Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Córka niby zdrowa 🤦 jak mokro kaszle to musi wykaszleć co jej zalega i przejdzie. No nie wiem. Najważniejsze że nie ma żadnych innych objawów.
Za to ja wczoraj ból ręki a dzisiaj kości ogonowej, az ledwo chodzę i siadam 🤷 krzywo spalam chyba. Ręka już lepiej ale ja ogólnie chyba przemęczona jestem bo córka daje czadu. Ciągle siedzę na podłodze i się bawic chce, nie da minuty leżeniaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny, a tak trochę zmieniając temat. Myślałyście już nad wyprawką? Tzn. chodzi mi o ubranka ile czego? Bo mój mózg powoli zaczyna pracować w tym temacie 😂 A nie chcę przegiąć w żadną stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 11:05
Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:Dziewczyny, a tak trochę zmieniając temat. Myślałyście już nad wyprawką? Tzn. chodzi mi o ubranka ile czego? Bo mój mózg powoli zaczyna pracować w tym temacie 😂 A nie chcę przegiąć w żadną stronę
Ja czekam do 3 trymestru. Wtedy będę myśleć 😆 -
Jeżeli chodzi o ubranka, to mam już prawie pełną wyprawkę na rozmiar 56 i 62 ☺️ zaczęłam robić zakupy jeszcze w I trymestrze i korzystałam z wyprzedaży. Brakuje mi jeszcze czapeczek, skarpetek i takiej typowej zimowej odzieży. Teraz szykuje się do większych zakupów - kosz Mojżesza, dostawka, wózek, tekstylia ☺️ na końcówkę zostawiam sobie te wszystkie rzeczy do pielęgnacji i leki
Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Jeżeli chodzi o ubranka, to mam już prawie pełną wyprawkę na rozmiar 56 i 62 ☺️ zaczęłam robić zakupy jeszcze w I trymestrze i korzystałam z wyprzedaży. Brakuje mi jeszcze czapeczek, skarpetek i takiej typowej zimowej odzieży. Teraz szykuje się do większych zakupów - kosz Mojżesza, dostawka, wózek, tekstylia ☺️ na końcówkę zostawiam sobie te wszystkie rzeczy do pielęgnacji i leki
Po ile sztuk kupowałaś np. body z dł. rękawem/pajaców?Madeline lubi tę wiadomość
-
Matleena89 wrote:Po ile sztuk kupowałaś np. body z dł. rękawem/pajaców?
Pajac 56 i 62 - po 10 z każdego rozmiaru
Body długi rękaw 56 - 8, a 62 - 11
Półśpiochy 56 - 5, a 62 - 9
Wydaje mi się, że dobra ilość (zwłaszcza w powiązaniu ze śpiochami i kaftanikami), żeby mieć w co przebrać dziecko i nie robić prania co drugi dzień, bo tego najbardziej chce uniknąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 11:40
Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Polspiochy to najgorsza część garderoby dla dziecka moim zdaniem. Miałam kilka sztuk, ubrałam 2 razy i zrezygnowałam. Wolałam ubrać spodnie i skarpetki. Tyle że rodziłam we wrześniu, było ciepło. To też pewnie wplywa
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex może to zaostrzenie alergii?
A ten kaszel nasila się o jakiejś porze dnia? Nie jest taki szczekający, krztuścowy?
Edit. Doczytałam kolejną wiadomość- to dobra wiadomość, że zdrowa 🥰
Ok to krzywe spanie...znam to
Oby Ci przeszedł ten ból
Natash ja nie mam problemu z przebarwieniami
Myślę, że dużo tu hormony mieszają
Matleena89 ja nic nie kupuję z tych początkowych ubranek,bo mam po synku
Ale pamiętam,że jak kompletowalam to pomimo tego, że dostaliśmy sporo po moich bratankach nie byłam w stanie odmówić sobie zakupów 😁no i takim sposobem mamy dużo tych ubranek
Nattttal na jaką dostawke o wózek zdecydowaliście się?
Nattttal lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:
Nattttal na jaką dostawke o wózek zdecydowaliście się?
Jeszcze nie mamy podjętej decyzji na 100%, ale na ten moment przoduje venicci tinum upline 2w1 i Chicco next2me dream.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 12:41
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Polspiochy to najgorsza część garderoby dla dziecka moim zdaniem. Miałam kilka sztuk, ubrałam 2 razy i zrezygnowałam. Wolałam ubrać spodnie i skarpetki. Tyle że rodziłam we wrześniu, było ciepło. To też pewnie wplywa
Moja siostra rodziła we listopadzie i jej akurat się sprawdziły. Zobaczymy. I tak wszystko trzeba sprawdzić na swoim dziecku i zobaczyć co nam pasuje ☺️ ale może się też okazać, że powędrują do innego domu, jak będą beznadziejne 🤷🏻♀️
-
Co do polspiochow to słyszałam ze mogą powodować zły rozwój w stawach skokowych i rozwój stopy dziecka 🤔
Wiec z jednej strony zabezpieczenie ze nic się tam nie podwinie, ale ryzyko ze coś tam może blokować rozwój i powodować napięcia
Chyba jestem nadwrażliwa bo sama mam wadę kręgosłupa i zaczęłam trochę więcej czytać żeby mój bobas nie miał takich problemów 😅Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Paulina_98 wrote:Co do polspiochow to słyszałam ze mogą powodować zły rozwój w stawach skokowych i rozwój stopy dziecka 🤔
Wiec z jednej strony zabezpieczenie ze nic się tam nie podwinie, ale ryzyko ze coś tam może blokować rozwój i powodować napięcia
Chyba jestem nadwrażliwa bo sama mam wadę kręgosłupa i zaczęłam trochę więcej czytać żeby mój bobas nie miał takich problemów 😅
O ciekawe, nie miałam pojęcia, nigdzie mi się nie rzuciło w oczy. Czy podobnie w takim razie nie powinno być z pajacykami, skoro konstrukcja od pasa w dół jest taka sama? -
Doświadczone koleżanki - powiedzcie jaką komodę dla dziecka? Ile szuflad? Mamy w planach osobną komodę, ale kompletnie nie wiem jaka będzie odpowiednia tak, żeby się pomieścić.
-
Fajnie, że już kompletujecie wyprawkę. 🥰
Ja jeszcze się powstrzymuję z zakupami, ale przeglądnęłam rzeczy po córce i zrobiłam listę czego mi brakuje.
Po poniedziałkowej wizycie mam zamiar powoli zacząć coś kupować, żeby rozłożyć wydatki.🤭
Mi półśpiochy również się nie sprawdziły, na szczęście kupiłam tylko kilka sztuk. Najwygodniej było mi ubierać spodnie i skarpetki.
Odebrałam dziś wyniki morfologii, TSH i podstawowe badanie moczu i są w porządku. Czekam już tylko na wynik posiewu, ale skoro normalne badanie moczu wyszło dobrze, to mam nadzieję, że posiew też będzie dobry. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:15
Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Wiewioora wrote:Doświadczone koleżanki - powiedzcie jaką komodę dla dziecka? Ile szuflad? Mamy w planach osobną komodę, ale kompletnie nie wiem jaka będzie odpowiednia tak, żeby się pomieścić.
Jak miał urodzić się synek to ustąpiliśmy mu 2 szuflady i każdy z nas miał po 2
Teraz będziemy musieli odstąpić kolejne na ubranka maluszka 😁
Do szuflad sprawdzają mi się organizery z ikea
Układam ubranka rodzajami -spodenki, body, pajace,skarpety itpSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Doświadczone koleżanki - powiedzcie jaką komodę dla dziecka? Ile szuflad? Mamy w planach osobną komodę, ale kompletnie nie wiem jaka będzie odpowiednia tak, żeby się pomieścić.
Mi przy córce wystarczyła komoda z trzema szufladami i dla drugiego maleństwa też taką będę miała, tylko odrobinę mniejszą, bo teraz mam trochę mniej miejsca. 😊
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Tak pajacyk tez, bo to właśnie chodzi o to ze ogranicza ruchy dziecka ta końcówka na stopie. Jeszcze wiele egzemplarzy ma za mały rozmiar stopy i dzidzia przykurcza paluszkiHCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Ja miałam jedną sztukę polspiochow,nie szczególnie je lubiłam
Na początku to body kopertowe, spodenki i pajacyki - to mi się sprawdziło o teraz też będę z tego korzystać,bo pora porodu podobna 😁Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Paulina_98 wrote:Tak pajacyk tez, bo to właśnie chodzi o to ze ogranicza ruchy dziecka ta końcówka na stopie. Jeszcze wiele egzemplarzy ma za mały rozmiar stopy i dzidzia przykurcza paluszki
Mój synek miał akurat obniżone napięcieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:24
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87