X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola tak jak piszą dziewczyny jeden palec to 2 cm więc rozwarcie nie postępuje:) A nie lepiej by było poczekać na tą karetkę? Zawsze to bezpieczniej i w pozycji leżącej.. Nie denerwuj się bo maluszek też się stresuje, będzie wszystko dobrze! ! ! Ja też w poprzedniej ciąży długo chodziłam z rozwarciem, ale wiadomo nie ma reguły..
    karola88 tak własnie sobie ostatnio o Tobie myślałam co u Was. Jak tam Twoja szyjka? Bo z tego co kojarzę też miałaś nakaz leżenia..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek moja szyjka u jednego gina jest skrocona i ma 1 cm a u mojej gin prywatnie jest dluga, zmierzona na usg 4.25 wiec ok
    stwierdzilam ze ten 1 gin (nfz) potrzebny mi jest tylko do skierowan na badania i na pozwolenie rodzenia w tym szpitalu i go nie slucham
    moja gin mi wytlumaczyla ze kazdy ma inna reke a w szczegolnosci facet i kobitka.
    z malenstwem wszystko jest ok az za bardzo chyba bo wczoraj caly dzien dokazywala od 3.25 rano do 22 wieczorem, przerwe miala tylko godzinna. zaraz sie pokaze:)

eforts lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/02/26iKySo.jpg

Qrczak, julianna, Niespodzianek:), eforts, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola brzuszek śliczny, rośniecie:) To się tylko niepotrzebnie strachu najadłaś przez tego perwszego gina, ale dobrze, że wszystko ok:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed pojsciem pierwszy raz do niego powiedzialam sobie ze nie bede sluchala jego wypowiedzi i nie bede przyjmowala od niego lkow ale mnie bolalo tam w srodku i czulam ze cos z szyjka sie dzieje a jak on mi powiedzial ze sie skrocila to wolalam dmuchac na zimne :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to witaj w klubie, bo u moje też już dawno wybrana Aleksandra :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dzisiaj do gin z relacją z wczoraj, że brzuch nie bolał i że mnie wypchało ponad 10 razy, głowa bolała i mdłości wróciły. Dzisiaj już 4 razy brzuch wypięty. No nadal kazała leżeć, brać tą no spe max 3×1 i od dzisiaj jeszcze mam brać relanium 2×1. Jutro znowu zdać raport. Masakra. Znowu coś :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia leżeć i odpoczywać.

Karola daj znać jak już będziesz w tym Olsztynie. Sprawy transportu karetką....pozostawię bez komentarza bo nie chce przeklinać.

U nas z imieniem to róźnie. Mąż chce Konrada mi się nie podobało ale juź się przyzwyczaiłam. Nawet mówię do brzucha Kondziu:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 2 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia odpoczywaj sobie, a kiedy masz wizytę?
    Doris jednak Kondziu wygrał:) U mnie nadal brak decyzji a mąż się śmieje, że mamy Xmena:) Ale zastanawiamy się nad Oskarem lub Filipem chociaż mojemu lubemu żadne z nich jakoś szczególnie nie przypadło do gustu..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam infekcję pochwy :( Zrobili mi dzisiaj posiew z szyjki, a zanim będą wyniki mam brać macmiror. Stosowałyście ten lek? Kurcze byłam u obcego lekarza, bo moja pani doktor w tym tyg nie przyjmuje. Miałam tylko badanie na samolocie i powiedzieli mi, że szyjka zamknięta, sformowana i twarda, ale nie miałam usg bo za samą konsultację zapłaciłam 180zł + posiew 60zł, a usg jakbym chciała do dodatkowe 200zł! Masakra, nie miałam tyle pieniążków :(

860ianliz3s2rxlo.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie imiona ładne są:-) Filip bardzo mi się podoba:-)

Wczoraj zrobiliśmy losowanie: Adam, Szymon, Konrad i mąż wylosował Adama. Ale jego mina mówiłap sama za siebie i chyba zostanie Kondziu:-) Choć jak wspomina o imieniu Konrad to każdy robi dziwną minę ( mało delikatni koledzy) a jego dobra koleżanka stwierdziła,że dziwne. Ale najlepsza była moja siostrzenica 7 lat- powiedziała cytuję: Konrad....wiesz ciocia dzieci będą się śmiały. Rozbrajająca szczerość. A ja już się na prawdę przyzwyczaiłam do Kondzia.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia co to za lekarz tak się ceni? Masakra cenowa....

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek wizytę mam za dwa tygodnie. Ale przypuszczam, że gin mi będzie kazała przyjechać wcześniej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Babka Medica w Wawie, ceny są mega... :( Zmartwiłam się tą infekcją a do tego nie miałam usg więc nie czuję się spokojna. Za tydzień wizyta u mojej pani doktor, chyba do tego czasu się zamęczę myślami...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wytrzymasz:-) Musisz.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 2 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja nie stosowałam tego leku, w sumie dostałam antybiotyk dopiero po stwierdzeniu co za bakteria się rozwinęła w szyjce.. Ceny kosmiczne.. Wcześniejsza wizyta i tak raczej nic by Ci nie dała bo trzeba czekać na posiew z szyjki. Rozumiem, że byłabyś spokojniejsza po zrobionym usg, ale jeśli masz taką możliwość to po prostu przez ten tydzień jak najwięcej się oszczędzaj i nie stresuj się, będzie dobrze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cena to jakiś żart. Trzeba było coś ściemnić i na ip pojechać :) a czujesz ruchy? Bo jak tak to nie ma się o co martwić. Ja tego leku nie brałam ale inne dziewczyny z forum brały bo juz się przewinął ten temat.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te bakterie z szyjki da się wytępić żeby nie zdążyły narobić szkody? Nie mam pojęcia skąd mi się to przyplątało. Myślałam o wizycie na IP, ale tam raczej nie zrobiliby mi posiewu bez przyjęcia na oddział. Na IP byłam 2 tyg temu bo bolał mnie brzuch i powiedziałam, że czuję też delikatny dyskomfort przy wejściu do pochwy, ale lekarz obejrzał mnie na samolocie i kazał używać tamtum rossa. Tyle :-/ Ruchy czuję, ale zwykle z rana i wieczorem - w dzień raczej kiepsko.

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to bardzo dobrze niech dzieciaczek tez pośpi sobie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu spokojnie, tydzień do wizyty szybko zleci i na pewno wszystko będzie ok.
    Nawet jak na Warszawę cena z kosmosu :/

Doris absolutnie nie ma co słuchać innych. Najważniejsze, że to imię podoba się Wam. Ja znałam dwóch Konradów i nikomu nigdy nie przyszło do głowy żeby sie śmiać z tego imienia. U jednego też zdrabnialiśmy do Kondzio :)

Milcia mam nadzieję, że te bóle i twardnienia miną Ci same od leżakowania i że wizyta u lekarza nie będzie konieczna.

karola88 śliczny brzuszek! Jesteśmy prawie na tym samym etapie. Tez muszę sobie zrobić fotki...

Kittykate zapomniałabym zapytać - co to za łóżeczko? Jest śliczne! Właśnie takiego szukamy!

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ