X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to wez M, zapniesz poprostu mocniej, tylko na L nawet nie patrz bo bys sie tym obwinac mogla :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki Furia za radę. Potencjalny pokoik dla małego jest mikroskopijny i nawet nie wiem, gdzie miałabym zmieścić drewniane łóżeczko. A tak, może uda nam się wyprowadzić. Myślę tylko, czy materacyk w chicco jest zdrowy dla kręgosłupa dziecka na tak długie, systematyczne używanie.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja dziś z rańca, a jutro glukoza ehmy :)

85043377a6442dabmed.jpg

eforts, Doris-83, julianna, Ita, nick nieaktualny, Niespodzianek:), Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale też tydzień różnicy w wizytach, także różnica niewielka :)
    Mniemam że wizyta udana? :)

Zokeia tez bym nie kupowała drewnianego. Ja chcę żeby dziecko spało w łóżeczku ale życie pokaże dlatego kupie turystyczne plus materac bo to tylko kwestia wizualna a jak dziecko nie będzie chciało w nim spać to zostanie jako kojec na kiedyś :) albo łatwo złoży się do szafy :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kurcze nawet nie zauważyłam, że dziś 100 pozostała :)

Doris-83, Ita, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w przyszły poniedziałek i wtedy się dowiem ile Kondziu waży:-)

Furia...ja tak sobie kombinuję,że w razie cesarki to jakbym bok łóżeczka odmontowała to dam radę do łóżka swojego dostawić...jeszcze to obczaję w razie potrzeby:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia

pobudzenie lakatcji

najlepszy efekt daje jednoczesne odciaganie dwustronne, poniewaz najlepiej wplywa na poziom prolaktyny, a wiecna ilosc mleka. (minimum 15min, nawet jak nie leci)

mozna tez odciagac w czasie karmienia- dziecko jedna piers, a laktator druga.

jesli ma sie jednostronny laktator i brak dziecka pod reka mozna odciagac metoda 7-5-3 --> najpierw jedna piers 7min, potem druga 7min, pierwsza 5min, druga 5min... jesli jest mniej czasu, mozna odciagac tez 5-3-1

Więcej do poczytania
    https://www.facebook.com/notes/karmienie-piersi%C4%85/5-krok%C3%B3w-do-udanego-karmienia-piersi%C4%85-czyli-co-zrobi%C4%87-%C5%BCeby-si%C4%99-uda%C5%82o/672850712742876

https://www.facebook.com/notes/karmienie-piersi%C4%85/odciaganie-mleka-przy-karmieniu-piersia/829529757074970

i tutaj caaaała masa plików https://www.facebook.com/groups/grupa.karmienie.piersia/files/

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia a Ty ile masz w pasie? Tak dla porównania?

Efors ooo tak :) serducho zdrowe, szyjką uspokojona, glukoza ok, morfologia super. Jest dobrze :) Oby tak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:36

eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moja mała miała 820 gram dokładnie w 24+4, czyli tydzień wcześniej niż u Ciebie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just dzieki za rade i za te linki! super przydatne na pewno skorzystam!
    ten laktator reczny duzo nie kosztuje a jesli ma pomoc to na pewno zakupie a z tym elektrycznym sie wstrzymam. jak bede miala pokarm to dopiero zakupie to w sumie chwila :)
    j teraz bylam na wizycie 26 sierpnia to mala wazyla 620 g chyba :) rosnie rosnie i coraz bardziej sie rozpycha :P

Kate

np55zzc.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mysle ze materac bedzie ok, ma 5cm, no i jednak ta marka raczej dba o takie rzeczy - nawet w wozku od chicco ten materacyk jest niczego sobie :)

W brzuchu mam ojjj mam... :D z 110 bedzie :P

Doris mi by nie pasowalo to lozeczko z odkreconym bokiem bo mam lozka z taka szafeczkka nocna z boku i jak bym dostawila lozeczko o bym nie miala jak z wyra zejsc ^^ No i Colin by mi tam chcial wlazic :P

A tetr tak dokupie zeby ich z 15 bylo i mam do tego takie male flanelki i male reczniczki ok 20 do buzki :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak:-) Ja dziecka nie mam....ale obawiam się,że mój pierworodny synek z psiej mamy, zapragnie tam się wdrapać. Co prawda w łóżku nie sypia....ale czasami jak męża nie ma to go zapraszam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    ja go kupilam jak bylo -20% chyba jest ta promocja do 7 wrzesnia, kupilam wtedy 3 pary spodnek takich dlugich w cenie 2 (jedne 20 zl) + komplet polspiochy, body krotkie, czapeczka i za to wszytko zaplacilam 167 zl wiec spoko cena zwazywszy ze sam kombinezon 129 zl) po obnizce 103 zl.
    Zdradź proszę czy potrzebny jest jakiś kupon czy przy kasie automatycznie odejmują 20% i nie trzeba się upominać o to :) bo też poluję na ten kombinezon ale chyba wezmę granatowy- cóż, że dla dziewczynki ;) chyba się nie obrazi...

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Zdradź proszę czy potrzebny jest jakiś kupon czy przy kasie automatycznie odejmują 20% i nie trzeba się upominać o to :) bo też poluję na ten kombinezon ale chyba wezmę granatowy- cóż, że dla dziewczynki ;) chyba się nie obrazi...

pewnie że sie nie obrazi :) ja wzielam bialy bo bardziej mi sie podobal po prostu granatowy z kolei bardziej praktyczny :) ale stwierdzilam ze Nadia bedzie malutka w zasadzie on bedzie tylko na ta jedna zime, nasze wyjscia beda sie ograniczaly do krotkich spacerow i wyjsc do galerii na zakupy czy wyjazd do rodzicow wiec moze tak bardzo sie nie pobrudzi i dlatego sie zdecydowalam :)

co do obnizki na stronie h&m jest taki kupon trzeba go pokazac przy kasie na telefonie np i tyle:) taka sciema wiem ale trzeba pokazac i juz :) do tego sa promocje oznaczone 3 za 2 ja z tego tez skorzystalam kupilam 2 pary spodni takich ala dresik + geterki :) w cenie 2 szt. i to jest najlepsze ze te promocje sie lacza !
    jesli chodzi o ubranka dziecięce to uwielbiam h&m ! i szczegolnie poluje na te - 20 % bo sie wtedy fajnie oplaca kilka rzeczy kupic :)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze lubie kupowac w auchan bo czasem tez maja swietne rzeczy dla maluszkow! juz tam kilka razy upolowalam fajne ciuszki i spoko ceny :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Wczoraj po poludniu zniknelam bo mialam epizod z bolami brzucha. Kurcze juz sie wystraszylam ze to skurcze bo pojawilaly sie co kilka minut i trwaly moze z 15-20 sekund. Zglosilam to na obchodzie i dostalam kroplowke z magnezem. Na szczescie przed 23 sytuacja sie uspokoila i narazie cisza. Zaczelo sie od twardnienia brzucha, wczoraj to juz jakies apogeum mialam bo 4 razy mi sie tak zrobilo przez moze 2 godziny a pozniej ten bol. Oczywiscie strach, ze to pewnie skurcze przed porodem. Dzisiaj usg i moze w koncu sprawdza szyjke i musze zglosic ze chyba przez antybiotyk zlapala mnie infekcja bo mam zielonkawa wydzieline z tak jakby kwasnym zapachem. Aha i na dokladke CRP mi sie pogorszylo bo z 2 skoczylo do 12, a myslalam ze bedzie juz dobrze.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja juz po wypiciu glukozy bleeeeee:( niedobrze mi..
    karola mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze dzisiaj i sie trochę uspokoisz.. Trzymaj sie i daj nam znac co z Toba :*

nick nieaktualny, Ita lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zastanawia jedno. Czy w szpitalu robia glukoze z obciazeniem? Powinnam miec juz wykonana albo w najblizszych dniach a tu cisza.
    Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze tylko jeszcze te CRP mnie dobija. Czemu tak podskoczylo skoro od kad leze w szpitalu dostaje antybiotyk?

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jest czas na glukoze do 28 tygodnia :)

Ja dziś od rana poddenerwowana. Mężowi snily się wypadające zęby. Zawszevtakie sny wzbudzaja we mnie strach i niepokój :(

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Czekam do glukozy :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ