Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita wrote:Dzień dobry
ja natomiast z 3 na początku
Z jedo widziałam dwa rozne odcienie szarego i granat. Wszystkie trzy kolory slicznie wyglądały na wózku.
My na dzień dzisiejszy zdecydowani na baby design tylko miał być czerwony a połowa rodziny głosuje za granatem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:34
Ita lubi tę wiadomość
-
Widzialam na zywo fotelik dumbo i nie mam zastrzeżeń pomimo ze brak mu testow adac. Jak ktos nie bedzie podróżował duzo z maluchem po za miastem gdzie predkosc przekracza 70km na h to ten fotelik jest w zupelnosci bezpieczny. I podoba mi sie wkladka w foteliku. Ja sie na niego chyba zdecyduje, w razie czego co prawda mam fotelik recaro, ale on nie pasuje na stelaz wozka.
-
nick nieaktualnycaśka zapytaj w sklepie sprzedawcę o dodatkowe adaptery do fotelika który masz, takie które by pasowały do stelażu Twojego wózka- są tanie i zaoszczędziłabyś na kupnie dodatkowego fotelika, po co jeden ma stać i się kurzyć
Dziewczyny wybaczcie za wtrącenie się w Wasz wątek, podczytuję Was co jakiś czas, mimo że oficjalnie należę do styczniówek ale rodzić będę w grudniu przez cc)
kaarolaa kibicuję Wam z całego serca! :*zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Kawa suwaczek masz dobrze ustawiony? Ja mam termin na 11 grudnia (predzej na 18) ale że też bede miała cc to sama nie wiem jeszcze czy to będą pierwsze dni grudnia czy ostatnie listopada
po następnej wizycie pojade się zapisac na cc to juz bede wiedziała co i jak
a pod serduszkiem masz synka czy coreczkę? -
Hello!
Leniwa niedziela...pada deszcz i każdy łazi ospały.
Niestety mój leń nie chce minąć. Od jutra obiecuje sobie poprawę.
Co do wózków to my chcemy taki:
http://www.altrak24.com/speed-plus/
Kolor: turkus lub pomarańcz.
Ale małżonek ostatnio coś zmienia zdanie. -
nick nieaktualnyEwka89 wrote:Kawa suwaczek masz dobrze ustawiony? Ja mam termin na 11 grudnia (predzej na 18) ale że też bede miała cc to sama nie wiem jeszcze czy to będą pierwsze dni grudnia czy ostatnie listopada
po następnej wizycie pojade się zapisac na cc to juz bede wiedziała co i jak
a pod serduszkiem masz synka czy coreczkę?
Kochana noszę córeczkę
suwaczek jest dobrze ustawiony, w klinice w której chcę rodzić rozwiązują ciążę cesarskim cięciem już po 36tygodniu czyli oficjalnie mogę od 9 grudnia rodzić (bo wtedy mam równo 36t0d) -
Doris-83 wrote:Hello!
Leniwa niedziela...pada deszcz i każdy łazi ospały.
Niestety mój leń nie chce minąć. Od jutra obiecuje sobie poprawę.
Co do wózków to my chcemy taki:
http://www.altrak24.com/speed-plus/
Kolor: turkus lub pomarańcz.
Ale małżonek ostatnio coś zmienia zdanie. -
eforts wrote:Ita dlaczego ostatnie?
W sensie z tych 3najwazniejszych pomiarowych.
Pierwsze genetyczne ok. 11-14tyg, później połówkowe ok. 18-22tyg i teraz usg trzeciego trymestru.
Źle się wyraziłam, bo na pewno będą kolejne. Tyle, że mniej dokładne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:55
-
Heja mamuśki
wracając do wózka - to ja będę miała jedo fyn memo - wprawdzie czerwonego nie widziałam - ja będę miała fioletowy.
http://wrzucaj.net/images/2014/09/21/306_wozekb3GcA.jpg
po za tym chciałabym się wstępnie pochwalićwstępnie - bo nie wiem co z tego będzie
zamówiłam wczoraj na allegro materiały i spróbuję sama uszyć kocyk i ochraniacze do łóżka
a jak się uda to potem jeszcze zrobie przybornik i maskotkę
moja mama ma starą, wielką i głośną maszynę do szycia i mi pokaże podstawy - co i jak. A jak mi się spodoba i będę miała jakiś minimalny talent w tym zakresie to dostanę taką niedużą maszynę dla początkujących na urodziny
jeaj
rezultatami (jeśli jakieś będą) pochwalę się za jakiś czas;)
co do wyglądu jeszcze - mi wprawdzie raczej nie mówią, że jestem duża, wielka ani nic z tych rzeczy - mnie bardziej wkurza ten fałszywy uśmieszek np. koleżanek z pracy, które usilnie twierdzą, że przytyłam tylko w brzuchu i jest nieduży i zgrabny i wogóle wyglądam rewelacyjnie! (taa jak zrobie makijaż na wyjście na miasto to jakoś wyglądam - na codzień niekoniecznie:P)
Drażni mnie takie wciskanie kitu - zwłaszcza że wiem jak wyglądam. Oczywiście co innego komplement - takie mile widziane są - a co innego wciskanie mi na siłe argumentu, że wyglądam supertu już czuć kłamstwo na odległość
Dziś na spacerze z psem byłam to poczułam się jak w Kościele, nagle zrobiło mi się duszno i słabo...i się zastanawiam skąd to się bierze - i chyba chodzi o te problemy z oddychaniem. Ciężko mi się oddycha już, strasznie się męczę i zadychę łapię czasem od zwykłego spaceru. Może te osłabienia powoduje właśnie ten brak wystarczającej ilości tlenu? Wy też macie początki problemów z oddychaniem?
Ita - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!
kaarolaa - co tam u Ciebie kochana i u Twojego pierworodnego?
buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:47
Ita lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
My byliśmy dzisiaj w Smyku i jak dla nas Jedo Fyn odpada. Jest za sztywny. Żeby amortyzatory zadziałały trzeba się nieźle "uwiesić" na wózku. Dużo siły trzeba. W porównaniu do Bebetto Nico Plus i Baby Design Lupo Comfort, to te dwa można ugiąć jak to się mówi prawie jednym palcem. Ogólnie to Baby Design nam się spodobał.
-
Ita mój lekarz usg III trymestru potraktował jak każde inne
Marimiko ja juz od dłuższego czasu mam duszności na szczęście nie stałe ale co jakiś czas przez np kilka dni
Lekarz mnie pociesza ze w 38 tc jak brzuch opadnie to przepona odzyska swoje miejsce i będzie cudowbie łatwo oddychaćMarimiko lubi tę wiadomość