X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywscie set był z pieczonym łososiem krewetka nie wiem co tam było jeszcze ale mój żołądek na początku nie przyjął tego 😂 ale spróbowałam drugi raz i zjadłam, ja kocham sushi ale obiecałam sobie ze oczywscie ograniczę wiec myśle ze jeszcze się zdarzy z raz czy dwa i tyle, tez do ryżu bez przesady mam takie obrzydzenie do ziemniaków ze jak już jem ryż i ani od dermatologa w szpitalu ani od lekarzy nie słyszałam ze nie moge go jeść, po za tym ginekolog zlecił mi osłonę na żołądek mocna dawkę i tez mowil ze się nie powinno niby ale ona sama brała 6 msc w ciąży bo miała problemy z żołądkiem ja tez mam i muszę jakoś sobie radzić biorę tylko kwas leki przeciwymiotne i osłonkę które tez chce ograniczać ale na pewno jeszcze nie teraz, jak to lekarz w szpitalu mowil jedz jak masz ochotę żebyś jadła cokolwiek ! Bo jak ja najchętniej bym nic nie jadła to jak już coś zjem to jest święto wiec jak pomyślałam o sushi i mi się nie zwróciło w gardle to od razu do męża ze zamawiam póki chce 😂 a jutro moja mama robi kapustę i ja nienawidzę kapusty bigosow o takich rzeczy od małego a napisałam jej żeby mi przywiozła bo nie poczułam obrzydzenia 😂 obstawiam ze mój żołądek za to się pogniewa zobaczymy, narazie mąż zaopatrzył w świeże banany wiec jem głównie je i ciastka owciasiane

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) wczoraj byłam na wselu i wytrzymałam dłużej niż myślałam bo do 3 ( i w butach na obcasie (😅🤣) 😉 słodkie było to że cała rodzinka gratulowała dzidziusia I wgl każdy tak z troską i zainteresowaniem podchodził 😉 jutro mam badania z krwi i moczu a we wtorek wizytę u gin :) ciekawa jestem co tam u mojej dzidziolki po takich ultrawstrząsach weselnych 🤣🤣😊

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Uwielbiam sushi, ale u nas w okolicy nie ma dobrego 💔 tam gdzie zawsze jem to 80km mamy 🤣

Do nas jutro przyjeżdża siostra z chłopakiem. Więc dzisiaj dzień spędziłam na sprzątaniu domu a jutro od rana będę w garach stać 🤣 a później jeszcze musimy ją zawieźć do domu naszych rodziców więc cały dzień znowu zajęty. Och jak ja już bym chciała odpocząć, najgorzej odczuwają to moje plecy i krzyż 😶
    U mnie w okolicy są 2 lokale z pysznym sushi ale powiem wam jest ono teraz tak drogie że jakieś 2 lata temu nauczyłam się kręcić rolki sama I jak mam ochotę to zapraszam znajomych albo rodzinke i robię większe porcje a wychodzi mnie dużo taniej niż bym zapłaciła w lokalu sama za siebie 😅🤣 fakt faktem trzeba się ostać przy tym bo to czasochłonne ale warto bo co domowe to smakuje jeszcze lepiej 😊

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
  • Enni Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
    Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadka

SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻‍♀️

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przerywałabym leczenia, weź do końca. Lek się wchłonie do tego czasu, a pochwa w większości oczyści

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obawiam się, że się nie oczyści. Dziś już brałam dwa prysznice, a na wkładce cały jest bardzo dużo pozostałości leku. Wizytę mam o 8 rano, więc tym bardziej szansę maleją. Niby leczenie się przerywa na czas trwania okresu i potem kontynuuje, więc też nie sądzę, żeby ostatnia globulka założona 10h później zrobiła wielką różnicę. Mam jeszcze czas do 23 na decyzję haha

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enni wrote:
    Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
    Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadka
    Dobre spostrzeżenie👏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻‍♀️
    Tak,ja mam dopochwowo progesteron i miałam robione usg ginekologiczne

Nattttal lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze często kroją itd ale zarażenie się różnymi innymi chorobami w mięsie czy produktach mrożonych tez jest zawsze możliwa ja tam jak mam ochotę to zjem to było w końcu cis co mi się zachciało 😃

Wysłany: 26 czerwca 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰
    Dajcie znać po 🙂

Morelka456, Nattttal, Ann_123, Madeline lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁
    Mój był ze mną w zeszłym roku, chyba w okolicach 10 tygodnia 🤔 teraz pójdzie ze mną dopiero na połówkowe 🙂

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:

Partner był ze mną na prenatalnych, na resztę wizyt chodzę sama.

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie chodzę z mężem na wizyty, bo mam je zawsze rano, a mąż jest wtedy w pracy. W poprzedniej ciąży był ze mną na prenatalnych, ale teraz nie chciał. Myślę, że może jak mąż Wiewioorki, pójdzie ze mną na połówkowe 😊

age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zwykle w pracy jak ja mam wizytę. W tej ciąży nie był ze mną, w ciąży z córką kilka razy na jakieś ważniejsze badania typu połówkowe czy echo serca ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sushi to bez przesady chyba :D wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
    Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Gdy byłam w pierwszej ciąży był na każdej wizycie,a teraz... ktoś musi zostać z synkiem..i chodzę sama 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Z tym sushi to bez przesady chyba :D wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
    Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok
    Ojej, trzymam kciuki 😙
    Najważniejsze że z bobo wszystko dobrze 🙂

Anu5ia lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:

Zdrówka! Trzymam kciuki.
    Co to za bakterie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 11:06

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ