X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaulianna ja juz tyle leze ze moje kosci i wszystko przyzwyczailo sie do tego. Najgorzej bylo po 4 dniach lezakowania bo zakwasy wychodzily. Teraz juz jest znacznie lepiej.

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna mnie zaczęło ostatnio boleć w okolicy kości ogonowej. Czasami od razu po wstaniu a czasami po całym dniu.

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak dziwnie bo nie kregoslup tylko boki kregoslupa, zmierzylam sobie goraczke i mam 36,9 niby jeszcze nie gorączka ale czuję, ż ejest mi ciepło, czy to moż ebyć własnie od kręgosłupa..

ide zjeść rosołek, powinien pomóc ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8-10 zaczelo sie rozpoczecie. A ja post na dzien dobry wyslalam jak wyjechalam. Zapomnialam wczesniej wcisnac wyslij :) maly dosc zadowolony. Z grupy starej w sumie piatka. Nikogo z mojej wsi. Jutro na 10-a maja poswiecenie tornistrow. W tygodniu jedna godz zajec komp i dwie ang. Jeszcze polskiego dobrze nie znaja a juz angielski. Bezsensu ehhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze ze maja jezyk bo taki mlody umysl lepiej przyswaja jezyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:31

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna mnie też często boli ale to typowo kręgosłup, jak mnie złapie ból to nie mogę się przekręcić z boku na bok swobodnie wstać czy usiąść.. Do tego jeszcze spojenie łonowe i jest super:)
    Bogusia też mi się wydaje, że im wcześniej zacznie się synek uczyć jakiegoś języka tym lepiej a później utrwalać, przyda mu się:)
    karola u mnie kolacja szpitalna była o 17, ale oczywiście na tym się nie kończyły moje posiłki i zawsze ok 20 jadłam bułeczkę od mamusi:)
    Ita przyzwyczaiłaś się już do leniuchowania w domku?
    Byłam dzisiaj u lekarza - znowu - ale najwazniejsze, że pessar sobie siedzi tam gdzie ma siedzieć a serduszko mojego Skarba bije równiutko :) Oczywiście spoczynkowy tryb życia nadal obowiązuje a następna wizyta za tydzień więc mam nadzieje, że dokładniej sobie obejrze malutkiego bo ostatnie wizyty skupiały się na szyjce.. I jutro glukoza, bleeee

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogole co sie z Kiara dzieje? Od dluzszego czasu nic tu nie pisze. Zuza tez zamilkla, martwie sie o dziewczyny.

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam w pracy zawieźć zwolnienie potem u koleżanki na ploteczkach i się zeszło :)

Kate bardzo dobrze ze kupiłaś większy na ten mały szkoda kasy wg mnie.

Mi ostatnio trochę kręgosłup odpuścił ale szczerze pomogło mi nie spanie z rogalem, tzn teraz układam ja wzdłuż pleców i jak już to wkładam między nogi (chyba nie mogę pod głowę jej podkładać). Natomiast ból spojenia bije na głowę pozostałe dolegliwości. Jak rozchodzę to jakoś idzie ale jak odpoczywam czy w nocy to wstanie albo zmiana pozycji jest okropniaście bolące!!!!

z rozrywek od kilku dni co dziennie rano wymioty, tęskniłam :)

Karola skompletujesz sobie wyprawkę przez neta i tez będziesz miała radość:) a pozwem masz jeszcze ok 13 tygodni ciąży więc wszystko może się jeszcze wydarzyć :)

Nie wiem jaki chcesz proszek ale lovela jest w biedronce w promocji.

Milcia mam nadzieję że już Ci lepiej. Mi generalnie leżenie pomaga, także póki co tylko magnez.

jutro szkoła rodzenia, ciesze się :)

A co do wyprawki to tez koniec września odziedziczymy ciuszki, może w tym tygodniu pójdziemy zamówić wózek j po ok 3 tyg przy odbiorze dokupimy w hurtowni wszystko co będzie brakowało. Apteczne produkty juz wszystkie mam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadły mdłości. Normalnie nie wiem już co się dzieje. Niedobrze mi, głowa mnie boli..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KityKate lub Aga.Just mogly byscie wrzucic jakas fotke jak wyglada ten kombinezon z H&M. Bo sama tez poszukuje kombinezonu na zime dla niemowlaka.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts no wlasnie o ten proszek mi chodzi bo siostra go uzywala i wiem, ze jest dobry. A wyprawke powolutku skompletuje, chyba maly nie wybiera sie jeszcze na ten swiat i posiedzi w srodku chociaz do 30 tygodnia.

Jutro usg i moze w koncu powiedza kiedy przywitam olsztyn. Przez to.troszke sie denerwuje, ach ale napewno bedzie dobrze :-)

eforts lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek ja w czwartek idę na glukozę, już sobie kupiłam dodatkowo cytrynę ;D

a ja sobie jeszcze poduszki nie kupilam, ale jutro jadę do miasta a w lidlu sa jakieś walki do spania na boku i chyba sobie taki kupie,

ja spinać się zacznę z zakupami w pażdzierniku i listopadzie, już tak na tip top, żeby juz cały grudzień był na luzie,

polecacie lovelle, a plyn do prania jest potrzebny, jak to wygląda trzeba ciuszki wyprać i wypłukać w specjalnym płynie, a potem wyprasową, czy jeszcze jakieś inne zabiegi są potrzebne,

a co sądzicie o płatkach mydlanych gdzieś mi sie obiło, że sa mega naturalne i w razie alergii dziecka nic nie powodują?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna dobrze, że mi o cytrynie przypomniałaś, mąż poszedł kupić:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa u kiary sa problemy z nerkami. Byla teraz w szpitalu dzis wyszla.
    Moj maz dzis zawiesil trzy zerandole :D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro glukoza :D bez cytryny :P

• kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam w pracy zawieźć zwolnienie potem u koleżanki na ploteczkach i się zeszło :)

Kate bardzo dobrze ze kupiłaś większy na ten mały szkoda kasy wg mnie.

Karola skompletujesz sobie wyprawkę przez neta i tez będziesz miała radość:) a pozwem masz jeszcze ok 13 tygodni ciąży więc wszystko może się jeszcze wydarzyć :)

Nie wiem jaki chcesz proszek ale lovela jest w biedronce w promocji.

A co do wyprawki to tez koniec września odziedziczymy ciuszki, może w tym tygodniu pójdziemy zamówić wózek j po ok 3 tyg przy odbiorze dokupimy w hurtowni wszystko co będzie brakowało. Apteczne produkty juz wszystkie mam :)

Dziewczyny właśnie byłam w biedronie i faktycznie jest proszek lovela w promocji !! 14,99 za 1,8 kg kupilam do bialych i do kolorow ! ;)
    co do wyprawki wlasnie przywiozlam 2 siaty ubranek dla mojej Małej:D od znajomych + te od mojej siostry wiec ciuszkow juz nie kupuje na razie :)
    Wozek bedzie za jakis miesiac, produkty apteczne mi zostaly, do pielegnacji, generalnie do listopada powinnam miec wszystko :)
    mozna zalegac na kanapie jak bedzie zimno :)

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna z założenia dla najmłodszych dzieci nie powinno się używać płynu do płukania. Im mniej chemii tym lepiej. Ja na początek będę prała w plynie loveli a później przerzucę się na proszek z czasem wprowadzę płyn do płukania. Narazie kupiłam te płyny i jedno opakowanie tych płatków zobaczę jak one piorą bo niby naturalne i do tego bardzo tanie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo dziewczyn korzystsa chyba tylko z drugiego forum, to pewnie dlatego tu nie piszą,

a ja dziś zrobiłam inwentaryzacje ciuszków, które do tej pory kupiłam ;D skromnie, na pocieszenie dla dziewczyn, które też niewiele mają

sliniaki- 5, body krótkie - 56-7, 62-5, body długie 56-3, 62-3, pajacyki 62-3, spodenki 62-2, dresik 62-1,

także tyci tyci, ale jest jeszcze tyle czasu :D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    KityKate lub Aga.Just mogly byscie wrzucic jakas fotke jak wyglada ten kombinezon z H&M. Bo sama tez poszukuje kombinezonu na zime dla niemowlaka.

prosze, masz zdjątko :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09389b4cfc6.jpg

właśnie tez mnie czeka ta glukoza wzbraniam sie przed nia ale sie chyba nie wybronie! w tym tygodniu zrobie i raczej tez z cytryna :/ mam po godzinie i po dwoch...

tu masz zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 17:31

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny kombinezonik, ale dla mnie osobscie 130 zl to duzo wydac na jakieś pewnie 3-4 miesiące, więc poszukam czegoś tańszego,

a ja tez chyba kupię płatki mydlane, plyn do prania lovelli i proszek,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ