X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku w biedronce nie widziałam niestety, chociaz bym sie pewnie skusiła;) Aniar własnie takie miałam nieprzemakalne na mysli, z tym że jeszcze na to prześcieradelki dam z jerseyu chyba, bo skoro maluch i tak najpierw będzie spał w rożku a potem w śpiworku a dopiero później pod kołderką to nie bedzie potrzeby zakładania cieplejszego prześcieradełka.

aniar lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty Twój zestaw wózek głęboko-spacerowy kosztował okolo 1500zl, przeglądam ich stronę i aby porównać używkę z allegro...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    kitty Twój zestaw wózek głęboko-spacerowy kosztował okolo 1500zl, przeglądam ich stronę i aby porównać używkę z allegro...

sama spacerowka tyle kosztuje + gondola 570 zl + fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix 450 zl
    z tego co sie orientuje nie ma na allegro uzywek sola 2 to są wozki z tego roku
    Poprzedni model to `Sola, moze taki poszukaj sa tansze a tak samo dobre kolezanka miala 2 lata temu i do tej pory zadowolona bardzo :)

Nowe zestawy na allegro soli 2 kosztuja 2500 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:10

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-mamas-papas-sola-2013-i4618097490.html
    tak to zwykła sola, a czyli ok 2tys zestaw, bo fotelik to i tak nowy kupimy też maxi cosi cabrio

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejaa

długo się nie odzywałam - jakoś miałam zawalone kilka dni, a cały dzisiejszy dzień nadrabiam was na raty :)

W zeszłym tyg byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch - wygrałam super poduchę rogal do karmienia :) rewelka ;) bardzo podobała mi się część z pierwszej pomocy ;) w najbliższą niedzielę są kolejne warsztaty w Sopocie a potem jeszcze dwa kolejne :D

Potem w piątek pojechaliśmy na działkę, w sobotę na wesele (4 i ostatnie w tym roku! - na szczęście). W niedziele byliśmy na 2 urodzinkach córeczki znajomych - także weekend męczący.

ALE byłam w Pepco i kupiłam zimowy kombinezon dla maluszka za 50 zł! Jakie tam mają super rzeczy za grosze! Muszę wyczaić gdzieś ten sklep niedaleko siebie ;)

A tak to po staremu - jem, tyję i wlokę się do przodu jak pingwinek ;)

Buziaki dla was:)

julianna, Lola83, Qrczak, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie na allegro widzialam zestawy sola2 wlasnie z fotelikiem cabrio fix za 2500 tys o takim zestawie pisalam powyzej :)
    Ja tez nie kupowalam w zestawie z ich fotelikiem bo bardziej jednak ten maxi cosi mi odowiada i dobrze wypada w testach no i jest tanszy od tego mamasa, ktory normalnie chyba z 700 zl kosztuje to juz przegiecie troche :)

A ten cabrio fix w ogole jest taki mega lekki :) i ma te rozne pierdolki, wkladka dla noworodka, waleczki podtrzymujace do glowy etc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:18

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmiko ja też się czaję na kombnezon z pepco, widzialam pół miesiąca temu dwa kolory blady róż i crem, rozpinane na dwa zamki, to taki kupiłś czy są jakieś nowe

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ja mam teraz wiedzieć która strona w materacu to kokos a która gryka? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a te kombinezony z pepco maja te otwory na pasy bezpieczenstwa ? bo ja kupilam w h&m taki rozpinany na 2 zamki wlasnie ale z tymi otworami tez na pasy, widzialam tez w pepco wlasnie ale nie sprawdzalam ich dokladnie bo juz bylam po zakupie i teraz sie zastanawiam :)

Kate

np55zzc.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy ma otwory - a musi? chyba zbyt mało o tym wiem;/ Kupiłam rozmiarze 62 kolor jasny niebieski. Zaraz zrobię zdjęcie - to pokażę..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/30/kombinezon.jpg

Qrczak, Ita, Lola83, Niespodzianek:), Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba własnie taki widziałam, krój na 100% tylko z innym obrazkiem i kolorem, a w takim kombinezonie chyba juz otwór nie jest potrzebny bo tu funkcji śpiworka nie ma

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadza sie nie sa potrzebne :) ja kupilam taki wkladany na nozki caly wlasnie jak spiworek bo kolezanki
    mnie przekonaly ze malutkie dziecko strasznie sie denerwuje ubieraniem
    i wkladane raczki w zupelnosci wystarcza no i ze to ubieranie jest latwiejsze i szybsze...
    niestety my zimowe mamuski bedziemy musialy opatulic najpierw siebie pozniej dziecko... same sie pewnie gotujac w ciuchach w przedpokoju:/ stwierdzilam wiec ze bedzie bardziej praktyczne :) ale mam tez 2 zwykle kurteczki jak mala ciut podrosnie a ten kombinezon w hm tez kupilam na 62 :)

Kate

np55zzc.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może wie które tabletki zawierają w sobie najwięcej jonow magnezu? Dotychczas brałam Aspargin on ma 18 jonow w jednej tabletce, Asmag forte ma 34 jony.

Chodzi o to ze telefonicznie moja lekarka na skurcze radziła brać tabletki z większą dawka magnezu jednak nie powiedziała mi jakie. Teraz szukam i ten AsmagForte znalazznalazłam. Znacie coś innego?

• szurabura Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja dalej w szpitalu jestem. Jak się okazało rozwarcie się podobno zwiększyło. Jestem znów podpięta pod pompę z Fenoterolem ale coś od rana mam dużo napinan brzucha i stawia się. Wczoraj dostałam kroplowke z magnezem i mam wrażenie ze to ona bardziej mi pomogła nóż ten antyskurczowy. Ciekawe ile tych kroplowek moż7na dostać pod rząd? Może mi zmienia? Po magnezie czułam jakieś takie skurcze w środku macicy ale brzuch się nie stawiał i był miękki a pielęgniarka powiedziała ze skurcze mogą być byle by właśnie się kulka z przodu nie robiła.

No i pessar mam mieć dziś prawdopodobnie zakładany. Boje się bo jeden Lekarz mówi ze skurcze musimy wyciszyć bo inaczej nie ma to sensu a ordynator mówi ze zakładamy. Boje się żeby coś gorzej się nie porobiło :(

• szurabura Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na no i transport do innego szpitala w moim stanie jest nie wskazany. Być może będzie jak te zasrane skurcze ustana. W razie gdybym urodziła wcześniej to tu mają neonatologie na 2 stopniu a jeśli będzie dziecko za maleńkie żeby się nim tu zająć to w inkubatorze karetka odsyłają.

No więc moja sytuacja jest średnio ciekawa. Wszyscy mowia: nie denerwuj się a ja mam ochotę wyć. Mam dość :(

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura leż spokojnie i myśl pozytywnie - pewnie że to trudne ale MUSISZ! Na Styczniówkach też jest dziewczyna ze skurczami przewieźli ją do lepszego szpitala i dostała szwajcarski lek i dopiero pomógł.
    Zaufaj lekarzom, myślę że wiedzą co robią. Ja Cię ściskam i wierzę, że leki zadziałają a Twoje Maleństwo pozostanie w brzuszku!

U mnie dziś się ładnie złożyło: zaczęliśmy 3 trymestr, jest 1 październik i 55 dni do donoszenia a 6 tygodni do upragnionego 34 tygodnia. Obyśmy dotrwali jak najdłużej...

relgh371rphwpz6l.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marta :)

Jaki nick ona ma? Chętnie ja posledze tam

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura pewnie, że łatwo powiedzieć nie denerwuj się, ale nic Ci nerwy nie pomogą, a wręcz przeciwnie. Cuda robią w tych szpitalach teraz! Trzymaj się jak najdłużej, bobas jest już duży!

Mówiłam żeby poślady zwierać!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurubura podpisuje się pod dziewczynami, i pamiętaj najważniejsze, że jesteś pod opieką, dają ci leki i jest ochrona,

zapytam ile masz skurczy, co jaki czas ci sie brzuch napina?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ