X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywscie set był z pieczonym łososiem krewetka nie wiem co tam było jeszcze ale mój żołądek na początku nie przyjął tego 😂 ale spróbowałam drugi raz i zjadłam, ja kocham sushi ale obiecałam sobie ze oczywscie ograniczę wiec myśle ze jeszcze się zdarzy z raz czy dwa i tyle, tez do ryżu bez przesady mam takie obrzydzenie do ziemniaków ze jak już jem ryż i ani od dermatologa w szpitalu ani od lekarzy nie słyszałam ze nie moge go jeść, po za tym ginekolog zlecił mi osłonę na żołądek mocna dawkę i tez mowil ze się nie powinno niby ale ona sama brała 6 msc w ciąży bo miała problemy z żołądkiem ja tez mam i muszę jakoś sobie radzić biorę tylko kwas leki przeciwymiotne i osłonkę które tez chce ograniczać ale na pewno jeszcze nie teraz, jak to lekarz w szpitalu mowil jedz jak masz ochotę żebyś jadła cokolwiek ! Bo jak ja najchętniej bym nic nie jadła to jak już coś zjem to jest święto wiec jak pomyślałam o sushi i mi się nie zwróciło w gardle to od razu do męża ze zamawiam póki chce 😂 a jutro moja mama robi kapustę i ja nienawidzę kapusty bigosow o takich rzeczy od małego a napisałam jej żeby mi przywiozła bo nie poczułam obrzydzenia 😂 obstawiam ze mój żołądek za to się pogniewa zobaczymy, narazie mąż zaopatrzył w świeże banany wiec jem głównie je i ciastka owciasiane

• Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) wczoraj byłam na wselu i wytrzymałam dłużej niż myślałam bo do 3 ( i w butach na obcasie (😅🤣) 😉 słodkie było to że cała rodzinka gratulowała dzidziusia I wgl każdy tak z troską i zainteresowaniem podchodził 😉 jutro mam badania z krwi i moczu a we wtorek wizytę u gin :) ciekawa jestem co tam u mojej dzidziolki po takich ultrawstrząsach weselnych 🤣🤣😊

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Uwielbiam sushi, ale u nas w okolicy nie ma dobrego 💔 tam gdzie zawsze jem to 80km mamy 🤣

Do nas jutro przyjeżdża siostra z chłopakiem. Więc dzisiaj dzień spędziłam na sprzątaniu domu a jutro od rana będę w garach stać 🤣 a później jeszcze musimy ją zawieźć do domu naszych rodziców więc cały dzień znowu zajęty. Och jak ja już bym chciała odpocząć, najgorzej odczuwają to moje plecy i krzyż 😶
    U mnie w okolicy są 2 lokale z pysznym sushi ale powiem wam jest ono teraz tak drogie że jakieś 2 lata temu nauczyłam się kręcić rolki sama I jak mam ochotę to zapraszam znajomych albo rodzinke i robię większe porcje a wychodzi mnie dużo taniej niż bym zapłaciła w lokalu sama za siebie 😅🤣 fakt faktem trzeba się ostać przy tym bo to czasochłonne ale warto bo co domowe to smakuje jeszcze lepiej 😊

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Enni Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
    Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadka

SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻‍♀️

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przerywałabym leczenia, weź do końca. Lek się wchłonie do tego czasu, a pochwa w większości oczyści

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obawiam się, że się nie oczyści. Dziś już brałam dwa prysznice, a na wkładce cały jest bardzo dużo pozostałości leku. Wizytę mam o 8 rano, więc tym bardziej szansę maleją. Niby leczenie się przerywa na czas trwania okresu i potem kontynuuje, więc też nie sądzę, żeby ostatnia globulka założona 10h później zrobiła wielką różnicę. Mam jeszcze czas do 23 na decyzję haha

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enni wrote:
    Hej, ja bym uważała z kupnym Sushi teraz. Nawet jak bez ryby albo z pieczona to gość kroi to tym samym nożem i na tej samej desce co przed chwilą surowa rybę...
    Inna sprawa, że ta listerioza jest bardzo bardzo rzadka
    Dobre spostrzeżenie👏

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 25 czerwca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Czy któraś z Was miała robione USG przez pochwę w trakcie stosowania globulek (mam infekcje)? Wizytę mam jutro i zastanawiam się czy używać ostatniej globulki dziś wieczorem czy zrobić to po wizycie. Widziałam kiedyś wpis, że używanie olejków/gęstych kremów na brzuch w dniu wizyty w niektórych wypadkach może utrudnić USG przez powłoki, ale nie wiem jak się to ma do globulek, bo wiadomo, że po nocy jeszcze dużo zostanie w środku 🤷🏻‍♀️
    Tak,ja mam dopochwowo progesteron i miałam robione usg ginekologiczne

Nattttal lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze często kroją itd ale zarażenie się różnymi innymi chorobami w mięsie czy produktach mrożonych tez jest zawsze możliwa ja tam jak mam ochotę to zjem to było w końcu cis co mi się zachciało 😃

Wysłany: 26 czerwca 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰
    Dajcie znać po 🙂

Morelka456, Nattttal, Ann_123, Madeline lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dudka1997 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy wasi partnerzy byli już z wami na wizycie albo czy mają zamiar się wybrać przy najbliższej okazji czy chodzicie same ? Ja do tej pory chodziłam sama ale jutro zabieram swojego męża żeby zobaczyl na usg jak dzidziolka wygląda bo myślę że zdj z usg to nie to samo 😁😁
    Mój był ze mną w zeszłym roku, chyba w okolicach 10 tygodnia 🤔 teraz pójdzie ze mną dopiero na połówkowe 🙂

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:

Partner był ze mną na prenatalnych, na resztę wizyt chodzę sama.

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie chodzę z mężem na wizyty, bo mam je zawsze rano, a mąż jest wtedy w pracy. W poprzedniej ciąży był ze mną na prenatalnych, ale teraz nie chciał. Myślę, że może jak mąż Wiewioorki, pójdzie ze mną na połówkowe 😊

age.png

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zwykle w pracy jak ja mam wizytę. W tej ciąży nie był ze mną, w ciąży z córką kilka razy na jakieś ważniejsze badania typu połówkowe czy echo serca ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sushi to bez przesady chyba :D wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
    Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Gdy byłam w pierwszej ciąży był na każdej wizycie,a teraz... ktoś musi zostać z synkiem..i chodzę sama 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Z tym sushi to bez przesady chyba :D wędlina w sklepie też brudnym nożem może być krojona 😜
    Ja znów w szpitalu, bakterie okazały się być bardzo niebezpieczne, bo zapalenie pęcherza doprowadziło do 39 stopni gorączki. Zrobili mi dokładne badania i dostaję antybiotyk. Nie wiem jak długo zostanę, ważne że z dzieckiem wszystko ok
    Ojej, trzymam kciuki 😙
    Najważniejsze że z bobo wszystko dobrze 🙂

Anu5ia lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:

Zdrówka! Trzymam kciuki.
    Co to za bakterie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 11:06

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ