X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko...6..nieźle...

heh..nie pomyslalam o patologii bo patologiia nie planuje 6 dzieci..ba nie planuje zadnego a one sie po prostu rodza.. :P

podziwiam tylko ze oboje macie takie same zdanie i chcecie tego samego bo rzadko sie teraz spotyka ludzi z taka wizja Rodziny :) moze to przez nasze czasy wiecznej pogoni za wszystkim co materialne niestety :/

w kazdym razie moja najlepsza przyjaciolka ze studiow zawsze chciala 4...i tego samego pragnal jej maz..teraz jest w moim wielku a ma juz 3 i jest przeszczesliwa ze realizuje marzenia..:)

wiec grunt to sie dobrac dobrze i odnalezc w swoich planach i marzeniach :)

my z mezem od zawsze optowalismy za standardowym modelem 2+2 no i tak pewnie bedzie...chyba ze los za jakis czas za nas zdecyduje bo przeciez roznie moze byc :P wiec 2+3 tez z otwartymi ramionami przyjmiemy choc to by juz zapewne nasza decyzja nie byla ;)

Ita, nick nieaktualny, Qrczak lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa mi się wydaje, że może być mało. Body, pajace, śpiochy wydaje mi się, że będą często zmieniane, bo to się uleje, bo bokiem wyjdzie coś :) no i do spania. Wiec żeby nie robić prania kilka razy dziennie to lepiej zaopatrzyć się w większą ilość, bynajmniej ja z takiego założenia wychodzę i takich rzeczy mam najwięcej, wydaje mi się, że nawet za duzo :) z ciekawości też zrobię takie zestawienie i wkleję heheh

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja dostałam od koleżanki super listę w excelu (z całą wyprawką)i teraz ją sobie modyfikuję pod moje potrzeby. Jakby, któraś z was potrzebowała to mogę przesłać na maila.

mi możesz podesłać, zawsze to się przyda :) mój mail: [email protected]

z góry dzięki :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge sie przekrecac na boki bo nie dalabym rade lezec tylko na plecach. Bola kosci i jest to malo przyjemne. Caly czas leze z nogami nieco wyzej zeby miednica byla wyzej. Siadam lekkp tylko do posilku i obmycia w misce oczywiscie a i jak musze susiu zrobic. A tak to leze i patrze w sufit lub pisze tutaj. Goscie mnie codziennie odwiedzaja. Zaraz ma byc mama z golabkami ;-) dziwnie jest tak polegac na kims praktycznie 24 h na dobe. Nawet papierka do smieci wrzucic sama nie moge.

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kanapa tylko czekała na takie opinie..zaraz wydrukuje, pokaże przyszłemu Tatusiowi jako dowód i już rozgrzeszona ruszy na łowy :D :P hihi

ale na powaznie tez wlasnie wszystko co mam spisuje tyle ze mam problem bo sie okazalo ze po synku w ciuszkach mam powycianane metki i niestety ciezko na oko 56 od 62 odroznic i w zwiazku z tym bede miala zestawienie 56/62 chyba :/ przynajmniej tych co metek nie mają..

Ita, kanapa lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też proszę [email protected]

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości dzieci to ja chciałabym mieć 3, ale wiem, że T się nie zgodzi (ma już 1 z poprzedniego małżeństwa) :( ledwie przystał na drugie, więc 3 ewentualnie z przypadku :) najważniejsze dla mnie żeby nie było jedynakiem, więc parka musi być :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale to będzie Twoje pierwsze tak?? i drugie potem ewentualnie jak przekonasz ?:)

89b74e6224.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    A Kanapa tylko czekała na takie opinie..zaraz wydrukuje, pokaże przyszłemu Tatusiowi jako dowód i już rozgrzeszona ruszy na łowy :D :P hihi

ale na powaznie tez wlasnie wszystko co mam spisuje tyle ze mam problem bo sie okazalo ze po synku w ciuszkach mam powycianane metki i niestety ciezko na oko 56 od 62 odroznic i w zwiazku z tym bede miala zestawienie 56/62 chyba :/ przynajmniej tych co metek nie mają..

Tak pewnie będzie hihhi teraz zapewne mówi " po co kupujesz, przecież masz tego tyle ":) a jak zobaczy czarno na białym to będzie musiał ustąpić i wyciągnąć złotą kartę :P

Mysiok, kanapa lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no wlasnie sobie wyobrazam ze ciezko..:/ w ogole w szpitalach na takich oddzialach gdzie trzeba lezec w ten sposob powinni montowac projektory telewizyjne z wyswietlaniem na sufit..na pewno sporo by to ułatwilo i uprzyjemnilo takie lezenie..dobrze chociaz ze Cię odwiedzaja i w szpitalu opieke dobra masz i mily personel!

89b74e6224.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczycie, że jak maluch się urodzi to nie będziecie mogły się doczekać, żeby ja/jego poubierać w te wszystkie zestawy. Ja pamiętam, że Maja nie bardzo się brudziła na początku, a ja tylko szukałam pretekstu żeby ją przebrać.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Paula ale to będzie Twoje pierwsze tak?? i drugie potem ewentualnie jak przekonasz ?:)

tak moje pierwsze :) i mam nadzieję, że nie będę musiała się przekonywać do drugiego hehe, zdaje sobie sprawe,że mogę miec serdecznie dość po pierwszym i nie chcieć drugiego, ale już postanowione :) choćbym z nerwów miała powyrywać sobie wszystkie włosy z głowy to chcę bardzo mieć 2 dzieciaczków :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My marzymy chociaz o tym jednym maluchu bo u nas problemy od poczatku. 2 ciaze stracone, zapchane jajowody, slabe i malo plemnikow. In vitro a teraz jeszcze problemy w ciazy. Oczywiscie w niedlugim czasie po porodzie podejmiemy starania i mamy nadzieje ze uda sie naturalnie :-)

Ita lubi tę wiadomość

• goto4 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i po co mówiłaś o golabkach? Musze tez je dzisiaj zjeść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:36

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto jak byłyśmy małe też często lalki przebierałyśmy, teraz cofniemy się w te zapomniane czasy ;)

Ita, goto4 lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    Karola i po co mówiłaś o golabkach? Musze tez je dzisiaj zjeść ;)
    Dobra wiec zapomnij o tym co napisalam ;-)

goto4 lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu moje podsumowanie ciuszkowe. Większość kupiona w SH lub jako prezenty od rodziny stąd taka ilość ciuszków.
    Chociaż... dziś jeszcze mam dostać paczkę od mojej mamy :D

o6mpi1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:46

atdck6nlmznf5qze.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mi się nie otwiera.. Edit: już widać :)

Paula, dość nie dość ale 2 to faktycznie fajnie jeśli jest taka możliwość i chęci bo zawsze dzieciaczki razem to fajniej sie pewnie wychowują...no a jak gromadka to już w ogóle pewnie fajnie ale ja nie będę próbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:56

Ita, Paula84 lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodzila 6 mojego meza mam 5 wiec jestesmy z duzych rodzin i my tez chcielibysmy miec wieksza rodzine. Wg wiecej dzieci lepiej sie wychowuje i pozniej moga na siebie liczyc wiec 2 to juz musi byc podstawa :-)

Ita, Paula84 lubią tę wiadomość

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego narzeczonego jest ich 11 i oni sami twierdza, ze gdyby byla ich tylko 5 byloby duzo lepiej.. podzielili sie na grupy, jeden na drugiego gada, zazdroszcza tego, ze ktos ma wiecej od nich, zadne z nich sie wzajemnie nie wspiera a tylko sie kloca... nawet jak sa imprezy rodzinne to wszyscy sie nie pojawiaja, bo "bedzie tam ten albo tamta" ;/ co za duzo to nie zdrowo :P
    ja mam siostre i brata i to mi wystarczy :) jedynaczka bym chyba nie chciala byc, nawet nie mialabym sie z kim poklocic, albo ciuchow podkradac :P
    ja stawiam na 2 dzieci :) ale drugie dopiero za 3-4 lata
    34bw43r836g6ojbx.png

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ