WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • HANA Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja czuje bo bokach bo jest w poprzek, i jak tylko zobaczę wyżej i niżej to sie bardzo uciesze, bo liczę na to ze sie z łaski przekręci :D

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mój Kondzio kopie i wali piąstkami raz u dołu raz u góry. Nie zamartwiaj się.
    A ja już drugi film w wyrku obejrzałam:-) Czas wstać:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj po raz pierwszy trzymalam malego na rekach...tylko na chwilke bo polozna zmieniala malemu podklad w inkubatorku. normalnie taki leciutki jakbym nic nie trzymala...a waga dzisiejsza 670 gram...nadrabiamy :)

Paula84, Kawa, Ewelina88, Daisy, Ita, Furia, julianna, Niespodzianek:), Ewka89, AniaPoznań, MoniaP, Qrczak, Marimiko, zuza_3, Lola83, anka418, justta, MamaAdasia, angelstw, Silatan, eforts, zokeia, Militta110816, Dotty84, Bogusiar80, Wiki81, kanapa, Doris-83, misiaczk25, HANA lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to już waga większą niż przy porodzie. Teraz będzie juz tylko lepiej. A jak z tym respiratorem?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wlasnie weszlam przy porannej kawie zobaczyc co u Ciebie.
    Jak Marcel sobie radzi? Dał radę bez respiratora?
    Bardzo czesto o Was mysle, kochana macie kolejną noc do przodu, zobacz, uwierz, ze wszystko bedzie dobrze!!! <3

Ah no i dzis Twój Synek ma 3 tygodnie! Wszystkiego najlepszego! <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:43

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna wiadomość karola! <3

Milcia, na wczorajszym usg wyszło ze maluch ustawiony jest glowkowo a ja ruchy czuję tylko na dole. Tak sobie mysle ze moze on tylko boksuje a nóżkami nie majta?

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa mały nadgania, jest dobrze! Oby tak dalej i cudowne jest to, że już możesz go dotknąć, pogłaskać, a nawet na rączki pozwolili wziąć! Trzymam kciuki za dalsze postępy.

Ita rozumiem Twój dylemat, cały czas się zastanawiam jak moja jest ułożona kiedy czuje jej ruchy. Ja ostatnie USG jakie miałam to połówkowe, więc nawet nie wiem jak mała jest ułożona od 6 tygodni.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    U mnie mierzy w linii prostej. A nie pytałaś go dlaczego tak jest?
    wlaśnie nie zapytałam, bo on jak mi mówił to wywnioskowałam, że tak ma być, a pytam bo w sumie nie wiem, nigdy przed ciązy lub w trakcie jej trwania nie wspominał żebym miała krzywą szyjkę ;D

kanapa lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, no właśnie ja miałam takie wrażenie, jakby mi za chwilę miała wystawić rękę na wierzch i pomachać. dziś rano też tak czułam, ale potem znowu wyżej. Może nie ma się czym przejmować, a ja panikuję. Tylko to moje pierwsze dziecko, więc skąd mam wiedzieć co i jak. Przy następnej będę już mądrzejsza ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to wczoraj wieczorem w łazience myłam twarz i jak otwarłam oczy to w umywalce kapała krew z nosa. Potem w nocy znowu mi leciała. To chyba może być spowodowane tą moją anemią. Jak nie urok to sraczka normalnie....

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja małą czuję przeróżnie, zależy od dnia, dziś zdecydowanie nisko, w nocy było po bokach, czasem 5cm ponad pępek, smiga sobie jeszcze gdzie tylko może

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najbardziej niepokojące są ruchy jakby drgawki, wtedy czuje jak cały brzuch skacze, niby jak skurcze ale mam wrażenie jakby Mała się szamotała tak w środku mocno.

Miałam chwilę wolnego to uszyłam zabawki dla Aliśki
    c486f32bafe8066amed.jpg
    Mam nadzieję, że jak podrośnie i zacznie chwytać będzie chciała się nimi bawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 12:00

Marimiko, julianna, Ita, HANA lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cudownie, że mogłaś potrzymać synka :) A jak daje radę z oddychaniem?
    Doris ja też mam wizytę w poniedziałek, mam nadzieje, że wszystko jest ok..
    Hana a Ty jak się czujesz? Jesteś już w domku?
    Asia a jak u Ciebie?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola miło się czyta wszystko, co piszesz o dzielnym Marcelim :D A choćby kilkanaście sekund trzymania swojego skarba w ramionach to dla Ciebie z pewnością cudowne i niezapomniane przeżycie :) Marceli kończy dziś 3 tygodnie, prawda? Dzielny zuch! Zobaczysz, że coraz szybciej będzie rósł, przybierał na wadzie i nabierał sił :D

Hana - co u Ciebie? Nadal jesteś w szpitalu, czy już odpoczywasz w domku? Mam nadzieję, że wszystko OK.

Ania - sama uszyłaś te cuda? Śliczne są. Gratuluję talentu :)
    Ja się jakoś nie mogę zabrać za cokolwiek, chociaż lubię takie robótki ręczne. maszynę też mam, tylko chęci brak :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:

Ania - sama uszyłaś te cuda? Śliczne są. Gratuluję talentu :)
    Ja się jakoś nie mogę zabrać za cokolwiek, chociaż lubię takie robótki ręczne. maszynę też mam, tylko chęci brak :(
    Qrczak sama robiłam i dziękuję :)
    Masz maszynę i nie próbujesz? Zwłaszcza teraz kiedy jeszcze chwila czasu się znajdzie- to nie takie trudne, a potem frajda będzie jak dziecko się przez Ciebie uszytą zabawką bawić będzie :D Trzeba się tylko zebrać i zacząć, a to najtrudniejsze :D

Qrczak lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar - piękne rzeczy! ja też mam plan coś uszyć - na razie czekam na przesyłkę z materiałami :D

kaarolaa - ja codziennie się za was modle! i wiem że będzie dobrze - domyślam się, że jest Ci ciężko - przesyłam masę pozytywnych myśli i wibracji i wirtualnie tulę ;)

nic mi się dziś nie chce...

aniar, kaarolaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maly narazie daje rade...ma zwiekszony tlen okolo 35% bo przy mniejszym stezeniu zaczyna miec male problemy...bylam u niegona o 12 to jeszcze byl na tym CPAPie...ciekawe jak bedzie teraz o 15??? mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze i da sobie rade...tak dzisiaj maluszek moj konczy 3 tyg i w koncu widac, ze przybiera :)

Qrczak, Daisy, Dotty84, Wiki81, Marimiko lubią tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymanie swojego maluszka w ramionach musi być niesamowite! Tak bardzo cieszę się z postępów Twojego Synka! :D

Niespodzianek - dziękuję, czuję się już znacznie lepiej. Poniedziałek był straszny, ale od wczoraj ból znacznie się zmniejszył. Ja po prostu podczas wypadku (chroniąc brzuszek) zbyt mocno zaparłam się w fotel, samochód szarpnął a ja napięłam mięśnie i gotowe. A ból wyszedł dopiero po niecałej dobie, chyba jak emocje zeszły. Wizytę mam w piątek 3-go i mam nadzieję, że z szyjką nic się nie stało, bo maluszek codziennie łobuzuje więc on - jak na moje oko - ma się całkiem dobrze ;) A Ty jak się czujesz?

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo ładne rzeczy i do tego satysfakcja :)

Karola super wieści!! :)

Mój młody na dole gmera rączkami a nóżki wypycha przy żebrach z prawej strony.

Właśnie Hana co u Ciebie?

Ita kobieta od chust przemówiła do mnie, wiązanie tez nie jest trudne ale zostawiam to na po porodzie. Z założenia nie chce mówić w domu (chcą ze przyjdzie taka potrzeba) ani pod kurtką, chciałabym zacząć wiosną i wtedy zaproś do siebie ta kobietę żeby nauczyła nas wiązać i kupimy od niej chustę bo współpracuje z jakąś firmą.
    mi to się marzą spacerki wzdłuż morza albo po jakiejś dolince w górach z zachustowanym synkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:30

aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e56ea7ec1803b3d2med.jpg

mam 3 tygodnie i uroslem

Lola83, Paula84, aniar, eforts, anka418, Militta110816, juska19, Qrczak, Daisy, julianna, Bogusiar80, Niespodzianek:), Doris-83, Domi IRL, Ita, maria.sm, Ewelina88, HANA, Marimiko, Agusia ;) lubią tę wiadomość

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ