WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Dzień dobry :) ja natomiast z 3 na początku <3

Z jedo widziałam dwa rozne odcienie szarego i granat. Wszystkie trzy kolory slicznie wyglądały na wózku.
    My na dzień dzisiejszy zdecydowani na baby design tylko miał być czerwony a połowa rodziny głosuje za granatem.
    Ja mam lupo comfort navy i jest cudny, czerwony jest za bardzo czerwony jak dla mnie i jakos dla mojego chlopa bardziej podchodzi ten granacik. A kupilam swoj wozeczek wlasnie w smyku, za 1249 zl, o 200 zl taniej. I uwaga na fotelik safety nie pasuja tak jak to na necie sprzedaja. Fotelik nie wchodzi do konca w adaptery a na sile nie ma co pchac... Idealnie pasuje maxi cosi carbo albo baby besign dumbo. Maxi cosi citi tez wchodzi ale ciezko z wyciaganiem, nie wyciaga go sie tak plynnie trzeba sie z nimnposzarpac. Sprawdzalam wszystkie opcje fotelikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:34

Ita lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam na zywo fotelik dumbo i nie mam zastrzeżeń pomimo ze brak mu testow adac. Jak ktos nie bedzie podróżował duzo z maluchem po za miastem gdzie predkosc przekracza 70km na h to ten fotelik jest w zupelnosci bezpieczny. I podoba mi sie wkladka w foteliku. Ja sie na niego chyba zdecyduje, w razie czego co prawda mam fotelik recaro, ale on nie pasuje na stelaz wozka.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzę w smyku. Ale w necie znalazłam za za ok 1300zl z fotelikiem (tyle, ze fotelik mi nie odpowiada :/)

Z okazji wejścia w 30 tydzień idę na to ostatnie usg we wtorek :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właściwie jesteśmy zdecydowani na cabrio a do kompletu właśnie citi dają. Jak podejmę ostateczną decyzję to będę próbowała negocjować ze sprzedawcą podmianę fotelików za niewielką dopłatą.

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka zapytaj w sklepie sprzedawcę o dodatkowe adaptery do fotelika który masz, takie które by pasowały do stelażu Twojego wózka- są tanie i zaoszczędziłabyś na kupnie dodatkowego fotelika, po co jeden ma stać i się kurzyć ;)

Dziewczyny wybaczcie za wtrącenie się w Wasz wątek, podczytuję Was co jakiś czas, mimo że oficjalnie należę do styczniówek ale rodzić będę w grudniu przez cc ;))

kaarolaa kibicuję Wam z całego serca! :*

zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy do smyka zobaczyć, czy będzie ten Jedo, żeby mąż zobaczył, czy mu się taki też podoba.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa suwaczek masz dobrze ustawiony? Ja mam termin na 11 grudnia (predzej na 18) ale że też bede miała cc to sama nie wiem jeszcze czy to będą pierwsze dni grudnia czy ostatnie listopada :) po następnej wizycie pojade się zapisac na cc to juz bede wiedziała co i jak :)
    a pod serduszkiem masz synka czy coreczkę? :)

4dbc34fc83.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Leniwa niedziela...pada deszcz i każdy łazi ospały.

Niestety mój leń nie chce minąć. Od jutra obiecuje sobie poprawę.

Co do wózków to my chcemy taki:
    http://www.altrak24.com/speed-plus/

Kolor: turkus lub pomarańcz.
    Ale małżonek ostatnio coś zmienia zdanie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Kawa suwaczek masz dobrze ustawiony? Ja mam termin na 11 grudnia (predzej na 18) ale że też bede miała cc to sama nie wiem jeszcze czy to będą pierwsze dni grudnia czy ostatnie listopada :) po następnej wizycie pojade się zapisac na cc to juz bede wiedziała co i jak :)
    a pod serduszkiem masz synka czy coreczkę? :)

Kochana noszę córeczkę ;)
    suwaczek jest dobrze ustawiony, w klinice w której chcę rodzić rozwiązują ciążę cesarskim cięciem już po 36tygodniu czyli oficjalnie mogę od 9 grudnia rodzić (bo wtedy mam równo 36t0d):)

• caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello!
    Leniwa niedziela...pada deszcz i każdy łazi ospały.

Niestety mój leń nie chce minąć. Od jutra obiecuje sobie poprawę.

Co do wózków to my chcemy taki:
    http://www.altrak24.com/speed-plus/

Kolor: turkus lub pomarańcz.
    Ale małżonek ostatnio coś zmienia zdanie.
    Taki w starym typie, cos jak tako city voyager, mialam kiedys prawie 9 lat temu i szybko sie go pozbylam. Jednak osobna sztywna gondola to jest to. Zerknij sobie na wozki maked lucky niedrogie i ciekawe.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy wózek siwy, wpadający w czerń i wcale nie mam myśli, że będzie zbyt ciemny dla dziecka. :)

Jeśli miałabym wybór czerwony, czy granat wybrałabym granat :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Caśka :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dlaczego ostatnie?

lineczka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ita dlaczego ostatnie?

W sensie z tych 3najwazniejszych pomiarowych.
    Pierwsze genetyczne ok. 11-14tyg, później połówkowe ok. 18-22tyg i teraz usg trzeciego trymestru.
    Źle się wyraziłam, bo na pewno będą kolejne. Tyle, że mniej dokładne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:55

atdck6nlmznf5qze.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja mamuśki ;)

wracając do wózka - to ja będę miała jedo fyn memo - wprawdzie czerwonego nie widziałam - ja będę miała fioletowy.

http://wrzucaj.net/images/2014/09/21/306_wozekb3GcA.jpg

po za tym chciałabym się wstępnie pochwalić :D wstępnie - bo nie wiem co z tego będzie :D zamówiłam wczoraj na allegro materiały i spróbuję sama uszyć kocyk i ochraniacze do łóżka :D a jak się uda to potem jeszcze zrobie przybornik i maskotkę :D moja mama ma starą, wielką i głośną maszynę do szycia i mi pokaże podstawy - co i jak. A jak mi się spodoba i będę miała jakiś minimalny talent w tym zakresie to dostanę taką niedużą maszynę dla początkujących na urodziny :D jeaj :D rezultatami (jeśli jakieś będą) pochwalę się za jakiś czas;)

co do wyglądu jeszcze - mi wprawdzie raczej nie mówią, że jestem duża, wielka ani nic z tych rzeczy - mnie bardziej wkurza ten fałszywy uśmieszek np. koleżanek z pracy, które usilnie twierdzą, że przytyłam tylko w brzuchu i jest nieduży i zgrabny i wogóle wyglądam rewelacyjnie! (taa jak zrobie makijaż na wyjście na miasto to jakoś wyglądam - na codzień niekoniecznie:P)

Drażni mnie takie wciskanie kitu - zwłaszcza że wiem jak wyglądam. Oczywiście co innego komplement - takie mile widziane są - a co innego wciskanie mi na siłe argumentu, że wyglądam super :P tu już czuć kłamstwo na odległość ;)

Dziś na spacerze z psem byłam to poczułam się jak w Kościele, nagle zrobiło mi się duszno i słabo...i się zastanawiam skąd to się bierze - i chyba chodzi o te problemy z oddychaniem. Ciężko mi się oddycha już, strasznie się męczę i zadychę łapię czasem od zwykłego spaceru. Może te osłabienia powoduje właśnie ten brak wystarczającej ilości tlenu? Wy też macie początki problemów z oddychaniem?

Ita - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!

kaarolaa - co tam u Ciebie kochana i u Twojego pierworodnego?:)

buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 17:47

Ita lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetny pomysł z tym szyciem :) Uwielbiam dziergać - nie zawsze wychodzi to powalająco, ale zawsze pozostaje satysfakcja :D

hahah :) sprostowanie:
    3 z przodu bo zaczęłam 30 tydzień ciąży :) do trzydziestki jeszcze mi trochę brakuje.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa hahahaa to wszystkiego najlepszego z okazji 30 tc :D hehe ale faux pas!:P

Ita lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj w Smyku i jak dla nas Jedo Fyn odpada. Jest za sztywny. Żeby amortyzatory zadziałały trzeba się nieźle "uwiesić" na wózku. Dużo siły trzeba. W porównaniu do Bebetto Nico Plus i Baby Design Lupo Comfort, to te dwa można ugiąć jak to się mówi prawie jednym palcem. Ogólnie to Baby Design nam się spodobał.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać mi się chce...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mój lekarz usg III trymestru potraktował jak każde inne :(

Marimiko ja juz od dłuższego czasu mam duszności na szczęście nie stałe ale co jakiś czas przez np kilka dni :)
    Lekarz mnie pociesza ze w 38 tc jak brzuch opadnie to przepona odzyska swoje miejsce i będzie cudowbie łatwo oddychać :)

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ