Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Qrczaku w biedronce nie widziałam niestety, chociaz bym sie pewnie skusiła;) Aniar własnie takie miałam nieprzemakalne na mysli, z tym że jeszcze na to prześcieradelki dam z jerseyu chyba, bo skoro maluch i tak najpierw będzie spał w rożku a potem w śpiworku a dopiero później pod kołderką to nie bedzie potrzeby zakładania cieplejszego prześcieradełka.
aniar lubi tę wiadomość
-
julianna wrote:kitty Twój zestaw wózek głęboko-spacerowy kosztował okolo 1500zl, przeglądam ich stronę i aby porównać używkę z allegro...
sama spacerowka tyle kosztuje + gondola 570 zl + fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix 450 zl
z tego co sie orientuje nie ma na allegro uzywek sola 2 to są wozki z tego roku
Poprzedni model to `Sola, moze taki poszukaj sa tansze a tak samo dobre kolezanka miala 2 lata temu i do tej pory zadowolona bardzo
Nowe zestawy na allegro soli 2 kosztuja 2500 zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:10
-
Hejaa
długo się nie odzywałam - jakoś miałam zawalone kilka dni, a cały dzisiejszy dzień nadrabiam was na raty
W zeszłym tyg byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch - wygrałam super poduchę rogal do karmieniarewelka
bardzo podobała mi się część z pierwszej pomocy
w najbliższą niedzielę są kolejne warsztaty w Sopocie a potem jeszcze dwa kolejne
Potem w piątek pojechaliśmy na działkę, w sobotę na wesele (4 i ostatnie w tym roku! - na szczęście). W niedziele byliśmy na 2 urodzinkach córeczki znajomych - także weekend męczący.
ALE byłam w Pepco i kupiłam zimowy kombinezon dla maluszka za 50 zł! Jakie tam mają super rzeczy za grosze! Muszę wyczaić gdzieś ten sklep niedaleko siebie
A tak to po staremu - jem, tyję i wlokę się do przodu jak pingwinek
Buziaki dla was:)
julianna, Lola83, Qrczak, HANA lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Tak dokladnie na allegro widzialam zestawy sola2 wlasnie z fotelikiem cabrio fix za 2500 tys o takim zestawie pisalam powyzej
Ja tez nie kupowalam w zestawie z ich fotelikiem bo bardziej jednak ten maxi cosi mi odowiada i dobrze wypada w testach no i jest tanszy od tego mamasa, ktory normalnie chyba z 700 zl kosztuje to juz przegiecie troche
A ten cabrio fix w ogole jest taki mega lekkii ma te rozne pierdolki, wkladka dla noworodka, waleczki podtrzymujace do glowy etc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:18
-
dziewczyny a te kombinezony z pepco maja te otwory na pasy bezpieczenstwa ? bo ja kupilam w h&m taki rozpinany na 2 zamki wlasnie ale z tymi otworami tez na pasy, widzialam tez w pepco wlasnie ale nie sprawdzalam ich dokladnie bo juz bylam po zakupie i teraz sie zastanawiam
-
A nie wiem czy ma otwory - a musi? chyba zbyt mało o tym wiem;/ Kupiłam rozmiarze 62 kolor jasny niebieski. Zaraz zrobię zdjęcie - to pokażę..
http://wrzucaj.net/images/2014/09/30/kombinezon.jpg
Qrczak, Ita, Lola83, Niespodzianek:), Bogusiar80, HANA lubią tę wiadomość
Tak zgadza sie nie sa potrzebne
ja kupilam taki wkladany na nozki caly wlasnie jak spiworek bo kolezanki
mnie przekonaly ze malutkie dziecko strasznie sie denerwuje ubieraniem
i wkladane raczki w zupelnosci wystarcza no i ze to ubieranie jest latwiejsze i szybsze...
niestety my zimowe mamuski bedziemy musialy opatulic najpierw siebie pozniej dziecko... same sie pewnie gotujac w ciuchach w przedpokoju:/ stwierdzilam wiec ze bedzie bardziej praktyczneale mam tez 2 zwykle kurteczki jak mala ciut podrosnie a ten kombinezon w hm tez kupilam na 62
-
Czy któraś z Was może wie które tabletki zawierają w sobie najwięcej jonow magnezu? Dotychczas brałam Aspargin on ma 18 jonow w jednej tabletce, Asmag forte ma 34 jony.
Chodzi o to ze telefonicznie moja lekarka na skurcze radziła brać tabletki z większą dawka magnezu jednak nie powiedziała mi jakie. Teraz szukam i ten AsmagForte znalazznalazłam. Znacie coś innego?
-
W ogóle ja dalej w szpitalu jestem. Jak się okazało rozwarcie się podobno zwiększyło. Jestem znów podpięta pod pompę z Fenoterolem ale coś od rana mam dużo napinan brzucha i stawia się. Wczoraj dostałam kroplowke z magnezem i mam wrażenie ze to ona bardziej mi pomogła nóż ten antyskurczowy. Ciekawe ile tych kroplowek moż7na dostać pod rząd? Może mi zmienia? Po magnezie czułam jakieś takie skurcze w środku macicy ale brzuch się nie stawiał i był miękki a pielęgniarka powiedziała ze skurcze mogą być byle by właśnie się kulka z przodu nie robiła.
No i pessar mam mieć dziś prawdopodobnie zakładany. Boje się bo jeden Lekarz mówi ze skurcze musimy wyciszyć bo inaczej nie ma to sensu a ordynator mówi ze zakładamy. Boje się żeby coś gorzej się nie porobiło
-
Na no i transport do innego szpitala w moim stanie jest nie wskazany. Być może będzie jak te zasrane skurcze ustana. W razie gdybym urodziła wcześniej to tu mają neonatologie na 2 stopniu a jeśli będzie dziecko za maleńkie żeby się nim tu zająć to w inkubatorze karetka odsyłają.
No więc moja sytuacja jest średnio ciekawa. Wszyscy mowia: nie denerwuj się a ja mam ochotę wyć. Mam dość
-
Szurabura leż spokojnie i myśl pozytywnie - pewnie że to trudne ale MUSISZ! Na Styczniówkach też jest dziewczyna ze skurczami przewieźli ją do lepszego szpitala i dostała szwajcarski lek i dopiero pomógł.
Zaufaj lekarzom, myślę że wiedzą co robią. Ja Cię ściskam i wierzę, że leki zadziałają a Twoje Maleństwo pozostanie w brzuszku!
U mnie dziś się ładnie złożyło: zaczęliśmy 3 trymestr, jest 1 październik i 55 dni do donoszenia a 6 tygodni do upragnionego 34 tygodnia. Obyśmy dotrwali jak najdłużej...