Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie mam dobrych wiadomosci... gruczoł zapycha sie od nowa, zauwazylam dzis ze znow tak pod skora zbiera sie biala maz i tworzy sie grudka... do tego wargi zaczynaja mnie swedziec jakby, zadzwonilam do gin kazala przyjechac jutro do szpitala, mam miec konsultacje z ordynatorem i zdecyduja co dalej i jesli zabieg to czy w znieczuleniu ogólnym czy zzo... masakra
-
Jestem po wizycie. Młoda dziś tak się wiercila, ze ledwo szło ja wymierzyć
ale gin stwierdził,ze da sobie z nią rade i jak to powiedział ma piękne wargi sromowe
waga sporawa, bo juz 1480g i to co mniwe cieszy najbardziej, w końcu przyjęła właściwa pozycje główka w dol
Lola83, julianna, HANA, Niespodzianek:), Qrczak, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Lola83 wrote:Kurcze Kate, tak szybko? Nie znam tego, to jest groźne albo b.uciążliwe? Nie da rady z tym poczekać?
Tak bo mialam to czyszczone 3 lata temu i nawróciło w ciąży, to nie zagraża życiu ani dziecku ale sie powieksza i moze dojsc do zakazenia a wtedy tworzy sie ropien i to moze urosnac do rozmiaru jajka a wtedy to juz przesrane...
wiec nie mozna tego lekcewazyc. Ona chciala leczyc zachowawczo i sprobowac bez ingerencji na sali operacyjnej ale jak widzisz od wczoraj znow sie zatyka to dziadostwono nic zobaczymy co jutro powiedza dam Wam znac !
-
AsiaCh glukoza jak dla mnie nic dobrego, dodałam pół cytryny i jakoś wypiłam, polecam wyjście na powetrze i spacer, zakupy cokolwiek byle w ruchu, druga godzina minęła już szybciutko i bez problemu;
Kate współczuje problemu, ech każdej coś się musi przyplątać, co uprzykrza ciążę;
dziś urodziła moja koleżanka, miała termin na jutro, maluch 58cm/3650
-
Lola młody wyprzedza tylko kilka dni wiek ciąży. No a swoją drogą trochę jadłam
no i tez popieram ze przy glukozie trzeba siedzieć na tyłku ja też miałam zabronione chodzenie.
Dzwoniłam do gina kazal zrobić rano ktg i przyjść do niego. Tzn jak chcenp ale się umówiłam na wizytę, skoro prowadzący to niech ocenia
Paula fajnie ze wszystko ok a mała juz duża
Asia normalnie bym powiedziała jak się martwisz to jedz na ip ale od dzisiaj propaguje całą ciążę bez ip i poród w domuna pewno zwróć uwagę czy się rusza po jedzeniu, prysznicu.
Kate współczuję problemów. -
Moj sie wlasnie nie wchlanial, antybiotyk w ogole nie pomogl, dopiero naklucie, ale co z tego skoro dzien pozniej zaczal od nowa:( i do tego zaczelo mnie tam troche piec i bolec
zobaczymy co powie jutro ordynator... mam niby kwalifikacje do zabiegu ok 11. trzymajcie kciuki to dziadostwo naprawde potrafi uprzykszyc zycie
-
julianna wrote:polecam wyjście na powetrze i spacer, zakupy cokolwiek byle w ruchu, druga godzina minęła już szybciutko i bez problemu;
tak jak Niespodzianek pisała - w ciągu tych 2 h nawet chodzenie nie jest zalecane, a co dopiero spacerki i zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:15
-
Zgaga, zgaga, zgaga, zgaga.... z każdym dniem gorzej. Przeszukam ten wątek, bo już pisałyście co pomaga. Wtedy czytałam jednym okiem (?) bo mnie to nie dotyczyło. Ni i nie długo się cieszyłam.
Dziewczyny wspieram wszystkie bo widzę, że atmosfera się zagęszcza. Byłyśmy aktywne w pierwszym trymestrze, w drugim było spokojnie, a teraz w trzecim znów trwa ożywiona dyskusja. Książkowo
-
Kitty - współczuję problemu z gruczołem
Z pewnością to nic fajnego. Szkoda, że nie udało się z tym czyszczeniem.
Julianna - dziewczyny mają rację, po glukozie nie wolno nawet za wiele chodzić, a co dopiero wyjść na dwór i spacerować przez godzinę. Dziwię się, że nikt Ci podczas badania tego nie powiedziała, ani też nie dopilnował, żebyś nigdzie nie chodziła. Niestety przez to twój wynik po 2 h mógł być mocno zaburzony
Zokeia - mi na zgagę pomagają migdały. Zawsze mam je pod ręką i jak tylko czuję, że coś zaczyna się dziać, to biorę kilka sztuk w garść i przegryzam
Niektóre dziewczyny polecają też picie mleka, zwyczajne zajedzenie jej (czyli ciągłe podjadanie czegoś), ale nie wiem jak się to potem na naszej wadze odbijei ponoć cola też pomaga.
-
Ja mam koszmarną zgagę od 3 miesiąca- noc w noc.
Po zastosowaniu wszystkich domowych sposobów (migdałów i innych) trzymania ścisłej diety lekarza i nie jedzenia po 18 (myślałam że z głodu padnę jak to stosowałam w ciąży) - lekarz rozłożył ręce i kazał brać rennie. Ale biorę tylko kiedy już nie wytrzymuję i usnąć nie daję rady. Nauczyłam się żyć już z tą zgagą, chociaż przyjemne to nie jest, ale nie chce się lekami faszerować. -
Jutro będę wiedziała wiecej to napisze co zdecyduje lekarz...
Właśnie Julianna dziwne to bo ja bite 3 h siedziałam i nie mogłam chodzić i tez pielęgniarki bardzo tego pilnowały
Jak chodzisz to spalasz glukozę i automatycznie zaburzasz wynik...
Współczuje Wam dziewczyny tej zgagi ja nie wiem co to mam nadzieje ze mnie nie dotknie ten problem, to musi byc okropne:(
Moja siostra tez miała i tez wcinala migdały i trochę jej pomagałyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:57
-
Julianna a jaki miałaś wynik po 2 g, bo nie pamiętam?
Być może i bez tego miałabyś wynik prawidłowy (tzn. niepodwyższony), ale wydaje mi się, że jednak spacer jak najbardziej miał wpływ na niski wynik po 2h.
Mnie gin uprzedzał, żebym wzięła sobie książkę lub słuchawki, bo będę musiała siedzieć bite dwie godziny. A podczas pobierania nawet pielęgniarka mi mówiła, że nie wolno mi nigdzie chodzić, bo wtedy trzustka (albo wątroba - nie pamiętam0 inaczej pracuje i wynik może być zafałszowany.
Ty się martwisz tym, a ja miałam schizę, dlaczego u mnie gin zlecił badanie obciążenia glukozy już w 19tc, gdy zwykle badanie to wykonuje się między 24 a 28 tc. Ale u mojego gina wszystkie pacjentki mają tak szybko robione to badanie, choć nie wiem z jakich konkretnie powodów.
Patrzcie, co będzie od przyszłego poniedziałku w biedronce:
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3208,name,recznik-niemowlecy-z-myjka
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3209,name,rajstopy-lub-skarpety-niemowlece
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3210,name,body-niemowleceMarimiko lubi tę wiadomość