X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam dobrych wiadomosci... gruczoł zapycha sie od nowa, zauwazylam dzis ze znow tak pod skora zbiera sie biala maz i tworzy sie grudka... do tego wargi zaczynaja mnie swedziec jakby, zadzwonilam do gin kazala przyjechac jutro do szpitala, mam miec konsultacje z ordynatorem i zdecyduja co dalej i jesli zabieg to czy w znieczuleniu ogólnym czy zzo... masakra :(

Kate

np55zzc.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kate, tak szybko? Nie znam tego, to jest groźne albo b.uciążliwe? Nie da rady z tym poczekać?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Młoda dziś tak się wiercila, ze ledwo szło ja wymierzyć :-) ale gin stwierdził,ze da sobie z nią rade i jak to powiedział ma piękne wargi sromowe :-) waga sporawa, bo juz 1480g i to co mniwe cieszy najbardziej, w końcu przyjęła właściwa pozycje główka w dol :-)

Lola83, julianna, HANA, Niespodzianek:), Qrczak, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Kurcze Kate, tak szybko? Nie znam tego, to jest groźne albo b.uciążliwe? Nie da rady z tym poczekać?

Tak bo mialam to czyszczone 3 lata temu i nawróciło w ciąży, to nie zagraża życiu ani dziecku ale sie powieksza i moze dojsc do zakazenia a wtedy tworzy sie ropien i to moze urosnac do rozmiaru jajka a wtedy to juz przesrane...
    wiec nie mozna tego lekcewazyc. Ona chciala leczyc zachowawczo i sprobowac bez ingerencji na sali operacyjnej ale jak widzisz od wczoraj znow sie zatyka to dziadostwo :/ no nic zobaczymy co jutro powiedza dam Wam znac !

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh glukoza jak dla mnie nic dobrego, dodałam pół cytryny i jakoś wypiłam, polecam wyjście na powetrze i spacer, zakupy cokolwiek byle w ruchu, druga godzina minęła już szybciutko i bez problemu;

Kate współczuje problemu, ech każdej coś się musi przyplątać, co uprzykrza ciążę;

dziś urodziła moja koleżanka, miała termin na jutro, maluch 58cm/3650

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzidzia już duża, gratuluję

Paula84 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna w czasie po wypiciu glukozy nie wolno chodzić bo to wpływa na wynik i u mnie polozna tego bardzo pilnowala..
    Paula duza dziewczynka:) ciesze sie ze wszystko w porządku:)

aga.just lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola młody wyprzedza tylko kilka dni wiek ciąży. No a swoją drogą trochę jadłam ;)

no i tez popieram ze przy glukozie trzeba siedzieć na tyłku ja też miałam zabronione chodzenie.

Dzwoniłam do gina kazal zrobić rano ktg i przyjść do niego. Tzn jak chce :) np ale się umówiłam na wizytę, skoro prowadzący to niech ocenia :)

Paula fajnie ze wszystko ok a mała juz duża :)

Asia normalnie bym powiedziała jak się martwisz to jedz na ip ale od dzisiaj propaguje całą ciążę bez ip i poród w domu :) na pewno zwróć uwagę czy się rusza po jedzeniu, prysznicu.

Kate współczuję problemów.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity współczuję Ci. Mój na szczęście się zaczął wchłaniać i jest o wiele mniejszy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie wlasnie nie wchlanial, antybiotyk w ogole nie pomogl, dopiero naklucie, ale co z tego skoro dzien pozniej zaczal od nowa:( i do tego zaczelo mnie tam troche piec i bolec :/ zobaczymy co powie jutro ordynator... mam niby kwalifikacje do zabiegu ok 11. trzymajcie kciuki to dziadostwo naprawde potrafi uprzykszyc zycie :/

Kate

np55zzc.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    polecam wyjście na powetrze i spacer, zakupy cokolwiek byle w ruchu, druga godzina minęła już szybciutko i bez problemu;

tak jak Niespodzianek pisała - w ciągu tych 2 h nawet chodzenie nie jest zalecane, a co dopiero spacerki i zakupy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:15

• zokeia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga, zgaga, zgaga, zgaga.... z każdym dniem gorzej. Przeszukam ten wątek, bo już pisałyście co pomaga. Wtedy czytałam jednym okiem (?) bo mnie to nie dotyczyło. Ni i nie długo się cieszyłam.
    Dziewczyny wspieram wszystkie bo widzę, że atmosfera się zagęszcza. Byłyśmy aktywne w pierwszym trymestrze, w drugim było spokojnie, a teraz w trzecim znów trwa ożywiona dyskusja. Książkowo :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty - współczuję problemu z gruczołem :( Z pewnością to nic fajnego. Szkoda, że nie udało się z tym czyszczeniem.

Julianna - dziewczyny mają rację, po glukozie nie wolno nawet za wiele chodzić, a co dopiero wyjść na dwór i spacerować przez godzinę. Dziwię się, że nikt Ci podczas badania tego nie powiedziała, ani też nie dopilnował, żebyś nigdzie nie chodziła. Niestety przez to twój wynik po 2 h mógł być mocno zaburzony :/

Zokeia - mi na zgagę pomagają migdały. Zawsze mam je pod ręką i jak tylko czuję, że coś zaczyna się dziać, to biorę kilka sztuk w garść i przegryzam :)
    Niektóre dziewczyny polecają też picie mleka, zwyczajne zajedzenie jej (czyli ciągłe podjadanie czegoś), ale nie wiem jak się to potem na naszej wadze odbije ;) i ponoć cola też pomaga.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszmarną zgagę od 3 miesiąca- noc w noc.
    Po zastosowaniu wszystkich domowych sposobów (migdałów i innych) trzymania ścisłej diety lekarza i nie jedzenia po 18 (myślałam że z głodu padnę jak to stosowałam w ciąży) - lekarz rozłożył ręce i kazał brać rennie. Ale biorę tylko kiedy już nie wytrzymuję i usnąć nie daję rady. Nauczyłam się żyć już z tą zgagą, chociaż przyjemne to nie jest, ale nie chce się lekami faszerować.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę wiedziała wiecej to napisze co zdecyduje lekarz...

Właśnie Julianna dziwne to bo ja bite 3 h siedziałam i nie mogłam chodzić i tez pielęgniarki bardzo tego pilnowały
    Jak chodzisz to spalasz glukozę i automatycznie zaburzasz wynik...

Współczuje Wam dziewczyny tej zgagi ja nie wiem co to mam nadzieje ze mnie nie dotknie ten problem, to musi byc okropne:(
    Moja siostra tez miała i tez wcinala migdały i trochę jej pomagały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:57

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm wątpie żeby mój wynk był zaburzony ba byłam tylko na świerzym powietrzu a w 2 h kręciam się po domu, ale mi właśnie babka z poboru krwi powiedziała, że mam iśc na spacer, żeby tylko nie siedzieć... hmmm no cóż

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zbicie po tym co napisałyscie i tak myślę, że popyta gina czy to mogło zmienić bardzo moje wyniki, bo w sumie niski mi wyszedł po 2h ;/ ech

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna a jaki miałaś wynik po 2 g, bo nie pamiętam?
    Być może i bez tego miałabyś wynik prawidłowy (tzn. niepodwyższony), ale wydaje mi się, że jednak spacer jak najbardziej miał wpływ na niski wynik po 2h.
    Mnie gin uprzedzał, żebym wzięła sobie książkę lub słuchawki, bo będę musiała siedzieć bite dwie godziny. A podczas pobierania nawet pielęgniarka mi mówiła, że nie wolno mi nigdzie chodzić, bo wtedy trzustka (albo wątroba - nie pamiętam0 inaczej pracuje i wynik może być zafałszowany.
    Ty się martwisz tym, a ja miałam schizę, dlaczego u mnie gin zlecił badanie obciążenia glukozy już w 19tc, gdy zwykle badanie to wykonuje się między 24 a 28 tc. Ale u mojego gina wszystkie pacjentki mają tak szybko robione to badanie, choć nie wiem z jakich konkretnie powodów.

Patrzcie, co będzie od przyszłego poniedziałku w biedronce:
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3208,name,recznik-niemowlecy-z-myjka
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3209,name,rajstopy-lub-skarpety-niemowlece
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3210,name,body-niemowlece

Marimiko lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80 po 2h

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w lidlu chyba tez od 6.10. ciuszki niemowlece, dresiki welurowe, body,

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ