X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki julianna :-)Doczekam do tej mojej wizyty 08.09. Jakby było gorzej to pojadę wcześniej.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja już z Krakowa... chciałam zostać u rodzinki, ale chce te badania zrobić a poza tym nie chcialam sie rozstawac z moim na 5 dni:) bo 22 wrzesnia leci na 5 dni do Amsterdamu na targi:( to wtedy sobie pojade do siory i pobede u nich dluzej jak juz na spokojnie zaklimatyzuja sie w domku :) a pewnie na weekend znow ich odwiedzimy :)
    Mala jest cudowna i taka sloodka !!!! tylko moja siostra ma problem z pokarmem i musza malą dokarmiać :(
    ale siostra uparcie próbuje jesli jutro albo w domu nic sie nie zmieni to trudno, musi karmic butla choc bardzo chciała karmić piersią...

Co do śluzu to ja mam caly czas taki kremowy musze nosic wkladki ale to normalne, gorzej gdy jest innego koloru np zoltawy lub serkowaty czy tam zielonkawy...

Mała moja dzis dawala koncert w brzuszku coraz bardziej sie rozpycha bo ma coraz mniej miejsca...
    czytałam dzis ze macica w 25 tyg ma juz rozmiary pilki nożnej a dziecko od glowy do konca nózek ma okolo 34 cm !!!
    w koncu kochane to upragniona granica przeżywalności płodu!!!! <3
    wiadomo ze zadna z nas nie chce by nasze malenstwa urodzily sie tak wczesnie ale jakos tak jestem ciut spokojniejsza ze teraz juz poród przedwczesny a nie poronienie i dziecko moze przezyc jesli szpital dysponuje odpowiednim sprzetem!

U nas na poludniu lato w pelni, momentami jest duszno i nie ma czym oddychac nie wiadomo jak sie ubrac czasem :)
    pozdrawiam Was serdecznie !

Kaarola, podziwiam Cię, naprawde i mam nadzieje ze bedziesz mogla niedlugo wyjsc do domu i odpoczywac w domku bo nie ma jak u siebie i ze Maluch zdecyduje sie poczekac do swiat :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam że za 11 dni bedzie 100 dni do porodu!!!!
    AAAAAAAA!!!!! damy czadu na swieta :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) z tej strony witaja Was dwa ranne ptaszki juz pokute przez pielegniarke...wiecie, ze po takim czasie idzie sie przyzwyczaic do rytmu panujacego na oddziale. Pobudka 5:30: cisnienie temperatura, serduszka maluchow, leki, co kilka dni pobranie krwi, mycie i lezenie 7:30 sniadanie 9 obchod, okolo 10 hekseparyna podskornie 12:30 obiad 13 serduszko 15 cisnienie, temperatura 16:30 kolacja 18 leki 19 serduszko i potem czekamy na wieczorny obchod, ktory jest roznie... miedzy niektorymi atrakcjami mozna sie zdrzemnac lub dla rozrywki posluchac plotek u poloznych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 06:38

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Szykuje sie do szkoly :D

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla synka.

• Ita Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia powodzenia! :)

kaarolaa, 16.30 kolacja?! Zeszłabym z głodu! Nie to, że jakoś bardzo się obżeram, ale przywykłam do posiłków mniejszych a za to częściej. Ostatnie jabłko/kanapkę to conajmniej tak o 20-21 wsuwam (nie mówię, że to zdrowo, ale na głód nic nie jestem w stanie poradzić)

Teraz na śniadanie koktajl bananowo-śliwkowy. ...na rozruszanie jelitek :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Kaarolaa, mam nadzieję, że jesz coś między tymi "posiłkami"? Ja zawsze zawsze jadłam co 3 godziny, bo mój organizm sam tego potrzebował. Teraz w ciąży zamiast II śniadania i podwieczorku domaga się lekkiego posiłku. I nie tyję! W szpitalu to chyba bym zeszła ;)
    Pamiętam jak leżałam na początku ciąży na obserwacji i też budzili mnie po 5. Pielęgniarki bardzo się dziwiły, że pół godziny później wyciągałam kanapeczki. Mówiły, że przecież śniadanie będzie. Tak, było. O 9 :) Traktowałam je wtedy jako drugie śniadanie :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja potrafie po kolacji zjesc jeszcze ze 3 razy bo zemdlalabym z glodu...a i czasami jeszcze kolacja nie nadaje sie do zjededzia :-)

Jestem po obchodzie i usg zrobia jutro i na podstawie tego powiedza kiedy mnie przewioza do olsztyna. Wiec czekam do jutra.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam sennie. Po wczorajszej akcji z bólem brzucha, dziś jest lepiej. Brzuch nie boli, ale czuję w środku jakby wszystko było obolałe.

Karola, czy jak Tobie dają no spe, to dlatego że Cię boli czy tak profilaktyczne? Ja się zastanawiam, czy jeszcze dzisiaj nie wziąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja dostałam nospe profilaktycznie na twardniejący brzuszek. Pierwszy lekarz zlecił 3x1 (40mg x3 czyli = 120mg dziennie) a drugi przepisał nospe forte 2x1 (80mg x2 = 160mg dziennie).

Jak mnie zakłuje w brzuchu to leżakuję, ale trzymam się tej dawki. Do tego magnez 2x1.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do gin. Zobaczmy, co mi odpisze. Wolę się skonsultować. Jak będzie kazała mi przyjechać, to pojadę na wizytę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie rano:) wstyd sie przyznać ale niedawno wstałam :) byłam zmeczona troche weekendem, wczesnym wstawaniem duzo emocji i dzis to wszystko musiałam chyba odespac bo nawet nie słyszałam kiedy mój S wstawał do pracy wychodził z psem etc... teraz czuje sie super wyspana i moge dzialac :) musze zrobic zakupy jakis obiad, kawka ;)
    PS. dziewczyny kupiłam małej kombinezon na zime taki biały tyko wkładany na raczki, na nózki juz jest całkiem swobodny rozpinany na srodku do wys zapiecia pasow by mozna swobodnie w samochodzie przypiac z fotelikiem, H&M 129 zl ale bylo -20% :) piekny jest, kupilam rozmiar 62-68 bo mi sie wydaje ze ten 56 to taki malutki ze po 2 tyg jak trzeba bedzie wyjsc z dzieckiem to juz bedzie za mały :) a tak do spokojnie przechodzi do marca . Mam nadzieje ze po urodzeniu mała sie w nim nie utopi ;)

A jak tam Wasze listy wyprawkowe? kurczą się juz ?? :)

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty też upolowałam ten kombinezonik :) śliczny i ciepły się wydaje :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furai odnośnie tego pasa ortopedycznego mogłabyś mi doradzić odnośnie rozmiaru???
    Teraz mam w obwodzie brzucha, na wysokości pępka mam 103. Jaki brać rozmiar?
    Tabela rozmiarów
    S - regulacja w zakresie 80-100cm
    M - regulacja w zakresie 85-105cm
    L - regulacja w zakresie 90-110cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje profilaktycznie 3x1 ale zdarza mi sie, ze i tak brzuch raz dziennie stwardnieje.

Co do listy wyprawkowej moja sie nic nie kurczy. Oprocz wozka. Lozeczka i jakis tam ciuszkow nie mam kompletnie nic.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin odpisała, że mam dzisiaj leżeć i wstawać tylko do toalety. Mam brać no spe max trzy razy dziennie przez najbliższe dni. Jutro mam dać znać, jak sytuacja wygląda.
    Mąż jeszcze dzisiaj zawiózł mój mocz na posiew. Zobaczymy, co wyjdzie z obu posiewów.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, chyba Twój mąż i rodzice muszą się zabrać za zakupy za Ciebie, wiem że to piękny czas kompletowanie wyprawki ale z uwagi na Twój stan i nakaz leżenia, nie masz na to szans przynajmniej na razie :(
    ja tez za duzo ciuszkow nie mam ale to z uwagi na siostre, za chwilke wszystko dostane po malej wiec nie ma sensu,
    jak cos kupuje to raczej wieksze rozmiary na wiosne, lato :)
    Twój mąż na pewno świetnie sobie poradzi z tym zadaniem :)

aga.just tak kombinezon jest po prostu uroczy:) od razu sie w nim zakochalam! i w srodku ten ciepy polar ! <3

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mezus ma za zadanie szukac juz pampersow chusteczek proszku i plynu do plukania w promocji :-) a z kosmetykami pomoze mi mama. A reszte wyprawki dokupie przez internet :-) jakos to wszystko ogarniemy ;-)

kittykate lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez pare ciuszków zakupionych i na razie stagnacja, mam zamiar pochodzić do sh i wygrzebać tanie cuda ;) poza tym łozeczko, wózek itp... wszystko przed nami,

czy Was też bolą plecy/ boki jak wstajecie rano, a czasem ten ból utrzymuje się w ciągu dnia, ja dziś leze, bo chodzenie mnie męczy

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ