X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola tak jak piszą dziewczyny jeden palec to 2 cm więc rozwarcie nie postępuje:) A nie lepiej by było poczekać na tą karetkę? Zawsze to bezpieczniej i w pozycji leżącej.. Nie denerwuj się bo maluszek też się stresuje, będzie wszystko dobrze! ! ! Ja też w poprzedniej ciąży długo chodziłam z rozwarciem, ale wiadomo nie ma reguły..
    karola88 tak własnie sobie ostatnio o Tobie myślałam co u Was. Jak tam Twoja szyjka? Bo z tego co kojarzę też miałaś nakaz leżenia..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek moja szyjka u jednego gina jest skrocona i ma 1 cm a u mojej gin prywatnie jest dluga, zmierzona na usg 4.25 wiec ok
    stwierdzilam ze ten 1 gin (nfz) potrzebny mi jest tylko do skierowan na badania i na pozwolenie rodzenia w tym szpitalu i go nie slucham
    moja gin mi wytlumaczyla ze kazdy ma inna reke a w szczegolnosci facet i kobitka.
    z malenstwem wszystko jest ok az za bardzo chyba bo wczoraj caly dzien dokazywala od 3.25 rano do 22 wieczorem, przerwe miala tylko godzinna. zaraz sie pokaze:)

eforts lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/02/26iKySo.jpg

Qrczak, julianna, Niespodzianek:), eforts, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola brzuszek śliczny, rośniecie:) To się tylko niepotrzebnie strachu najadłaś przez tego perwszego gina, ale dobrze, że wszystko ok:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed pojsciem pierwszy raz do niego powiedzialam sobie ze nie bede sluchala jego wypowiedzi i nie bede przyjmowala od niego lkow ale mnie bolalo tam w srodku i czulam ze cos z szyjka sie dzieje a jak on mi powiedzial ze sie skrocila to wolalam dmuchac na zimne :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to witaj w klubie, bo u moje też już dawno wybrana Aleksandra :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dzisiaj do gin z relacją z wczoraj, że brzuch nie bolał i że mnie wypchało ponad 10 razy, głowa bolała i mdłości wróciły. Dzisiaj już 4 razy brzuch wypięty. No nadal kazała leżeć, brać tą no spe max 3×1 i od dzisiaj jeszcze mam brać relanium 2×1. Jutro znowu zdać raport. Masakra. Znowu coś :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia leżeć i odpoczywać.

Karola daj znać jak już będziesz w tym Olsztynie. Sprawy transportu karetką....pozostawię bez komentarza bo nie chce przeklinać.

U nas z imieniem to róźnie. Mąż chce Konrada mi się nie podobało ale juź się przyzwyczaiłam. Nawet mówię do brzucha Kondziu:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 2 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia odpoczywaj sobie, a kiedy masz wizytę?
    Doris jednak Kondziu wygrał:) U mnie nadal brak decyzji a mąż się śmieje, że mamy Xmena:) Ale zastanawiamy się nad Oskarem lub Filipem chociaż mojemu lubemu żadne z nich jakoś szczególnie nie przypadło do gustu..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam infekcję pochwy :( Zrobili mi dzisiaj posiew z szyjki, a zanim będą wyniki mam brać macmiror. Stosowałyście ten lek? Kurcze byłam u obcego lekarza, bo moja pani doktor w tym tyg nie przyjmuje. Miałam tylko badanie na samolocie i powiedzieli mi, że szyjka zamknięta, sformowana i twarda, ale nie miałam usg bo za samą konsultację zapłaciłam 180zł + posiew 60zł, a usg jakbym chciała do dodatkowe 200zł! Masakra, nie miałam tyle pieniążków :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie imiona ładne są:-) Filip bardzo mi się podoba:-)

Wczoraj zrobiliśmy losowanie: Adam, Szymon, Konrad i mąż wylosował Adama. Ale jego mina mówiłap sama za siebie i chyba zostanie Kondziu:-) Choć jak wspomina o imieniu Konrad to każdy robi dziwną minę ( mało delikatni koledzy) a jego dobra koleżanka stwierdziła,że dziwne. Ale najlepsza była moja siostrzenica 7 lat- powiedziała cytuję: Konrad....wiesz ciocia dzieci będą się śmiały. Rozbrajająca szczerość. A ja już się na prawdę przyzwyczaiłam do Kondzia.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia co to za lekarz tak się ceni? Masakra cenowa....

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek wizytę mam za dwa tygodnie. Ale przypuszczam, że gin mi będzie kazała przyjechać wcześniej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Babka Medica w Wawie, ceny są mega... :( Zmartwiłam się tą infekcją a do tego nie miałam usg więc nie czuję się spokojna. Za tydzień wizyta u mojej pani doktor, chyba do tego czasu się zamęczę myślami...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wytrzymasz:-) Musisz.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 2 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja nie stosowałam tego leku, w sumie dostałam antybiotyk dopiero po stwierdzeniu co za bakteria się rozwinęła w szyjce.. Ceny kosmiczne.. Wcześniejsza wizyta i tak raczej nic by Ci nie dała bo trzeba czekać na posiew z szyjki. Rozumiem, że byłabyś spokojniejsza po zrobionym usg, ale jeśli masz taką możliwość to po prostu przez ten tydzień jak najwięcej się oszczędzaj i nie stresuj się, będzie dobrze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cena to jakiś żart. Trzeba było coś ściemnić i na ip pojechać :) a czujesz ruchy? Bo jak tak to nie ma się o co martwić. Ja tego leku nie brałam ale inne dziewczyny z forum brały bo juz się przewinął ten temat.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te bakterie z szyjki da się wytępić żeby nie zdążyły narobić szkody? Nie mam pojęcia skąd mi się to przyplątało. Myślałam o wizycie na IP, ale tam raczej nie zrobiliby mi posiewu bez przyjęcia na oddział. Na IP byłam 2 tyg temu bo bolał mnie brzuch i powiedziałam, że czuję też delikatny dyskomfort przy wejściu do pochwy, ale lekarz obejrzał mnie na samolocie i kazał używać tamtum rossa. Tyle :-/ Ruchy czuję, ale zwykle z rana i wieczorem - w dzień raczej kiepsko.

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to bardzo dobrze niech dzieciaczek tez pośpi sobie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu spokojnie, tydzień do wizyty szybko zleci i na pewno wszystko będzie ok.
    Nawet jak na Warszawę cena z kosmosu :/

Doris absolutnie nie ma co słuchać innych. Najważniejsze, że to imię podoba się Wam. Ja znałam dwóch Konradów i nikomu nigdy nie przyszło do głowy żeby sie śmiać z tego imienia. U jednego też zdrabnialiśmy do Kondzio :)

Milcia mam nadzieję, że te bóle i twardnienia miną Ci same od leżakowania i że wizyta u lekarza nie będzie konieczna.

karola88 śliczny brzuszek! Jesteśmy prawie na tym samym etapie. Tez muszę sobie zrobić fotki...

Kittykate zapomniałabym zapytać - co to za łóżeczko? Jest śliczne! Właśnie takiego szukamy!

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ