Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
SamiDe wrote:Madeline, to ten paskowy, który wkłada do próbki moczu.
To test pH, ewentualnie wykrywający również białko w moczu ☺️ jeżeli chcesz mieć dokładniejsze badania, to zrób mocz ogólny i posiew, bo niektóre bakterie nie dają żadnych objawów. -
Madeline wrote:Laski, umiecie wyczuć macicę pod palcami? Bo właśnie coś takiego przeczytałam . Ja mam problem 😂
dodawanie grafiki html
Też nie wyczuwam 😀 mam wrażenie, że ją przegapie nawet jak będzie wielkości dyni
Madeline lubi tę wiadomość
-
Mam zamiar normlanie studiować rodzic itd 😂 i jakoś przelecieć pierwszy rok hahah najgorzej ze mój mąż chce drugie dziecko z mała różnica Maks 2 lata to by było na 3 rok za to jak by się oczywscie udało hahah ale zobaczymy na licencjat ide na pewno zobaczymy co z magistrem ale to już będę ostatnie studia, szkoda ze tak wyszło bo planowałam od poacztku po studiach dziecko i się udało a ja nagle drugie studia hahah
Ja nie wyczuwam macicy ale ja wgl nie ogarniam czucia macicy czy szyjki czy coś tam nie znam się wiec nie ryzykuje hahah chciałabym bardzo już żeby wrzesień koniec upałów i coraz bliżej grudnia 😂
A tak wgl dziś rzuciłam się na gołąbki byłam taka głodna ledwo zdążyłam zjeść i do łazienki wszystko zwróciłam to druga sytuacja co zdążyłam zjeść obiad i od razu do łazienki -
SamiDe wrote:Madeline, to ten paskowy, który wkłada do próbki moczu.
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny czy jak będziecie jechać nad morze czy w góry to będziecie kupować obiady na mieście?
-
My jedziemy na weekend na Mazury i mam zamiar jeść grilla i jedzinko na mieście , nawet jadłam tydzien temu macdonalda moja gin mowila jeżeli masz ochotę to jedz ! Wazę żebyś jadła i nadrobiła to co straciłaś przez wymioty bo przypomnę ze schudłam wiec noe odmawiam sobie i jutro tez zjem maka bo będziemy w centrum i mi się chce 😂 tak samo zjadłam dziś lody i 2 batony bo znowu wróciło moje uzależnienie od słodyczy i jem ich staram soe ograniczać ale to takie ciężkie, póki mdłości słabe jem wszystko mój mąż kupił mi 5 kg malin wiec 3 dzień jem maliny miałam ich nie jeść przez te alergie i pokrzywki śle zaryzykowałam i narazie ok 😃najgorzej ze głód mnie meczy co godzine jest to ciężkie bo co tak jeść z przekąsek raz owoc raz baton a potem zero pomysłów 🙄
-
Sisi1604 wrote:Hej, tak miałam zrobione testy pappa i oszacowane ryzyko , wszystkie parametry z krwi ok ale wpisanie brak kości nosowej od razu wywaliło ryzyko trisomii 1:14.
No właśnie pytałam genetyka czy warto robić te testy to on powiedział że to też jest szacowanie i nic nie da, że on zaleca amniopunkcje.
Ale tyle jest w niej ryzyka i najgorsze że można poronić.
Najgorsze jest to że sposób przeprowadzenia badań prenatalnych było słabe i wszyscy mówią że powinnam mieć powtórzone, nawet genetyk no ale cóż teraz jest już za późno 🫣
Dwa dni po prenatralnych poszłam na USG do swojego prowadzącego i on widział kości bo dziecko się ładnie pokazywało. Ale wszyscy lekarze powtarzają że to niewazne bo już wpadłam w machinę systemu
Ja bym poszukała innego lekarza. Nie musisz się godzić na to badanie. -
Morelka456 wrote:Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈
No coś Ty. Seks w ciąży nie jest zakazany jeśli jest wszystko ok. -
Dzella a co studiowałas? I co teraz zaczynasz? Podziwiam Cię 💪👏
SamiDe cieszę się, że wszystko dobrze 🥰
Gratulacje dla córki 👏❤️
Ja jem ostre,nie często, ale zdarza się
Planujecie gdzieś wakacje?
Madeline ja nie umiem wyczuć macicy...
Alex mi by się przydało wrócić do jazdy,bo dokument mam,a nie jeździłam z 10 lat...
Przy dwójce dzieci to by się przydało
Morelka my zawsze coś na mieście jemy,ale też sami coś przygotowujemy
SamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
A mnie wzięło na słodkie i wczoraj wcisnęłam jagodziankę a dziś w cukierni kupiłam takie saszetki z jabłkiem 🙈
Mam nadzieję,że nie jestem sama? 😂
Glukozę przed wyjazdem miałam w normie.
Dziś 3 dzień z rzędu jadłam rybę także limit wyczerpany na ten tydzień.
https://zapodaj.net/plik-6XAc9UA58zWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 20:19
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Madeline, jeśli chodzi o macice, to kładę się na plecach i przyciskam lekko palcami od wzgórka łonowego w górę i czuję po prostu w pewnym momencie trochę twardszą macicę i gdzie się kończy. Inaczej jak na leżąco też nie umiem znaleźć. A jeśli chodzi o te testy paskowe, to widzę juz w karnecie, że są na azotyny, glukoze, proteiny i leukocyty. Wszystko ok, wiec myslicie, ze warto zrobic kompleksowe badanie moczu?
Co do jedzenia, będę jadła na wyjeździe na mieście, bo raczej nie będę miała wyjścia, jedziemy ze znajomymi więc muszę się dostosować, ale będę wybierała najlepsze opcje 😉
Kasiastaraczka, nie wiem czy pytasz mnie o wakacje czy innych, ale my jedziemy na tydzien w Bieszczady a z Polski tak w ogóle to jestem z Podlasia
Jest ktoś z okolic Bialegostoku?
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Sprawdzacie już glukozę mi gin mowila ze od 20 tc sprawdza się glukozę hmmm
A jeśli chodzi o glukoze tylko z krwi, to miałam robione na początku ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 21:27
-
Dzella19 wrote:Dobra udało mi się przeczytać wszystko 😃 tak jak pisałam SIsi zrób serio badania genetyczne i powtórz usg, co do seksu my normalnie tylko mam pytanie od wczoraj czy przedwczoraj mój śluz jest gesty taki glutki/grudki się robią zapach jest ok jest dość biały śluz wcześniej był rzadszy czy to może hyc infekcja posiew robiłam tydzien temu wiec na pewno mie wyjdzie to co ewentualnie mam teraz w poatek do gin czy on może sterdzic infekcje ?
A tak wgl dziewczyny dziś rano obroniłam magistra na 5 😃 tak ze był stresik ale dla dzidzi na prawdę się opanowała😃
Gratulacje ja już nie pamiętam kiedy studia kończyłam 😅 co do infekcji czy oprócz zmiany śluzu piecze szczypie swędzi? Jeśli te grudki dają się rozetrzeć na palcu to raczej nie infekcja. -
Morelka ja też wcinam słodkie, szczególnie jakieś czekolady 😁
Dzella wow! Nie wiem jak wyglądają studia z pielęgniarstwa... najpierw jakaś teoria, później praktyka? Bo z dzieckiem to chyba może być ciężkie...
SamiDe tak, Ciebie🙂 oo to super,a gdzie się wybieracie i kiedy? Zazdroszczę,my ostatnio w 2020 r byliśmy w wetlinie,zlazilismy góry, pogoda dopisała we wrześniu
Teraz wiem, że nie dałabym rady..
Ja pochodzę z Lubelszczyzny,a mieszkamy z mężem i synkiem w Warszawie,dom budujemy na mazowszuSamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87