Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiespodzianek:) wrote:Karola z tego co kojarzę to Twój mąż chyba urlop mial mieć?
Lola tak zlota jesien to jest to:) uwielbiam taka pogode, mam tylko nadzieje ze po wyjściu stad będę mogla z niej choć trochę skorzystać.bo ja Olsztynie a on w Elku i przyjedzie raz na jakis czas. Pewnie na weekend w odwiedziny.
Asia u mnie w posiewie z szyjki wyszly 3 rozne bakterie, ktore mogly byc odpowiedzialne za ten stan. -
nick nieaktualny
-
Ita współczuję, że trafiłam na takiego typa. Wystarczyło, ze przeczytałam co napisałaś, a już nerwa załapałam wrrr dobrze zrobiłaś z tą skargą. A chamowi trzeba było jeszcze nawciskać przed wyjściem. Płacisz kurza twarz nie małe pieniądze i jeszcze Cie traktują jak śmiecia, a od znajomości rozporządzeń to są oni, a nie my. W przeciwnym razie same byśmy sobie ciążę prowadziły phii
-
Lekarze, powołanie... masakra!!
Ita dobrze ze zachowałaś zimną krew (mimo wszystko)
Karola no to git że młody szybko rośnie
Mi się tez szyjka skróciła ale mam nadzieję że dzisiaj się okaże że to normalny stan na ten czas ciąży i że teraz stoi w miejscu!
Jakby mi lekarz powiedział ze mam iść do szpitala to chyba bym umarła, nigdy nie byłam, nawet nie mam piżamya jak byłam mała i miałam gorączkę 40 st i mama wzywała karetkę to temp mi spadała bo zawsze myślałam że zabiorą mnie ze sobą
Ita co ile kontrola?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ita brawo za Twoją postawę! Zachowałaś się z klasą. Przede wszystkim ZAREAGOWAŁAŚ. Bardzo często w relacji (pozornej) zależności, np wykładowca/student, lekarz/pacjent, urzędnik/petent postawa tych pierwszych jest nie do przyjęcia. A przecież w każdej z tych relacji druga strona jest... klientem, osobą otrzymującą i opłacającą usługę. Łzy w oczach nie są ważne. W pisemnej skardze nie będzie ich widać
Mysiok, Ita lubią tę wiadomość
-
Ita co za bałwan z rego lekarza wrrr... a co do dlugosci to moja w lipcu miala 4.1 cm a teraz 3.7 cm i gin mowil ze to normalne ze tyle się skrocila. Ponoć na ten moment nie moze byc mniej niż 2,5cm.
Karolka super ze maly rośniekazdy tydzień to dodatkowe gramy
i .. coraz bliżej grudnia
Ja dziś się dowiedziałam ze nie wiadomo czy w przychodni w której gin daje mi l4 przedłuża kontrakt na nfz... Ten gin jest średni i do niego chodze w sumie tylko po l4 ... od badania dobrego mam drugiego gina ale on z kolei nie daje l4... nie chciałabym płacić nie wiadomo ile za l4... licze na szczęście ze jednak kontrakt zostanie przedluzonykaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ita wrote:U mnie nie robili posiewu. Po prostu szyjka się skróciła.
Jestem jeszcze na sekundę w pracy i drukuję ostatnie dokumenty, więc szybciutkie streszczenie:
o 16.45 miałam wizytę u doktora M., umówionego przez położną z przypadku, bo mój gin jest na urlopie.
Nie zdążyłam mu nawet wyłożyć całej sprawy z szyjką bo zaczął się na mnie drzeć.
ja- Przysyła mnie położna, która w luxmedzie prowadzi ciążę...
on- Jak to położna?! To jest niezgodne z prawem! Jest Pani dorosła nie ma pani za grosz rozsądku?! Powinna pani znać rozporządzenie ministra ws. prowadzenia ciąży! Ja jestem ordynatorem. U mnie w szpitalu takie skandaliczne rzeczy nie mają miejsca. Położna to Pani może conajwyżej ciśnienie zmierzyć a nie ciążę prowadzić.
Ciśnienie mi skoczyło... Wstałam poprosiłam o oddanie karty ciąży i chciałam wyjść.
on- Nie oddam Pani karty bo jeszcze nie skończyłem.
No i właściwie mu ją wyrwałam...
Idiota widział, że pod koniec jego tyrady już płakałam a mimo to był nadal napastliwy. Złożyłam od razu na niego skargę. Od razu się mną zajęli, skierowali do położnej i umówili innego lekarza. O 19.45 w końcu mnie przyjął baaaaaaaaaardzo sympatyczny gin. Narobił mi zdjęć USG szyjki i dzidziucha.
Napoleonek ma już 750 gram! a ja dostałam L4 i mam polegiwać (spacery i lekki basen dozwolone)
Natomiast dr M. nie daruję i jeszcze pisemnie na niego zażalenie złożę. No żesz kurcze! Przecież to prywatna przychodnia luxmedowska. Niech go na zbity pysk....
(przepraszam, ale emocje nadal mną rzucają! Żeby mi synka zdenerwować!)
Ja też dzisiaj byłam na wizycie. Też jestem zła (ja dla odmiany płacę za te wizyty). Ogólnie dowiedziałam się w wielkim skrócie, że "jest dobrze"Oczywiście zdjęcia nie dostałam, bo po raz trzeci doktorek twierdzi, że "dziecko jest źle ułożone". Chociaż teraz trzeba mu przyznać, że Mała była tyłem do widowni i widać było co najwyżej plecy i tył głowy. Ale za tę kasę powinien samą dupę wydrukować wrrrr! Dziecko waży 600 g, szyjka jest "bez zmian" cokolwiek to znaczy. I wszystko jest "dobrze". Reasumując godzina czekania i szybki przegląd za 130 zł! Dostałam blogosawieństwo na podróż samolotem i następna wizyta (przegląd) 23-go września. Aaaa i cukier mam podobno baaardzo dobry.
Kaarolaa nasze maluchy są w podobny wieku i o podobnej wadzeRosną! To najważniejsze, widać Twojemu chłopakowi wszystkie te bakterie nie przeszkadzają i rośnie jak trzeba!!
Ita, eforts, julianna lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Eforts co do kontroli to dowiem się jak mój gin z urlopu wróci. Kolejną wizytę mam 12wrzesnia.
No jak w końcu trafilam do tego drugiego lekarza to dał mi taki wydruk z usg, ze metr się za mną ciągnąłw tym chyba ze 3fotki siusiaka
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Ja to się latwo rozklejam, ale jako prawnik pasjami niemal piszę reklamacje i skargi
Nie będzie burak mną pomiatał. Bo co? Bo jest ode mnie starszy? Bo jest ordynatorem? Jedno i drugie wcale nie świadczy ani o mądrości ani o znajomosci dobrego wychowania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:07
eforts lubi tę wiadomość
-
Ita dobrze mówisz, w dupach się co poniektórym przewraca
Ja też czasem narzekam na lekarza, że mówi tylko, że wszystko w porządku ale już nauczyłam się ciągnąć za język i jest dobrze
Byłam na wizycie szyjka skróciła się o 1 mm przez półtorej tygodnia także tyle co nic, kolejna wizyta za msc. I śmiałam się bo ja czy to oznacza, że mogę chodzić normalnie, spacery, basen a lekarz że nie za dużo ale że chyba nie da rady do mnie przemówić i utrzymać mnie w miejscuBasen ok, spacery mini
A synuś waży już 1016 gi u niego wszystko ok
no i pytał mnie lekarz czy chcę usg 4d za 230 zł i jeszcze przemyśle ale nie zależy mi i chyba szkoda kasy, w czwartek musze iść po zwolnienie to go zapytam czy 3d zrobi mi za free bo kiedyś już mi przełączał
kaarolaa, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ita nie przyjemna sytuacja. Zachował się jak burak i prostak. Dobrze, że napisałaś skargę
Ja dziś zrobiłam sobie maseczkę na twarzy oczyszczającą. Małego moja teściowa wzięła jeszcze na wakacje.
Ja siedzę na osiedlu. U ojca była dziś rehabilitantka i jutro też przyjdzie. Przy okazji zrobi mi masaż kręgosłupa, bo kuźwa nie daję rady -
Eforis a jakie wymiary miał maluch wcześniej? Bo mój 21+4 miał 520g i teraz mam wizytę w poniedziałek i ciekawa jestem jak tam wymiary, bo coś czuję, że będzie duży chłop z Juniora.
Córa w 21+5 miała ledwo 370g a i tak urodziła się duża bo 3420
A szyjka supermówiłam - no panic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:39
kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga to chyba Twój taki maluch nie będzie
Mój w 20t4d -400g
23tc - ok 700 g
26t5d- 1000g
z tym że tak się złożyło ze pomiary są z trzech różnych sprzętów pierwszy dodatkowe połówkowe, kolejne u mojego lekarza w prywatnym gabinecie i dzisiaj tez u mojego ale w polmedzie to tez trochę się różni ale jakoś trend jest, generalnie młody jest zawsze ok tygodnia do przodu
Paula przeglądałam dzisiaj ciuszki to czuję, że te najmniejsze bodziaki to na nos sobie założę
ja jestem taka kobieca, że w ciąży może ze dwa razy zrobiłam maseczkę a za dwa dni zaczynam 7 mscPaula84 lubi tę wiadomość