X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, a ile Ci się skróciła szyjka?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Karola z tego co kojarzę to Twój mąż chyba urlop mial mieć?
    Lola tak zlota jesien to jest to:) uwielbiam taka pogode, mam tylko nadzieje ze po wyjściu stad będę mogla z niej choć trochę skorzystać.
    Owszem ma jeszcxe urlop...bedzie ze mna do 8 wrzesnia a pozniej bedzie nas dzielila odleglosc prawie 200 km :-( bo ja Olsztynie a on w Elku i przyjedzie raz na jakis czas. Pewnie na weekend w odwiedziny.

Asia u mnie w posiewie z szyjki wyszly 3 rozne bakterie, ktore mogly byc odpowiedzialne za ten stan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez mialam dzisiaj usg. Maly rosnie jak na drozdzach :-) dzisiejsza waga juz 616g wiec od piatku mamy 36 g na plusie. Wody w normie i lezymy dalej.

eforts, Bajka, Ita lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka się skróciła bezobjawowo... i z tego co rozmawiałam z dziewczynami w szpitalu to u większości tak było.

Więc sobie leżę, wstaję coś w ślimaczym tempie porobię i znowu poleżę. Muszę się ciut ruszać...

relgh371rphwpz6l.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ita, a ile Ci się skróciła szyjka?

z 40mm na początku lipca do 30 mm w zeszłym tyg i wczoraj

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita współczuję, że trafiłam na takiego typa. Wystarczyło, ze przeczytałam co napisałaś, a już nerwa załapałam wrrr dobrze zrobiłaś z tą skargą. A chamowi trzeba było jeszcze nawciskać przed wyjściem. Płacisz kurza twarz nie małe pieniądze i jeszcze Cie traktują jak śmiecia, a od znajomości rozporządzeń to są oni, a nie my. W przeciwnym razie same byśmy sobie ciążę prowadziły phii

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, powołanie... masakra!!

Ita dobrze ze zachowałaś zimną krew (mimo wszystko :) )

Karola no to git że młody szybko rośnie :)

Mi się tez szyjka skróciła ale mam nadzieję że dzisiaj się okaże że to normalny stan na ten czas ciąży i że teraz stoi w miejscu!

Jakby mi lekarz powiedział ze mam iść do szpitala to chyba bym umarła, nigdy nie byłam, nawet nie mam piżamy :) a jak byłam mała i miałam gorączkę 40 st i mama wzywała karetkę to temp mi spadała bo zawsze myślałam że zabiorą mnie ze sobą :)

Ita co ile kontrola?

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wspolczuje, teraz sobie odpoczywaj i nie stresuj sie:)
    karola maluti coraz szybciej będzie teraz przybieral wiec kazdy tydzień na wasza korzysc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 13:12

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita brawo za Twoją postawę! Zachowałaś się z klasą. Przede wszystkim ZAREAGOWAŁAŚ. Bardzo często w relacji (pozornej) zależności, np wykładowca/student, lekarz/pacjent, urzędnik/petent postawa tych pierwszych jest nie do przyjęcia. A przecież w każdej z tych relacji druga strona jest... klientem, osobą otrzymującą i opłacającą usługę. Łzy w oczach nie są ważne. W pisemnej skardze nie będzie ich widać ;)

Mysiok, Ita lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita co za bałwan z rego lekarza wrrr... a co do dlugosci to moja w lipcu miala 4.1 cm a teraz 3.7 cm i gin mowil ze to normalne ze tyle się skrocila. Ponoć na ten moment nie moze byc mniej niż 2,5cm.

Karolka super ze maly rośnie ;) kazdy tydzień to dodatkowe gramy :) i .. coraz bliżej grudnia :D

Ja dziś się dowiedziałam ze nie wiadomo czy w przychodni w której gin daje mi l4 przedłuża kontrakt na nfz... Ten gin jest średni i do niego chodze w sumie tylko po l4 ... od badania dobrego mam drugiego gina ale on z kolei nie daje l4... nie chciałabym płacić nie wiadomo ile za l4... licze na szczęście ze jednak kontrakt zostanie przedluzony :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    U mnie nie robili posiewu. Po prostu szyjka się skróciła.

Jestem jeszcze na sekundę w pracy i drukuję ostatnie dokumenty, więc szybciutkie streszczenie:

o 16.45 miałam wizytę u doktora M., umówionego przez położną z przypadku, bo mój gin jest na urlopie.
    Nie zdążyłam mu nawet wyłożyć całej sprawy z szyjką bo zaczął się na mnie drzeć.
    ja- Przysyła mnie położna, która w luxmedzie prowadzi ciążę...
    on- Jak to położna?! To jest niezgodne z prawem! Jest Pani dorosła nie ma pani za grosz rozsądku?! Powinna pani znać rozporządzenie ministra ws. prowadzenia ciąży! Ja jestem ordynatorem. U mnie w szpitalu takie skandaliczne rzeczy nie mają miejsca. Położna to Pani może conajwyżej ciśnienie zmierzyć a nie ciążę prowadzić.

Ciśnienie mi skoczyło... Wstałam poprosiłam o oddanie karty ciąży i chciałam wyjść.
    on- Nie oddam Pani karty bo jeszcze nie skończyłem.
    No i właściwie mu ją wyrwałam...

Idiota widział, że pod koniec jego tyrady już płakałam a mimo to był nadal napastliwy. Złożyłam od razu na niego skargę. Od razu się mną zajęli, skierowali do położnej i umówili innego lekarza. O 19.45 w końcu mnie przyjął baaaaaaaaaardzo sympatyczny gin. Narobił mi zdjęć USG szyjki i dzidziucha.

Napoleonek ma już 750 gram! a ja dostałam L4 i mam polegiwać (spacery i lekki basen dozwolone)
    Natomiast dr M. nie daruję i jeszcze pisemnie na niego zażalenie złożę. No żesz kurcze! Przecież to prywatna przychodnia luxmedowska. Niech go na zbity pysk....

(przepraszam, ale emocje nadal mną rzucają! Żeby mi synka zdenerwować!)
    o zesz k****! Jaśnie książę w pupę kopany wielki ordynator! jaka ustawa?! W dupach się poprzewracało od tej ważności. Położna od mierzenia ciśnienia, a oni mają co najwyżej 5 minut na obejrzenie pacjentki, bo se pozapisują co 5 minut żeby nastukać kasiory! Dobrze, że miałaś jaja i się poskarżyłaś!! Jak mnie to wk****, nie dość że płacisz ubezpieczenie obowiązkowe, dodatkowo prywatnie wykupujesz kartę, a i tak jest olew i chamstwo!!! wrrrr

Ja też dzisiaj byłam na wizycie. Też jestem zła (ja dla odmiany płacę za te wizyty). Ogólnie dowiedziałam się w wielkim skrócie, że "jest dobrze" :/:/ Oczywiście zdjęcia nie dostałam, bo po raz trzeci doktorek twierdzi, że "dziecko jest źle ułożone". Chociaż teraz trzeba mu przyznać, że Mała była tyłem do widowni i widać było co najwyżej plecy i tył głowy. Ale za tę kasę powinien samą dupę wydrukować wrrrr! Dziecko waży 600 g, szyjka jest "bez zmian" cokolwiek to znaczy. I wszystko jest "dobrze". Reasumując godzina czekania i szybki przegląd za 130 zł! Dostałam blogosawieństwo na podróż samolotem i następna wizyta (przegląd) 23-go września. Aaaa i cukier mam podobno baaardzo dobry.

Kaarolaa nasze maluchy są w podobny wieku i o podobnej wadze :) Rosną! To najważniejsze, widać Twojemu chłopakowi wszystkie te bakterie nie przeszkadzają i rośnie jak trzeba!!

Ita, eforts, julianna lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak to dobrze ze trafilam na super lekarza :P moj mi zawsze drukuje zdjecia, nawet samej glowki (chociaz ostatnio tez nie dostalam), nigdy nie wyszlam rozczarowana :)
    lola chodzisz prywatnie i jeszcze czekasz godz ? wow...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts co do kontroli to dowiem się jak mój gin z urlopu wróci. Kolejną wizytę mam 12wrzesnia.

No jak w końcu trafilam do tego drugiego lekarza to dał mi taki wydruk z usg, ze metr się za mną ciągnął :D w tym chyba ze 3fotki siusiaka :D

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Ja to się latwo rozklejam, ale jako prawnik pasjami niemal piszę reklamacje i skargi :D
    Nie będzie burak mną pomiatał. Bo co? Bo jest ode mnie starszy? Bo jest ordynatorem? Jedno i drugie wcale nie świadczy ani o mądrości ani o znajomosci dobrego wychowania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:07

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dobrze mówisz, w dupach się co poniektórym przewraca :/

Ja też czasem narzekam na lekarza, że mówi tylko, że wszystko w porządku ale już nauczyłam się ciągnąć za język i jest dobrze :)

Byłam na wizycie szyjka skróciła się o 1 mm przez półtorej tygodnia także tyle co nic, kolejna wizyta za msc. I śmiałam się bo ja czy to oznacza, że mogę chodzić normalnie, spacery, basen a lekarz że nie za dużo ale że chyba nie da rady do mnie przemówić i utrzymać mnie w miejscu :) Basen ok, spacery mini :/

A synuś waży już 1016 g <3 i u niego wszystko ok :)

no i pytał mnie lekarz czy chcę usg 4d za 230 zł i jeszcze przemyśle ale nie zależy mi i chyba szkoda kasy, w czwartek musze iść po zwolnienie to go zapytam czy 3d zrobi mi za free bo kiedyś już mi przełączał

kaarolaa, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ponad kilogram to niezle. Rosnie Wam niezly klusek.

eforts lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita nie przyjemna sytuacja. Zachował się jak burak i prostak. Dobrze, że napisałaś skargę :D
    Ja dziś zrobiłam sobie maseczkę na twarzy oczyszczającą. Małego moja teściowa wzięła jeszcze na wakacje.
    Ja siedzę na osiedlu. U ojca była dziś rehabilitantka i jutro też przyjdzie. Przy okazji zrobi mi masaż kręgosłupa, bo kuźwa nie daję rady :/

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts sporawy bąbel się u ciebie w brzuszku chowa :) jak tak dalej pojdzie to bedzie małego klocuszka rodziła ;)

eforts lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforis a jakie wymiary miał maluch wcześniej? Bo mój 21+4 miał 520g i teraz mam wizytę w poniedziałek i ciekawa jestem jak tam wymiary, bo coś czuję, że będzie duży chłop z Juniora.
    Córa w 21+5 miała ledwo 370g a i tak urodziła się duża bo 3420

A szyjka super :) mówiłam - no panic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:39

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia a jak mi sie marzy maseczka albo jakies glebsze oczyszczanie a tu lipa :-(

• eforts Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to chyba Twój taki maluch nie będzie :)

Mój w 20t4d -400g
    23tc - ok 700 g
    26t5d- 1000g

z tym że tak się złożyło ze pomiary są z trzech różnych sprzętów pierwszy dodatkowe połówkowe, kolejne u mojego lekarza w prywatnym gabinecie i dzisiaj tez u mojego ale w polmedzie to tez trochę się różni ale jakoś trend jest, generalnie młody jest zawsze ok tygodnia do przodu

Paula przeglądałam dzisiaj ciuszki to czuję, że te najmniejsze bodziaki to na nos sobie założę :)

ja jestem taka kobieca, że w ciąży może ze dwa razy zrobiłam maseczkę a za dwa dni zaczynam 7 msc :)

Paula84 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ