Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywscie set był z pieczonym łososiem krewetka nie wiem co tam było jeszcze ale mój żołądek na początku nie przyjął tego 😂 ale spróbowałam drugi raz i zjadłam, ja kocham sushi ale obiecałam sobie ze oczywscie ograniczę wiec myśle ze jeszcze się zdarzy z raz czy dwa i tyle, tez do ryżu bez przesady mam takie obrzydzenie do ziemniaków ze jak już jem ryż i ani od dermatologa w szpitalu ani od lekarzy nie słyszałam ze nie moge go jeść, po za tym ginekolog zlecił mi osłonę na żołądek mocna dawkę i tez mowil ze się nie powinno niby ale ona sama brała 6 msc w ciąży bo miała problemy z żołądkiem ja tez mam i muszę jakoś sobie radzić biorę tylko kwas leki przeciwymiotne i osłonkę które tez chce ograniczać ale na pewno jeszcze nie teraz, jak to lekarz w szpitalu mowil jedz jak masz ochotę żebyś jadła cokolwiek ! Bo jak ja najchętniej bym nic nie jadła to jak już coś zjem to jest święto wiec jak pomyślałam o sushi i mi się nie zwróciło w gardle to od razu do męża ze zamawiam póki chce 😂 a jutro moja mama robi kapustę i ja nienawidzę kapusty bigosow o takich rzeczy od małego a napisałam jej żeby mi przywiozła bo nie poczułam obrzydzenia 😂 obstawiam ze mój żołądek za to się pogniewa zobaczymy, narazie mąż zaopatrzył w świeże banany wiec jem głównie je i ciastka owciasiane
-
Hej dziewczyny wczoraj byłam na wselu i wytrzymałam dłużej niż myślałam bo do 3 ( i w butach na obcasie (😅🤣) 😉 słodkie było to że cała rodzinka gratulowała dzidziusia I wgl każdy tak z troską i zainteresowaniem podchodził 😉 jutro mam badania z krwi i moczu a we wtorek wizytę u gin ciekawa jestem co tam u mojej dzidziolki po takich ultrawstrząsach weselnych 🤣🤣😊
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Uwielbiam sushi, ale u nas w okolicy nie ma dobrego 💔 tam gdzie zawsze jem to 80km mamy 🤣
Do nas jutro przyjeżdża siostra z chłopakiem. Więc dzisiaj dzień spędziłam na sprzątaniu domu a jutro od rana będę w garach stać 🤣 a później jeszcze musimy ją zawieźć do domu naszych rodziców więc cały dzień znowu zajęty. Och jak ja już bym chciała odpocząć, najgorzej odczuwają to moje plecy i krzyż 😶Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadkaSamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻♀️
-
Właśnie obawiam się, że się nie oczyści. Dziś już brałam dwa prysznice, a na wkładce cały jest bardzo dużo pozostałości leku. Wizytę mam o 8 rano, więc tym bardziej szansę maleją. Niby leczenie się przerywa na czas trwania okresu i potem kontynuuje, więc też nie sądzę, żeby ostatnia globulka założona 10h później zrobiła wielką różnicę. Mam jeszcze czas do 23 na decyzję haha
-
Enni wrote:Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadkaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nattttal wrote:Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻♀️
Nattttal lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁
-
Dudka1997 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁
-
Dudka1997 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁
Partner był ze mną na prenatalnych, na resztę wizyt chodzę sama.
-
Z tym sushi to bez przesady chyba wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok -
Dudka1997 wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anu5ia wrote:Z tym sushi to bez przesady chyba wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok
Najważniejsze że z bobo wszystko dobrze 🙂Anu5ia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anu5ia wrote:Z tym sushi to bez przesady chyba wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok
Zdrówka! Trzymam kciuki.
Co to za bakterie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 11:06