Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaa, bardzo się cieszę
Qurczak, mnie endokrynolog zlecił te same badania, co tobie. Od czerwca biorę euthyrox 25. Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i w poniedziałek idę rano na USG tarczycy. Jakoś nie mam stresa ani nie czuje się źle po euthyroxie. Nie przejmuj się! -
hej
Karola moja znajoma urodziła ponad rok temu w tym tygodniu co Ty. Pamiętam na początku, że wpłacaliśmy dla nich pieniążki, bo potrzebował sprzętu w domu, ale nie pamiętam dokładnie co to za sprzęt, ale było to z przeznaczeniem na rozwój płuc u małego. Jej synek obecnie nadgania rówieśników:)
Jakbyś potrzebowała kontaktu do niej to pisz do mnie
Pozdrawiam i dużo sił!kaarolaa lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Karola Twój Synuś jest zdecydowanie naszym "grudniowym" ulubieńcem! Wszystkie żyjemy wiadomościami od Ciebie i niezmiernie cieszymy się, że Maluch jest taaaki dzielny!
Ja zaangażowałam nawet swoją mamę w modlitwę o Marcelka (zawsze twierdziłam, że ona ma tam chody
i mój mąż się o Was dopytuje. I Maluszek jest przecudny, nie mogę się napatrzeć!
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybylam u mojego okruszka i sie spytalam ile je tak srednio, to polzna mowi, ze tak pol cm gora 1 cm, ale poszla mi w karcie sprawdzic i przychodzi, mowi ze 2 cm zjada...sama zdziwiona byla, ze tak duzo
jaki glodomorek z niego jest
Bea_tina, Eve, ewelinka_shn, kittykate, jedynka, przedszkolanka:), Ewelcia, Anoolka, kanapa, Ewka89, Madlen222, Pollyanna, Miriam, Effcia28, Marimiko, Niespodzianek:), Milatka :), Bogusiar80, julianna, doris85, LadyMK lubią tę wiadomość
-
Dobre wiadomosci:) kazda chyba na nie czekala
super ! musi byc dobrze !!!
to ja sie pochwale babeczki, kupilam dzis wozekjest juz w domku i czeka na swojego rajdowca
lista sie kurczy, tygodni ubywa, mala kopie czasem naprawde fika tak ze boliale to nic to cudowne uczucie !
przed nami ostatnia prosta!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg
ewelinka_shn, Domi IRL, Eve, juska19, Qrczak, Effcia28, Marimiko, Wiki81, Niespodzianek:), angelstw, doris85, justta lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:jestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...
Karola! trzymam kciuki za waszego synka, jestem z Wami myslami!!!:*
-
ewelinka_shn wrote:Kitty i na jaki model się zdecydowalas?
Wy juz macie łóżeczka, wózki a ja tylko kilka ubranek, kocyk, butelki, smoczki i pieluchy flanelowe sztuk 2 :p
W moim pamietniku wrzucilam fotki. wybralam Mamas&Papas model Sola2
jest lekki, kompaktowy, idealny do miasta i na wies tez bo kola pompowane mozna dokupic jakby ktos mial pod domem nierownosci terenulatwe sa te kola w demontazu zarowno przednie jak i tylnie, super sie prowadzi bardzo fajny skretny dzieki przednim kolom ktore rowniez mozna zablokowac, gondole, spacerowke oraz fotelik mozna wpinac w pozycji skierowanej do nas jak i do przodu, regulowana raczka etc zalet bardzo duzo. Mozna zobaczyc na youtube szerzej tam to jest pokazane. Moja kolezanka bardzo go chwalila.
Co do wyprawki nie zostawiam na ostatnia chwile w listopadzie chce tylko prac i prasowac no i odpoczywac ! bo i tak pewnie bedzie szaro i zimno a pod koniec III trym wiadomo sil mniej, no i oczywiscie chodzi o to ze wydatki z wyprawka rozkladane z miesiaca na miesiac nie obciazaja tak domowego budżetu głownie tez o to chodzi i o spokoj przyszlej mamyja na pocz zrobilam liste i sie jej trzymam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 21:13
-
kaarolaa wrote:w ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg
Karola widziszswietny sprzet lekarze musi byc dobrze! Marcel doczekal tej granicy przezywalnosci i teraz juz Was nie opusci !!!
dzielnie walczyl w brzuszku i teraz bedzie walczyl poza nim !!!
caly czas modle sie za Was !!kaarolaa lubi tę wiadomość