X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola potrzebujesz teracz czytac takie pokrzepiajace rzeczy zobacz co znalazlam!

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/Porod-przedwczesny-urodzilam-wczesniaka-w-25-tygodniu-ciazy,152_2456.html?&page=0

to sa piekne chwile!!! musi byc dobrze !!!!

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, przykro mi że się tak stało, ale mam nadzieję, że Marceli da radę. Myślimy o Was cały czas i chcemy śledzić codziennie jak on rośnie i rozwija się. To dopiero będzie nasza "grudniowa" pociecha!

kittykate, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa duzo siły i wiary :* trzymam kciuki. Musi być dobrze, bo jakby mogło być inaczej !

kaarolaa, Doris-83 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutowki 2015 trzymają kciuki i modlą się o Twoje maleństwo!! Medycyna jest dziś rozwinięta i napewno będzie dobrze ;)

Doris-83 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jestesmy tu z toba, niech maluszek bedzie silny i mocno walczy

kaarolaa, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tu z Wami przez całe 6 tygodni ale niestety się nie udało... a teraz z innego forum dowiedziałam się o Tobie Karola. Chciałam Ci nawpisać że wierzę że będzie dobrze i opowiedzieć historię mojej znajomej która urodziła dziecko w 24tyg dokładnie niecały rok temu. Poród przez cc był konieczny ze względu na stan zdrowia matki. dziecko 550g z tego co pamiętam - maluszek, płucko zapadnięte... był płacz. Maluch pod respiratorami i w inkubatorze, nawet go dotknąć nie mogli bo na oddziale jakieś choróbsko panowało - tylko przez szybkę. 3 msc później dostali pierwszy raz malucha na ręce o mogli zabrać do domu na święta. Chłopczyk ma się dobrze, dużo z nim spędzają czasu, rehabilitacja itp ale jest wszystko ok, nadrobił i dobrze się rozwija :)

Musisz wierzyć. Im powiedzieli że jak przeżyje dobę czy dwie to będzie dobrze... przeżył i jest cudownym chłopcem :) Będę o Tobie pamiętała w modlitwie :*
    Trzymaj się kochana i ucałuj maluszka ode mnie!

kaarolaa, Ita, Paula84, Ewelina88, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola, wiem, że może pytanie nie na miejscu, ale jak mały ważył 650 g, to ile mierzył? Bo to jeszcze chyba kruszynka.
    nie wiem bo go nie mierzyli, ale okolo 30 cm ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia dziekuje kazda taka wiadomosc mi pomaga...

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    kaarola potrzebujesz teracz czytac takie pokrzepiajace rzeczy zobacz co znalazlam!

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/Porod-przedwczesny-urodzilam-wczesniaka-w-25-tygodniu-ciazy,152_2456.html?&page=0

to sa piekne chwile!!! musi byc dobrze !!!!
    dzieki kitty juz to czytalam... :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola polecam herbatki laktacyjne, ściągaj laktatorem i skontaktuj się z M. Karpienią, ona na pewno Ci pomoże w temacie karmienia! http://www.lllpolska.org/index.php/liderki

Trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak cos to w moim pamietniuku sa zdjecia maluszka

Ewelcia, kittykate, julianna, AgataP, Ita, Paula84, Fedra, Nelus lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia maluszek jest prześliczny!!! ;)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa i ja dołączam się do modlitwy za Twojego skarba:) Musisz być silna i wierzyć....ja czuję że wszystko dobrze się skończy.
    Mam koleżankę która też niedawno urodziła z końcem 25 tygodnia. Na początku było ciężko ale teraz maluszek przybrał już na wadzę i rozwija się już jak normalny zdrowy noworodek. W dzisiejszych czasach Twój synek ma bardzo dużo szans!!! Myśl pozytywnie! To ważne...Jestem myślami i modlitwą z Wami:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholernie ciezkie to zycie ale karola pomysl sobie tak... tyle staraliscie sie o bobaska, tyle przeszliscie wiec to nie moze sie tak skonczyc. Za duzo cierpien. Teraz juz bedzie tylko dobrze oczywiscie potrzeba na to czasu ale czas daje sile

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jak cos to w moim pamietniuku sa zdjecia maluszka

Karolcia Twój Okruszek jest przesliczny!!!! taki Malutki bezbronny i kochany ze chcialoby sie od razu przytulic do serduszka by czul cala milosc swiata !!!! <3
    to bedzie chyba pupilek wszystkich ciotek z belly!!!!! WSZYSTKIE MU KIBICUJEMY!!!

kaarolaa, julianna lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak strasznie mi przykro... Marceli to silny i śliczny chłopczyk :) Trzymam baaardzo mocno za Was kciuki i wierzę, że Mały będzie szybko przybierał na wadze i rósł w siłę :)
    Moja znajoma urodziła w 26tc- chłopczyk wymaga rehabilitacji ale ma już 5 lat i ma się dobrze :)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie. Wyniki sa ok, delikatna anemia. Dzis tylko bylo sprawdzenie wynikow w szpitalu a jutro wizyta u mojej gin prywstnie i podgladanie Oli.
    Pytalam sie lekarza czy jest taka mozliwosc ze od 3 dni od ok 3.30 czasem od 4 rano do godz ok 22 caly czas mala buszuje. Jak nie kopnie to sie przemieszcza, wydziwia rozne rzeczy. Nie ma przerwy. Gin powiedzial ze jesli tak jest to dobrze. Spi w nocy i widocznie tyle potrzebuje. Ehh

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym chciala zeby moj maluszek dalej siedzial w brzuchu i sie tam ruszal,,,nie moge dalej uwierzyc, ze to sie skonczylo....tak szybko, tak nagle...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twój okruszek jest piękny. Aż się popłakałam, jak go zobaczyłam i sobie uświadomiłam, że teraz w każdej z nas już taki prawdziwy, realny człowiek mieszka. Jest cudowny jak tak śpi. Ale po wielkości pieluszki widać jakie to maleństwo.

oli lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszki to 0 a i tak sa o wiele za duze dla niego. jest naprawde drobniutki i taki bezbronny

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ