X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, witamy się z domu

Dziś nas wypisali, nic nie badali ale jak nie plamię i nie boli znaczy że szew trzyma i jest ok. Najgorsze że oprócz wypisu z nikim nie dało się pogadać bo były same operacje... więc mam tylko z zaleceń leki to jasne i tekst: wypoczynkowy tryb życia. Czyli myślę że na spokojnie chodzić po domu coś porobić mogę a i sporo leżeć itp.
    Muszę iść do swojej gin to wtedy może coś się dowiem.

Niespodzianek też w szpitalu? Wybaczcie ale ciężko nadrobić tyle stron... Pisałyście tylko o szpitalach że kładą w jednej sali i rodzące i z poronieniem, to fakt a ja jestem szczęśliwa że nie leżałam na patologii bo nie było miejsc tylko na ginekologii (fakt że obok też była dziewczyna w ciąży ale problem podobny jak mój).

julianna lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Hej Kobietki, witamy się z domu

Dziś nas wypisali, nic nie badali ale jak nie plamię i nie boli znaczy że szew trzyma i jest ok. Najgorsze że oprócz wypisu z nikim nie dało się pogadać bo były same operacje... więc mam tylko z zaleceń leki to jasne i tekst: wypoczynkowy tryb życia. Czyli myślę że na spokojnie chodzić po domu coś porobić mogę a i sporo leżeć itp.
    Muszę iść do swojej gin to wtedy może coś się dowiem.

Niespodzianek też w szpitalu? Wybaczcie ale ciężko nadrobić tyle stron... Pisałyście tylko o szpitalach że kładą w jednej sali i rodzące i z poronieniem, to fakt a ja jestem szczęśliwa że nie leżałam na patologii bo nie było miejsc tylko na ginekologii (fakt że obok też była dziewczyna w ciąży ale problem podobny jak mój).

Też uważam, że to jakieś nieporozumienie. Rozumiem, że warunki, że kasa itd. ale żyjemy w cywilizowanym świecie, a to jak by wziąć kobietę i ją torturować psychicznie... :/ Moja koleżanka przez o przeszła, mówiła że całą noc nasłuchała się porodów i nad ranem dopiero poroniła (dostała leki):/:/:/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Trochę rozczarowana (chyba pierwszy raz), bo gin nie zrobił mi USG :( Nie mam pojęcia dlaczego? Zbadał mnie na samolocie, wypisał L4 i kolejne opakowanie globulek i kazał się zarejestrować na 10.09 i zaznaczyć paniom w rejestracji, że mają po mnie zarezerwować 20 minut. Chyba jakieś dłuższe badanie się szykuje. Z szyjką i pessarem wszystko OK - gin stwierdził, że becikowe mi się nie należy, bo za mnie ciążę nosi pessar, a jemu świadczenia nie przysługują :P Pochwalił wyniki krwi i moczu i tyle. Cieszę się, że wszystko ok :) , ale rozczarował mnie trochę tym brakiem usg :( Pierwszy raz mi nie zrobił :/ No nic, będę czekać trochę ponad 2 tygodnie do następnej wizyty. Ale za to Junior chyba chce mamusi zrekompensować brak usg mocnymi kopniakami - dokazuje dziś cały dzień :D Zresztą gina też podczas badania skopał albo zboksował :P Gin w karcie zapisał, że wyczuwa "żwawe ruchy płodu" :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja nadal czekam na termin u endo, bo okazało się, że jej się pozmieniało i teraz 2 tygodnie jest w Krakowie i dopiero jak będzie u nas, to się umówimy. Może faktycznie coś jest na rzeczy z moją tarczycą, bo czuję się ostatnio bardzo senna :(

Co do pościeli do wózka - ja będę miała. Ale to dlatego, że jest w zestawie z łóżeczkiem, które mam zamiar zamówić. Więc skoro już będzie, to na pewno wrzucę już do wózka. Osobno pewnie też bym nie kupowała, tylko wybrała kocyk. A kocyki mam już chyba ze 3 i dokupię jeszcze pewnie jakiś minky, bo też mi się podobają :D

Karolaja to co najwyżej mogę Ci wysłać jakieś gazety w PDFie. Dostaję na maila z apteki DOZ miesięcznik Twój Maluszek. Szczerze mówiąc jeszcze tego nie przeglądałam, ale jak chcesz to mam kilka numerów chyba od maja, to mogę Ci przesłać.

Ita trzymam kciuki za wizytę. Ja tam Ci życzę L4 :P Odpoczniesz sobie przynajmniej trochę przed porodem ;) Tylko absolutnie nie zrozumi mnie źle - nie życzę Ci złej diagnozy, tylko tego, żebyś w końcu przystopowała trochę z robotą ;)

Marta nie ma jak w domu :D Na pewno musisz się oszczędzać, ale z tego co mi wiadomo, przy szwie nie ma zaleceń bezwzględnego leżenia, więc podejrzewam, że niewielkie krzątanie po domu nie zaszkodzi ;) Tylko nie przesadzaj!

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel do wózka jest mega urocza ale jesli nie dostaniecie w zestawie jak Qurczak to naprawdę raczej warto kupić fodatkowy kocyk albo dołożyć ta kasę do fajniejszego kombinezonu :)
    Byłam u drugiego Endo i w dużym skrócie potwierdził to co moja Gin-Endo. Przez tydzień mam brac euthyrox 50 i 75 na zmianę ( nie od razu 75 ze względu na wysoki puls), jak sie organizm przyzwyczai to codziennie 75. Także grzecznie posłucham bo z opinia 2 niezależnych lekarzy nie bede dyskutować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 19:52

aga.just lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dobrze ze juz w domku jestescie, oszczędzaj sie:) ja tez w szpitalu z szyjka 19 mm i bakteria w kanale szyjki. Jak mi ti wylecza to będzie krążek a na razie leżenie:( a ja juz chcialabym do domku do synka i męża..
    Ita jak tam po wizycie?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, ja, ja! Ja chcę ci polecić książkę : D Uwielbiam książki, staram się czytać w miarę dużo i z różnych gatunków. Powiedz tylko co cię interesuje a postaram się wymyśleć jakiś tytuł, który ci się spodoba :)
    O pielęgnacji maluszka... Ja się zaczytuję "Pierwszym rokiem życia dziecka". Bardzo gruby poradnik, miejscami podchodzący pod encyklopedię.

Cieszę się, że wasz stan z małym jest stabilny. Oby lepiej! :)

fgplku1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe przynajmniej jesteś spokojna, że masz dobre leczenie :)

Lola jesteś z Olsztyna? Gdzie teraz mieszkasz?

Qurczak ważne, że młody żwawy :) a może ze względu na częste wizyty nie chciał robić usg, kolejna niedługo wiec dasz radę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa jak zazdroszcze domku. Oj tez mi sie marzy...

Niespodzianek lez w szpitalu bo bakterie to nie fajna sprawa, wiem bo mi wyszly jakies 3 rozne bakyerie. Ale szybko to wylecza krazek i dp domu puszcza :-)

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak fantastyke lubisz http://www.galeriaksiazki.pl/cinda-williams-chima.html sage siedem krolestw :)

Do wozkow spiworki polecam :) :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe i choć jesteś spokojna i z czystym sumieniem możesz łykać tabsy :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie rozpisuje się bo nie mam siły, jestem już padnięta, chciałam się tylko Was zapytać czy stosujecie pasy ciążowe na kręgosłupy, ja dziś wyrobić nie mogę od rana mega ból pleców ..; /

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje pas ciazowy ortopedyczny, pomaga :)

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuję i jak wstaję z łóżka to jak pogarbieniec, trochę mi się schodzi zanim się rozprostuje :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ja stosuje pas ciazowy ortopedyczny, pomaga :)

na allegro znalazłam dwa modele, możesz mi podesłać swój wzór?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja nie stosuję i jak wstaję z łóżka to jak pogarbieniec, trochę mi się schodzi zanim się rozprostuje :/

też tak mam z rana jest najgorzej, czuję sie jak stara babunia, i jak pochodze to przechodzi, tzn. przechodziło bo dzis trzyma cały dzień mocno, więc chyba mi się nasila,
    mam lekką skoliozę więc pewnie też to nie pomaga

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki http://allegro.pl/belly-up-ortopedyczny-pas-ciazowy-rozmiar-m-85-105-i4507087543.html ale czasem denerwuje mnie ten pasek u gory :)

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Mam taki http://allegro.pl/belly-up-ortopedyczny-pas-ciazowy-rozmiar-m-85-105-i4507087543.html ale czasem denerwuje mnie ten pasek u gory :)
    tak widziałam, i ten pasek u góry mnie trochę przeraża, zastanawiam się nad wersją tańszą
    http://allegro.pl/ortopedyczny-pas-ciazowy-odciazy-twoj-kregoslup-i4509391392.html

ale czy skuteczną,

a czy po ciąży tez trzeba nosić pas?? czy wtedy ten co wysłałaś tez się nadaje?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Karola jak fantastyke lubisz http://www.galeriaksiazki.pl/cinda-williams-chima.html sage siedem krolestw :)
    Co do tego czy lubie fantastyke to nie wiem, ogolnie dostaje ksiazke i zaczynam czytac. Jesli nie podejdzie mi poczatek dalej nie ciagne tematu. Dokladnie to sama nie wiem jaki gatunek lubie...

• Furia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciazy taki pas sie nie przyda, po ciazy mozna taki http://www.sklep.pani-teresa.com.pl/pas-poporodowy-k2,0,1.html

ten ktory wyslalas w sumie no moze byl by dobry, tylko on nie ma wzmocnienia z tylu, wiec nie wiem na ile by odciazal

julianna lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ