X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak to jest z tym pobytem w szpitalu ale sie dopytam jutro...i musze znalezc lekarza jak maz juz dojedzie zrby sie spytac co z tym plucem, czy sie rozprezylo czy nadal nie....dobra ja uciekam bo rano musze zebrac pokarm dla malego a to troche schodzi zwlaszcza jak sie go prawie nie ma...dziekuje za te wszystkie dobre slowa, modlitwy i kciuki, napewno Marceli to czuje i ma jeszcze wieksza sile by walczyc...dobranoc :)

Doris-83, Malenq, Bajka, Anoolka, Effcia28 lubią tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Kochanie wypoczywaj!!! jutro kolejna doba zycia !! i coraz wieksze szanse !!!!
    do jutra !! <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy :*

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • la Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki i modlę się za was żeby wszystko było dobrze i tak będzie.
    Co do pobytu koło Marcela, to nie ma gdzieś przy szpitalu hotelu szpitalnego? On jest zazwyczaj dość tani.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczny Maluszek! Nasza pierwsza grudniowa kruszynka na pewno da sobie radę. Mam nadzieję, że uda Ci się z nim zostać jak najdłużej. On potrzebuje Ciebie a Ty potrzebujesz jego.

Dziewczyny trzymajcie kciuki! Wyruszam na glukozę :/

kittykate lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam dużo ciepłych myśli . Walczcie dzielnie. Życzę Wam dużo siły . Oby sie wszystko dobrze skończyło- inaczej nie moze być

km5svcqgfaw599l1.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja z synkiem bylam trzy razy w szpitalu i warunki w dwoch byly takie, ze moglam byc z nim na pokoju, ale musialam spac na podlodze. A wizyta w trzecim na tej samej sali, ale mialam lozko. Z tym, ze za lozko juz trzeba bylo placic za kazda dobe. Szpital moze i ma jakies sale nawet na gorze gdzies, ale za to trzeba placic. Za darmo nie ma. Poniewaz to dziecko jest leczone a nie matka.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita glukoza to sama przyjemnosc :D

Ita lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie wiem jak to jest z tym pobytem w szpitalu ale sie dopytam jutro...i musze znalezc lekarza jak maz juz dojedzie zrby sie spytac co z tym plucem, czy sie rozprezylo czy nadal nie....dobra ja uciekam bo rano musze zebrac pokarm dla malego a to troche schodzi zwlaszcza jak sie go prawie nie ma...dziekuje za te wszystkie dobre slowa, modlitwy i kciuki, napewno Marceli to czuje i ma jeszcze wieksza sile by walczyc...dobranoc :)
    trzymam za Was kciuki!!! wierzę że Marcelek to silny chłopczyk na takiego też wygląda!! trzymajcie się dzielnie.....
    -
    ja rzadko się udzielam ale czytam w miarę na bieżąco o ile gdzieś nie wyjeżdżam bo później Was nadrobić to się nie da:)
    -
    ja też byłam wczoraj na kontroli bo spina mi się od czasu do czasu brzuch ale szyjka trzyma ładnie mam tylko zwiększyć dawkę magnezu i więcej wypoczywać ale przy mojej 2,5latce ciężko...
    w brzuszku druga dziewczynka i mam nadzieję że ładnie rośnie bo wizytę z pomiarami mam w czwartek, aha i martwi mnie ilość wód bo ostatnio wydawało się mojej gin że jest ich ciut za dużo... mam nadzieję że teraz są już w normie

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, jak leżałam na obserwacji w szpitalu, to ze mną na zwykłym oddziale ginekologicznym leżała 5 tydzień (!) mama malucha urodzonego w 25 tygodniu. Leżeła ze mną na tym piętrze, bo bliżej było na oddział neonatologiczny. Pamiętam, że codziennie rano budził mnie odgłos ręcznego laktatora :) Także da się!
    Dziewczyny, normalnie mam łzy w oczach jak widzę, jak wyglądają nasze maleństwa. To takie nierzeczywiste. KAaroola Twój Marcelek to normalny chłopczyk, niczego mu nie brakuje:)) Niezwykłe :) Teraz musi tylko rosnąć!

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadziwić się nie mogę, że w brzuchu już taki duży człowiek mieszka. Jak się patrzy na usg, to to się wydaje jeszcze takie nierealne. A na żywo jest całkiem inaczej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o tym samym wczoraj pomyślałam patrząc na zdjęcia Marcelka! <3 na USG wydaje mi sie ze to jeszcze taka malenka istota a to juz całkiem normalny malutki człowiek!!!! i tez sie bardzo wzruszyłam patrzac na niego, pokazalam tez zdjecie mojemu S. On tez sie bardzo wzruszyl...
    Karola jak sie dzis czujecie ? daj znac co mowia lekarze !!
    Sciskam <3

Ita trzymam kciuki! dasz rade, choc to naprawde okropne!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa jestem z Wami... Nasze modlitwy muszą pomóc!

Ze mną na oddziale leżała też dziewczyna, która urodziła w 25 tygodniu - to wtedy już był 3 miesiąc jak leżała. Wydaje mi się, że nie mogą Cię wygonić...

relgh371rphwpz6l.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli leży na oddziale położniczo-noworodkowym od 5 doby od porodu i karmi - NFZ refunduje pobyt. Jesli dziecko jest na oddziale dziecięcym - juz nie. Idiotyczne ale niestety prawdziwe

km5svcqgfaw599l1.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, zagladam sprawdzić co u Ciebie, mam nadzieje, ze dobrze sie trzymasz, Maluszek na pewno da rade, spedzi wiele czasu w szpitalu, ale dacie rade, na pewno!!!

Co do pobytów w szpitalu, to ja nigdy nie placilam, a jak córka była 3 tygodnie w szpitalu i ja siedzialam z nia cale bite 3 tygodnie (miala wtedy 3 latka), to spałam na jednym łóżku z nią, musialam się sama karmic, a o 6 wstawać i ogarniać, żeby nikt nie widział, ze z nia spalam razem..paranoja, no ale w zyciu bym córy samej nie zostawila nawet teraz, nawet kosztem placenia.

Milego dnia Wam zycze kochane kolezanki, zadowalajacych wyników badań i duzo usmiechu :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak z Marysia lezalam w szpitalu (miala 9miesiecy) to na poczatku spalam na podlodze a pozniej moja mama wkroczyla do akcji i przeniesli nas na inna sale gdzie juz mialam swoje lozko. Co do spania w szpitalu to powinno byc zagwarantowane jesli kobieta jest mama wczesniaka i karmi a jesli szpital nie moze na oddziale tego zalateic to powinien byc hotel przyszpitalny oczywiscie platny gdzie matki moga tam byc . Ty masz do szpitala 40 km a jak niektore pol polski do przejechania. Kurcze nie wyobrazam sobie takirj sytuacji. Musisz pogadac tam z lekarzem czy pielegnuarkami a moze z mamami ewentualnie na fb poszukaj jakis profil mamy z olsztyna i zapytaj sie

Ita trzymam kciuki

Ja dzis na 18.30 ide na wizyte i na podejzenie Olci. Mam nadzieje ze nie bedzie nam znow plecow pokazywala

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane

moje sloneczko dzielnie znioslo kolejna noc...nie wiem jeszcze co z tym plucem bo lekarze nigdy nie maja czasu, ale mezu przyjedzie to go moze dorwiemy na pytanka...a teraz musze pokarm sciagnac dla malego, pozniej sie odezwe :)

kittykate, lithe123, Eve, angelstw, Fedra, Marimiko, Furia, Paula84, Dotty84, Ita, Kaja, Malenq, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kolejna nocka za Wami i to najważniejsze :) A lekarza niech mąż przyciśnie w końcu macie prawo widzieć jak się ma Wasz Bąbelek.. kciuki za kolejny dzień i duuuuże ilości mleczka coby Marcelek ładnie rósł:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wiadomość Karola!! Pamiętaj każdy kolejny dzien to większe szanse dla Waszego Skarba!! Będzie dobrze!!!
    Daj znać jak sie czegoś dowiesz!!!

Kate

np55zzc.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, jestem z wami sercem i myślami. Maluszek jest prześliczny i bardzo, bardzo dzielny! Trzymam kciuki za całą waszą rodzinę.

fgplku1.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ