X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście niski. Ja takiego niskiego nawet na czczo nie miałam ;)

Rzeczywiście w lidlu też ma coś być. Ale u nas to trzeba pod lidlem pół godziny przed otwarciem stać, bo ludzie świra dostają i jak tylko sklep otwierają, to rzucają się na towar jak nienormalni!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na Iidla szykowałam:-)
    Qrczak dzięki za info o biedronce:-) Jak się czujesz? Gotowa na sobotę?

Całą noc śniły mi się jakieś głupoty i nadodatek Kondzio tak się ułożył,że od dwóch dni morduje mnie zgaga....ehhh. Dzisiaj zabiorę się za mleko migdałowe.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. I przepraszam, ze jak juz pisze to tylko o sobie ale mam tu kiepski zasięg i forum słabo mi się ładuje.

Kaarolaa, no fakt, moja jest już starsza niż Marceli gdy się urodził, ale właśnie jest drobiutka. Rozwija się prawidłowo, ale na USG miała ze 4 dni temu ok 800 gram, a to w razie czego zaweza nasze możliwości jeśli chodzi o szpitale, które mają odpowiedni sprzęt - myślę o szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci neonatologii, bo w takim zajmują się dzieciakami poniżej 1500g. Czy Wy właśnie w takim jesteście? Powyżej 1500 g są szpitale o 2 stopniu, nawet ten w którym teraz leżę taki jest, aczkolwiek czuje się tu jak w serialu "Daleko od noszy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:19

julianna lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey. My od wczoraj w domku. Doczytam wieczorkiem

Ita, Niespodzianek:), julianna, Doris-83, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam okropna noc... brzuch bolał, mała kopała i wierciła się strasznie:( czułam jak mi napiera na żebra, nie mogłam oddychac bo kazdy oddech sprawial ból juz naprawde sie wystraszyłam... ale pozniej ciut sie uspokoiła i zasnełam, nad ranem znow rozpoczela swoj koncert tym razem na szczescie oszczedzila mi zebra :)
    martwi mnie troche ten bol brzucha bo nie wydawal mi sie on tylko od kopniakow,,, momentami czulam jakby mi mial peknac :/
    do tego od wczoraj delikatnie kluje mnie w pochwie to normalne?

zapytam dzis tego lekarza w szpitala :/ fatalnie sie czuje :(

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu jeden szpital jest z pierwszym stopniem referencyjności. Wczoraj położna na szkole rodzenia mówiła, że w nim ratują juz dzieci 400-500 gram i jest w trójce najlepszych w Polsce.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz czyli nie ma reguły który stopien? Bo jednak mnie moja lekarka mówiła o 3 i wolała żebym w takim się znalazła ale bałam się jechać 55 km do niego ze skurczami tak na świeżo.

I z wielką radością wkraczamy dziś w 29 tydzień, 28 za nami :) każdy dzień na wagę złota choć mam nadzieje ze pessar nas uratuje
    :)

• goto4 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura za tydzień będziemy razem świętowały 3 z przodu. Innej opcji nie ma :)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ja jestem wlasnie w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci...tylko w Olsztynie na cale wojewodztwo ratuja takie dzieci...dlatego tak mi zalezalo, zebytutaj trafic, bo w Ostrodzie czy Elku takich maluchow nie ratuja...

a Marceli dzisiaj znow ładnie poszedł z waga w gore :) 760 gram

Qrczak, julianna, Doris-83, Niespodzianek:), Ita, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris czuję się dużo lepiej :) Mam nadzieję, ze tak już zostanie ;) Także jestem zwarta i gotowa na sobotni wyjazd do Wałbrzycha :D I mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje moich planów.

Szarabura bo Ty w tym szpitalu królikiem doświadczalnym zostałaś haha :P
    Co do szpitala, to nie mam pojęcia, jaki jest ten, w którym chciałabym rodzić. Może Doris będzie miała orientację, bo rodzimy w tym samym ;)
    A Ty w jakim mieście leżysz w szpitalu?

Karola88 cieszę się, że już jesteście w domku :) Oby wszystko już było dobrze. Odpoczywajcie :)

Kitty ja też od kilku dni odczuwam kłucia w pochwie. Staram się nie nakręcać. Na wszelki wypadek biorę od dwóch dni globulki dopochwowe, ale jeśli będę czuła, że coś jest nie tak i ten ból nie ustępuje, to albo zadzwonię do gina albo na IP jadę. A Ty daj znać, co Ci lekarz w szpitalu powiedział.

Karola Marcieli zadziwia nas każdego dnia :) Zanim się obejrzysz, dociągnie do 1 kg, potem 2 a potem to już będzie tak szybko rósł, że nie nadążycie z ważeniem ;)
    Widziałam filmik na FB jak sobie słodko cmokał :D <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2 dni jesli tak ładnie dalej bedzie przybieral w koncu dojdziemy do 800 gram :) a teraz on tak dobrze przybiera bo do mojego mleka ma dosypywana mieszanke HMF. to jest wysokobialkowa mieszanka dla takich wczesniaczkow zeby duzo szybciej rosły, bo ogolnie maja zahamowany wzrost i wolniej przybieraja na wadze...a moj na szczescie toleruje ta mieszanke i jak widac zaczyna przybierac rowno i w miare szybko :)

kasiakuzniki, Qrczak, zuza_3, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

• kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3 lata temu jak i tym razem miałam nakaz siedzenia przy badaniu glukozy bo właśnie wędrowanie zaburza wynik...
    nie wykluczone że będziesz miała powtórzyć ale może dadzą Ci już 50 a nie 75
    z Milką w ciąży miałam ze sobą laptopa a tym razem tel bo i internet i gry i te 2h zleciały mi migiem a do tego ludzie wykłócający się o kolejkę no jak w "dniu świra" komedia tylko coli i popcornu mi brakowało:D
    -
    ja dziś byłam w lidlu dla starszej coś pobrać i no masakra... przepychają się wózkami torują drogę nie patrzą czy w ciąży że ktoś z dzidziusiem na rękach MASAKRA O_O.... parę rzeczy mam ale zajęło mi to 1,5h w kolejce następne 25 min wszyscy oczywiście udają że brzucha nie widzą a że mi się nie śpieszyło to ich olewałam
    -
    widzę że powoli szykujecie wyprawki.. ja w sumie to wszystko mam do druga córka więc rzeczy ręczniki kocyki pieluchy wsio jest popakowane w próżniowe torebki jedyne co to to wyprać i wyprasować ale za to się wezmę między 33-34 i wtedy też zamówię chemię podkłady i będę gotowa...
    mam nadzieję że do grudnia dotrwam choć brzuch twardnieje mi codziennie ale to od początku ciąży w poprzedniej tego nie miałam..

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Qrczaku! Tez staram sie nie nakręcać czuje sie dziś tak do dupy ze masakra:/
    Czekam właśnie w kolejce konsultacje sa od 11... Trochę sie stresuje co mi powie.
    Ale faktycznie jak sie mówi ze od dr tej i tej która w tym szpitalu jest zastępca ordynatora to mnie bez skierowanie nawet wzięli i bez problemu dostałam kartę etc. Chociaż tyle a no i sama nie musiałam sie zapisywać tylko rano zadzwoniła asystentka mojej pani dr i to załatwiła.

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ
    za tydzień mam wizytę u gina, więc opowiem o swoim badaniu z glukozą i czy trzeba powtórzyć moje wyniku o 75g były 82/156/80, mam nadzieję, że powie że wyniki sa i tak małe więc nie ma sensu powtarzać, ale jak powie tak zrobię;

w lidlu podoba mi się dresik żółto-fioletowy, w Toruniu tez podobno kolejki się ustawiają, ale ja bylam kiedyś popołudniu jak zaczęła się promocja lub na drugi dzien to tych ciuszków było mega dużo, więc liczę, że teraz będzie podobnie;

szurubura spokojnie, takie dzieci rosna w brzuszkach jak na drożdzach za parę dni jak zrobia usg to mała pewnie będzie już kolo kg miała;

kłucie w pochwie czasem czuję, ostatnio czułam też ciągnięcie w pochwie gdy mi brzuch się napinał, normalnie musiałam siedzieć lub leżeć bo prostowanie było już złe;

a dziś jestem po odstawieniu nospy i czekam na reakcję swojego organizmu, ale jak na razie jest bdb czego serio nie kumam, ani razu jeszcze mi się nie spiął i nawet w nocy nic nie czułam, ciekawe do której godziny wytrzyma moja macica bez napinania ;D
    a dziś mała z rana w brzuszku wojowała i pierwszy raz czulam jak mi wypchała kawałek kończyny ;D nad pępkiem z 1-2 cm, może też tak macie, że rano czujecie maluchy bardziej u góry, a wieczorem bardziej na dole, ja tak często mam, troche mi to grawitacje przypomina, że jak wstaję to ona biedna opada na dół ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję małą tylko i wyłącznie do wysokości pępka. jeszcze nie czułam jej wyżej i to mnie niepokoi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w pepco zakupiłam super bezszwowy stanik. Jest naprawdę wygodny, nie ciśnie i nie uwiera. A kosztował 14,99.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze wlasnie wybrac sie do pepco. Co do ruchow ja czuje z 2 stron. Pod zebrami i na samym dole. Zoska sie rozpycha :P

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a ten stanik to sportowy czy do karmienia jest? ma odpinane miseczki? Strasznie tanio! Chyba się do pepco wybiorę :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze szpitala:/

Mialam wczoraj krwawienie i przyjeli mnie na patologie... nic sie tu nie dzieje, tylko wczoraj usg na IP, krew i ktg. Szyjka jest zwarta i ma 3 cm, skurczy brak, dzidzia ok, krwawie podobno z powierzchni szyjki macicy. Dzisiaj juz widze tylko stara krew i uwazam, ze juz nie leci., ale zeby stad wypuscili to podobno cud! Nie podoba mi sie i zygam juz gadaniem o porodach skurczach szyjkach oksytocynach rozwarciach nacieciach i historiach mrazacych krew w zylach o porodach. Cala przyjemnosci z bycia w ciazy zostala mi odebrana!

3majcie kciuki zebym szybko wyszla!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja również termin na grudzień :) oczekujemy córeczki :D

gannpc0zezifp20f.png

aniar, julianna, Furia, Ita, zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ