Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się zmienił termin na 15 grudzień właśnie dlatego 15+1 mam a mam wpisany 18 bo tak zakładałam na początku ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 12:46
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Hej dziewczyny ja dziś pojechałam na paznokcie czułam się dobrze i w trakcie robienia zaczelo mi się kręcić w głowie zrobiło się czarno zalały mnie poty mimo ze jestem w sukience tak słabo mi nigdy nie było i nagle poleciałam do łazienki wymiotując moja dziewczyna była w szoku a ja wymiotowałam jak kot cała się rozmazalam normalnie taki wstyd dla mnie ( nienawidzę jak ktoś mnie widzi w takim stanie ) naszczescie reszte wytrzymałam zrobiła w 50 min wiec jestem bardzo wdzięczna wróciłam do domu i leżę masakra
-
Dzella, może potrzebujesz zwolnić? Dopiero ze szpitala wróciłaś,daj sobie z tydzień dwa na powrót do sił 🧡
Ja takie uderzenia gorąca do głowy też mam,wracałam znad morza autem,myślałam,że odjadę. Potem leżałam w domu i nawadnialam się elektrolitami. Są okropne te upały... -
My na razie nie mieliśmy jeszcze dokładniejszych rozmów nt.imienia.
A mój Kochany nazywa naszą dzidzię Syrenką🧜♀️ także mega miło 🥰
Napisał też dla nas piosenkę i sobie ją śpiewamy. Mega brakuje utworów dla kobiet w ciąży i rodziców i tego tematu. A tam w brzuchu się przecież tyle dzieje, a dla przyszłych rodziców to jest mega przeżycie!
Kasiastaraczka, alex0806, Morelka456, _Hope, SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
Pięknie Madeline ❤️ będzie dla was to super pamiątka i wspomnienie, może kiedyś maluch wam zaśpiewa
My byliśmy na ślubie przyjaciela, ale tylko cywilnym bez przyjęcia. Teraz gotuje obiad a moi poszli do znajomych się pobawić, muszę chwilę od córki odpocząć bo dała mi dzisiaj czadu. 🤦Madeline lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzella19 wrote:Madeline kurde pojechałam tylko na paznokcie takie rzeczy na prawdę dramat leżę w domu spałam ogólnie i teraz myśle co moge zjeść bo przecież wszystkiego strach 😡
-
Wgl dziewczyny nie mam zachcianek ale teraz naoglądałam się jagodziankę i mam ochotę u siebie nie mam żadnych kawiarni czy cukierni z pysznymi jahodzibakami tylko mam piekarnie ale dla mnie są nie dobre od nich, albo pierogi z jagodami domowe, nie ma kto mi zrobić i gdzie kupić dobre 😂 trochę tez myśle o Macu zjadłabym serio ale mój mąż absolutnie się nie zgodzi bo nie zdrowe plus dla niego to gowno a ja tam lubiłam raz na rok zjeść xd s No i boje się o żołądek mój 🥲
-
Dzella19 wrote:Wgl dziewczyny nie mam zachcianek ale teraz naoglądałam się jagodziankę i mam ochotę u siebie nie mam żadnych kawiarni czy cukierni z pysznymi jahodzibakami tylko mam piekarnie ale dla mnie są nie dobre od nich, albo pierogi z jagodami domowe, nie ma kto mi zrobić i gdzie kupić dobre 😂 trochę tez myśle o Macu zjadłabym serio ale mój mąż absolutnie się nie zgodzi bo nie zdrowe plus dla niego to gowno a ja tam lubiłam raz na rok zjeść xd s No i boje się o żołądek mój 🥲
Aż mi się zachciało jagodzianek 🤤
A my wlasnie jedlismy dzisiaj w maku 🤣 nie chciało się w garach stać w tym upale hehe -
A ja zamówiłam sushi ! Oczywscie jak na złość znowu u mojego męża rodzina przyjechała na weekend i mieliśmy jechać oni nie wiedza o ciąży i narazie chce żeby tak pozostało, wiec wysłałam go sama żeby powiedział ze mam problemy z żołądkiem i źle się czuje mój mąż mówi ze raczej nie uwierzą bo to już 3 raz co akurat w ciągu dwóch miesięcy coś się dzieje urodziny czy akurat przyjazd i tylko mnie nie ma bo coś wymylslamy a mój mąż jeździ sam, ogólnie mi to nie przeszkadza ale on słabo kłamie 😂 wiec mam nadzieje ze dobrze nasciemnia i nikt się nie domyśli muszę w jakiś weekend odwiedzić teściowa żeby nie miała podejrzeń ale serio dziś chciałam do nich jechać ale po tej akcji rano na paznokciach nie chce ryzykować, obu sushi weszło bo nie ukrywam ze moje ulubione danie przed ciąża to sushi i gołąbki xd a teraz na myśl o sosiku pomidorowym do gołąbeczkoe mam 🤢🤮
-
Dzella takie sytuację się zdarzają, jesteśmy w ciąży i różnie to bywa tym bardziej że teraz taka pogoda i ona też daje dużo w kość. Kosmetyczka na pewno rozumie sytuację ❤♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Uwielbiam sushi, ale u nas w okolicy nie ma dobrego 💔 tam gdzie zawsze jem to 80km mamy 🤣
Do nas jutro przyjeżdża siostra z chłopakiem. Więc dzisiaj dzień spędziłam na sprzątaniu domu a jutro od rana będę w garach stać 🤣 a później jeszcze musimy ją zawieźć do domu naszych rodziców więc cały dzień znowu zajęty. Och jak ja już bym chciała odpocząć, najgorzej odczuwają to moje plecy i krzyż 😶♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Kropeczek i tak zadzdroszcxe tego „zabiegania” ja taka osoba byłam przed ciąża każdy dzień praca po pracy zakupy pies spacery jakieś sprawy potem weekend jechanie tu tam cały dzień po za domem teraz takie siedzenie w domu a raczej leżenie jest trudne, jeszcze jak nie jest ci nie dobrze to myslisz czy wszystko ok z dzidzia cY zdrowa, czy ty zachowujesz się dobrze w stosunku do dzidzi jak nic nie jesz, co jeżeli po ciąży będzie gorzej, a co z kolejna ciąża wiecie to moje 1 dziecko a ja tak się czuje zawsze z mężem marzyliśmy o dużej rodzinie takie najlepiej 3/4 dzieci, oboje pochodzimy z rodzin co było po 3 dzieci, a tu takie objawy już przy 1 ciąży to jak ja bym dała radę d kolejnymi, wiecie dziś przez mój nieplanowany akurat lezing w domu muszę się wam tu wyżalić bo nudzę się okropnie i myśle a mój mąż się zasiedział i czekam ba te sushi dłużej niż miałam 😂
-
Ale jecie sushi bez surowych ryb, nie? Mi jeszcze mówili w szpitalu, żeby najlepiej wcale nie jeść bo algi zawierają arsen, a też uwielbiam, ale się wstrzymam, za to po porodzie podwójna porcja tylko dla mnie 🤣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kropeczku podziwiam Cię, że tyle robisz
Ja wczoraj trochę postałam przy blacie,aż mi się niedobrze ze zmęczenia zrobiło... masakra
Ja w tej ciąży nie jadłam jeszcze sushi
A w poprzedniej tylko z pieczoną rybą
SamiDe ryż też zawiera sporo arsenu...
Ale nie jem sushi codziennie, więc...
Ryż też ograniczyłam 🙃
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87