Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam mamusie :)Nie wiem czy mnie pamiętacie,udzielałam się ale bardzo rzadko. 2 czerwca wylądowałam w szpitalu z krwawieniem okazało się,że to duży krwiak. Leżałam miesiąc czasu w szpitalu bez dostępu do komputera
.Krwiak oczyszczał się przez krwawienie po miesiącu ustało ale krwiak nadal był. W domu kolejny miesiąc leżenia aż krwiak się wchłoną.Jakoś w sierpniu zaczęłam chodzić.Moje maleństwo wstydziło się i ukrywało swoją płeć aż do 23 tc.Będzie dziewczynka chociaż lekarz nie dał 100%. Zaczęłam już szaleństwo ubrankowe dla dziewczynki
. W 23 tc miała wagę 630, obecnie jestem w 25t1.Jutro wybieram się na glukozę a w środę wizyta już się nie mogę doczekać
. Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki abyśmy dotrwały do grudnia
Lola83, Qrczak, Ita, eforts, Paula84, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj ponownie Paulina
Gratulacje córci
i dobrze że wszystko z Wami ok
Pollyanna- ja ostatnio miałam identyczną sytuację, lekarzktóry badał mnie "palcem" stwierdził że szyjka bardzo skrócona i wypisał skierowanie do szpitala, jeszcze tego samego dnia, ze dwie godziny po tamtym badaniu pojechałam skonsultowac to z drugim lekarzem, który zbadał mnie i na fotelu i przez dowcipne usg i stwierdził ze szyjka długa i zamknięta, a to że tamten postawił diagnowe tylko przez badanie na fotelu po prostu wyśmiał go, chociaz ze to koledzy i się znają... BADANIE RĘCZNE NIE JEST WIARYGODNE. i tylko w Polsce jeszcze mają taką staromodna tradycję, bo mój lekarz jezdzi co drugi weekend do anglii i tam tez przyjmuje więc powiedział ze tam tylko robi się usg na potwierdzenie stanu szyjki, dopiero po 2 lub 3 poronieniu każą pacjętkom wejśc na fotel.
-
Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończyLola83 lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Lola przed glukoza zalecana jest 12 h przerwa w jedzeniu, żeby Ci to wyniku nie zakłamało.
chociaż ja o tym przeczytałam już po pobraniu i przypomniało mi się ze dzień wcześniej na kolację jadłam pizze i pilam cole, fakt że nie dużo ale myślałam, że może być coś nie tak a s sumie naczczo cukier wyszedł mi jeszcze poniżej normy. Także chyba świat się nie skończy
To świetnie:P ja zeżarłam mega kolację o 20 i popiłam paroma łykami mirindy:P Przysięgam to wyjątek, ja nie jem o tej porze, a takich napojów w ciąży też zwykle nie piję. Bardzo mądre to było
eforts lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Laski nie stresujcie się tak tą szyjką, skoro na naszym etapie trzyma to nie jest jakaś patologią a że się skraca w swoim tempie to raczej normalne a jakieś przyspieszone skracanie diagnozujemy wiec w razie nawet gdyby coś się działo to lekarze zareagują!!
Laski ja też jestem 85goto4, aga.just lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan -
Ewka89 wrote:Mi lekarz ten 1 nie badał przez USG bo po prostu moje miasto powiatowe jest wyposazone w sprzęt gorzej niz najbardziej zapiździała wieś (bez obrazy dla wsi) nie ma usg transwaginalnego, najblizesze w gabinecie prywatnym cena 150 zl albo 25 km od przychodni. a co do Anglii to mówi że tam wizyta u lekarza wygląda coś w ten desen " witaj jak się czujesz? - dobrze. Aha no to fajnie usg i do widzenia za 3 tyg lub miesiąc" tam się nie pieszczą z ciężarnymi bo to nie choroba. No chyba ze juz faktycznie kobieta ma problemy z zajściem albo donoszenie to się bardziej przykładają...
Dlatego duzo kobiet wybiera Polskich lekarzy, bo sa bardziej uważni jeśli chodzi o Nasz stan
hahah...dobre..to juz wiem czemu moj tak w zachod zapatrzony a sciana w zachodnich dyplomach..ma dokladnie takie podejscie
MASAKRA
zmieniam lekarza