X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość!! Mały walczy!!

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly wielki człowiek :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff Karola cudowne wiadomości :) żółtaczke przejdzie, pewnie potrwa trochę dłużej niz u dzieci narodzonych o czasie, ale i to zuch przejdzie :) aż się buzia uśmiecha do Twojego wpisu! :) Masz takiego dzielnego Syneczka :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, bardzo się cieszę :)

Qurczak, mnie endokrynolog zlecił te same badania, co tobie. Od czerwca biorę euthyrox 25. Dzisiaj odebrałam wyniki z krwi i w poniedziałek idę rano na USG tarczycy. Jakoś nie mam stresa ani nie czuje się źle po euthyroxie. Nie przejmuj się!

fgplku1.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Karola moja znajoma urodziła ponad rok temu w tym tygodniu co Ty. Pamiętam na początku, że wpłacaliśmy dla nich pieniążki, bo potrzebował sprzętu w domu, ale nie pamiętam dokładnie co to za sprzęt, ale było to z przeznaczeniem na rozwój płuc u małego. Jej synek obecnie nadgania rówieśników:)
    Jakbyś potrzebowała kontaktu do niej to pisz do mnie :)
    Pozdrawiam i dużo sił!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twój Synuś jest zdecydowanie naszym "grudniowym" ulubieńcem! Wszystkie żyjemy wiadomościami od Ciebie i niezmiernie cieszymy się, że Maluch jest taaaki dzielny! :D Ja zaangażowałam nawet swoją mamę w modlitwę o Marcelka (zawsze twierdziłam, że ona ma tam chody ;) i mój mąż się o Was dopytuje. I Maluszek jest przecudny, nie mogę się napatrzeć! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to wspaniałe wiadomości!! Bardzo na nie wszystkie czekaliśmy!!!
    Maluszek jest taki dzielny!!! <3
    Moja mama tez sie modli za Was!!!

Buziaki!!!!

kaarolaa, Nadusia lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u mojego okruszka i sie spytalam ile je tak srednio, to polzna mowi, ze tak pol cm gora 1 cm, ale poszla mi w karcie sprawdzic i przychodzi, mowi ze 2 cm zjada...sama zdziwiona byla, ze tak duzo :) jaki glodomorek z niego jest :)

Bea_tina, Eve, ewelinka_shn, kittykate, jedynka, przedszkolanka:), Ewelcia, Anoolka, kanapa, Ewka89, Madlen222, Pollyanna, Miriam, Effcia28, Marimiko, Niespodzianek:), Milatka :), Bogusiar80, julianna, doris85, LadyMK lubią tę wiadomość

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniale słyszeć, że je dużo i rośnie :) Dzięki temu będzie silniejszy!

fgplku1.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudowne wieści :D Silny chłopak z Marcelego. Dobrze, że ma taki apetyt :) To znaczy, że będzie jeszcze silniejszy i ma ogromną wolę walki :) I oby tak dalej!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech Okruszek je dużo i szybko przybiera na wadze i rozwija się:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomosci:) kazda chyba na nie czekala :D super ! musi byc dobrze !!!

to ja sie pochwale babeczki, kupilam dzis wozek :P jest juz w domku i czeka na swojego rajdowca :P
    lista sie kurczy, tygodni ubywa, mala kopie czasem naprawde fika tak ze boli ;) ale to nic to cudowne uczucie !
    przed nami ostatnia prosta!

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty i na jaki model się zdecydowalas?

Wy juz macie łóżeczka, wózki a ja tylko kilka ubranek, kocyk, butelki, smoczki i pieluchy flanelowe sztuk 2 :p

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj kupiłam wózek, ale bede musiala poczekac, bo internetowo

kittykate lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg

ewelinka_shn, Domi IRL, Eve, juska19, Qrczak, Effcia28, Marimiko, Wiki81, Niespodzianek:), angelstw, doris85, justta lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola myślałem ze za 3 tyg to będzie większy :) maly Silacz :)

A Ty Olcia na jaki wózek się zdecydowalas?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Domi IRL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jestem kochane...Marceli Piotr przyszedł wczoraj na swiat drogami natury o godzinie 18:30, waga 650 g jest w stanie ciezkim i ma bardzo malo szans na przezycie... skurcze co 10 minut zaczely sie we wtorek kolo 22, dostawalam kroplowki ale nie pomogły...o 18 skonczyla mi sie kroplowka i zaraz skurcze zaczely sie co 3 minuty...podpieli mnie do ktg ale wszystko szybko poszlo, ledwo polozna wyszla a ja juz dzwonilam ze czuje malego...polozyli mi go na brzuch na moment przeciecia pepowiny i natychmiast zabrali...a mnie uspili i wylyzeczkowali...obudzilam sie o 19:15...maz przyjechal i poszlismy do malego...jest sliczny i wyglada jak laleczka...ma jedno pluco zapadniete, oddycha za niego respirator, ale sie rusza, walczy chociaz najgorsze przed nim...sciagam mu mleko co 3 godziny. aha i mialam juz zielone wody dlatego organizm sie bronil i te skurcze sie zaczely...nie wiem czemu te antybiotyki nie podzialaly...

Karola! trzymam kciuki za waszego synka, jestem z Wami myslami!!!:*

t60z7qg.png
  • kittykate Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kitty i na jaki model się zdecydowalas?

Wy juz macie łóżeczka, wózki a ja tylko kilka ubranek, kocyk, butelki, smoczki i pieluchy flanelowe sztuk 2 :p

W moim pamietniku wrzucilam fotki. wybralam Mamas&Papas model Sola2
    jest lekki, kompaktowy, idealny do miasta i na wies tez bo kola pompowane mozna dokupic jakby ktos mial pod domem nierownosci terenu :) latwe sa te kola w demontazu zarowno przednie jak i tylnie, super sie prowadzi bardzo fajny skretny dzieki przednim kolom ktore rowniez mozna zablokowac, gondole, spacerowke oraz fotelik mozna wpinac w pozycji skierowanej do nas jak i do przodu, regulowana raczka etc zalet bardzo duzo. Mozna zobaczyc na youtube szerzej tam to jest pokazane. Moja kolezanka bardzo go chwalila.

Co do wyprawki nie zostawiam na ostatnia chwile w listopadzie chce tylko prac i prasowac no i odpoczywac ! bo i tak pewnie bedzie szaro i zimno a pod koniec III trym wiadomo sil mniej, no i oczywiscie chodzi o to ze wydatki z wyprawka rozkladane z miesiaca na miesiac nie obciazaja tak domowego budżetu głownie tez o to chodzi i o spokoj przyszlej mamy :-) ja na pocz zrobilam liste i sie jej trzymam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 21:13

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    w ogole z moim Marcelkiem lezy tez chlopiec, tydzien dluzej byl w brzuszku i urodzil sie z waga 700g...lezy tam juz 3 tyg i sam oddycha i jest dla mnie takim pocieszeniem...przybral 100g ale widac ze jest juz wiekszy...moj tez taki bedzie za 3 tyg

Karola widzisz :-) swietny sprzet lekarze musi byc dobrze! Marcel doczekal tej granicy przezywalnosci i teraz juz Was nie opusci !!!
    dzielnie walczyl w brzuszku i teraz bedzie walczyl poza nim !!!
    caly czas modle sie za Was !!

Kate

np55zzc.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:

A Ty Olcia na jaki wózek się zdecydowalas?

Joolz Day 3w1 -kolor czarny :)

Karolcia, z dnia na dzień będzie poprawa zobaczysz:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ