X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki Twój Syneczek jest śliczny!! Modlimy się za niego całą rodziną!! Sami ponad 3 lata temu przeżywaliśmy takie szczęście pomieszane z tragedią. Mój chrześniak urodził się w tym samym czasie, co Twój Synek, nawet z taką samą wagą i zapadniętym płuckiem. Lekarze straszyli, że będzie niepełnosprawny, niewidomy i głuchy. Dzięki Bogu walczył!! I po kilku długich miesiącach opuścił szpital jako zdrowy maluszek, jedynie do rehabilitacji mięśniowej. Miał też jakąś lekką korektę laserową wzroku. Teraz ma ponad 3 lata i zupełnie niczym nie różni się od swoich rówieśników. Wierzę, że Marceli też będzie walczył otoczony Waszą ogromna miłością i modlitwą wielu ludzi i wygra tą walkę rosnąc na silnego zdrowego chłopca!!

eforts, Dotty84, kaarolaa, Effcia28 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ciesze sie ze kolejna noc minęła bez problemu oby tak dalej Marceli ma takie wsparcie modlitewne od Ciotek z Ovu że na pewno to czuje będzie dzielnie walczył... <3

Eve, kaarolaa, Effcia28 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam III trymestr i 28 tydzień. + 4,5 kg, póki co bez rozstępów.

http://wrzucaj.net/images/2014/09/05/20140905132440IzKjV.jpg

Marimiko, eforts, Malenq, Qrczak, Paula84, Ita, julianna, Kaja, kaarolaa, kanapa, Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa pamietam cie jak walczylas na rozowej stronie chyba z kwietniowek ;)
    bardzo mocno trzymam &&& za twoja kruszynke i bede sie za nia modlic ;) musi byc dobrze ;) zobaczysz ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia chudzinko:) ale brzusio śliczny:)

Milcia lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marceli jest śliczny i bardzo dzielny :) Na pewno będzie walczył, bo ma dla kogo! Ma cudownych kochających go rodziców, którzy gotowi są dla niego na wszystko. Cały czas jestem myślami z Wami!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola synek cudny i taki maleńki, ale jak widać silny i bardzo dobrze :)każda dobra to większe szanse dla Marcelka. Dużo siły Ci kochana życzę i tylko pozytywnych myśli :*

Milcia Ty chudzino, toż to ja mam większego brzuchola od Ciebie,a kończe 26t. Co do wagi to wogóle się nie wypowiadam, bo idę do przodu jak burza :(

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe - byłam w końcu u endokrynologa - dostałam Euthyrox w dawce 25. Mam zrobić usg tarczycy i za 4 tygodnie powtórzyć TSH i FT4 i do kontroli.
    A Ty co bierzesz? Jak się czujesz po tych lekach?

Znów wróciło u mnie twardnienie brzucha :/ Zadzwoniłam wczoraj do gina, kazał zrobić KTG i przyjść z wynikiem - wyszły skurcze :( Dostałam jeszcze większą dawkę leków niż wcześniej i mam leżeć. Dziś czuję się już nieco lepiej. Zadzwoniłam do gina (bo kazał), powiedzieć że jest ok. Mam przyjść w środę na planowaną wizytę, a do tego czasu brać leki i jak najwięcej leżeć.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola same dobre wieści, maly je i rośnie ;D

milcia jesteś chudziutka, widać, że tylko brzuszek Ci rośnie,

mi to już w boki zaczyna wchodzić;/

odebrałam wyniki glukozy, wyszły 82, 159, 80, nie wiem jakie mają być nomrmy po 1h, czy to nie jest za dużo ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, ja biorę Euthyrox już ponad rok. Teraz obecnie mam dawkę trzy razy w tygodniu 62,5, a cztery razy 75. We wtorek mam następną wizytę i po wynikach endo ma zdecydować, czy przejdę już na 75 przez cały tydzień. Ja się dobrze czuję po tych lekach.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie mi, że mi w boki też poszło. Brzuch rzeczywiście idzie w przód, ale w drugą stronę też.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa bardzo się cieszę, że Marcelek daje radę :)

Milcia brzuszek super - taka piłeczka :)

Qrczak ja już ponad rok biorę euthyrox 25 i nigdy nie miałam skutków ubocznych. A w połączeniu z jodem i selenem pięknie zbił mi wyniki.

Glukozę przeżyłam - nawet nie jest taka straszna. Jeszcze dziś będę miała wyniki. Ech.. tylko nie wiem czy to hormony czy może tak na mnie wpływa nadmiar cukru, ale jakiegoś nerwa mam. Aż bym komuś przywaliła!
    W związku z tym zabarykadowałam się w domu i wszystko było dobrze dopóki Pan remonciarz nie zapukał w moje okienko z jakimś pytaniem a ja się zorientowałam, że tylko w majtach biegam :/ (no i t-shircie, ale jednak bez spodni) ech... nie lubie jak mi cokolwiek brzucha ugniata. :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Lithe - byłam w końcu u endokrynologa - dostałam Euthyrox w dawce 25. Mam zrobić usg tarczycy i za 4 tygodnie powtórzyć TSH i FT4 i do kontroli.
    A Ty co bierzesz? Jak się czujesz po tych lekach?

Znów wróciło u mnie twardnienie brzucha :/ Zadzwoniłam wczoraj do gina, kazał zrobić KTG i przyjść z wynikiem - wyszły skurcze :( Dostałam jeszcze większą dawkę leków niż wcześniej i mam leżeć. Dziś czuję się już nieco lepiej. Zadzwoniłam do gina (bo kazał), powiedzieć że jest ok. Mam przyjść w środę na planowaną wizytę, a do tego czasu brać leki i jak najwięcej leżeć.
    Dostałam od razu euthyrox 50, ale ft4 ani drgnęło po tej dawce wiec zwiększenie mi na 75. Strasznie byłam przeciwko temu, chciałam brac max te 50, wiec poszłam do innego Endo, który juz konkretnie specjalizuje sie w tarczycy w ciazy i przy niepłodności. I tez kazał brac 75 :( po 50 czułam sie super, zero skutków ubocznych a wróciła mi energia życiowa. Po 75? No wlasnie sama nie wiem, biorę raptem od 3 dni i miałam problemy ze spaniem i lekkie kołatanie serca. Ale nie wiem czy łączyć to z dawka hormonu bo od kilku dni po pierwsze meczy mnie alergia i wiecznie zapchany nos a po drugie córa poszła spać do swojego pokoiku... A ja głupia kilka razy w nocy wstaje i do niej zaglądam, zamiast spać to stram sie nasłuchiwać co u niej. Wiem głupia matka jestem, ale przedtem Zosia spała na wyciagnięcie ręki przez cale swoje życie. Bardziej to przeżywam niż ona.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała fika dzisiaj jak nie wiem. Już takie silne kopniaki mi sprzedaje, że czasami boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wiem o czym mówisz. Nie wiem w co syncio konkretnie trafia, ale aż zdarza mi się krzyknąć.
    Najbardziej mąż był zdziwiony jak przed snem zdarzyło mi się burzyć "no już! spokój tam! Bez takich awantur!", bo jak on przykładał ręke do brzucha to był spokój. Ale ostatnio przyczaił synka na tłuczeniu się po brzuchu tak aż cały podskakiwał :D Wtedy uwierzył mi, że może mnie to wkurzać jak próbuję zasnąć.

Czasami to takie uczucie jakby mały alien próbował mi rozerwać powłoki brzuszne :D

Marimiko lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa - rozmawiałam dziś z rehabilitantką mojego Kubusia. Wspominała, że jej znajoma urodziła w 29 tc córkę z wagą 460 g - tak, z taką wagą. Mała była hipotrofikiem - przestała się rozwijać i musieli rozwiązać ciążę. Rehabilitantka mówiła, że widziała jej zdjęcie z inkubatora. Myślała, że mała ma założoną złotą bransoletkę, a ona miała na rączce... obrączkę swojej mamy... Dziś dziewczynka ma skończony roczek - rehabilitują się i właśnie uczą się raczkować. Owszem, późno, ale żyje i ma się dobrze. Z czasem różnice pomiędzy rówieśnikami się wyrównają. Mam nadzieję, że w Waszym przypadku również będzie dobrze. Oby ta historia pokrzepiła Twoje serce.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jest dobrze :) plusko sie rozpreza i stn jest stabilny, ale atakuje go zoltaczka..u maluchow to norma, ale dla mojego skarbka moze byc bardziej niebezpieczna...juz ma lampy podlaczone i oczywiscie zaslaniete oczka...jestem z niego taka dumna, swietnie sobie radzi :)

MoniaP, Kinga.k, Ewka89, eforts, Eve, słoneczna 85, kittykate, Bea_tina, Camilia, lithe123, Ewelcia, Anoolka, kanapa, Pollyanna, Madlen222, Kaja, Miriam, natasza82, Effcia28, Marimiko, Niespodzianek:), madziulka112, Bogusiar80, Ewelina88, Paula84, julianna, doris85, zokeia, szpilka, Jula222 lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cieszę się że Mały sobie radzi ;) czekalam na wieści od Ciebie

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciesze sie bardzo ! :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ