WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola – przykro mi, że się tak dzieję. Najważniejszy, że młody walczy. Jest silny jak cholera, zobacz dawali mu mało szans, a malutki pokazał jakie z niego złote dzieciątko. Tak bardzo liczę na niego. Nie dziwie się, że ciężko jest Ci czytać informacje jakie znajdują się tutaj na tym forum, bardzo liczymy się z tym. Nie musi być tak, że mały będzie chory, są przypadki gdzie malutki niczym nie różni się od swoich rówieśników. Wyglądem jak i zdrowiem. Dlatego będę trzymała kciuki jak najmocniej się da!

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pewnie każda z Nas byłby na Twoim miejscu przerażona, ale zobaczysz że nawet gdyby coś Małemu w przyszłości dolegało to nie musi to aż tak bardzo wpłynąc na Wasze życie. Wszystko będzie dobrze, nie ma wylewów, bakterii, przybiera na wadze to i z oddychaniem sobie poradzi jak płucka dojdą do siebie.
    życzę Nam wszystkim zdrowych dzieciaczków, ale nie powiedziane jest że te urodzone w 40 tygodniu będą zdrowsze od Twojego... Na to nie mamy wpływu. Uszy do góry, pierś do przodu, masz dzielnego Syna, bądź dumną Mamą :)

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Mi się dzisiaj strasznie spało. Podbrzusze bolało, jakieś takie dziwne uciski.

Co do krwi pępowinowej, to ja się zaczęłam bardziej wczytywać po spotkaniu z przedstawicielem PBKM. I teraz myślę podobnie jak Ita, że to naciąganie trochę rodziców. A prawda jest taka, że prawie każdy zrobi wszystko, żeby zapewnić zdrowie swojemu dziecku. Sama bym zaryzykowała, gdybym miała jakiś potwierdzony dowód.

Milcia, a miałaś wcześniej coś takiego? Może to związane z trudnościami z oddychaniem w czasie ciąży?

Miałam wcześniej duszności, ale nie w takim stanie, że czułam jakby mi ktoś cegły kładł na klatkę i plecy. Byłam na tym kontrolnym posiewie u gin i zaraz ją wypytałam, co i jak i od razu zapytała kiedy było INR i APTT robione i jak wyszły wyniki, bo nie pamięta. Jak jej powiedziałam, że były poniżej normy, to powiedziała, że w takim razie jest spokojna, bo to ma związek z krzepliwością i przepływem krwi i dlatego te zastrzyki biorę. Powinno być lepiej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola z cyklu pozytywne opowiesci, polozna na sr opowiadala ze jej kuzynka urodzila w kwietniu corke w 24 tc, ze szpitala wyszli w lipcu i mala jest zdrowa fakt ze miala operacje na oczy ale wszystko jest ok :)
    wiem o jakiej dziewczynce piszesz. pewnie to Zuzia, jej zdjecia wisza na scianie...a wczesniej lekarka przyniosla wlasnie jej zdjecie z podziekowaniami od rodzicow zeby podtrzymac mnie na duchu....pokazala mi ze tak male dzieci maja duze szanse na szybkie wyjscie ze szpitala...bo 3 miesiace to jest naprawde szybko i my tez tak chcemy wyjsc...

eforts lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy maly od dzisiaj dostaje steryd na pluca, co do karmienia to dostaje tak jak zawsze co 3 godziny, ale teraz do mojego mleka dosypuja mu mieszanke bialkowa wysokokaloryczna...zostalam uprzedzona, ze maluch bedzie szybciej czul glód, ale nie zwieksza mu czestotliwosci karmienia...co do CPAPu to kiedy Marcelego zdejmuja z respiratora to zostaje podpiety wlasnie pod CPAP ale nawet pod tym sobie nie radzi...

dzisiaj tez go odlaczyli i ciekawe czy tym razem da rade moj maluszek czy jeszcze jego płucka sa za slabe na taki wysilek...oby w koncu sie udalo bo wizja BPD mnie naprawde przeraza

Daisy lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam gina o liczenie ruchów to powiedział żebym wybrała trzy godz dziennie i w tym czasie liczyła ruchy, mają być min 4. No i tez nie panikować jak dziecko się trochę przestawi bo z nim jest tak jak z nami raz jesteśmy bardziej aktywni raz mniej.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak jak piszą dziewczyny, żadna z nas nie ma gwarancji na zdrowe dziecko. Ja mam często problemy z oddychaniem związane z astma i też boję się, że Mała jest czasem niedotleniona, a to może wpłynąć na jej rozwój. Ale wierzę, że będzie dobrze. Nie masz wyjścia trzeba brać co los daje i cieszyć się z sukcesów. Na razie Okruszek radzi sobie dobrze pomimo okoliczności!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ale wszystko jest w porządku, tak?

eforts, wystarczą 4 w ciągu godziny (sprawdzane 3 razy w ciągu dnia)? To w takim razie nie muszę się martwić :)

Długo leczyłam się z niepłodności, co wiązało się z pobytami w szpitalach. Poznałam wiele dziewczyn. Nigdy nie ma pewności. Dzień przed datą planowanego porodu córka jednej okręciła się pępowiną i udusiła.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna juz o tych 4 ruchach czytałam w necie i trochę się dziwiłam ale i lekarz i położna na sr potwierdzili a jeszcze dzisiaj mi lekarz powiedział ze trzy razy dziennie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Marceli to silny chłopczyk i trzeba wierzyć, że wszystko się dobrze dla Was skończy i na święta już będziecie w domu :) Różne są historie... jak dziewczyny piszą, nigdy nie ma pewności czy na pewno dziecko urodzi się zdrowe nawet jeśli w terminie. Trzeba być pozytywnej myśli :)

Dziś byłam na wizycie, mała rośnie jak na drożdżach! waży już 1500g i wg usg wypada 30tc :) trochę się niepokoję kolejną wizytą, podczas której gin będzie sprawdzał wszystkie parametry, czy dziecko dobrze się rozwija... trzecie najważniejsze usg w całej ciąży, ech... kiedy to przeleciało?!

HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna teraz jest już ok. W ciągu dnia trzy razy mnie tak zaatakowało, ale o sto razy mniej niż wczoraj.

Pollyanna lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać, że szyjka jak u łabędzia: 4,2 cm :)
    Miłej nocki!

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    Karola twój Marcel to dzielny chłopczyk. Dacie radę:-)

A my wczoraj pierwszy raz w sezonie odpaliliśmy piec i ciepluko w domku się zrobiło....aczkolwiek mnie jest cały czas gorąco:-) W nocy odkryłam się.

Czekam na poniedziałkową wizytę,a to tak daleko.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki, trochę mnie nie było, chyba w miarę jestem na bieżąco z tematami,

karola ja rozumiem Ciebie doskonale, ból i lęk który czujesz jest na pewno straszny, ale myśl pozytywnie, to jest walka Marcela i lekarzy, muszą sobie poradzić;

dzisiaj postaram się wrzucić foteczkę mojej malej i może swoją jak uda mi się zrobić;

z zakupami jesteśmy ciut do przodu, ale daleko w tyle przy Was ;D mam trochę nowych ciuszków i sporo też z sh, obkupiliśmy się w ostatnim tygodniu, tam gdzie kupowalam cena 1 dnia to 40zł/kg, a ostatniego 1zł/szt,
    wczoraj kupilam karton pieluszek dada z biedronki,
    a kosmetyki, łóżeczko, wózek głęboki, i tysiące innych rzeczy jeszcze do kupienia;

jak lekarze mierzą szyjki to Wasze też są takie złamane? bo nic mi nie mówił że mam krzywą, ale mówił, że mierzy dwoma odcinkami bo jest załamanie...;

wczoraj byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch, całkiem fajne, część ratowania dziecka wg mnie spoko, choć nie bylo cw. wiec nie wiem czy to wszytko spamiętam, a cala reszta to pokaz montowania fotelików i kupna wózka, bank komórek macierzystych i karmienie piersia i mlekiem modyfikowanym, parę darmowych ulotek i gadzetów, losowanie nagród;

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:

jak lekarze mierzą szyjki to Wasze też są takie złamane? bo nic mi nie mówił że mam krzywą, ale mówił, że mierzy dwoma odcinkami bo jest załamanie...;

U mnie mierzy w linii prostej. A nie pytałaś go dlaczego tak jest?

MoniaP lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mierzył dwoma odcinkami.

Po USG trzeciego trymestru - Napoleonek rośnie. Waży już 1400g, wszystkie parametry w normie :)

Byłam z mamą i rodzeństwem oglądać wózki i mam wrażenie, że oni najchętniej dokonali by wyboru za nas :D Pan w tym sklepie na dzielnej ewidentnie promuje jedo fyn. Ma na stanie wszystkie kolory tęczy! Tyle że jak chciałam obejrzeć np baby design to mruczał z niezadowoleniem, że to sprzęt z niższej półki. Hmm... w innym sklepie jak byliśmy wcześniej to sprzedawca bardzo chwalił baby design.

Chyba czeka nas wyprawa do jeszcze jednego sklepu :D

Kaarolaa niestety żadna z nas nie ma gwarancji na zdrowe dziecko czy na to ze poród będzie bez komplikacji. Ty już swojego Okruszka masz ze sobą i walczycie razem! Całe forum trzyma za was kciuki :)

Daisy, julianna, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ten Jedo jest ogólnie droższy od Baby. Ale jak my porównywaliśmy te dwa, to naprawdę amortyzatory w Jedo chodzą tak ciężko, że szok. A w Baby jednym palcem można to zrobić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ma troche gorszy materiał, ale za to składa się w taką mikrokosteczke. U nas jedo musielibysmy chyba do dachu samochodu przywiązywać.

W ogóle wózek to najchętniej jak najmniejszym kosztem chciałam załatwić, bo skoro uparłam sie na chusty to syncio będzie chustowy. Natomiast wózek ma być dla babć i cioć których nie będę przecież zmuszała do obwiazywania się :D
    Brat mi zaimponował - stwierdził, że on też chce nosić siostrzenca w chuście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 09:53

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka polecała Baby. Mówiła, że sprawdzili z mężem milion wózków i Baby wypadł najlepiej. Ja chciałabym znaleźć w jakimś komisie właśnie taki, ale jak na złość nie ma.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie czujecie swoje maleństwa? Ja od trzech dni czuje niektóre ruchy bardzo nisko, potem trochę wyżej. Ale martwią mnie te niskie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ