X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość!! Mały walczy!!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly wielki człowiek :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff Karola cudowne wiadomości :) żółtaczke przejdzie, pewnie potrwa trochę dłużej niz u dzieci narodzonych o czasie, ale i to zuch przejdzie :) aż się buzia uśmiecha do Twojego wpisu! :) Masz takiego dzielnego Syneczka :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, bardzo się cieszę :)

Qurczak, mnie endokrynolog zlecił te same badania, co tobie. Od czerwca biorę euthyrox 25. Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i w poniedziałek idę rano na USG tarczycy. Jakoś nie mam stresa ani nie czuje się źle po euthyroxie. Nie przejmuj się!

fgplku1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Karola moja znajoma urodziła ponad rok temu w tym tygodniu co Ty. Pamiętam na początku, że wpłacaliśmy dla nich pieniążki, bo potrzebował sprzętu w domu, ale nie pamiętam dokładnie co to za sprzęt, ale było to z przeznaczeniem na rozwój płuc u małego. Jej synek obecnie nadgania rówieśników:)
    Jakbyś potrzebowała kontaktu do niej to pisz do mnie :)
    Pozdrawiam i dużo sił!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twój Synuś jest zdecydowanie naszym "grudniowym" ulubieńcem! Wszystkie żyjemy wiadomościami od Ciebie i niezmiernie cieszymy się, że Maluch jest taaaki dzielny! :D Ja zaangażowałam nawet swoją mamę w modlitwę o Marcelka (zawsze twierdziłam, że ona ma tam chody ;) i mój mąż się o Was dopytuje. I Maluszek jest przecudny, nie mogę się napatrzeć! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to wspaniałe wiadomości!! Bardzo na nie wszystkie czekaliśmy!!!
    Maluszek jest taki dzielny!!! <3
    Moja mama tez sie modli za Was!!!

Buziaki!!!!

kaarolaa, Nadusia lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u mojego okruszka i sie spytalam ile je tak srednio, to polzna mowi, ze tak pol cm gora 1 cm, ale poszla mi w karcie sprawdzic i przychodzi, mowi ze 2 cm zjada...sama zdziwiona byla, ze tak duzo :) jaki glodomorek z niego jest :)

Bea_tina, Eve, ewelinka_shn, kittykate, jedynka, przedszkolanka:), Ewelcia, Anoolka, kanapa, Ewka89, Madlen222, Pollyanna, Miriam, Effcia28, Marimiko, Niespodzianek:), Milatka :), Bogusiar80, julianna, doris85, LadyMK lubią tę wiadomość

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniale słyszeć, że je dużo i rośnie :) Dzięki temu będzie silniejszy!

fgplku1.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudowne wieści :D Silny chłopak z Marcelego. Dobrze, że ma taki apetyt :) To znaczy, że będzie jeszcze silniejszy i ma ogromną wolę walki :) I oby tak dalej!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Okruszek je dużo i szybko przybiera na wadze i rozwija się:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomosci:) kazda chyba na nie czekala :D super ! musi byc dobrze !!!

to ja sie pochwale babeczki, kupilam dzis wozek :P jest juz w domku i czeka na swojego rajdowca :P
    lista sie kurczy, tygodni ubywa, mala kopie czasem naprawde fika tak ze boli ;) ale to nic to cudowne uczucie !
    przed nami ostatnia prosta!

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty i na jaki model się zdecydowalas?

Wy juz macie łóżeczka, wózki a ja tylko kilka ubranek, kocyk, butelki, smoczki i pieluchy flanelowe sztuk 2 :p

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj kupiłam wózek, ale bede musiala poczekac, bo internetowo

kittykate lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg

ewelinka_shn, Domi IRL, Eve, juska19, Qrczak, Effcia28, Marimiko, Wiki81, Niespodzianek:), angelstw, doris85, justta lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola myślałem ze za 3 tyg to będzie większy :) maly Silacz :)

A Ty Olcia na jaki wózek się zdecydowalas?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Domi IRL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...

Karola! trzymam kciuki za waszego synka, jestem z Wami myslami!!!:*

t60z7qg.png
  • kittykate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kitty i na jaki model się zdecydowalas?

Wy juz macie łóżeczka, wózki a ja tylko kilka ubranek, kocyk, butelki, smoczki i pieluchy flanelowe sztuk 2 :p

W moim pamietniku wrzucilam fotki. wybralam Mamas&Papas model Sola2
    jest lekki, kompaktowy, idealny do miasta i na wies tez bo kola pompowane mozna dokupic jakby ktos mial pod domem nierownosci terenu :) latwe sa te kola w demontazu zarowno przednie jak i tylnie, super sie prowadzi bardzo fajny skretny dzieki przednim kolom ktore rowniez mozna zablokowac, gondole, spacerowke oraz fotelik mozna wpinac w pozycji skierowanej do nas jak i do przodu, regulowana raczka etc zalet bardzo duzo. Mozna zobaczyc na youtube szerzej tam to jest pokazane. Moja kolezanka bardzo go chwalila.

Co do wyprawki nie zostawiam na ostatnia chwile w listopadzie chce tylko prac i prasowac no i odpoczywac ! bo i tak pewnie bedzie szaro i zimno a pod koniec III trym wiadomo sil mniej, no i oczywiscie chodzi o to ze wydatki z wyprawka rozkladane z miesiaca na miesiac nie obciazaja tak domowego budżetu głownie tez o to chodzi i o spokoj przyszlej mamy :-) ja na pocz zrobilam liste i sie jej trzymam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 21:13

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    w ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg

Karola widzisz :-) swietny sprzet lekarze musi byc dobrze! Marcel doczekal tej granicy przezywalnosci i teraz juz Was nie opusci !!!
    dzielnie walczyl w brzuszku i teraz bedzie walczyl poza nim !!!
    caly czas modle sie za Was !!

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

A Ty Olcia na jaki wózek się zdecydowalas?

Joolz Day 3w1 -kolor czarny :)

Karolcia, z dnia na dzień będzie poprawa zobaczysz:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ