Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy teściów na parterze domu, ale mamy wszystko osobne. Teściowa super babka. Teść jak to facet, ale nieszkodliwy. Często mi teściowa pomaga przy synu, zostaje z nim. Jest dla mnie jak druga mama. Zresztą moj syn ją uwielbia. Ja chcę moim rodzicom powiedzieć w tym tygodniu o ciąży, liczę na jakąś fajną fotkę dziś 😉
Mali84 lubi tę wiadomość
-
anna23 wrote:Mamjuzsyna dom taki zwykły piętrowy jednorodzinny. Jak się tu wprowadziłam na dole był tylko pokój męża. Z piwnicy zrobiliśmy łazienkę i wejście do domu, z garażu kuchnie a pokój męża podzieliliśmy na dwa mniejsze. Był duży hol prowadzący na schody na górę ale postawiliśmy ścianę i zrobiliśmy tu salon a teściowej wejście bezposrednio z ogrodu prosto na schody z małym przedpokojem. Mamy mało miejsca ale chociaż święty spokój w środku mnóstwo pieniędzy w to wpakowalismy ale z teściowa niestety nie ma kto inny zostać niż my a ona nawet trawy nie umie wykosic a sprzedaż domu i kupienie dwóch mieszkań żeby się nie musiała o nic martwić niestety nie wchodziła w grę
anna23 lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
aneta.be wrote:Czesc dziewczyny:) melduje sie po wczorajszym prenatalnym wszystko w porzadku, malenstwo tak fikalo ze co chwila sie zastanawialam gdzie glowka a gdzie tylek 😀 wszystko na swoim miejscu, pani doktor zwrocila uwage na jakas malenka torbiel na jajniku ale kazala sie nie przejmowac tak tez zrobilam płeć na razie nie znana, jitro wizyta u mojego gin
Mialam postanowienie ze po prenatalnych powiem o ciazy w pracy, ale jakos sie stresuje i chyba to odloze na koniec tygodnia w dziale same baby wiec pewnie bedzie wielkie obgdaywanie 😂03.2018 (*) 8 tydzień
-
Moja tesciowa jest taka ze kompletnie się nie wtrąca raczej w druga stronę. Z dwojga złego to wolę tak. Brakuje mi mamy blisko bo mam ją 300km, ona nie ma problemu wziąć wolenego jak moja córka chora, coś trzeba pomóc to rzuca wszystko i jedzie mimo ze pracuje. Tesciowa mieszka jakieś 15-20km, była u nas może 5 razy przed 2 lata jak się wyprowadziliśmy na przedmieścia, ale wcześniej miała 3km to wtedy tez może ze 3 razy w ciągu kilku lat była. Zawsze praca ważniejsza mimo że jest na emeryturze pracuje na zlecenie, nie chodzi o kasę bo raczej na to nie narzeka ale po prostu czuje misję że bez niej firma upadnie... Jak się budowaliśmy i rok codziennie byliśymy na budowie, pozniej wykanczanie, jezdzilismy z wtedy roczną Mają, błoto, syf, gruz, sklepy budowlane ani razu nie zajęła się Mają mimo że prosiliśmy wielokrotnie. W trakcie przeprowadzki schudłam 10 kg bo taki był zapierdol. W końcu przestaliśmy ją prosić o cokolwiek. Przykro mi czasem że traktuje mojego męża tak zlewczo, mąz to ten gorszy syn, drugiego faworyzuje sie po prostu przykro sie na to patrzy.
-
Fermina
Ja też w czw 2 wizyty. U starego i u mojej dawnej, bo gdy zaszłam była na urlopie. Porównam wizyty, zdjęcia. Chce skierowanie na nfz bo już zalatwiłam prenatalne i kontynuacje L4 bo nienajlepiej sie czuje i za mc zaczynam urlop i moge go potem wykorzystać. Oby tylko było dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 15:31
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Magda sz. Mam wrażenie że moja tak traktuje męża ma go jednego i 2 córki i jak on jeździł do Niemiec to chciał jej pokazać euro bo w życiu nie widziała a ona do niego że tym euro to sobie dupe może wytrzeć, to jest odzywaka do syna który sam do czegoś dochodzi. A córką wyremontowana kuchnię to było coś bo córką wyremontowala kuchnię. Najbardziej denerwuje mnie to że np zostawię syna w domu bo muszę coś załatwić a nie dam rady go odebrać a ona dzwoni po rodzinie i gada że jest chory albo wgl wie lepiej co się u nas dzieje niż my sami. Kiedyś u teściów córki powiedziała że syn chodzi do nich i puka w drzwi jak on chodzić jeszcze nie umiał i tam po kłótni z nią nie chodził. Albo pierwsza ciążę miałam zagrożona a ona dzwoniła po rodzinie i gadała że nic nie robię tylko leżę i filmy na laptopie oglądam , a co miałam robić jak ciąża zagrożona sprzatalam po sobie i mężu na bieżąco pranie też obiad robiłam na 17.3010.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
magda sz wrote:Moja tesciowa jest taka ze kompletnie się nie wtrąca raczej w druga stronę. Z dwojga złego to wolę tak. Brakuje mi mamy blisko bo mam ją 300km, ona nie ma problemu wziąć wolenego jak moja córka chora, coś trzeba pomóc to rzuca wszystko i jedzie mimo ze pracuje. Tesciowa mieszka jakieś 15-20km, była u nas może 5 razy przed 2 lata jak się wyprowadziliśmy na przedmieścia, ale wcześniej miała 3km to wtedy tez może ze 3 razy w ciągu kilku lat była. Zawsze praca ważniejsza mimo że jest na emeryturze pracuje na zlecenie, nie chodzi o kasę bo raczej na to nie narzeka ale po prostu czuje misję że bez niej firma upadnie... Jak się budowaliśmy i rok codziennie byliśymy na budowie, pozniej wykanczanie, jezdzilismy z wtedy roczną Mają, błoto, syf, gruz, sklepy budowlane ani razu nie zajęła się Mają mimo że prosiliśmy wielokrotnie. W trakcie przeprowadzki schudłam 10 kg bo taki był zapierdol. W końcu przestaliśmy ją prosić o cokolwiek. Przykro mi czasem że traktuje mojego męża tak zlewczo, mąz to ten gorszy syn, drugiego faworyzuje sie po prostu przykro sie na to patrzy.
No to możemy sobie przybyć piątkę jeśli chodzi o podejście teściowej.
Moja jest na emeryturze, nie pracuje i mieszka blisko nas, a mimo to widzimy raz na 2 miesiące, a o pomocy można zapomnieć. Ale nie dogadałybyśmy się, więc w sumie nie mam nic przeciwko. Z kolei moi rodzice zrobią wszystko dla małego, choć zapracowani.
I jak to w przyszłości wytłumaczyć dziecku?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Dzieciom nic nie będzie trzeba tłumaczyć ,dzieci są mądre i same będą widzieć kto ma dla nich serce a kto jest babcia z nazwy . Moja mama niby twierdzi że nie wyróżnia dzieci ale brata dzieciaki bez przerwy u nich przesiadywaly nawet na noc zostawaly wiecznie kasę od babci wyciągali a u nas nawet na komunię nie przyszła. Dzieci jak mówiły o mojej mamie to mówiły babcia Piotrka i Marcinka (tak na imię miały dzieci brata)nie pomagało tłumaczenie że to jest też ich babcia dzieci poprostu czuły inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 17:13
-
Tesciowe to samo zlo no prawie
My z moja zyjemy na pozor dobrze, ale najlepiej jak sie nie widzimy.
Mamy do siebie 300 km. Na poczatku dzwonila do mojego meza po 2 razy dziennie. Szalu dostawalam. Teraz troche przystopowala albo maz z nia gada po kryjomu -
Fermina tak starszak zaraz konczy 2 latka 😲wxiaz nie moge w to uwierzyc... Ostatnio kolezanka byla z 4 miesiecznym bonasem i niby niecale dwa lata temu sama mialam takie malenstwo a juz nie pamoetam jak to sie z takim okruszkiem obchodzic 😲 wszystko zapomnialam 😅
Jesli chodzi o tesciowa, ja mam mawet spoko relacje ale mieszkamy 200 km zarowno od tesciow jak i rodzicow. Ale ogolnie po slubie lepiej dogaduje sie z tesciowa niz z mama i tesciowa okazuje wieksze zain
teresowanie starszakiem (to jej drugi wnuk). Ale nie chcialabym mieszkac ani z rodzicami ani z tesciami ale wiem ze dla niektorych nie ma innych opcji i podziwiam ze wytrzymujecie
-
Malgonia, u mnie bardzo podobnie Z tymze odleglosc okolo 150km. Do tego tesciowa oczekuje aby ciagle wszystko za nia zalatwiac, choc juz nie pracuje i ma duzo wolnego czasu (oczywiscie dziala to tylko w jedna strone) Caly czas marudzi, czepia sie i uwielbia plotkowac. Odwiedzamy tesciowa a ona nie ruszy sie do nas w odwiedziny (byla raz czy dwa razy mimo wielu naszych zaproszen). Do tego jej tzw. dobre rady sa mocno przeterminowane i oczywiscie dostajemy je regularnie bez pytanie Dlugo by opowiadac Za to moja Mama jest super i zawsze mozemy na nia liczyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:36
Coreczka 11.2019 -
Nurkowanie wrote:Pytanie o pęcherzyk ciążowy
Jaki był kształt Waszego pęcherzyka ciążowego. U mnie łezka i się martwię.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ddf60d5b05e.jpgNurkowanie lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
-
Już po wizycie. Serduszko bije, nie wiem ile, ale podobno ok. Niecale 2cm dzidzia.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50689822aafe.jpgMali84, Meggi89, Miodunka, Limonka, magda sz, Muki85, Ewe90, kamciaelcia, Nurkowanie, pawojoszka, Malgonia, AnitaK, martaszymi, hamadriada, MamJuzSyna, olka_sz, pola89, anna23, Monnn lubią tę wiadomość
-
Ja tez pytalam lekarza o ksztalt pecherzyka to spojrzal na mnie jak na szalona i powiedzial ze to przeciez zalezy od perspektywy jaka akurat zlapal zaczal ruszac usg i pecherzyk zmienil ksztalt 😂
Mali84 wrote:Nic się nie martw kształtem, zobacz jak mój wyglądał ponad miesiąc temu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ddf60d5b05e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 18:52
Nurkowanie lubi tę wiadomość
-
Mali wlasnie bardzo podobne, nue wiem czy od sondy zalezy i szukania.
W czw mam 2 wizyty, ale chyba lepiej jedno usg wykonac. Trzymajcie kciuki, po stracie jestem sparalizowana strachem, to nasze 2 usg bedzie.OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Nurkowanie wrote:Mali wlasnie bardzo podobne, nue wiem czy od sondy zalezy i szukania.
W czw mam 2 wizyty, ale chyba lepiej jedno usg wykonac. Trzymajcie kciuki, po stracie jestem sparalizowana strachem, to nasze 2 usg bedzie.
A zdjęcie jak klikniesz to przenosi do strony na której można je dodawać, tu wklejasz wtedy tylko linka.Nurkowanie lubi tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień