WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    My byliśmy dzisiaj w Smyku i jak dla nas Jedo Fyn odpada. Jest za sztywny. Żeby amortyzatory zadziałały trzeba się nieźle "uwiesić" na wózku. Dużo siły trzeba. W porównaniu do Bebetto Nico Plus i Baby Design Lupo Comfort, to te dwa można ugiąć jak to się mówi prawie jednym palcem. Ogólnie to Baby Design nam się spodobał.

Ja ci polecam Baby Design ale tą wersje Comfort, samo Lupo nie ma wkładki w spacerówce i chyba ma pojemniejszą torbe a obecnie w promocji. Ja ten wózeczk mam już w domu. Jedynie to troszkę nie podoba mi się to że koła są plastikowe ale nie jest to jakiś rażący mankament. Wiele osób narzeka na system podnoszenia oparcia w gondoli, ale czy tto takie ważne i tak mały dzidziuś musi leżeć na płasko, po za tym obecnie wymóg UE zabrania tego w wózkach i od nowego roku już żadne nowe modele wózków nie będą miały podnoszonego oparcia w gondoli. Co jeszcze super sprawa, gondole można złożyć zupełnie na płasko --> więcej miejsca w samochodzie ;)

Jest lekki choć wiele osób twierdzi, że ciężki... chyba ciężkiego wózka nie prowadziły :P te które rodził z 9 lat temu wiedzą o czym mówię, np. tarany - z produkcji tako - to były topory i kloce.
    Lupo prowadzi się jednym palcem jest zwinny i miękki. Polecam jako właścicielka już takowego.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, super patent z tym szyciem, ja niestety mam dwie lewe ręce do wszelkiego rzemiosła. Czekamy na efekty :) Widziałaś ten fiolet na żywo? Też mi się bardzo podoba, nie jest szary i smutny, ale z drugiej strony nie daje po gałach.

Milcia, nie zwróciłam na to uwagi, ale przeleciałam opinie na różnych forach i mamuśki nie narzekają. Zwrócę uwagę jak go będę jeszcze raz oglądać. My się chyba już na niego zdecydujemy, tylko kwestia koloru. Każdy wózek ma minusy i nie ma idealnego, a coś trzeba kupić :) I oczywiste jest, że wygląd wózka nie jest najważniejszy, ale chciałabym nie patrzeć codziennie na wózek, który mi się nie podoba, a ten jedo naprawdę mi leży.

Dałam sobie dzisiaj czadu ze sprzątaniem i chyba się przeforsowałam. Całą garderobę wyrzuciliśmy z małżem i było odkurzanie, mycie, pranie, składanie i prasowanie. Aż zaczęłam czuć brzuch. Jak skończyłam to zasnęłam na kanapie na siedząco i teraz czuję taki dyskomfort w brzuchu. Nie ruszam się już dzisiaj. A tak mnie kusi, bo kupiłam farbę do włosów i chciałabym już zamalować te półmetrowe odrosty. Pod tym względem ciąża jest bardzo uciążliwa, normalnie poruszam się dynamicznie i robota pali się w rękach, a takie powolne dreptanie mnie irytuje :P:P Widzę teraz, że muszę sobie większe porządki porozkładać w czasie.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko - wow, to gratukuję kreatywności. Ja bym pewnie nie podołała.:/ choć nigdy nie próbowałam.
    Ja jestem mega zadowolona z mojego wyboru czyli Joolz Day, jest tak łatwy w obsłudzę, że sama byłam w szoku jak nim jeździłam po domu. Ostatnio nawet zrobiłam 2 podejscie i wypakowałam go z kartonow i jezdzilam po mieszkaniu hah. Też mi się podoba to, że jest gondola składana a płasko. a sam stelaż zajmuję bardzo mało miejsca. Wzięłam w rękę gondolę wpakowałam do niej butelki wody i w drugiej stelaż i na spokojnie bez wysiłku mogę znieść na dół i wmontować sobie gondolę na stelaż. A i spacerówka jest wysoka, czyli fajnie, bo mogę z Zośką pod stolik podjechać i jest na równi z nami. Także, jakby któraś mama chciała jakiś wózek w tym stylu to serdecznie polecam.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciekawa kiedy u mnie bedzie cesarka... dopiero 6 października mam wizyte więc chyba 7 pojade się zapisac. Gdyby u mnie w szpitalu tak było to rodziłabym już od 13 listopada.. kurde aż mi się wierzyc nie chce że tak szybko. w sumie to raz wolałabym żeby Wojtuś był sobie w brzuszku tak długo az sam zadecyduje że już pora, a z drugiej strony, chcialabym go miec szybciej przy sobie.
    Kawa poprawiasz Nam grudniową statystykę, bo tu chłopców jeszcze raz tylu co dziewczynek :P

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Marimiko - wow, to gratukuję kreatywności. Ja bym pewnie nie podołała.:/ choć nigdy nie próbowałam.
    Ja jestem mega zadowolona z mojego wyboru czyli Joolz Day, jest tak łatwy w obsłudzę, że sama byłam w szoku jak nim jeździłam po domu. Ostatnio nawet zrobiłam 2 podejscie i wypakowałam go z kartonow i jezdzilam po mieszkaniu hah. Też mi się podoba to, że jest gondola składana a płasko. a sam stelaż zajmuję bardzo mało miejsca. Wzięłam w rękę gondolę wpakowałam do niej butelki wody i w drugiej stelaż i na spokojnie bez wysiłku mogę znieść na dół i wmontować sobie gondolę na stelaż. A i spacerówka jest wysoka, czyli fajnie, bo mogę z Zośką pod stolik podjechać i jest na równi z nami. Także, jakby któraś mama chciała jakiś wózek w tym stylu to serdecznie polecam.

Olcia wózek wygląda czadowo! Jednakże cena jest też czadowa. Podobają mi się wózki z ta nowoczesną linią, ale muszę patrzeć na cenę niestety i wybrać coś ze "średniej" półki... :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    ja jestem ciekawa kiedy u mnie bedzie cesarka... dopiero 6 października mam wizyte więc chyba 7 pojade się zapisac. Gdyby u mnie w szpitalu tak było to rodziłabym już od 13 listopada.. kurde aż mi się wierzyc nie chce że tak szybko. w sumie to raz wolałabym żeby Wojtuś był sobie w brzuszku tak długo az sam zadecyduje że już pora, a z drugiej strony, chcialabym go miec szybciej przy sobie.
    Kawa poprawiasz Nam grudniową statystykę, bo tu chłopców jeszcze raz tylu co dziewczynek :P

Dziewczynkową statystykę to dopiero nam Zuza poprawia! ;)

zuza_3 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka mi na usg wychodzi że nawet w sylwestra mogę rodzić.. więc wolę tego uniknąć. CC będę mieć na życzenie więc ok do 20 grudnia chcę urodzić (żeby czasem samo w święta nie chciało wyjść, wolę by miało fajną date urodzin :P

• zokeia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Widzialam na zywo fotelik dumbo i nie mam zastrzeżeń pomimo ze brak mu testow adac. Jak ktos nie bedzie podróżował duzo z maluchem po za miastem gdzie predkosc przekracza 70km na h to ten fotelik jest w zupelnosci bezpieczny. I podoba mi sie wkladka w foteliku. Ja sie na niego chyba zdecyduje, w razie czego co prawda mam fotelik recaro, ale on nie pasuje na stelaz wozka.

Caśka - nie mogę się zgodzić. Wypadki nie zdarzają się tym co jeżdżą szybko i daleko. W tego niedzielnego kierowcę, albo powolnego łatwiej trafić ;) Naprawdę piszę to życzliwie. Ale na foteliku nie wolno oszczędzać. Oczywiście rozumiem argument finansowy, ale nie dyskutowałabym na temat prawdopodobieństwa wystąpienia wypadku.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A crash testy są robione przy 50km/h a każda z nas widziała jaki jest efekt :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale foteliki z niższej półki też mają robione testy bezpieczeństwa tylko nie adac a jakieś polskie, nie znam się aczkolwiek na foteliku jest podana taka inf. Pewnie nie wszystkie ale to nie jest tak ze tylko maxi-cosi czy recaro są bezpieczne :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, zdecydowałam się na ten wózek, bo to teściowie się składają na niego razem z moimi rodzicami i tylko to dla dziecka kupili, reszta my sami. Oczywiście zapytałam o to i pokazałam mój wybór. A ja sama szaleje za 'nowoczesnym' wyglądem.

Zgodzę się w 100 % zokeia z Tobą w sprawie fotelika.. Można na ten temat poczytać w internecie, że na 'temat bezpieczeństwa' i przewożenia naszego malucha nie ma co oszczędzać. A fotelik to bardzo ważna rzecz, czy się dużo czy mało jeździ, bo nigdy nie wiadomo co życie pokaże. Jedna może jeździć codziennie i nie przytrafi się jej nic, a druga może jechać na zakupy do supermarketu i coś się stać. Dlatego wydaję mi się, że jest to waży aspekt na który trzba zwrócić uwagę i pamiętać o tym, że te foteliki 'mniej bezpieczne' mogą po prostu nie pasować do naszego pojazdu. Radzę wybierać 'sprawdzone' rzeczy.!:)

zokeia lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny ale foteliki z niższej półki też mają robione testy bezpieczeństwa tylko nie adac a jakieś polskie, nie znam się aczkolwiek na foteliku jest podana taka inf. Pewnie nie wszystkie ale to nie jest tak ze tylko maxi-cosi czy recaro są bezpieczne :)

Akurat co do tego, że maxi cosi nie są najbezpieczniejsze zgadzam się w 100% :) Jestem właśnie w trakcie poszukiwań i mam co raz większy mętlik w głowie. Szkoda, że wątpię w maxi cosi, bo bardzo chciałabym wózek mutsy igo. Ale tylko maxi cosi do niego pasuje :(

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wysoko jest w rakingu CabrioFix + EasyFix (Isofix).

W jednym rakingu plasuje się a 2 miejscu

Dobre też są:
    Peg Perego Primo Viaggio SL
    + Peg Perego Baza Isofix

Romer Baby Safe Plus II SHR
    + Romer Baby Safe - Baza Isofix

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna data to 17.12 :P Qrczak Ci to potwierdzi :P

Kawa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potwierdzę :D na ten dzień mam datę porodu :D

Kawa lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • caśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Caśka - nie mogę się zgodzić. Wypadki nie zdarzają się tym co jeżdżą szybko i daleko. W tego niedzielnego kierowcę, albo powolnego łatwiej trafić ;) Naprawdę piszę to życzliwie. Ale na foteliku nie wolno oszczędzać. Oczywiście rozumiem argument finansowy, ale nie dyskutowałabym na temat prawdopodobieństwa wystąpienia wypadku.
    Mam w domu recaro ale nie pasuje na stelaz wozka niestety a ccialqbym miecbtez taki ktprynzaloze wrazie wypafku np do sklepu bo nienwyobrazamnsobiebpakowC calego wozka razem z gondola

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mnie właśnie amortyzacja w lupo comfort zachwyciła. Prowadziłam różne 'wypasione' wózki koleżanek i ze wszystkimi był ten sam problem - brak możliwości wjechania na krawężnik bez całkowitego uwieszenia się na wózku.

Eforts a u mnie to juz różnica, bo na te 3 usg to wysyłają na lepszy sprzęt i nie robi mi ich mój gin. No i dostaję wtedy całą stertę zdjęć :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo mały urządził mi takie kopando przez 40 minut, że aż mnie mdliło. Myślałam, że coś mu jest nie tak.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ