X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ale nie mamy terminu
    Ann_123 kiedy masz tp?

15 grudnia

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zmienił termin na 15 grudzień właśnie dlatego 15+1 mam :) a mam wpisany 18 bo tak zakładałam na początku ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 12:46

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś pojechałam na paznokcie czułam się dobrze i w trakcie robienia zaczelo mi się kręcić w głowie zrobiło się czarno zalały mnie poty mimo ze jestem w sukience tak słabo mi nigdy nie było i nagle poleciałam do łazienki wymiotując moja dziewczyna była w szoku a ja wymiotowałam jak kot cała się rozmazalam normalnie taki wstyd dla mnie ( nienawidzę jak ktoś mnie widzi w takim stanie ) naszczescie reszte wytrzymałam zrobiła w 50 min wiec jestem bardzo wdzięczna wróciłam do domu i leżę :( masakra

• Madeline Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella, może potrzebujesz zwolnić? Dopiero ze szpitala wróciłaś,daj sobie z tydzień dwa na powrót do sił 🧡
    Ja takie uderzenia gorąca do głowy też mam,wracałam znad morza autem,myślałam,że odjadę. Potem leżałam w domu i nawadnialam się elektrolitami. Są okropne te upały...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie nie mieliśmy jeszcze dokładniejszych rozmów nt.imienia.
    A mój Kochany nazywa naszą dzidzię Syrenką🧜‍♀️ także mega miło 🥰
    Napisał też dla nas piosenkę i sobie ją śpiewamy. Mega brakuje utworów dla kobiet w ciąży i rodziców i tego tematu. A tam w brzuchu się przecież tyle dzieje, a dla przyszłych rodziców to jest mega przeżycie!

Kasiastaraczka, alex0806, Morelka456, _Hope, SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Madeline ❤️ będzie dla was to super pamiątka i wspomnienie, może kiedyś maluch wam zaśpiewa ;)

My byliśmy na ślubie przyjaciela, ale tylko cywilnym bez przyjęcia. Teraz gotuje obiad a moi poszli do znajomych się pobawić, muszę chwilę od córki odpocząć bo dała mi dzisiaj czadu. 🤦

Madeline lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline kurde pojechałam tylko na paznokcie takie rzeczy na prawdę dramat leżę w domu spałam ogólnie i teraz myśle co moge zjeść bo przecież wszystkiego strach 😡

• Madeline Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Madeline kurde pojechałam tylko na paznokcie takie rzeczy na prawdę dramat leżę w domu spałam ogólnie i teraz myśle co moge zjeść bo przecież wszystkiego strach 😡
    Mega współczuje... Dobrze,że spać możesz chociaż,to jest mocna regeneracja (ja akurat tutaj mam problemy). Mam nadzieję,że znajdziesz coś do jedzenia odpowiedniego dla siebie zanim mdłości znów dadzą do wiwatu.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline spokojnie spac moge w dzień tylko ;))) w nocy za to ide spac koło 2 w nocy bo się śpię w dzień i w nocy nie moge zasnąć i się zazwyczaj mecze czasem do 3 czasem do 4 i śpię do jakieś 12 😂 dramat z tym mam

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie co to mam szczęście ze nie muszę pracowac i moge leżeć i tyle do samego rozwiązania 😂 tylko na prawdę liczę ze w końcu to minie 🙏🏻 I będę mogła jezdzic na zakupy chodzić na spacery itd

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny nie mam zachcianek ale teraz naoglądałam się jagodziankę i mam ochotę u siebie nie mam żadnych kawiarni czy cukierni z pysznymi jahodzibakami tylko mam piekarnie ale dla mnie są nie dobre od nich, albo pierogi z jagodami domowe, nie ma kto mi zrobić i gdzie kupić dobre 😂 trochę tez myśle o Macu zjadłabym serio ale mój mąż absolutnie się nie zgodzi bo nie zdrowe plus dla niego to gowno a ja tam lubiłam raz na rok zjeść xd s No i boje się o żołądek mój 🥲

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_123 wrote:
    15 grudnia
    Oo to tak jak ja 😀

Ann_123 lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Wgl dziewczyny nie mam zachcianek ale teraz naoglądałam się jagodziankę i mam ochotę u siebie nie mam żadnych kawiarni czy cukierni z pysznymi jahodzibakami tylko mam piekarnie ale dla mnie są nie dobre od nich, albo pierogi z jagodami domowe, nie ma kto mi zrobić i gdzie kupić dobre 😂 trochę tez myśle o Macu zjadłabym serio ale mój mąż absolutnie się nie zgodzi bo nie zdrowe plus dla niego to gowno a ja tam lubiłam raz na rok zjeść xd s No i boje się o żołądek mój 🥲

Aż mi się zachciało jagodzianek 🤤

A my wlasnie jedlismy dzisiaj w maku 🤣 nie chciało się w garach stać w tym upale hehe

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam sushi ! Oczywscie jak na złość znowu u mojego męża rodzina przyjechała na weekend i mieliśmy jechać oni nie wiedza o ciąży i narazie chce żeby tak pozostało, wiec wysłałam go sama żeby powiedział ze mam problemy z żołądkiem i źle się czuje mój mąż mówi ze raczej nie uwierzą bo to już 3 raz co akurat w ciągu dwóch miesięcy coś się dzieje urodziny czy akurat przyjazd i tylko mnie nie ma bo coś wymylslamy a mój mąż jeździ sam, ogólnie mi to nie przeszkadza ale on słabo kłamie 😂 wiec mam nadzieje ze dobrze nasciemnia i nikt się nie domyśli muszę w jakiś weekend odwiedzić teściowa żeby nie miała podejrzeń ale serio dziś chciałam do nich jechać ale po tej akcji rano na paznokciach nie chce ryzykować, obu sushi weszło bo nie ukrywam ze moje ulubione danie przed ciąża to sushi i gołąbki xd a teraz na myśl o sosiku pomidorowym do gołąbeczkoe mam 🤢🤮

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem gdzie są dobre jagodiznski ale cholera daleko od nas i mąż nie pojedzie po jedna jagodziankę 20 km ogólnie by pewnie pojechał ale szkoda zachodu xd

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella takie sytuację się zdarzają, jesteśmy w ciąży i różnie to bywa tym bardziej że teraz taka pogoda i ona też daje dużo w kość. Kosmetyczka na pewno rozumie sytuację ❤

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam sushi, ale u nas w okolicy nie ma dobrego 💔 tam gdzie zawsze jem to 80km mamy 🤣

Do nas jutro przyjeżdża siostra z chłopakiem. Więc dzisiaj dzień spędziłam na sprzątaniu domu a jutro od rana będę w garach stać 🤣 a później jeszcze musimy ją zawieźć do domu naszych rodziców więc cały dzień znowu zajęty. Och jak ja już bym chciała odpocząć, najgorzej odczuwają to moje plecy i krzyż 😶

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek i tak zadzdroszcxe tego „zabiegania” ja taka osoba byłam przed ciąża każdy dzień praca po pracy zakupy pies spacery jakieś sprawy potem weekend jechanie tu tam cały dzień po za domem teraz takie siedzenie w domu a raczej leżenie jest trudne, jeszcze jak nie jest ci nie dobrze to myslisz czy wszystko ok z dzidzia cY zdrowa, czy ty zachowujesz się dobrze w stosunku do dzidzi jak nic nie jesz, co jeżeli po ciąży będzie gorzej, a co z kolejna ciąża wiecie to moje 1 dziecko a ja tak się czuje zawsze z mężem marzyliśmy o dużej rodzinie takie najlepiej 3/4 dzieci, oboje pochodzimy z rodzin co było po 3 dzieci, a tu takie objawy już przy 1 ciąży to jak ja bym dała radę d kolejnymi, wiecie dziś przez mój nieplanowany akurat lezing w domu muszę się wam tu wyżalić bo nudzę się okropnie i myśle a mój mąż się zasiedział i czekam ba te sushi dłużej niż miałam 😂

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jecie sushi bez surowych ryb, nie? Mi jeszcze mówili w szpitalu, żeby najlepiej wcale nie jeść bo algi zawierają arsen, a też uwielbiam, ale się wstrzymam, za to po porodzie podwójna porcja tylko dla mnie 🤣

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczku podziwiam Cię, że tyle robisz
    Ja wczoraj trochę postałam przy blacie,aż mi się niedobrze ze zmęczenia zrobiło... masakra

Ja w tej ciąży nie jadłam jeszcze sushi
    A w poprzedniej tylko z pieczoną rybą
    SamiDe ryż też zawiera sporo arsenu...
    Ale nie jem sushi codziennie, więc...
    Ryż też ograniczyłam 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ