X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLA bedzie dobrze, jestes pod stala opieka i mozna reagowac od razu - to najwazniejsze! maluszek niech jeszcze siedzi w brzuszku sobie:)
    co do glukozy to mnie tez czeka ale ciagle cos mnie od niej odpycha ale spoko jutro pojde albo najpozniej w czwartek :P
    pytanie do dziewczyn ktore zabraly ze soba cytryne, pomaga ??

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze ze sytuacja opanowana, co do crp to może coś Ci wyjaśnią lekarze. Z glukozą poczekaj jak Cie przeniosą to poprosisz o badanie w szpitalu.

Niespodzianek bogusia dacie rade :)

Kanapa ja na początku zakochałam się w białym ale jak zobaczyłam granatowy, który jest równie piękny a bardziej praktyczny wybrałabym ten bo jak moje dziecko pójdzie we mnie to ciężko by było z białym :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg i badaniu. I narazie z tego co uslyszalam. Maly ma okolo 700 g 2 cm rozwarcia, szyjka mi sie wygladza, pecherz dalej w kanale rodnym. Wiec nic sie nie polepszylo. Do olsztyna ordynator bedzie dzwonil dzisiaj ale musze tam pojechac wlasnym transportem. Boze Polska sluzba zdrowia.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za durny kraj!!! czlowieka nie ma kto przetransportowac do szpitala karetka w jakim my swiecie zyjemy?
    Ty nie lezysz tam z bolem brzucha tylko z zagrozeniem przedwczesnym porodem i sama sie musisz bujac od szpitala do szpitala ?? chory kraj !!!! :/
    a wiesz juz kiedy czy na razie cisza ? dopiero po rozmowie z Olsz bedzie cos wiadomo?

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idiotyzm.. Nie mozesz skorzystać z wc to jak masz sama dojechac do szpitala??? Karola ja nadal mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, dacie rade! Jeszcze chociaz miesiąc! A przy przyjęciu do szpitala mialas rozwarcie?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem kiedy. Ordynator pewnie wysle moje badania do olsztyna i oni zadecyduja czy mnie wezma i kiedy. Mam nerwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tylko wtedy mi powiedzieli na jeden palec a teraz na 2 cm wiec i tak jestem glupia w tym temacie. Ja marze niech chociaz do 30 tyg tam posiedzi.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde niedobrze jak rozwarcie postepuje :/ ale miejmy nadzieje ze jesli tak wolno to jeszcze z miesiac,dwa sie uda !
    karola 1 palec to 1 cm, 2 palce to 2 cm i tak dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:20

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moja znajoma leżała od 20tyg z rozwarciem 3 cm. Dotarła do 36 tyg. Dasz rade! I nie stresuj się bo synek czuje.

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja mam CRP 10.8 teraz i czekam na wyniki posiewu moczu i z pochwy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie na 1 palec to 2 cm :) Bez stresu, nie polepszylo sie, ale tez nie pogarsza. Niech pilnuja zeby bole nie powracaly :) Mam nadzieje, ze chociaz do 3 z przodu was podtrzymja. Co do transportu do innego szpitala, to chore !

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozwarciem się bardzo nie martw, tak jak ewelinka mówi, czytam wypowiedzi dziewczyn to mnóstwo chodzi połowę ciąży z rozwarciem. Tylko z tym transportem trochę jaja sobie robią!! Jak coś to spróbujcie się kłócić żeby ktoś wam zagwarantowal bezpieczny dojazd własnym samochodem do ol a jak nie to karetka!! Wierzę, że leżenie utrzyma ciążę jeszcze wiele tygodni!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki. Musi byc wszystko w porzadku :*

williams1 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra miejsca juz sa zalatwione. Maz mnie zawiezie bo na karetke mozemy czekac caly dzien wiec wole jechac szybciej i tyle.

Furia, Ita lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare minut temu wypilam cudny napoj bogin w ciazy. Bez cytryny. Pyszne bylo :D Tylko mam strasznego gloda a tak do 11-30 bede musiala przetrzymac ehhhh

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia uważajcie na siebie po drodze. Swoją drogą to jakieś chore, że kazali Ci cały czas leżeć i nawet załatwiać pod siebie, a teraz nagle cudownie ozdrowiałaś i możesz sobie wyjść ze szpitala i własnym transportem jechać do innego :/ Toż to ręce opadają :( nasza "cudowna" polska służba zdrowia :/
    Trzymam kciuki.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dzięki za wymiary, zamawiam M, bo mam już te 105, a teraz dopiero zaczną rosnąć :)

Kitty cytryna pomogła, bierz!

Karola na jeden paluch a 2 cm to cały czas ten sam wymiar. Trzymam kciuki!

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey kobietki
    czasem zagladam do was ale jakos tak nie ma czasu na pisanie.
    teraz troszke lepiej bo mala w przedszkolu, maz w pracy a ja sama w domku moge sobie spokojnie przed kompem usiasc i czytac:)

ja juz po glukozie, mam nadzieje ze wyjdzie dobrze bo nie wypilam calej ale ciiii
    w czwartek mam wizyte w szpitalu a w piatek u swojej prywatnie i podgladamy maluszka

przyszlam zakomunikowac ze imie wybrane i jak narazie zaakceptowane. bedzie ALEKSANDRA:)

Ita, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mocno zaciskam kciuki za Ciebie i za malucha <3
    Wszystko będzie dobrze!

Coś nam się posypały badania glukozy w tym tygodniu. Dołączę do was w piątek. Cytryna juz czeka w lodówce :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzielam cytryne ale cala i nei mialam jak przekroic haha a nie chcialam sie z nia bawic i wypilam bez"P

Ita lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ