X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Qrczak za dopisanie i Kaarolaa za upomnienie się ;)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziewczynki doganiaja. Teraz chyba juz za duzo sie nie zmieni bo reszta dziewczyn sie nie odzywa. Tak kolo 30 tyg chyba bedzie mozna zatwierdzic liste i czekac na grudniowe porody :-)

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)Nie wiem czy mnie pamiętacie,udzielałam się ale bardzo rzadko. 2 czerwca wylądowałam w szpitalu z krwawieniem okazało się,że to duży krwiak. Leżałam miesiąc czasu w szpitalu bez dostępu do komputera :( .Krwiak oczyszczał się przez krwawienie po miesiącu ustało ale krwiak nadal był. W domu kolejny miesiąc leżenia aż krwiak się wchłoną.Jakoś w sierpniu zaczęłam chodzić.Moje maleństwo wstydziło się i ukrywało swoją płeć aż do 23 tc.Będzie dziewczynka chociaż lekarz nie dał 100%. Zaczęłam już szaleństwo ubrankowe dla dziewczynki :). W 23 tc miała wagę 630, obecnie jestem w 25t1.Jutro wybieram się na glukozę a w środę wizyta już się nie mogę doczekać :D . Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki abyśmy dotrwały do grudnia :)

Lola83, Qrczak, Ita, eforts, Paula84, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina najwaznjejsze, ze wszystko juz ok. Witamy :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam boję się o swoją szyjkę :(

iv093e5eshsjbk7b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina witamy ponownie po dlugiej nieobecnosci :-) zaraz pewnie Qrczaczek dopisze obok Ciebie coreczke. Wyglada na to ze klatwa jajeczna sie skonczyla :-)

goto4, Ita lubią tę wiadomość

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin 5 grudnia nie aktualny proszę o poprawienie na 3 grudnia dziewczynka :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nadrabiają!! Całe szczęście. :P

A ja musze czekać jeszcze tydzień do wizyty. eh. wieczność. :)

goto4 lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina :) 85 to Twoj rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:43

Paulina85 lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój rocznik

iv093e5eshsjbk7b.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie ;)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina85 wrote:
    Jak tak Was czytam boję się o swoją szyjkę :(

Paulina i wlasnie dlatego ja teraz doceniam bloga nieswiadomosc w 1 ciazy :/

Paulina85 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna dziewuszka, dobrze dobrze! Żeby się chłopaki mieli za kim uganiać :)

Ja też jutro glukoza i zapomniałam o tej cytrynie of kors, a teraz zeżarłam wielką kolację :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ponownie Paulina :) Gratulacje córci :) i dobrze że wszystko z Wami ok :)

Pollyanna- ja ostatnio miałam identyczną sytuację, lekarzktóry badał mnie "palcem" stwierdził że szyjka bardzo skrócona i wypisał skierowanie do szpitala, jeszcze tego samego dnia, ze dwie godziny po tamtym badaniu pojechałam skonsultowac to z drugim lekarzem, który zbadał mnie i na fotelu i przez dowcipne usg i stwierdził ze szyjka długa i zamknięta, a to że tamten postawił diagnowe tylko przez badanie na fotelu po prostu wyśmiał go, chociaz ze to koledzy i się znają... BADANIE RĘCZNE NIE JEST WIARYGODNE. i tylko w Polsce jeszcze mają taką staromodna tradycję, bo mój lekarz jezdzi co drugi weekend do anglii i tam tez przyjmuje więc powiedział ze tam tylko robi się usg na potwierdzenie stanu szyjki, dopiero po 2 lub 3 poronieniu każą pacjętkom wejśc na fotel.

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
    chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończy :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam i myślę, czy to jest taki problem zrobić to usg i ocenić szyjkę? Czy to kosztuje więcej? Żeby czekać do 2 3 poronienia :/ Nie ogarniam tego. To trwa dosłownie minuta osiem! Ktoś mi to umie wytłumaczyć?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
    chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończy :)

To świetnie :P:P ja zeżarłam mega kolację o 20 i popiłam paroma łykami mirindy:P Przysięgam to wyjątek, ja nie jem o tej porze, a takich napojów w ciąży też zwykle nie piję. Bardzo mądre to było :P

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie stresujcie się tak tą szyjką, skoro na naszym etapie trzyma to nie jest jakaś patologią a że się skraca w swoim tempie to raczej normalne a jakieś przyspieszone skracanie diagnozujemy wiec w razie nawet gdyby coś się działo to lekarze zareagują!!

Laski ja też jestem 85 :)

goto4, aga.just lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
    Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan ;)

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
    Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan ;)

hahah...dobre..to juz wiem czemu moj tak w zachod zapatrzony a sciana w zachodnich dyplomach..ma dokladnie takie podejscie :(
    MASAKRA

zmieniam lekarza

89b74e6224.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ