X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLA bedzie dobrze, jestes pod stala opieka i mozna reagowac od razu - to najwazniejsze! maluszek niech jeszcze siedzi w brzuszku sobie:)
    co do glukozy to mnie tez czeka ale ciagle cos mnie od niej odpycha ale spoko jutro pojde albo najpozniej w czwartek :P
    pytanie do dziewczyn ktore zabraly ze soba cytryne, pomaga ??

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze ze sytuacja opanowana, co do crp to może coś Ci wyjaśnią lekarze. Z glukozą poczekaj jak Cie przeniosą to poprosisz o badanie w szpitalu.

Niespodzianek bogusia dacie rade :)

Kanapa ja na początku zakochałam się w białym ale jak zobaczyłam granatowy, który jest równie piękny a bardziej praktyczny wybrałabym ten bo jak moje dziecko pójdzie we mnie to ciężko by było z białym :)

kanapa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg i badaniu. I narazie z tego co uslyszalam. Maly ma okolo 700 g 2 cm rozwarcia, szyjka mi sie wygladza, pecherz dalej w kanale rodnym. Wiec nic sie nie polepszylo. Do olsztyna ordynator bedzie dzwonil dzisiaj ale musze tam pojechac wlasnym transportem. Boze Polska sluzba zdrowia.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za durny kraj!!! czlowieka nie ma kto przetransportowac do szpitala karetka w jakim my swiecie zyjemy?
    Ty nie lezysz tam z bolem brzucha tylko z zagrozeniem przedwczesnym porodem i sama sie musisz bujac od szpitala do szpitala ?? chory kraj !!!! :/
    a wiesz juz kiedy czy na razie cisza ? dopiero po rozmowie z Olsz bedzie cos wiadomo?

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idiotyzm.. Nie mozesz skorzystać z wc to jak masz sama dojechac do szpitala??? Karola ja nadal mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, dacie rade! Jeszcze chociaz miesiąc! A przy przyjęciu do szpitala mialas rozwarcie?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem kiedy. Ordynator pewnie wysle moje badania do olsztyna i oni zadecyduja czy mnie wezma i kiedy. Mam nerwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tylko wtedy mi powiedzieli na jeden palec a teraz na 2 cm wiec i tak jestem glupia w tym temacie. Ja marze niech chociaz do 30 tyg tam posiedzi.

• kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde niedobrze jak rozwarcie postepuje :/ ale miejmy nadzieje ze jesli tak wolno to jeszcze z miesiac,dwa sie uda !
    karola 1 palec to 1 cm, 2 palce to 2 cm i tak dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:20

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moja znajoma leżała od 20tyg z rozwarciem 3 cm. Dotarła do 36 tyg. Dasz rade! I nie stresuj się bo synek czuje.

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja mam CRP 10.8 teraz i czekam na wyniki posiewu moczu i z pochwy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie na 1 palec to 2 cm :) Bez stresu, nie polepszylo sie, ale tez nie pogarsza. Niech pilnuja zeby bole nie powracaly :) Mam nadzieje, ze chociaz do 3 z przodu was podtrzymja. Co do transportu do innego szpitala, to chore !

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozwarciem się bardzo nie martw, tak jak ewelinka mówi, czytam wypowiedzi dziewczyn to mnóstwo chodzi połowę ciąży z rozwarciem. Tylko z tym transportem trochę jaja sobie robią!! Jak coś to spróbujcie się kłócić żeby ktoś wam zagwarantowal bezpieczny dojazd własnym samochodem do ol a jak nie to karetka!! Wierzę, że leżenie utrzyma ciążę jeszcze wiele tygodni!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki. Musi byc wszystko w porzadku :*

williams1 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra miejsca juz sa zalatwione. Maz mnie zawiezie bo na karetke mozemy czekac caly dzien wiec wole jechac szybciej i tyle.

Furia, Ita lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare minut temu wypilam cudny napoj bogin w ciazy. Bez cytryny. Pyszne bylo :D Tylko mam strasznego gloda a tak do 11-30 bede musiala przetrzymac ehhhh

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia uważajcie na siebie po drodze. Swoją drogą to jakieś chore, że kazali Ci cały czas leżeć i nawet załatwiać pod siebie, a teraz nagle cudownie ozdrowiałaś i możesz sobie wyjść ze szpitala i własnym transportem jechać do innego :/ Toż to ręce opadają :( nasza "cudowna" polska służba zdrowia :/
    Trzymam kciuki.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dzięki za wymiary, zamawiam M, bo mam już te 105, a teraz dopiero zaczną rosnąć :)

Kitty cytryna pomogła, bierz!

Karola na jeden paluch a 2 cm to cały czas ten sam wymiar. Trzymam kciuki!

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey kobietki
    czasem zagladam do was ale jakos tak nie ma czasu na pisanie.
    teraz troszke lepiej bo mala w przedszkolu, maz w pracy a ja sama w domku moge sobie spokojnie przed kompem usiasc i czytac:)

ja juz po glukozie, mam nadzieje ze wyjdzie dobrze bo nie wypilam calej ale ciiii
    w czwartek mam wizyte w szpitalu a w piatek u swojej prywatnie i podgladamy maluszka

przyszlam zakomunikowac ze imie wybrane i jak narazie zaakceptowane. bedzie ALEKSANDRA:)

Ita, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mocno zaciskam kciuki za Ciebie i za malucha <3
    Wszystko będzie dobrze!

Coś nam się posypały badania glukozy w tym tygodniu. Dołączę do was w piątek. Cytryna juz czeka w lodówce :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzielam cytryne ale cala i nei mialam jak przekroic haha a nie chcialam sie z nia bawic i wypilam bez"P

Ita lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ