Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
oj Kitty ochrzan był, troszkę dało się poznać, że nie ma co zadzierać z brzuchatą. Teraz mam nadzieję, że od jutra prace ruszą z kopyta
U mnie mąż od rana do nocy w pracy, tak to też by zrobiłale okres kiepski...
Już chciałabym ustawiać wyprawkę na półkach i ciuszki prać, ah to będzie cudowneodliczam już czas
-
Ojej Qrczak rozumiem Twój ból- oby szybko zrobili, bo jak zaczną czasowo zawodzić to nerwy Cię rozniosą tak jak mnie
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło. U mnie oprócz pokoiku dla dziecka jeszcze kilka innych robót mają w domu i mi wszystko się przedłuża
-
ja też mam zamiar pod prześcieradełko na materacyk kłaśc ceratkę, jak się zamoczy materac to potem cięzko to wyprac,a musze poszykac bo gdzieś widziałam takie ceratki dośc grube z jednej strony tak jakby frotta a pod spodem cerata podgumowana, żeby nie przesiąkło.
-
Aniu u mnie jest praktycznie całe mieszkanie do remontu! A mój TŻ też od rana do wieczora w pracy, łącznie z weekendami, a do tego wiecznie niezadowolony z czegoś szef nad głową
Także TŻ się remontem zająć nie może. Póki co kuchnia jest dobrym stanie (rok temu robiona), tylko meble stare zostały. W maju zrobiliśmy remont łazienki. A 5 pokoi wymaga generalnego remontu (wymiana większości okien, nowe tynki, instalacja elektryczna itd.). Teraz jednak, ze względów finansowych, zdecydowaliśmy się na remont pokoiku po babci TŻ i to będzie pokój dla Juniora. Potem może zrobimy nasz pokój (jeszcze da się w nim mieszkać
). Trzeci to graciarnia i on pewnie długo jeszcze nie będzie ruszany. A o pozostałe dwa to niech się martwi teściowa, bo to w zasadzie jej mieszkanie i u niej mieszkamy, więc niech sama zrobi coś z tym burdlem! Ja nie mam zamiaru ładować wszystkich oszczędności w nie swoje mieszkanie, a ona tylko potem będzie koleżanki spraszać i chwalić się jaki to ona remont zrobiła...
Ewka takie ceratki/podkłady były niedawno w biedronce. Dość solidne. Kupiłam sobie jeden.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:28
-
Ewa:
http://allegro.pl/przescieradlo-podklad-ceratka-z-folia-75x150-cm-i4636302586.html
http://allegro.pl/bobas-przescieradlo-frotte-nieprzemakalne-140x70-i4629098725.html
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gumka-nieprzemakalne-120x60-i4622519292.html
takie znalazłam -
Qrczaku z teściową słusznie, też bym tak postąpiła
Najważniejsze, że pokoik Juniora zrobicie i będzie super
-
julianna wrote:ktos pisał o materacu z gryki i ewentualnych problemach po przemoczeniu, a pod prześcieradło nie kładzie sie specjalnych podkladów ceratkowych? ja się nie znam, ale tak myślałam cały czas
Kładzie się, kładzie, ale taki materacyk kupujesz na kilka lat. Różne rzeczy się mogą zdarzyć. Mnie w każdym razie ta gryka ogólnie nie przekonuje.
Też mam jeden podkład z Biedronki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:40
-
Ewka89 wrote:ja też mam zamiar pod prześcieradełko na materacyk kłaśc ceratkę, jak się zamoczy materac to potem cięzko to wyprac,a musze poszykac bo gdzieś widziałam takie ceratki dośc grube z jednej strony tak jakby frotta a pod spodem cerata podgumowana, żeby nie przesiąkło.
-
dziewczyny jak ja Was doskonale rozumiem, od 2 tygodni mamy pokoik małej i garderobę skończoną, mąż robił sam wszystko (ścianki działowe, elektrykę, gipsowanie, malowanie) także tylko weekendy wchodziły w grę, a że poza pracą jeszcze studiuje to jak zaczął w maju to skończył we wrześniu, była masakra, teraz już ciuchy przenosimy i zaczynam wszystko ogarniać, ale db, że mam mamę pod ręką bo sama niewiele bym zrobiła w związku z skurczami..
wracając do materacyków, kiedyś czytałam, że gryka jest idealna dla kręgosłupa bo się db uklada pod plecami, i po tym myślę, że to zdrowo dla takiego maluszka, a kokos daje twardość, fakt nie wiem co jest wyżej co niżej ...
-
Pollyanna wrote:Kładzie się, kładzie, ale taki materacyk kupujesz na kilka lat. Różne rzeczy się mogą zdarzyć. Mnie w każdym razie ta gryka ogólnie nie przekonuje.
Też mam jeden podkład z Biedronki.
Pollyanna, tylko ta gryka jest z jednej strony jakby tylko dla najmniejszych, a potem się przewraca materac na drugą stronę.
Łóżeczko bardzo mi się podoba, ale mam właśnie obiekcje odnośnie tego malowania. W każdym razie już zamówiłaś więc nie ma co tylko czekać, będzie piękne! Jeszcze się tam może przejdę w tym tygodniu, bo mam plan wziąć jeden dzień wolnego. Też chciałabym kupić w październiku łóżeczko z materacem i wózek, resztą zajmę się od listopada.Piotruś
Helenka
-
A to nie kokos jest dla niemowląt?
Długi mają termin realizacji. W statusie zamówienia pisze, że wysyłka planowana 14 października. Pewnie w sklepach stacjonarnych jest szybciej. Lola, mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 20:13
-
Pollyanna wrote:A to nie kokos jest dla niemowląt?
Długi mają termin realizacji. W statusie zamówienia pisze, że wysyłka planowana 14 października. Pewnie w sklepach stacjonarnych jest szybciej. Lola, mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłać
hmmm a możeno w każdym razie jest zagwostka, ale z drugiej strony 80 zł nie majątek jak zasika albo wylęgną się robale to kupimy nowy
to muszę się sprężyć z zamawianiem, bo w sklepie są tylko po 1 szt. a zamawiać i tak muszą.Piotruś
Helenka
-
Pollyana nie wiem jaka była różnica w cenie pewnie nie duża, bo teraz podatek jest z 5% a był powiedzmy 22% to i tak będzie kwestia kilku zl. Z tymi podatkami to zgaduje.
Ja mój kupiłam za 62 zł stacjonarnie w hurtowni. Suma sumarum chodzi mi o fakt ze produkt musi być polecany dla dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 20:24
-
karola88 wrote:Co do tych malin jestem tego samego zdania co wy piszecie wiec nie bede sie powtarzac
ja jestem anty lekowa, anty ziolowa i wogole wszystkie takie specyfiki za mna nie przemawiaja.
heh a ja wręcz przeciwniePro ziołowa
Dzięki ziołom zaszłam w upragnioną ciążę i teraz cieszę się kopniakami