Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko...6..nieźle...
heh..nie pomyslalam o patologii bo patologiia nie planuje 6 dzieci..ba nie planuje zadnego a one sie po prostu rodza..
podziwiam tylko ze oboje macie takie same zdanie i chcecie tego samego bo rzadko sie teraz spotyka ludzi z taka wizja Rodzinymoze to przez nasze czasy wiecznej pogoni za wszystkim co materialne niestety
w kazdym razie moja najlepsza przyjaciolka ze studiow zawsze chciala 4...i tego samego pragnal jej maz..teraz jest w moim wielku a ma juz 3 i jest przeszczesliwa ze realizuje marzenia..
wiec grunt to sie dobrac dobrze i odnalezc w swoich planach i marzeniach
my z mezem od zawsze optowalismy za standardowym modelem 2+2 no i tak pewnie bedzie...chyba ze los za jakis czas za nas zdecyduje bo przeciez roznie moze bycwiec 2+3 tez z otwartymi ramionami przyjmiemy choc to by juz zapewne nasza decyzja nie byla
Ita, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Kanapa mi się wydaje, że może być mało. Body, pajace, śpiochy wydaje mi się, że będą często zmieniane, bo to się uleje, bo bokiem wyjdzie coś
no i do spania. Wiec żeby nie robić prania kilka razy dziennie to lepiej zaopatrzyć się w większą ilość, bynajmniej ja z takiego założenia wychodzę i takich rzeczy mam najwięcej, wydaje mi się, że nawet za duzo
z ciekawości też zrobię takie zestawienie i wkleję heheh
-
Ita wrote:Ja dostałam od koleżanki super listę w excelu (z całą wyprawką)i teraz ją sobie modyfikuję pod moje potrzeby. Jakby, któraś z was potrzebowała to mogę przesłać na maila.
mi możesz podesłać, zawsze to się przydamój mail: [email protected]
z góry dzięki -
nick nieaktualnyMoge sie przekrecac na boki bo nie dalabym rade lezec tylko na plecach. Bola kosci i jest to malo przyjemne. Caly czas leze z nogami nieco wyzej zeby miednica byla wyzej. Siadam lekkp tylko do posilku i obmycia w misce oczywiscie a i jak musze susiu zrobic. A tak to leze i patrze w sufit lub pisze tutaj. Goscie mnie codziennie odwiedzaja. Zaraz ma byc mama z golabkami
dziwnie jest tak polegac na kims praktycznie 24 h na dobe. Nawet papierka do smieci wrzucic sama nie moge.
-
A Kanapa tylko czekała na takie opinie..zaraz wydrukuje, pokaże przyszłemu Tatusiowi jako dowód i już rozgrzeszona ruszy na łowy
hihi
ale na powaznie tez wlasnie wszystko co mam spisuje tyle ze mam problem bo sie okazalo ze po synku w ciuszkach mam powycianane metki i niestety ciezko na oko 56 od 62 odroznic i w zwiazku z tym bede miala zestawienie 56/62 chybaprzynajmniej tych co metek nie mają..
Ita, kanapa lubią tę wiadomość
-
Mysiok wrote:A Kanapa tylko czekała na takie opinie..zaraz wydrukuje, pokaże przyszłemu Tatusiowi jako dowód i już rozgrzeszona ruszy na łowy
hihi
ale na powaznie tez wlasnie wszystko co mam spisuje tyle ze mam problem bo sie okazalo ze po synku w ciuszkach mam powycianane metki i niestety ciezko na oko 56 od 62 odroznic i w zwiazku z tym bede miala zestawienie 56/62 chybaprzynajmniej tych co metek nie mają..
Tak pewnie będzie hihhi teraz zapewne mówi " po co kupujesz, przecież masz tego tyle "a jak zobaczy czarno na białym to będzie musiał ustąpić i wyciągnąć złotą kartę
Mysiok, kanapa lubią tę wiadomość
-
Karola no wlasnie sobie wyobrazam ze ciezko..
w ogole w szpitalach na takich oddzialach gdzie trzeba lezec w ten sposob powinni montowac projektory telewizyjne z wyswietlaniem na sufit..na pewno sporo by to ułatwilo i uprzyjemnilo takie lezenie..dobrze chociaz ze Cię odwiedzaja i w szpitalu opieke dobra masz i mily personel!
-
Mysiok wrote:Paula ale to będzie Twoje pierwsze tak?? i drugie potem ewentualnie jak przekonasz ?
tak moje pierwszei mam nadzieję, że nie będę musiała się przekonywać do drugiego hehe, zdaje sobie sprawe,że mogę miec serdecznie dość po pierwszym i nie chcieć drugiego, ale już postanowione
choćbym z nerwów miała powyrywać sobie wszystkie włosy z głowy to chcę bardzo mieć 2 dzieciaczków
-
nick nieaktualnyMy marzymy chociaz o tym jednym maluchu bo u nas problemy od poczatku. 2 ciaze stracone, zapchane jajowody, slabe i malo plemnikow. In vitro a teraz jeszcze problemy w ciazy. Oczywiscie w niedlugim czasie po porodzie podejmiemy starania i mamy nadzieje ze uda sie naturalnie
Ita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ita mi się nie otwiera.. Edit: już widać
Paula, dość nie dość ale 2 to faktycznie fajnie jeśli jest taka możliwość i chęci bo zawsze dzieciaczki razem to fajniej sie pewnie wychowują...no a jak gromadka to już w ogóle pewnie fajnie ale ja nie będę próbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 13:56
Ita, Paula84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mama urodzila 6 mojego meza mam 5 wiec jestesmy z duzych rodzin i my tez chcielibysmy miec wieksza rodzine. Wg wiecej dzieci lepiej sie wychowuje i pozniej moga na siebie liczyc wiec 2 to juz musi byc podstawa
Ita, Paula84 lubią tę wiadomość
-
u mojego narzeczonego jest ich 11 i oni sami twierdza, ze gdyby byla ich tylko 5 byloby duzo lepiej.. podzielili sie na grupy, jeden na drugiego gada, zazdroszcza tego, ze ktos ma wiecej od nich, zadne z nich sie wzajemnie nie wspiera a tylko sie kloca... nawet jak sa imprezy rodzinne to wszyscy sie nie pojawiaja, bo "bedzie tam ten albo tamta" ;/ co za duzo to nie zdrowo
ja mam siostre i brata i to mi wystarczyjedynaczka bym chyba nie chciala byc, nawet nie mialabym sie z kim poklocic, albo ciuchow podkradac
ja stawiam na 2 dzieciale drugie dopiero za 3-4 lata