X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaulianna ja juz tyle leze ze moje kosci i wszystko przyzwyczailo sie do tego. Najgorzej bylo po 4 dniach lezakowania bo zakwasy wychodzily. Teraz juz jest znacznie lepiej.

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna mnie zaczęło ostatnio boleć w okolicy kości ogonowej. Czasami od razu po wstaniu a czasami po całym dniu.

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak dziwnie bo nie kregoslup tylko boki kregoslupa, zmierzylam sobie goraczke i mam 36,9 niby jeszcze nie gorączka ale czuję, ż ejest mi ciepło, czy to moż ebyć własnie od kręgosłupa..

ide zjeść rosołek, powinien pomóc ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8-10 zaczelo sie rozpoczecie. A ja post na dzien dobry wyslalam jak wyjechalam. Zapomnialam wczesniej wcisnac wyslij :) maly dosc zadowolony. Z grupy starej w sumie piatka. Nikogo z mojej wsi. Jutro na 10-a maja poswiecenie tornistrow. W tygodniu jedna godz zajec komp i dwie ang. Jeszcze polskiego dobrze nie znaja a juz angielski. Bezsensu ehhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze ze maja jezyk bo taki mlody umysl lepiej przyswaja jezyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:31

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna mnie też często boli ale to typowo kręgosłup, jak mnie złapie ból to nie mogę się przekręcić z boku na bok swobodnie wstać czy usiąść.. Do tego jeszcze spojenie łonowe i jest super:)
    Bogusia też mi się wydaje, że im wcześniej zacznie się synek uczyć jakiegoś języka tym lepiej a później utrwalać, przyda mu się:)
    karola u mnie kolacja szpitalna była o 17, ale oczywiście na tym się nie kończyły moje posiłki i zawsze ok 20 jadłam bułeczkę od mamusi:)
    Ita przyzwyczaiłaś się już do leniuchowania w domku?
    Byłam dzisiaj u lekarza - znowu - ale najwazniejsze, że pessar sobie siedzi tam gdzie ma siedzieć a serduszko mojego Skarba bije równiutko :) Oczywiście spoczynkowy tryb życia nadal obowiązuje a następna wizyta za tydzień więc mam nadzieje, że dokładniej sobie obejrze malutkiego bo ostatnie wizyty skupiały się na szyjce.. I jutro glukoza, bleeee

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogole co sie z Kiara dzieje? Od dluzszego czasu nic tu nie pisze. Zuza tez zamilkla, martwie sie o dziewczyny.

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam w pracy zawieźć zwolnienie potem u koleżanki na ploteczkach i się zeszło :)

Kate bardzo dobrze ze kupiłaś większy na ten mały szkoda kasy wg mnie.

Mi ostatnio trochę kręgosłup odpuścił ale szczerze pomogło mi nie spanie z rogalem, tzn teraz układam ja wzdłuż pleców i jak już to wkładam między nogi (chyba nie mogę pod głowę jej podkładać). Natomiast ból spojenia bije na głowę pozostałe dolegliwości. Jak rozchodzę to jakoś idzie ale jak odpoczywam czy w nocy to wstanie albo zmiana pozycji jest okropniaście bolące!!!!

z rozrywek od kilku dni co dziennie rano wymioty, tęskniłam :)

Karola skompletujesz sobie wyprawkę przez neta i tez będziesz miała radość:) a pozwem masz jeszcze ok 13 tygodni ciąży więc wszystko może się jeszcze wydarzyć :)

Nie wiem jaki chcesz proszek ale lovela jest w biedronce w promocji.

Milcia mam nadzieję że już Ci lepiej. Mi generalnie leżenie pomaga, także póki co tylko magnez.

jutro szkoła rodzenia, ciesze się :)

A co do wyprawki to tez koniec września odziedziczymy ciuszki, może w tym tygodniu pójdziemy zamówić wózek j po ok 3 tyg przy odbiorze dokupimy w hurtowni wszystko co będzie brakowało. Apteczne produkty juz wszystkie mam :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadły mdłości. Normalnie nie wiem już co się dzieje. Niedobrze mi, głowa mnie boli..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KityKate lub Aga.Just mogly byscie wrzucic jakas fotke jak wyglada ten kombinezon z H&M. Bo sama tez poszukuje kombinezonu na zime dla niemowlaka.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts no wlasnie o ten proszek mi chodzi bo siostra go uzywala i wiem, ze jest dobry. A wyprawke powolutku skompletuje, chyba maly nie wybiera sie jeszcze na ten swiat i posiedzi w srodku chociaz do 30 tygodnia.

Jutro usg i moze w koncu powiedza kiedy przywitam olsztyn. Przez to.troszke sie denerwuje, ach ale napewno bedzie dobrze :-)

eforts lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek ja w czwartek idę na glukozę, już sobie kupiłam dodatkowo cytrynę ;D

a ja sobie jeszcze poduszki nie kupilam, ale jutro jadę do miasta a w lidlu sa jakieś walki do spania na boku i chyba sobie taki kupie,

ja spinać się zacznę z zakupami w pażdzierniku i listopadzie, już tak na tip top, żeby juz cały grudzień był na luzie,

polecacie lovelle, a plyn do prania jest potrzebny, jak to wygląda trzeba ciuszki wyprać i wypłukać w specjalnym płynie, a potem wyprasową, czy jeszcze jakieś inne zabiegi są potrzebne,

a co sądzicie o płatkach mydlanych gdzieś mi sie obiło, że sa mega naturalne i w razie alergii dziecka nic nie powodują?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna dobrze, że mi o cytrynie przypomniałaś, mąż poszedł kupić:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa u kiary sa problemy z nerkami. Byla teraz w szpitalu dzis wyszla.
    Moj maz dzis zawiesil trzy zerandole :D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro glukoza :D bez cytryny :P

• kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam w pracy zawieźć zwolnienie potem u koleżanki na ploteczkach i się zeszło :)

Kate bardzo dobrze ze kupiłaś większy na ten mały szkoda kasy wg mnie.

Karola skompletujesz sobie wyprawkę przez neta i tez będziesz miała radość:) a pozwem masz jeszcze ok 13 tygodni ciąży więc wszystko może się jeszcze wydarzyć :)

Nie wiem jaki chcesz proszek ale lovela jest w biedronce w promocji.

A co do wyprawki to tez koniec września odziedziczymy ciuszki, może w tym tygodniu pójdziemy zamówić wózek j po ok 3 tyg przy odbiorze dokupimy w hurtowni wszystko co będzie brakowało. Apteczne produkty juz wszystkie mam :)

Dziewczyny właśnie byłam w biedronie i faktycznie jest proszek lovela w promocji !! 14,99 za 1,8 kg kupilam do bialych i do kolorow ! ;)
    co do wyprawki wlasnie przywiozlam 2 siaty ubranek dla mojej Małej:D od znajomych + te od mojej siostry wiec ciuszkow juz nie kupuje na razie :)
    Wozek bedzie za jakis miesiac, produkty apteczne mi zostaly, do pielegnacji, generalnie do listopada powinnam miec wszystko :)
    mozna zalegac na kanapie jak bedzie zimno :)

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna z założenia dla najmłodszych dzieci nie powinno się używać płynu do płukania. Im mniej chemii tym lepiej. Ja na początek będę prała w plynie loveli a później przerzucę się na proszek z czasem wprowadzę płyn do płukania. Narazie kupiłam te płyny i jedno opakowanie tych płatków zobaczę jak one piorą bo niby naturalne i do tego bardzo tanie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo dziewczyn korzystsa chyba tylko z drugiego forum, to pewnie dlatego tu nie piszą,

a ja dziś zrobiłam inwentaryzacje ciuszków, które do tej pory kupiłam ;D skromnie, na pocieszenie dla dziewczyn, które też niewiele mają

sliniaki- 5, body krótkie - 56-7, 62-5, body długie 56-3, 62-3, pajacyki 62-3, spodenki 62-2, dresik 62-1,

także tyci tyci, ale jest jeszcze tyle czasu :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    KityKate lub Aga.Just mogly byscie wrzucic jakas fotke jak wyglada ten kombinezon z H&M. Bo sama tez poszukuje kombinezonu na zime dla niemowlaka.

prosze, masz zdjątko :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09389b4cfc6.jpg

właśnie tez mnie czeka ta glukoza wzbraniam sie przed nia ale sie chyba nie wybronie! w tym tygodniu zrobie i raczej tez z cytryna :/ mam po godzinie i po dwoch...

tu masz zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:31

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny kombinezonik, ale dla mnie osobscie 130 zl to duzo wydac na jakieś pewnie 3-4 miesiące, więc poszukam czegoś tańszego,

a ja tez chyba kupię płatki mydlane, plyn do prania lovelli i proszek,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ