X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mysle ze S :) Ja mam M ale ja juz troche wieksza jestem :P

Kombinezonik mam ten sam :)

aga.just lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    fajny kombinezonik, ale dla mnie osobscie 130 zl to duzo wydac na jakieś pewnie 3-4 miesiące, więc poszukam czegoś tańszego,

ja go kupilam jak bylo -20% chyba jest ta promocja do 7 wrzesnia, kupilam wtedy 3 pary spodnek takich dlugich w cenie 2 (jedne 20 zl) + komplet polspiochy, body krotkie, czapeczka i za to wszytko zaplacilam 167 zl wiec spoko cena zwazywszy ze sam kombinezon 129 zl) po obnizce 103 zl.

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole to forum bo nie ogarne dwoch.
    Jak mi dzisiaj moj synek tanczy i to po jelitach. Az mnie boli a o bakach juz nie wspomne.

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile potrzeba pieluch flanelowych i tetrowych?

Dzis dwie flanelowe kupilam w rossmanie.

Ktoras pisala o dobrym sprzedawcy na allegro. Mogę prosic nazwe sprzedawcy? :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny ile potrzeba pieluch flanelowych i tetrowych?

Dzis dwie flanelowe kupilam w rossmanie.

Ktoras pisala o dobrym sprzedawcy na allegro. Mogę prosic nazwe sprzedawcy? :)

Ja mam 2 flanelowe, 2 zwykle kolorowe i 8 szt bialych mowia ze 10 szt wystarczy jesli zamierzasz uzywac pampersow :)

dziewczyny to moja szafa po ulozeniu ubranek ktore przywiozlam dzis od znajomych:D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6efdec69c5f.jpg

a to namiastka pokoiku :) juz prawie wszystko gotowe!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb7b5e039eee.jpg

julianna, eforts, Niespodzianek:), Paula84, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka zaraz odpowiedzą Ci doświadczone mamy ale 10 wszystkich to chyba mało :/
    Kate super, że już tak dużo macie :)

Sprzedawca flaming24

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 19:30

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję eforts :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka moja siostra ktora ma 2 malych dzieci miala po 10 szt i w zupelnosci wystraczylo,
    pielucha do ulewania najbardziej wiadomo i wycierania dziecka, bierz pod uwage ze bedziesz prala czesciej wiec za kazdym razem 1,2 wrzucisz i masz potem na drugi dzien suche i tak wymieniasz wiec ja uwazam ze w zupelnosci wystarczy jesli oczywiscie nie bedziesz przewijala dziecka w pieluchy tetrowe ;)
    ale teraz to chyba zadna z nas nie bedzie praktykowac :)

zreszta w kazdej chwili mozesz dokupic jesli uznasz ze jednak malo a wydawac kase zbednie to i po co :)
    to tylko kawalek szmatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 19:40

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was jeszcze pytanie, bylam dzis u znajomych i kolezanka powiedziala mi ze laktator reczny bardzo jej pomogl w szpitalu przy pokarmie, ze dziecko nie do konca na pocz moze dobrze ssac i pobudzac kanaliki do tworzenia pokarmu i ten laktator przyniosl mega poprawe ze sobie nim pomagala, ma do sprzedania laktator elektroniczny i wlasnie ten reczny ten reczny bym w sumie wziela ale nad elektronicznym chyba musze pomyslec bo wydam 200 zl a co jesli jednak nie bede miala pokarmu ? kasa w bloto...
    pytam o to bo moja siostra przy dwojce dzieci nie miala w ogole pokarmu a siostra ktora teraz urodzila ma problem i walczy juz 4 dobe :/

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja bym nie kupiła laktatora przed porodem, jak będziesz potrzebowała to maż/partner podjedzie fo apteki, sklepu czy zamówisz na allegro. Nie wydasz kasy na wyrost a kupno to moment.

aga.just lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, niestety jeszcze sie nie przyzwyczaiłam :( Do szewskiej pasji doprowadza mnie siedzenie w domu. I to nie chodzi o to, że wolałabym tkwić za biurkiem, ale raczej o to, że brak mi planu dnia. Jakoś tak bardziej ogarnięta byłam i obiad ugotowałam i wszystkie sprawy na mieście pozałatwiałam. A teraz pół dnia na lewym poku z książka a pół dnia plackiem z komputerem.

ewelinka hihi ja tez za bardzo nie pomogę co do pieluch, bo ja zamierzam zawijać tyłeczek malucha w tetrę. Do pieluch wielorazowych kupiłam 30szt tetry.
    Flanelki natomiast mam 2, bo z tego co mi wiadomo to najlepsze do przykrycia dziecka w upały albo do wytarcia ryjka.

kittykate koleżanki rodzace w Warszawie mówiły mi, że jest możliwość wypożyczenia elektrycznego laktatora w szpitalu. Może to dobre rozwiązanie jeśli nie jesteś pewna czy będziesz go używała?
    Ja chcę karmić piersią i jeśli dobrze pójdzie to moje marzenie się spełni :) Dlatego raczej zakupię laktator żeby móc odciągać pokarm jeśli bede chciała gdzieś wybyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:19

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

kittykate koleżanki rodzace w Warszawie mówiły mi, że jest możliwość wypożyczenia elektrycznego laktatora w szpitalu. Może to dobre rozwiązanie jeśli nie jesteś pewna czy będziesz go używała?
    Ja chcę karmić piersią i jeśli dobrze pójdzie to moje marzenie się spełni :) Dlatego raczej zakupię laktator żeby móc odciągać pokarm jeśli bede chciała gdzieś wybyć.[/QUOTE]

Ita dzieki musze sie dowiedziec jak to jest z wypozyczeniem w moim szpitalu, ja tez bardzo bym chciala karmic piersia i mam nadzieje ze tak bedzie wlasnie ale moze faktycznie lepiej zakupic na poczatek ten reczny bo on nie kosztuje duzo a ten elektryczny kupic dopiero jak bedzie pokarm :)

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 10 tetrowych. Mi starczylo w zupelnosci.
    A laktator mialam reczny niecale 20 zl taka grucha ze szklanym pojemniczkiem. I nakladki silikonowe na brodawke. I to bardzo pomagalo, bo moj maly nie mogl chwycic, bo mi nie wystawaly. A jakby Twoja siostra sprobowala z nakladkami? Moze sie meczy bo nie ma dobrze wyciagnietych. Zreszta malo ktora ma szczegolnie z tych pierwszy raz rodzacych.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam 10 pieluch tetrowych i teraz kupię więcej bo jak dla mnie taka ilość nie wystarczy. Fakt prałam je często, ale zużywałam też bardzo dużo bo na początku kładłam małemu pod główkę w razie ulania i oczywiście do buźki.
    Odnośnie laktatora po porodzie miałam problem z karmieniem, mały nie chciał ssać ale wtedy bardzo pomogły mi położne i nakładki na piersi dzięki którym Kacperek zaczął chwytać pierś:) Laktator miałam, ale tylko dlatego, że dostałam od kuzynki i przydał mi się jak chciałam gdzieś wyjść. Do rozkręcania laktacji użyłam go może 2 lub 3 razy.. Niestety tego laktatora już nie mam, ale nie zamierzam kupować wcześniej niż po porodzie jak już sie okaże jak będzie wyglądało karmienie.
    Aha laktator jest na pewno przydatny dla kobiet, które mają bardzo dużo pokarmu bo wtedy można sobie ściągnąć i zamrozić:) Ale tego przed porodem też wiedzieć nie będziemy.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dotąd kupiłam 2 pieluchy flanelowe i 5 tetrowych. Tetrowe pewnie wymienię, jeżeli nie dopiorą się ładnie po pewnym czasie. Ale to w tesco raptem 3 zł, więc nie majątek.
    W kwestii prania: też słyszałam, że rzeczy dziecięce pierze się stylko w proszku. My w domu nie używamy nigdy płynów do płukania, bo w dłuższej perspektywie niszczą tkaniny (wbrew pozorom).

Zaczęłam zastanawiać się, czy kupować duże łóżeczko. Planuję mieć malucha w dostawce przy łóżku (chicco next 2 me spełnia też funkcję łóżeczka turystycznego)i planuję przestawiać to łóżeczko w ciągu dnia w zależności od pomieszczenia, w którym jestem. W takim razie może oszczędzę póki co na drewnianym łóżeczku z wyposażeniem i dokupię je dopiero jak maluch skończy pół roku? Jak myślicie?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia to taka sama dostawke kupujemy :) Ja laktator mialam, wywalilam i juz nie kupie, mialam baaardzo duzo pokarmu ale odciaganie go laktatorem u mnie sie nie sprawdzalo.

tkzgeyx.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, to super :) A w jakim kolorze? Waham się między szarym lub turkusem. Czy planujesz kłaść dzieciaczka do innego łóżka w ciągu dnia? Bo ja sobie tak myślę, że ta dostawka będzie przesiąknięta jego zapachem, będzie w niej zaaklimatyzowany i nie wiem, czy zmieniać mu łóżeczka.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts melduję, że Twój maluch wygrywa z wagą :) u nas dziś 820 g, a liczyłam na ponad 900 :P

Za to szyjka dłuuuga na 4.75 cm. Z córką na tym etapie miałam ok 2,5 cm.

Minnie dokładnie taki mam
    http://olx.pl/oferta/granatowy-kombinezon-h-m-rozmiar-62-68-stan-idealny-CID88-ID5ul8h.html

Furia nie będzie za mała ta S? Kurcze nie wiem :(

Kitty jak nie będziesz miała pokarmu to wtedy własnie laktator się przyda. Wtedy sprawdzi się metoda odciągania laktatorem 3-5-7 na pobudzenie laktacji :)
    Tak czy siak na sam początek nie polecam zakupu laktatora, bo może okazę się to zbędnym wydatkiem.

julianna, kaarolaa lubią tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - metoda 3-5-7? A cóż to? Brzmi jak ustawienie piłkarzy na meczu :)
    Jakim cudem macie takie duże dzieciaczki? Co jecie dziewczyny? :) Mój ma może 550g i mieści się w normie!

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam turkus ale u mnie jest problem z jego dostepnosca wiec raczej wezme szary :) Ja mam drewniane lozeczko po pierwszym synu ale postawilam je w pokoju dziennym no i czasem bede go tam pewnie kladla, ale czy w sypialni czy do kuchni bede brala w chicco :) Mysle, ze jesli nie masz jeszcze lozeczka to nie ma sensu go teraz kupowac, chyba lepiej kupic jak juz maluszek wyrosnie z chicco :) Widzisz ja kupuje dostawke bo wlasnie drewniane lozeczko u mnie sie na poczatek nie sprawdzilo, i nie chce zeby kolejne dziecko z nami spalo :P

tkzgeyx.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ