Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też 85.
Ewka, dzięki - uspokoiłaś mnie. Ten drugi lekarz posiada usg dopochwowe, ale mimo to badał palcem. Pojechałabym od razu do swojego lekarza, ale jest na urlopie do prawie połowy września. No nic, pobiorę te rozkurczowe i będę dobrej myśli. W końcu ten do szpitala też mnie nie wysłał.goto4 lubi tę wiadomość
-
W końcu doczytałam cały dzień
Gratuluję córeczek, długich, zamkniętych szyjek i poprawy stanu zdrowia!!
Ja też jestem 85a na infekcje brałam pimafucin.
Dziś poszalałam w smyku, z h&m mąż mnie siłą wyciągnął a i tak jeden wieszak dorwałam dla małejjak ogarnę to jutro się pochwalę
Dobrej nocki -
nick nieaktualny
-
Kaarola trzymam kciuki
Ja dziś na 11 mam kolejnego gina bo położna przez telefon mnie postraszyla i zakazala pracy. Wiec jak łaskawy pan doktor wystawi L4 to dołączę do Was 'polegujących' ( moj nadal na urlopie i nie wiadomo czy obcy będzie chciał wypisywać zwolnienie)
Jak to jest z tym 'oszczędnym trybem życia' u was?
Co mi bedzie wolno? Chyba nie tylko lezec? -
nick nieaktualny
-
Ita ja powiem Ci szczerze, że nie wiem co oznacza mój spoczynkowy tryb życia !! Generalnie postanowiłam przez te półtorej tygodnia między jednym a drugim badaniem sporo leżeć a tak tylko robie obiad coś tam ogarniam w domu i jakieś jedno wyjście dziennie na zakupy czy króciótki spacer.
Niby lekarz kazał się oszczędzać ale pozwolił chodzić na basen. Chociaż staram się robić niewiele bo jutro jedziemy na wesele a nawet jak nie będę tańczyć to i tak trochę się nachodzę, wiec zbieram moc
liczę, ze we wtorek okaże się, że szyjka ok i będę sobie codziennie spacerować i wrócę na basenWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 09:17
Ita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiec po usg i maluch broni sie jak moze. Nie poddaje sie, ilosc wod ptawidlowa, serce zbadane i zdrowiutkie, pomiary wykonane i wazy 580g. Czyli jest o 3 dni wiekszy z usg. Wiec suwaczek zostaje. A i nadal to.chlopak
dzielny maluszek. Teraz walczymy o kolejne dni. Odliczamy do poniedzialku a zniej do srody itd
kanapa, Klif, eforts, Ita, Lola83, Qrczak, Milcia, Bogusiar80, Niespodzianek:), Paulina85, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Hej
Wczoraj wczytałam się w te szyjki, bo czytając Was trochę się wystraszyłam.
Więc tak - długość 2,5-3 cm na tym etapie jest ok i wsakzuje, że raczej nie ma ryzyka przedwczesnego porodu. Naprawdę ze spokojem dziewczyny. Ja miałam 2,5 w 24 tc i panikowałam strasznie, a poród wywoływany.
Jeśli chodzi o ocenę szyjki tylko badaniem ręcznym nie przez usg - lekarz wtedy ocenia długość zewnętrzną. I jeśli ta długość jest ok to nie ma potrzeby oceny długości całej szyjki.
Jak wygląda mój oszczędny tryb życia? Biegam codziennie za moją 3 latką
I w ogóle łapie doła, bo mała idzie od 1 do przedszkola. Przez 3 lata byłam z nią caaaały czas, a teraz co? Jakoś tak dziwnie i smutno się w domu zrobi bez niejeforts, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Karola to okazuje się że nie tylko mama ale i synek dzielny, super
Aga daj córce żyćja zawsze żartuję, że małe dzieci są mądrzejsze od rodziców i wbrew pozorom dobrze znoszą odstawienie od cyca, przeniesienie do własnego łóżka i pojscie do przedszkola
Mój robal po roku pójdzie do żłobkana pewno mi się zmieni ale na tą chwilę nie chciałabym zostać dłużej w domu
kaarolaa lubi tę wiadomość