Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karola tak jak piszą dziewczyny jeden palec to 2 cm więc rozwarcie nie postępuje:) A nie lepiej by było poczekać na tą karetkę? Zawsze to bezpieczniej i w pozycji leżącej.. Nie denerwuj się bo maluszek też się stresuje, będzie wszystko dobrze! ! ! Ja też w poprzedniej ciąży długo chodziłam z rozwarciem, ale wiadomo nie ma reguły..
karola88 tak własnie sobie ostatnio o Tobie myślałam co u Was. Jak tam Twoja szyjka? Bo z tego co kojarzę też miałaś nakaz leżenia.. -
niespodzianek moja szyjka u jednego gina jest skrocona i ma 1 cm a u mojej gin prywatnie jest dluga, zmierzona na usg 4.25 wiec ok
stwierdzilam ze ten 1 gin (nfz) potrzebny mi jest tylko do skierowan na badania i na pozwolenie rodzenia w tym szpitalu i go nie slucham
moja gin mi wytlumaczyla ze kazdy ma inna reke a w szczegolnosci facet i kobitka.
z malenstwem wszystko jest ok az za bardzo chyba bo wczoraj caly dzien dokazywala od 3.25 rano do 22 wieczorem, przerwe miala tylko godzinna. zaraz sie pokaze:)eforts lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
ja przed pojsciem pierwszy raz do niego powiedzialam sobie ze nie bede sluchala jego wypowiedzi i nie bede przyjmowala od niego lkow ale mnie bolalo tam w srodku i czulam ze cos z szyjka sie dzieje a jak on mi powiedzial ze sie skrocila to wolalam dmuchac na zimneMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Pisałam dzisiaj do gin z relacją z wczoraj, że brzuch nie bolał i że mnie wypchało ponad 10 razy, głowa bolała i mdłości wróciły. Dzisiaj już 4 razy brzuch wypięty. No nadal kazała leżeć, brać tą no spe max 3×1 i od dzisiaj jeszcze mam brać relanium 2×1. Jutro znowu zdać raport. Masakra. Znowu coś
-
Milcia leżeć i odpoczywać.
Karola daj znać jak już będziesz w tym Olsztynie. Sprawy transportu karetką....pozostawię bez komentarza bo nie chce przeklinać.
U nas z imieniem to róźnie. Mąż chce Konrada mi się nie podobało ale juź się przyzwyczaiłam. Nawet mówię do brzucha Kondziu:-) -
Milcia odpoczywaj sobie, a kiedy masz wizytę?
Doris jednak Kondziu wygrałU mnie nadal brak decyzji a mąż się śmieje, że mamy Xmena:) Ale zastanawiamy się nad Oskarem lub Filipem chociaż mojemu lubemu żadne z nich jakoś szczególnie nie przypadło do gustu..
-
Dziewczyny ja też mam infekcję pochwy
Zrobili mi dzisiaj posiew z szyjki, a zanim będą wyniki mam brać macmiror. Stosowałyście ten lek? Kurcze byłam u obcego lekarza, bo moja pani doktor w tym tyg nie przyjmuje. Miałam tylko badanie na samolocie i powiedzieli mi, że szyjka zamknięta, sformowana i twarda, ale nie miałam usg bo za samą konsultację zapłaciłam 180zł + posiew 60zł, a usg jakbym chciała do dodatkowe 200zł! Masakra, nie miałam tyle pieniążków
-
Wszystkie imiona ładne są
Filip bardzo mi się podoba:-)
Wczoraj zrobiliśmy losowanie: Adam, Szymon, Konrad i mąż wylosował Adama. Ale jego mina mówiłap sama za siebie i chyba zostanie Kondziu:-) Choć jak wspomina o imieniu Konrad to każdy robi dziwną minę ( mało delikatni koledzy) a jego dobra koleżanka stwierdziła,że dziwne. Ale najlepsza była moja siostrzenica 7 lat- powiedziała cytuję: Konrad....wiesz ciocia dzieci będą się śmiały. Rozbrajająca szczerość. A ja już się na prawdę przyzwyczaiłam do Kondzia. -
Asia ja nie stosowałam tego leku, w sumie dostałam antybiotyk dopiero po stwierdzeniu co za bakteria się rozwinęła w szyjce.. Ceny kosmiczne.. Wcześniejsza wizyta i tak raczej nic by Ci nie dała bo trzeba czekać na posiew z szyjki. Rozumiem, że byłabyś spokojniejsza po zrobionym usg, ale jeśli masz taką możliwość to po prostu przez ten tydzień jak najwięcej się oszczędzaj i nie stresuj się, będzie dobrze:)
-
Dziewczyny a te bakterie z szyjki da się wytępić żeby nie zdążyły narobić szkody? Nie mam pojęcia skąd mi się to przyplątało. Myślałam o wizycie na IP, ale tam raczej nie zrobiliby mi posiewu bez przyjęcia na oddział. Na IP byłam 2 tyg temu bo bolał mnie brzuch i powiedziałam, że czuję też delikatny dyskomfort przy wejściu do pochwy, ale lekarz obejrzał mnie na samolocie i kazał używać tamtum rossa. Tyle
Ruchy czuję, ale zwykle z rana i wieczorem - w dzień raczej kiepsko.
-
Asiu spokojnie, tydzień do wizyty szybko zleci i na pewno wszystko będzie ok.
Nawet jak na Warszawę cena z kosmosu
Doris absolutnie nie ma co słuchać innych. Najważniejsze, że to imię podoba się Wam. Ja znałam dwóch Konradów i nikomu nigdy nie przyszło do głowy żeby sie śmiać z tego imienia. U jednego też zdrabnialiśmy do Kondzio
Milcia mam nadzieję, że te bóle i twardnienia miną Ci same od leżakowania i że wizyta u lekarza nie będzie konieczna.
karola88 śliczny brzuszek! Jesteśmy prawie na tym samym etapie. Tez muszę sobie zrobić fotki...
Kittykate zapomniałabym zapytać - co to za łóżeczko? Jest śliczne! Właśnie takiego szukamy!