tylko myśleliśmy, że z jakimiś odstępami się uda np. co dwa lata.
    Tymczasem dopiero 2lata po ślubie jestem w ciąży i już nie chcę dłużej czekać na kolejne maluchy.
    Żeby nie okazało się, że to 6 będę rodziła jako babuleńka :D

Ps. nie jesteśmy rodziną patologiczną, mieszkamy w dużym mieście, póki co oboje pracujemy, mamy też wyższe wykształcenie. To piszę tak jakby ktoś pomyślał, że z tą 6 nam się w głowach poprzewracało :)

kanapa, Paula84, kaarolaa, aga.just lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok, normalne ;)
    Dziewczyny, czy Wy też czujecie czasami nacisk na szyjkę bądź pęcherz?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa, ten komplecik z h&m cudowny. Ochoty mi narobiłaś ;)
    Chyba też powinnam policzyć, ile czego mam.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki super listę w excelu (z całą wyprawką)i teraz ją sobie modyfikuję pod moje potrzeby. Jakby, któraś z was potrzebowała to mogę przesłać na maila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:19

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ