X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Qrczak za dopisanie i Kaarolaa za upomnienie się ;)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziewczynki doganiaja. Teraz chyba juz za duzo sie nie zmieni bo reszta dziewczyn sie nie odzywa. Tak kolo 30 tyg chyba bedzie mozna zatwierdzic liste i czekac na grudniowe porody :-)

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)Nie wiem czy mnie pamiętacie,udzielałam się ale bardzo rzadko. 2 czerwca wylądowałam w szpitalu z krwawieniem okazało się,że to duży krwiak. Leżałam miesiąc czasu w szpitalu bez dostępu do komputera :( .Krwiak oczyszczał się przez krwawienie po miesiącu ustało ale krwiak nadal był. W domu kolejny miesiąc leżenia aż krwiak się wchłoną.Jakoś w sierpniu zaczęłam chodzić.Moje maleństwo wstydziło się i ukrywało swoją płeć aż do 23 tc.Będzie dziewczynka chociaż lekarz nie dał 100%. Zaczęłam już szaleństwo ubrankowe dla dziewczynki :). W 23 tc miała wagę 630, obecnie jestem w 25t1.Jutro wybieram się na glukozę a w środę wizyta już się nie mogę doczekać :D . Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki abyśmy dotrwały do grudnia :)

Lola83, Qrczak, Ita, eforts, Paula84, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina najwaznjejsze, ze wszystko juz ok. Witamy :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam boję się o swoją szyjkę :(

iv093e5eshsjbk7b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina witamy ponownie po dlugiej nieobecnosci :-) zaraz pewnie Qrczaczek dopisze obok Ciebie coreczke. Wyglada na to ze klatwa jajeczna sie skonczyla :-)

goto4, Ita lubią tę wiadomość

• Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin 5 grudnia nie aktualny proszę o poprawienie na 3 grudnia dziewczynka :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nadrabiają!! Całe szczęście. :P

A ja musze czekać jeszcze tydzień do wizyty. eh. wieczność. :)

goto4 lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina :) 85 to Twoj rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:43

Paulina85 lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój rocznik

iv093e5eshsjbk7b.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie ;)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina85 wrote:
    Jak tak Was czytam boję się o swoją szyjkę :(

Paulina i wlasnie dlatego ja teraz doceniam bloga nieswiadomosc w 1 ciazy :/

Paulina85 lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna dziewuszka, dobrze dobrze! Żeby się chłopaki mieli za kim uganiać :)

Ja też jutro glukoza i zapomniałam o tej cytrynie of kors, a teraz zeżarłam wielką kolację :/

kaarolaa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ponownie Paulina :) Gratulacje córci :) i dobrze że wszystko z Wami ok :)

Pollyanna- ja ostatnio miałam identyczną sytuację, lekarzktóry badał mnie "palcem" stwierdził że szyjka bardzo skrócona i wypisał skierowanie do szpitala, jeszcze tego samego dnia, ze dwie godziny po tamtym badaniu pojechałam skonsultowac to z drugim lekarzem, który zbadał mnie i na fotelu i przez dowcipne usg i stwierdził ze szyjka długa i zamknięta, a to że tamten postawił diagnowe tylko przez badanie na fotelu po prostu wyśmiał go, chociaz ze to koledzy i się znają... BADANIE RĘCZNE NIE JEST WIARYGODNE. i tylko w Polsce jeszcze mają taką staromodna tradycję, bo mój lekarz jezdzi co drugi weekend do anglii i tam tez przyjmuje więc powiedział ze tam tylko robi się usg na potwierdzenie stanu szyjki, dopiero po 2 lub 3 poronieniu każą pacjętkom wejśc na fotel.

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
    chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończy :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam i myślę, czy to jest taki problem zrobić to usg i ocenić szyjkę? Czy to kosztuje więcej? Żeby czekać do 2 3 poronienia :/ Nie ogarniam tego. To trwa dosłownie minuta osiem! Ktoś mi to umie wytłumaczyć?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
    chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończy :)

To świetnie :P:P ja zeżarłam mega kolację o 20 i popiłam paroma łykami mirindy:P Przysięgam to wyjątek, ja nie jem o tej porze, a takich napojów w ciąży też zwykle nie piję. Bardzo mądre to było :P

eforts lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie stresujcie się tak tą szyjką, skoro na naszym etapie trzyma to nie jest jakaś patologią a że się skraca w swoim tempie to raczej normalne a jakieś przyspieszone skracanie diagnozujemy wiec w razie nawet gdyby coś się działo to lekarze zareagują!!

Laski ja też jestem 85 :)

goto4, aga.just lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
    Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan ;)

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
    Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan ;)

hahah...dobre..to juz wiem czemu moj tak w zachod zapatrzony a sciana w zachodnich dyplomach..ma dokladnie takie podejscie :(
    MASAKRA

zmieniam lekarza

89b74e6224.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ