X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to wez M, zapniesz poprostu mocniej, tylko na L nawet nie patrz bo bys sie tym obwinac mogla :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki Furia za radę. Potencjalny pokoik dla małego jest mikroskopijny i nawet nie wiem, gdzie miałabym zmieścić drewniane łóżeczko. A tak, może uda nam się wyprowadzić. Myślę tylko, czy materacyk w chicco jest zdrowy dla kręgosłupa dziecka na tak długie, systematyczne używanie.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dziś z rańca, a jutro glukoza ehmy :)

85043377a6442dabmed.jpg

eforts, Doris-83, julianna, Ita, kaarolaa, Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale też tydzień różnicy w wizytach, także różnica niewielka :)
    Mniemam że wizyta udana? :)

Zokeia tez bym nie kupowała drewnianego. Ja chcę żeby dziecko spało w łóżeczku ale życie pokaże dlatego kupie turystyczne plus materac bo to tylko kwestia wizualna a jak dziecko nie będzie chciało w nim spać to zostanie jako kojec na kiedyś :) albo łatwo złoży się do szafy :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kurcze nawet nie zauważyłam, że dziś 100 pozostała :)

Doris-83, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w przyszły poniedziałek i wtedy się dowiem ile Kondziu waży:-)

Furia...ja tak sobie kombinuję,że w razie cesarki to jakbym bok łóżeczka odmontowała to dam radę do łóżka swojego dostawić...jeszcze to obczaję w razie potrzeby:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia

pobudzenie lakatcji

najlepszy efekt daje jednoczesne odciaganie dwustronne, poniewaz najlepiej wplywa na poziom prolaktyny, a wiecna ilosc mleka. (minimum 15min, nawet jak nie leci)

mozna tez odciagac w czasie karmienia- dziecko jedna piers, a laktator druga.

jesli ma sie jednostronny laktator i brak dziecka pod reka mozna odciagac metoda 7-5-3 --> najpierw jedna piers 7min, potem druga 7min, pierwsza 5min, druga 5min... jesli jest mniej czasu, mozna odciagac tez 5-3-1

Więcej do poczytania
    https://www.facebook.com/notes/karmienie-piersi%C4%85/5-krok%C3%B3w-do-udanego-karmienia-piersi%C4%85-czyli-co-zrobi%C4%87-%C5%BCeby-si%C4%99-uda%C5%82o/672850712742876

https://www.facebook.com/notes/karmienie-piersi%C4%85/odciaganie-mleka-przy-karmieniu-piersia/829529757074970

i tutaj caaaała masa plików https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/files/

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia a Ty ile masz w pasie? Tak dla porównania?

Efors ooo tak :) serducho zdrowe, szyjką uspokojona, glukoza ok, morfologia super. Jest dobrze :) Oby tak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:36

eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moja mała miała 820 gram dokładnie w 24+4, czyli tydzień wcześniej niż u Ciebie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just dzieki za rade i za te linki! super przydatne na pewno skorzystam!
    ten laktator reczny duzo nie kosztuje a jesli ma pomoc to na pewno zakupie a z tym elektrycznym sie wstrzymam. jak bede miala pokarm to dopiero zakupie to w sumie chwila :)
    j teraz bylam na wizycie 26 sierpnia to mala wazyla 620 g chyba :) rosnie rosnie i coraz bardziej sie rozpycha :P

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mysle ze materac bedzie ok, ma 5cm, no i jednak ta marka raczej dba o takie rzeczy - nawet w wozku od chicco ten materacyk jest niczego sobie :)

W brzuchu mam ojjj mam... :D z 110 bedzie :P

Doris mi by nie pasowalo to lozeczko z odkreconym bokiem bo mam lozka z taka szafeczkka nocna z boku i jak bym dostawila lozeczko o bym nie miala jak z wyra zejsc ^^ No i Colin by mi tam chcial wlazic :P

A tetr tak dokupie zeby ich z 15 bylo i mam do tego takie male flanelki i male reczniczki ok 20 do buzki :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak:-) Ja dziecka nie mam....ale obawiam się,że mój pierworodny synek z psiej mamy, zapragnie tam się wdrapać. Co prawda w łóżku nie sypia....ale czasami jak męża nie ma to go zapraszam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    ja go kupilam jak bylo -20% chyba jest ta promocja do 7 wrzesnia, kupilam wtedy 3 pary spodnek takich dlugich w cenie 2 (jedne 20 zl) + komplet polspiochy, body krotkie, czapeczka i za to wszytko zaplacilam 167 zl wiec spoko cena zwazywszy ze sam kombinezon 129 zl) po obnizce 103 zl.
    Zdradź proszę czy potrzebny jest jakiś kupon czy przy kasie automatycznie odejmują 20% i nie trzeba się upominać o to :) bo też poluję na ten kombinezon ale chyba wezmę granatowy- cóż, że dla dziewczynki ;) chyba się nie obrazi...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Zdradź proszę czy potrzebny jest jakiś kupon czy przy kasie automatycznie odejmują 20% i nie trzeba się upominać o to :) bo też poluję na ten kombinezon ale chyba wezmę granatowy- cóż, że dla dziewczynki ;) chyba się nie obrazi...

pewnie że sie nie obrazi :) ja wzielam bialy bo bardziej mi sie podobal po prostu granatowy z kolei bardziej praktyczny :) ale stwierdzilam ze Nadia bedzie malutka w zasadzie on bedzie tylko na ta jedna zime, nasze wyjscia beda sie ograniczaly do krotkich spacerow i wyjsc do galerii na zakupy czy wyjazd do rodzicow wiec moze tak bardzo sie nie pobrudzi i dlatego sie zdecydowalam :)

co do obnizki na stronie h&m jest taki kupon trzeba go pokazac przy kasie na telefonie np i tyle:) taka sciema wiem ale trzeba pokazac i juz :) do tego sa promocje oznaczone 3 za 2 ja z tego tez skorzystalam kupilam 2 pary spodni takich ala dresik + geterki :) w cenie 2 szt. i to jest najlepsze ze te promocje sie lacza !
    jesli chodzi o ubranka dziecięce to uwielbiam h&m ! i szczegolnie poluje na te - 20 % bo sie wtedy fajnie oplaca kilka rzeczy kupic :)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze lubie kupowac w auchan bo czasem tez maja swietne rzeczy dla maluszkow! juz tam kilka razy upolowalam fajne ciuszki i spoko ceny :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Wczoraj po poludniu zniknelam bo mialam epizod z bolami brzucha. Kurcze juz sie wystraszylam ze to skurcze bo pojawilaly sie co kilka minut i trwaly moze z 15-20 sekund. Zglosilam to na obchodzie i dostalam kroplowke z magnezem. Na szczescie przed 23 sytuacja sie uspokoila i narazie cisza. Zaczelo sie od twardnienia brzucha, wczoraj to juz jakies apogeum mialam bo 4 razy mi sie tak zrobilo przez moze 2 godziny a pozniej ten bol. Oczywiscie strach, ze to pewnie skurcze przed porodem. Dzisiaj usg i moze w koncu sprawdza szyjke i musze zglosic ze chyba przez antybiotyk zlapala mnie infekcja bo mam zielonkawa wydzieline z tak jakby kwasnym zapachem. Aha i na dokladke CRP mi sie pogorszylo bo z 2 skoczylo do 12, a myslalam ze bedzie juz dobrze.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja juz po wypiciu glukozy bleeeeee:( niedobrze mi..
    karola mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze dzisiaj i sie trochę uspokoisz.. Trzymaj sie i daj nam znac co z Toba :*

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zastanawia jedno. Czy w szpitalu robia glukoze z obciazeniem? Powinnam miec juz wykonana albo w najblizszych dniach a tu cisza.
    Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze tylko jeszcze te CRP mnie dobija. Czemu tak podskoczylo skoro od kad leze w szpitalu dostaje antybiotyk?

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jest czas na glukoze do 28 tygodnia :)

Ja dziś od rana poddenerwowana. Mężowi snily się wypadające zęby. Zawszevtakie sny wzbudzaja we mnie strach i niepokój :(

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Czekam do glukozy :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ