X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline, cudownie, że wszystko w porządku i że mieliście z mężem takie wspaniałe widoki 😁
    Gratuluję synka!!! 💙

Madeline lubi tę wiadomość

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline, wspaniale, gratuluję synka 🎊💙

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline, gratuluję synka 😍
    Widzę,że chłopaki zdominowały pierwszą stronę 😁

Madeline , Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Widzę,że chłopaki zdominowały pierwszą stronę 😁
    Faktycznie masz rację!!! 😅
    👶 9 : 5 👧

Skoro już odwiedziłam pierwszą stronę, to zauważyłam, że jeszcze nie ma tam moich wizyt 🫣
    Kasiastaraczka, wpiszesz mnie na 30.06 i 20.07? Musiałam przełożyć wizytę na ten tydzień, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżamy z mężem na 2 tygodnie do Polski 😁

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia - szybkiego powrotu do sił i domu🧡

Nattal - mam nadzieję,że uda Ci się znaleźć skuteczny sposób na te szyjkę!

Dziewczyny,pytanko:
    Umówiłam sobie wcześniej wizytę na 29.06,bo myślałam, że to wygląda tak,że wyniki przyjdą do mojego gina,a mają przyjść na maila za tydzień. Zastanawiam się,czy ma to jakikolwiek sens,żeby iść na wizytę za 3 dni,jeśli jestem świeżo po prenatalnych i widziałam dzidzię?

Wiem, że może oczywiście coś się dziać w innym obszarze, ale może chociaż tydzień dać odpocząć dzidzi? Dziś od tych ucisków mnie aż kręgosłup bolał, a dzidzia miałam wrażenie,że pod naciskiem doktora się napręża.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dzisiejszych dobry wiadomości, grudzień na ten moment zdecydowanie chłopięcy ;) U mnie na wizycie też okej, termin się nie zmienił. Wyszła lekka niedokrwistość więc mam stosować sorbifer Durules.Cieszy mnie, że jest okej bo dwa tygodnie temu byłam przeziębiona i nie wiedziałam jak to będzie a kaszel i katar nie odpuszczał z tydzień.

Madeline , Giosiek, Kasiastaraczka, Nattttal, Morelka456, Dudka1997 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny,pytanko:
    Umówiłam sobie wcześniej wizytę na 29.06,bo myślałam, że to wygląda tak,że wyniki przyjdą do mojego gina,a mają przyjść na maila za tydzień. Zastanawiam się,czy ma to jakikolwiek sens,żeby iść na wizytę za 3 dni,jeśli jestem świeżo po prenatalnych i widziałam dzidzię?

Wiem, że może oczywiście coś się dziać w innym obszarze, ale może chociaż tydzień dać odpocząć dzidzi? Dziś od tych ucisków mnie aż kręgosłup bolał, a dzidzia miałam wrażenie,że pod naciskiem doktora się napręża.

Ja osobiście przełożyłabym tę wizytę z 29.06 o tydzień. Chodzę na usg co dwa tygodnie, ale z racji, że prenatalne były u innego lekarza i wypadły akurat pomiędzy standardowymi wizytami, to będę miała usg trzy razy pod rząd co tydzień. Jestem z tych niecierpliwych i bardzo czekam na każdą wizytę, ale nawet według mnie co tydzień, to trochę za często 😅 A co dopiero po 3 dniach 🙃

Madeline , Nattttal lubią tę wiadomość

age.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline! Gratuluję synka 🩵 ależ mnie ta fujarka rozbawiła 😂
    Nattttal, mam nadzieję, że szyjka już ci się nie skróci.. zastanowiło mnie to trochę, bo też miałam łyżeczkowanie w tamtym roku, czy to może się przyczyniać do skracania szyjki?
    Tak sobie myślę, że dobrze, że w Belgii ja nie dostaję żadnych pomiarów po usg prenatalnym, po prostu lekarz mówi, że wszystko w porządku, wszystko w normie i ok, inaczej pewnie też bym siedziała w statystykach i panikowała, a tak muszę zaufać doktorowi 😉
    Anu5ia mam nadzieję, że szybko wyjdziesz ze szpitala! Dużo zdrówka! Najważniejsze, że z dzidzia wszystko ok😊

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Nattttal, mam nadzieję, że szyjka już ci się nie skróci.. zastanowiło mnie to trochę, bo też miałam łyżeczkowanie w tamtym roku, czy to może się przyczyniać do skracania szyjki?

Łyżeczkowanie może wpłynąć na skracanie się szyjki, ale nie musi. Jest masa kobiet po konizacji czy łyżeczkowaniu, które rodzą w terminie i masa takich, które pomimo braku tych zabiegów mają niewydolną szyjkę 😔 ja akurat mam pecha, że jestem w tej grupie, która statystycznie może mieć większe problemy, ale row.oe dobrze może byc to niezależne od poprzednich zabiegów.

Wiesz co, też żałuje czasami, że dostaje te wykresy, bo powinno mi wystarczyć, że lekarz mówi, że nie ma się czym martwić na ten moment i że możemy być zadowoleni z wyniku. A dostaje te kartki i potem wychodzę i w aucie widzę, że jednak nie wszystko jest idealnie. Gdybym nie poprosiła, to nie miałabym nawet dziś badanej szyjki, bo ponoć rutynowo zaczyna się jej sprawdzanie po połowkowych, a lekarz zapomniał, że jestem po zabiegach.

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szyjke położna sprawdziła na ostatniej wizycie, a ginekolog już nie... teraz 5.07 mam z położną więc pewnie znowu sprawdzi. Czasami mi się wydaje, że ginekolodzy trochę olewają większość rzeczy.. dopiero jak coś się dzieje. A położna sprawdzi wszystko aż za bardzo nadgorliwie, ale to akurat duży plus.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt dziewczyny 😊😊

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Wszystko w porządku,witamy się już w 2 trymestrze 🥰
    Następna wizyta po pierwszych wakacjach nad morzem- 17 lipca 😊

SamiDe, alex0806, Dudka1997, Giosiek, Madeline , _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, super wieści z wizyt ;)

Jak sobie radzicie z upałami? Wiadomo, że najlepiej siedzieć w domu i dużo pić, ale mnie od kilku dni głowa boli okropnie mimo, że odpoczywam i wychodzę jedynie po południu z córką na plac. No wieczorem zdycham.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i madeline gratuluje chłopczyka 😃 ja dziś pobrałam krew na prenatalne i w czwartek usg stres już jest , potem wizytę u swojej gin mam za tydzien 4 lipca bo potem idzie na urlop i widzimy się 3/4 tyg później, ja tak mówiłam zrobiłam nifty i by było idealnie gdyby doszło to na wizytę bo tam będzie płeć a płeć chce poznać za miesiąc na swoich urodzinach 😃
    Natttal trzymam mocno kciuki żeby było wszystko w porządku ❤️❤️❤️🙏🏻

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam ze pękły mi naczynka na udach w dwóch tych samym miejscach na obu nogach w zyciu nie miałam x tym problemu cerę mam sucha i wrażliwa ale nie była naczynkowa a jak zobaczyłam te 3 pręgi na oby nogach dokładnie od wewnątrz przeraziłam się już przeczytałam o zakrzepicy itd No nie powiem jestem w szoku

• Madeline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziewczyny zauważyłam ze pękły mi naczynka na udach w dwóch tych samym miejscach na obu nogach w zyciu nie miałam x tym problemu cerę mam sucha i wrażliwa ale nie była naczynkowa a jak zobaczyłam te 3 pręgi na oby nogach dokładnie od wewnątrz przeraziłam się już przeczytałam o zakrzepicy itd No nie powiem jestem w szoku
    W ciąży jesteśmy naczynkowe, byłam u dermatologa i mówiła,że tak będzie.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji, dermatolog mówiła mi też,że jest większa podatność na zmiany skórne,tj.zeby sprawdzać pieprzyki co pół roku w ciąży. Jest większe ryzyko,że się zmienią w jakieś nowotworowe,więc trzeba skontrolować.

Nie chcę żeby to zostało odebrane, że chcę straszyć,tylko to taka wizyta powinna być,jak dentysta. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 18:49

SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam właśnie ze mam więcej pieprzyków :/ ale mam 3/4 które wystają i chciałam je kiedyś wyciąć ale odkładałam to ciekawe po ciąży na pewno pójdę je zbadać

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt 😍
    Anu5ia, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i do domu ✊
    Natttal, odpoczywaj tyle ile możesz, na szczęście są sposoby na skracająca się szyjkę więc bądź dobrej myśli 🙂

Madeline , Nattttal lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tą obniżającą się szyjkę,to w jakiś sposób czuć? Można samemu trochę zbadać?
    Bo jak o tym usłyszałam to już po paru godzinach zaczęło pracować i mi się wydaje, że oczywiście mam to samo 🙈 a właśnie lekarza przesunęłam na koniec przyszłego tygodnia.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ