Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mogłabym mieszkac ani z mamą ani z teściowa. Z mamą po kilku dniach drzemy koty, głównie przez to że pozwala córce na wszystko. A teściowa ma tak zakuty łeb jakimiś zabobonami i tak konserwatywne poglądy, zero otwartego umysłu na 21 wiek że po godzinie słuchania jej madrosci puls mi przyspiesza.
Np. mowie jej że mam torbiel na jajniku sporą, ona na to że to przez moje morsowanie, że mnie wyziebilo. Po chwili mówi ja też miałam torbiel jak byłam młoda, pytam się -oo to mama też morsowala w młodości? -oczywiscie że nie! Ale podejrzewam że mnie wtedy przewiało...
Zwykle wtedy chce mi się śmiać no co mam jej powiedzieć że to hormony odpowiadają za takie rzeczy a nie chłód czy slonce, ale to nic nie da bo ona swoje wie.Madera2000, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Udalo mi sie dzis rano poszukac ❤️ Przed sniadaniem tak jak radzilyscie. Coreczka tez sluchala . Chowam to ustrojstwo do szafy i nie wyciagam bo tyle sie strachu przez to wczoraj najadlam a niepotrzebnie . Milego dnia!!!
mmalibu, pola89, Malgonia, Meggi89, Mali84, anna23, AnitaK, Malamia, Meggs lubią tę wiadomość
-
Madera no widzisz! Chowaj, wyciągniesz za jakis czas jak już serducho będzie większe i nie będzie problemu wykryć
Ja jakoś na luzie do tego podchodzę ale może dlatego że nie mam przykrych doswiadczen w tym temacie. Jak nie wykryje rano to uda się wieczorem. Po prenatalnym to nie czuję aż takoej potrzeby mierzenia tętna także napewno będę to robić rzadziejMadera2000 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 23:55
Malgonia, magda sz, AnitaK lubią tę wiadomość
21 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Moja teściowa na szczęście mieszka 200 km ode mnie i zadko do niej jeździmy. Jedyne jej tematy do rozmowy to pieniądze i obgadywanie reszty rodziny. Nic mi tak koszmarnie nie zanudza jak wizyta u niej. A że kobita ma dodatkowo nerwice to nawet nie wchodzę z nią w żadne dyskusje. Współczuję tym które mieszkają z teściami, zazwyczaj to nie jest dobre dla żadnej ze stron. Chociaż też często słyszę narzekania na tesciowe, że się wtrącają, a okazuje się że przy tym ciągle się opiekują dzieckiem, gotują i załatwiają inne sprawy. Jak się oczekuje takiej dużej pomocy to niestety trzeba się liczyć z tym że się teściowa wtrąca.
Malgonia lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Malamia wrote:Udalo mi sie umowic na jutro w innym mieście do tej samej gin. Normalnie bym poczekała, ale mam pewne obawy i muszę zobaczyc co u dzidzi. Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.
Meggi jakie piekne malenstwoMalamia lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
-
mmalibu wrote:Zazdroszczę Wam, że możecie sobie pozwolić na Sanco itd... Dla mnie aktualnie to nierealne pieniężnie. Ja w przypadku nieprawidłowości (tfu) będę szła na amnio pewnie od razu.03.2018 (*) 8 tydzień
-
Ja nie chce od niej pomocy ale dla świętego spokoju czasem im dziecko zostawiam jak jadę na zakupy czy chcemy z mężem sami na pizzę bo mały często jest z moim tata bo jest za nim bardzo i nie chce wtedy jechać do domu i mój ma pretensje że to zostawiam z moimi rodzicami a z jego nie.10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja o mojej teściowej też bym mogła książkę napisać. Mieszkamy razem niestety, ale zlikwidowalismy nawet przejście w środku, są dwa osobne mieszkania z wejściem od zewnątrz. Generalnie kawy nie muszę pić bo ciśnienie utrzymuje mi w idealnej pozycji na pierwszą ciąże niby powiedziała "to fajnie" mimo że rok za mną lazila że mój mąż powinien już mieć dziecko i nie interesowało ja to że się staramy i nie wychodzi. Nawet swojej jedynej siostrze na łożu śmierci o ciąży nie powiedziała a mój mąż był jej ukochanym chrześniakiem a na wieść o drugiej ciąży stwierdziła że skąd wiem że jestem w ciąży jak u lekarza nie byłam a Adasiowi powiedziała że będziemy mieli nowego dzidziusia więc ona jego musi zabrać do siebie! To był hit. Raz w życiu Adaś został z nią na godzinę i nigdy więcej. I nie sądzę nic na ogrodzie bo non stop mi podjadała pomidory albo w nich grzebała i jeszcze mnie potrafiła za coś zjebac.
Moi rodzice mieszkają 2 km dalej i mamy i dużo nam pomagają ale jak próbują się wtrącać to niestety pioruny latają.
Ja czekam na moją wizytę na NFZ jutro bo tydzień temu panie źle mnie wpisały i chcieli mi już prenatalne robić. Ostatecznie prenatalne mam chyba 12.06. A teraz szał bo codziennie z Adasiem na rehabilitację przez 3 tyg w międzyczasie roczek. -
Ja się właśnie zapisałam na prenatalne pani sama wyliczyła kiedy byłoby najlepiej i byłby termin i jade tego samego dnia co mam swojego gina dla mnie to i lepiej jeden dzien wszystko zalatwione jedno szykowanie mam zabrac ze soba jak to moja ciocia mowi pendroka jak chce pamiatke w formie filmu
anna23 lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
anna23 jaki macie dom , bo ja mimo ze mi czasem gra na nerwach zwlaszcza jak jest coreczka mlodsza to chcialabym tu zostac i wlasnie zrobic osobne wejscie i toalete bo mamy wspolna ale nie mam za grosz pomyslu jak to zrobic chcielismy podniesc gore i z pokoiku synka zrobic korytarz i wejscie na gore na dole salon kuchnia lazienka a na gorze pokoje i jeden pokoj gdzie np zima moglabym susyzc pranie po prostu taka pralnie ale tesciowa tak sie zachowuje jakby nie chciala zebysmy ten remont robili bo moze Kasia z nia zostania a ona mysli o studiach w wielkim miescie wiec jak juz tam wyjedzie to nie wroci na wies gdzie jest 8 domow zadnego sklepu i zero mozliwosci rozwoju w naszym regionie a ona jak ma dwa pokoje i kuchnie tak dalej by miala tylko jeden bysmy zrobili u gory i osobne wejscie do niego bo coreczka nie mialaby gdzie spac10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
Mamjuzsyna dom taki zwykły piętrowy jednorodzinny. Jak się tu wprowadziłam na dole był tylko pokój męża. Z piwnicy zrobiliśmy łazienkę i wejście do domu, z garażu kuchnie a pokój męża podzieliliśmy na dwa mniejsze. Był duży hol prowadzący na schody na górę ale postawiliśmy ścianę i zrobiliśmy tu salon a teściowej wejście bezposrednio z ogrodu prosto na schody z małym przedpokojem. Mamy mało miejsca ale chociaż święty spokój w środku mnóstwo pieniędzy w to wpakowalismy ale z teściowa niestety nie ma kto inny zostać niż my a ona nawet trawy nie umie wykosic a sprzedaż domu i kupienie dwóch mieszkań żeby się nie musiała o nic martwić niestety nie wchodziła w grę
-
No i oczywiście remont zaczęliśmy dopiero w momencie kiedy teściowa przepisała wszystko na mojego męża jeszcze przed ślubem bo powiedziałam że nie będę podnosić wartości nie swojego domu i że nawet się tam nie wprowadzę jeśli nie unormuja wszystkiego prawnie bo sprawy spadkowe po tesciu były jeszcze nie załatwione
Mali84 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny:) melduje sie po wczorajszym prenatalnym wszystko w porzadku, malenstwo tak fikalo ze co chwila sie zastanawialam gdzie glowka a gdzie tylek 😀 wszystko na swoim miejscu, pani doktor zwrocila uwage na jakas malenka torbiel na jajniku ale kazala sie nie przejmowac tak tez zrobilam płeć na razie nie znana, jitro wizyta u mojego gin
Mialam postanowienie ze po prenatalnych powiem o ciazy w pracy, ale jakos sie stresuje i chyba to odloze na koniec tygodnia w dziale same baby wiec pewnie bedzie wielkie obgdaywanie 😂olka_sz, Miodunka, Muki85, pola89, Malamia, Ewe90, martaszymi, Mali84, AnitaK, hamadriada, Nurkowanie, magda sz, kamciaelcia, anna23, LadyS, Madera2000, Meggi89, michaga82, Nulka lubią tę wiadomość
-
Aneta.be gratulacje! Moja rodzina już rozpowiada, a chcieliśmy innym mówić właśnie po prenatalnych, ale po ptakach. Czy ja dobrze widzę, że też masz starszaka z 25 maja? Tylko rok starszy od mojego.
Moja teściowa jest wspaniałą kobietą, na wielu płaszczyznach jest moim wzorem i z chęcią bym z nią zamieszkała, a z moją mamą np. nigdy. Współczuję Wam takich przebojów.. -
gratuluje udanej wizyty. Ja chyba zabiore jutro rodzicow do restauracji i im powiem bo tata moze w kazdej chwili wyjechac a moj jak nie chce swoim mowic to n iech nie mowi tylkoja od razu zaznacze ze to nie wychodzi nigdzie dalej tak jak ostatnio bo kazdy mnie pytal co i jak a ja chcac o tym choc na chwile zapomniec to nie moglam bo kazdy pyta.
Piersi mi sie zaczynaja nie miescic do biustonoszy, zjadlabym cos choc sama nie wiem co obiad juz szykuje bo jestem glodna jak nie wiem a maz wroci dopiero o 16 moja waga od poczatku ciazy juz spadla 3 kg znow polozna bedzie sie smiac ze zamiast tyc chudne i rosne.
Ja juz sie nie moge doczekac preanatalnych a gina 13,06 mam na 17 a prenatalne na 18.30 akurat od 30-40 min wizyta u mojego gina pozniej droga i nastepna wizyta mam nadzieje ze szybko zleci bo w niedziele dzien mamy zaraz dzien dziecka. Mysle czy bede na silach zrobic obiad i tort na swoje urodziny bo w tej chwili nic mi sie nie chce10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t