Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja już z Krakowa... chciałam zostać u rodzinki, ale chce te badania zrobić a poza tym nie chcialam sie rozstawac z moim na 5 dni:) bo 22 wrzesnia leci na 5 dni do Amsterdamu na targi:( to wtedy sobie pojade do siory i pobede u nich dluzej jak juz na spokojnie zaklimatyzuja sie w domku
a pewnie na weekend znow ich odwiedzimy
Mala jest cudowna i taka sloodka !!!! tylko moja siostra ma problem z pokarmem i musza malą dokarmiać
ale siostra uparcie próbuje jesli jutro albo w domu nic sie nie zmieni to trudno, musi karmic butla choc bardzo chciała karmić piersią...
Co do śluzu to ja mam caly czas taki kremowy musze nosic wkladki ale to normalne, gorzej gdy jest innego koloru np zoltawy lub serkowaty czy tam zielonkawy...
Mała moja dzis dawala koncert w brzuszku coraz bardziej sie rozpycha bo ma coraz mniej miejsca...
czytałam dzis ze macica w 25 tyg ma juz rozmiary pilki nożnej a dziecko od glowy do konca nózek ma okolo 34 cm !!!
w koncu kochane to upragniona granica przeżywalności płodu!!!!
wiadomo ze zadna z nas nie chce by nasze malenstwa urodzily sie tak wczesnie ale jakos tak jestem ciut spokojniejsza ze teraz juz poród przedwczesny a nie poronienie i dziecko moze przezyc jesli szpital dysponuje odpowiednim sprzetem!
U nas na poludniu lato w pelni, momentami jest duszno i nie ma czym oddychac nie wiadomo jak sie ubrac czasem
pozdrawiam Was serdecznie !
Kaarola, podziwiam Cię, naprawde i mam nadzieje ze bedziesz mogla niedlugo wyjsc do domu i odpoczywac w domku bo nie ma jak u siebie i ze Maluch zdecyduje sie poczekac do swiatkaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
z tej strony witaja Was dwa ranne ptaszki juz pokute przez pielegniarke...wiecie, ze po takim czasie idzie sie przyzwyczaic do rytmu panujacego na oddziale. Pobudka 5:30: cisnienie temperatura, serduszka maluchow, leki, co kilka dni pobranie krwi, mycie i lezenie 7:30 sniadanie 9 obchod, okolo 10 hekseparyna podskornie 12:30 obiad 13 serduszko 15 cisnienie, temperatura 16:30 kolacja 18 leki 19 serduszko i potem czekamy na wieczorny obchod, ktory jest roznie... miedzy niektorymi atrakcjami mozna sie zdrzemnac lub dla rozrywki posluchac plotek u poloznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 06:38
-
nick nieaktualny
-
Bogusia powodzenia!
kaarolaa, 16.30 kolacja?! Zeszłabym z głodu! Nie to, że jakoś bardzo się obżeram, ale przywykłam do posiłków mniejszych a za to częściej. Ostatnie jabłko/kanapkę to conajmniej tak o 20-21 wsuwam (nie mówię, że to zdrowo, ale na głód nic nie jestem w stanie poradzić)
Teraz na śniadanie koktajl bananowo-śliwkowy. ...na rozruszanie jelitekkaarolaa lubi tę wiadomość
-
No właśnie, Kaarolaa, mam nadzieję, że jesz coś między tymi "posiłkami"? Ja zawsze zawsze jadłam co 3 godziny, bo mój organizm sam tego potrzebował. Teraz w ciąży zamiast II śniadania i podwieczorku domaga się lekkiego posiłku. I nie tyję! W szpitalu to chyba bym zeszła
Pamiętam jak leżałam na początku ciąży na obserwacji i też budzili mnie po 5. Pielęgniarki bardzo się dziwiły, że pół godziny później wyciągałam kanapeczki. Mówiły, że przecież śniadanie będzie. Tak, było. O 9Traktowałam je wtedy jako drugie śniadanie
kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIta ja potrafie po kolacji zjesc jeszcze ze 3 razy bo zemdlalabym z glodu...a i czasami jeszcze kolacja nie nadaje sie do zjededzia
Jestem po obchodzie i usg zrobia jutro i na podstawie tego powiedza kiedy mnie przewioza do olsztyna. Wiec czekam do jutra. -
Ja się witam sennie. Po wczorajszej akcji z bólem brzucha, dziś jest lepiej. Brzuch nie boli, ale czuję w środku jakby wszystko było obolałe.
Karola, czy jak Tobie dają no spe, to dlatego że Cię boli czy tak profilaktyczne? Ja się zastanawiam, czy jeszcze dzisiaj nie wziąć. -
Milcia ja dostałam nospe profilaktycznie na twardniejący brzuszek. Pierwszy lekarz zlecił 3x1 (40mg x3 czyli = 120mg dziennie) a drugi przepisał nospe forte 2x1 (80mg x2 = 160mg dziennie).
Jak mnie zakłuje w brzuchu to leżakuję, ale trzymam się tej dawki. Do tego magnez 2x1. -
witam sie rano:) wstyd sie przyznać ale niedawno wstałam
byłam zmeczona troche weekendem, wczesnym wstawaniem duzo emocji i dzis to wszystko musiałam chyba odespac bo nawet nie słyszałam kiedy mój S wstawał do pracy wychodził z psem etc... teraz czuje sie super wyspana i moge dzialac
musze zrobic zakupy jakis obiad, kawka
PS. dziewczyny kupiłam małej kombinezon na zime taki biały tyko wkładany na raczki, na nózki juz jest całkiem swobodny rozpinany na srodku do wys zapiecia pasow by mozna swobodnie w samochodzie przypiac z fotelikiem, H&M 129 zl ale bylo -20%piekny jest, kupilam rozmiar 62-68 bo mi sie wydaje ze ten 56 to taki malutki ze po 2 tyg jak trzeba bedzie wyjsc z dzieckiem to juz bedzie za mały
a tak do spokojnie przechodzi do marca . Mam nadzieje ze po urodzeniu mała sie w nim nie utopi
A jak tam Wasze listy wyprawkowe? kurczą się juz ?? -
Furai odnośnie tego pasa ortopedycznego mogłabyś mi doradzić odnośnie rozmiaru???
Teraz mam w obwodzie brzucha, na wysokości pępka mam 103. Jaki brać rozmiar?
Tabela rozmiarów
S - regulacja w zakresie 80-100cm
M - regulacja w zakresie 85-105cm
L - regulacja w zakresie 90-110cm
-
nick nieaktualny
-
Gin odpisała, że mam dzisiaj leżeć i wstawać tylko do toalety. Mam brać no spe max trzy razy dziennie przez najbliższe dni. Jutro mam dać znać, jak sytuacja wygląda.
Mąż jeszcze dzisiaj zawiózł mój mocz na posiew. Zobaczymy, co wyjdzie z obu posiewów. -
Karola, chyba Twój mąż i rodzice muszą się zabrać za zakupy za Ciebie, wiem że to piękny czas kompletowanie wyprawki ale z uwagi na Twój stan i nakaz leżenia, nie masz na to szans przynajmniej na razie
ja tez za duzo ciuszkow nie mam ale to z uwagi na siostre, za chwilke wszystko dostane po malej wiec nie ma sensu,
jak cos kupuje to raczej wieksze rozmiary na wiosne, lato
Twój mąż na pewno świetnie sobie poradzi z tym zadaniem
aga.just tak kombinezon jest po prostu uroczy:) od razu sie w nim zakochalam! i w srodku ten ciepy polar !kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie tez pare ciuszków zakupionych i na razie stagnacja, mam zamiar pochodzić do sh i wygrzebać tanie cuda
poza tym łozeczko, wózek itp... wszystko przed nami,
czy Was też bolą plecy/ boki jak wstajecie rano, a czasem ten ból utrzymuje się w ciągu dnia, ja dziś leze, bo chodzenie mnie męczy