X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jasne, że bakterie da się wytępić. Ja już drugi tydzień biorę antybiotyk.. A co do ich pochodzenia mój lekarz powiedział, że one normalnie sobie żyją w pochwie podobnie jak tysiące innych bakterii ale problem pojawia się wtedy, gdy dostaną się do szyjki. Spokojnie kochana, wszystko będzie dobrze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny ja też mam infekcję pochwy :( Zrobili mi dzisiaj posiew z szyjki, a zanim będą wyniki mam brać macmiror. Stosowałyście ten lek? Kurcze byłam u obcego lekarza, bo moja pani doktor w tym tyg nie przyjmuje. Miałam tylko badanie na samolocie i powiedzieli mi, że szyjka zamknięta, sformowana i twarda, ale nie miałam usg bo za samą konsultację zapłaciłam 180zł + posiew 60zł, a usg jakbym chciała do dodatkowe 200zł! Masakra, nie miałam tyle pieniążków :(

Asia ja stosowałam, wcześniej brałam pimafucin ale dopiero macmirror poradził sobie z infekcja, bierz jeszcze trivagin jest bez recepty i dodatkowo uzupełniają bakterie kwasu mlekowego by gospodarka tam na dole była ok.
    Powodzenia będzie dobrze!!! Infekcje w ciazy to niestety norma... :/ ale nie przejmuj sie wyleczysz i będzie ok:) trzymam kciuki!

Dziewczyny wróciłam z ikea kupiłam biała komodę do pokoju małej, pana metkę królika i kilka drobiazgów :-) ah poszewki na materacyk z lnu 2 szt za 29 zł no i te zasłony! Pózniej sie pochwale :-)
    Teraz jestem w szpitalu na spotkaniu z położna mamy takie pogaduchy do brzucha fajne dużo ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć :)

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę profilaktycznie macmirror bo mam ten szew na szyjce.

News z wizyty: wszystko ok, szew ładnie trzyma. Nadal spokojny tryb życia i następna wizyta 23 września. Więc się cieszę :)

Ita, Niespodzianek:), Doris-83 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie zjadlam drozdzowke z serem mniam. Na obiad zrobilam ratatuj z kabaczka, papryki, ogorka, pieczarkow i kielbasy :D
    Brzoskwin mi pare spadlo z drzewka i je wcinam :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję cały czas Pimafucin (profilaktycznie raz w tygodniu ze względu na pessar), ale coś mnie ostatnio od czasu do czasu zaboli w dole, więc jeśli się nie nasili, to spokojnie poczekam do wizyty w przyszłą środę, a jeśli zacznie boleć częściej, to zadzwonię do gina i pójdę szybciej. Na szczęście wydzielina cały czas biała, więc nie panikuję za bardzo.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super, ze wszystko ok:)

Martaaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana jak ja mialabym brac jakies leki to bym padla. Na szczescie nie musze. W czwartek okaze sie czy wszystkie wyniki sa ok. Mam nadzieje ze glukoza wyjdzie dobrze bo troche tam poklamalam :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja glukoza na czczo 82, godzine po 167 a dwie po 122. Chyba niezly wynik?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę planuję w przyszłym tyg zrobić, ale lekarz mnie zaskoczył po powiedział, że norma jest do 153!! Trochę dużo....
    Dziś miałam aktywny dzień i mnóstwo strachu ;/ z rańca popędziłam do hm-u po kombinezonik ;) kupiłam oczywiście granatowy 62/68, nie byłabym sobą gdybym jeszcze czegoś nie dobrała... dwupak pajacyków, spodenek i body z długim rękawkiem.
    No i po przyjściu do domu zaczęła się groza- podczas wizyty w toalecie na papierze miałam trzy małe plamki krwi, czerwonej :/ dzwoniłam do gina swojego to trochę mnie uspokoił- powiedział, że jeśli nie ma żadnych bóli, skurczy, itp a był to jednorazowy epizod i już się nie powtarza to znaczy, że to nic strasznego, może jakieś naczynko mi pękło. Na razie jest luz, nic mi się nie dzieje- zwłaszcza, że w piątek byłam na wizycie i szyjka długa na ponad 4cm (raczej nie ma opcji żeby w tak krótkim czasie tak bardzo się skróciła), z łożyskiem wszystko ok, mała też się rusza... Dawno tyle strachu się nie najadłam :( Miała któraś z Was coś podobnego??

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa z t tym cukrem to rzeczywiście tak jest, dziewczynom też lekarze takie normy podawali. A co do krwi to ja nie miałam ale słuchaj lekarza :)

Karola co z Wami???

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka co do glukozy u mnie lekarka podawała, że do 140 :)

aga.just lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • DoradcaLovela Znajoma

Wysłany: 3 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    polecacie lovelle, a plyn do prania jest potrzebny, jak to wygląda trzeba ciuszki wyprać i wypłukać w specjalnym płynie, a potem wyprasową, czy jeszcze jakieś inne zabiegi są potrzebne,

a co sądzicie o płatkach mydlanych gdzieś mi sie obiło, że sa mega naturalne i w razie alergii dziecka nic nie powodują?

Droga Julianna,

ciuszki maluszka powinny zostać wyprane (w środkach przeznaczonych dla dzieci). Przed pierwszym założeniem wskazane jest też ich wyprasowanie. W przypadku tych ubranek, które bezpośrednio przylegają do skóry dziecka, prasowanie zaleca się do 3. miesiąca życia dziecka.

Stosowanie płynów do płukania zależy od Twoich osobistych preferencji :) Tak jednak, jak napisała eforts, ich wprowadzanie (również tych przeznaczonych dla dzieci) nie jest zalecane od razu. Zaraz po narodzinach specjaliści radzą, by używać proszków lub mleczka do prania dla dzieci, ponieważ są one delikatniejsze i gwarantują, że pranie zostanie dobrze wypłukane. W przypadku płynów zmiękczających nie mamy takiej pewności, ponieważ dodaje się je do ostatniego płukania. Jeśli zależy Ci, by ubranka były delikatniejsze w dotyku, warto, byś wypróbowała produkt do prania w płynie. Mleczko może być dobrą alternatywą dla płynu zmiękczającego. Nadaje ono miękkość i bardzo dobrze wypłukuje się z tkanin. Jednocześnie jego stosowanie jest bezpieczne od pierwszego dnia życia dziecka.

Płatki mydlane były kiedyś bardzo popularnym produktem do prania, zalecanym dzieciom ze skłonnościami do alergii. Warto jednak wiedzieć, że osad mydlany łatwo osadza się na elementach pralki oraz na tkaninie, co może prowadzić do ich szybszego niszczenia się. Odnośnie właściwości hipoalergicznych nie stanowi to przeciwwskazań do ich stosowania. Obecnie na rynku dostępne są jednak atestowane i kompletne produkty, które dobrze się wypłukują, są delikatne i bezpieczne dla organizmu dziecka. Gwarantują one odpowiednią pielęgnację skóry dziecka. Wybór produktów piorących pozostaje indywidualną sprawą każdej mamy, ważne, by wszelkie środki stosowane do prania ubranek zapewniały bezpieczeństwo skóry maluszka :)

Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna :)

Zapraszam też do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat budowy i właściwej pielęgnacji skóry dziecka.

Pozdrawiam,
    Doradca Lovela

• karola88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wiem jakie sa normy. dowiem sie jutro. OMG to juz jutro wizyta ale wyniki tylko a pojutrze podgladanie. jak to szybko zlecialo ehh

• eforts Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dziewczyny pisały, że jakiś czas temu norma została podniesiona ze 140 do 153.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja glukoza I. 72, II.98, III 92. Z tej okazji jem ciastko :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 a z czym pokłamałaś? ;>

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia nie mam o tym zielonego pojęcia ale to nie za mało? Fakt ze ja na czczo miałam 65 i lekarz niczłego w tym nie widział.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Karola88 a z czym pokłamałaś? ;>
    poklamalam troche z wypiciem tego swinstwa bo na poczatku dostalam lyzeczke i wymieszalam to ale pozniej musial oddac innej babeczce i osad zostal na samym dnie a tego to juz nie moglam nawet jezykiem dotknac i nie wypila tego.
    z jednej strony tam najwicej tego cukru bylo ale z drugiej strony cos tam juz wpadlo wiec moze wyniki beda ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie mam dostępu do neta . piszę od męża z tel . u mnie jest źle ogolnie. w nocy miałam skurcze co 10 minut. Rozwarcie 3 cm i ogolnie mogę rodzic w każdej chwili. dostaje kroplówkę na skurcze i póki co jest spokój ale mam też infekcje. naplakalam się dzisiaj strasznie.

eforts jak coś to leze na porodowce sala nr 4

• zokeia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ta babeczka musiała pić z Twojego kubka? Nam dali takie jednorazowe jak do małego piwa. Bleh :/

Też się zdziwiłam, że nie było wyraźnego skoku po glukozie, ale lekarz powiedział, że ok. Chociaż zaufania do niego nie mam... Z tym fajnym, prywatnym widzę się dopiero za 2 tygodnie. Ale nie będę szukać informacji w googlach, bo z moją hipochondrią zrobię sobie tym krzywdę.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ