Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Morelka, zauważyłam, że Twoja ciąża jest o 1 dzień młodsza niż moja, ale termin porodu masz na 5 dni przede mną. Zaciekawiło mnie z czego to wynika. Miałaś jakąś korektę ze względu na wiek dziecka według usg?
Wg usg dzidziuś jest większy od prawie samego początku (5 dni było a na usg prenatalnym 6 dni). I wychodzi mi wcześniej termin niż z om.
Podpytam ginekologa, którym terminem się sugerować.
Choć córką też była o 2-3 dni większa i urodziła się kilka dni przed terminem według usg. -
Giosiek, witaj i gratuluję 🥰 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Co do żelaza, ja mam w witaminach prenatalnych, kiedyś zawsze miałam niedobory i przy ciąży sprzed roku suplementowalam tardyferonem. Teraz mam wyniki w normie.
Morelka,gratuluję dobrych wyników, jak dla mnie wszystko wygląda okWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 12:51
Giosiek lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Wg usg dzidziuś jest większy od prawie samego początku (5 dni było a na usg prenatalnym 6 dni). I wychodzi mi wcześniej termin niż z om.
Podpytam ginekologa, którym terminem się sugerować.
Choć córką też była o 2-3 dni większa i urodziła się kilka dni przed terminem według usg.
Daj znać, co Ci powie lekarz, bo jestem ciekawa czy dobrze słyszałam 😊
U mnie sytuacja jest klarowna, bo wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia 😉 -
Morelka456 wrote:Ja miałam,w poniedziałek zapytam lekarza, który termin.
Ok,to dasz znać w poniedziałek, który termin 🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja mam detektor, ale jeszcze nie używałam. Chciałam już w ten weekend (w 12+0), ale mąż kazał mi się wstrzymać jeszcze 2 tygodnie. Boi się, że dziecko może być jeszcze za małe i jak nie znajdę tętna, to zacznę świrować. Pewnie by tak było, także czekam grzecznie do tego 14+0 😅
Moja następna wizyta jest 6 lipca. Z racji moich przejść, chodzę na usg co 2 tygodnie. A jak Wy często chodzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 14:50
-
Z założenia wizyty mam co 3 i pół / 4 tygodnie, natomiast niestety jeszcze nie udało mi się mieć takiej przerwy między wizytami - to plamienie, to bardzo duże skurcze, to podejrzenie sączenia wód. Mam wielką nadzieję, że większość przygód już za nami i wizyty rzeczywiście będą w planowanych odstępach ☺️
Z jednej strony zawsze jest dobrze wiedzieć, co tydzień czy dwa tygodnie, że wszystko jest dobrze i serduszko bije, ale cała otoczka tych dodatkowych wizyt jest bardzo stresująca. U swojego lekarza byłam już nawet w niedzielę o 7 i o 22. -
Ja będę miała teraz 4 tygodniową przerwę.
Giosiek, jak tętno udało się znaleźć w 12 tygodniu, wcześniej nie, ale w sumie dziecko jest większe wg USG. Aktualnie już bez problemu znajduje tętno, bo wiem gdzie przykładać. Tylko jak miałam pełny pęcherz to był problem.Giosiek lubi tę wiadomość
-
Enni wrote:Jakiej firmy macie detektory? Ile trzeba wydać na taki sensowny?
-
Alex mam tak samo tylko prenatalne mam 29 a 4 wizyta a potem gin na urlop i dopiero chyba się widzimy w sierpniu
Dziewczyny dziś pojawiły się takie mini bóle ciągnięcia nie wiem ciężko określić bardziej jest to nie przyjemne wiec jak bol w podbrzuszu ! Teraz oczywscie już mam stres do wizyty tydzien a ja już myśle co się dzieje czemu te podbrzusze pobolewa od rana jednak dużo się nauczyłam i kurde nie wiem