X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zrobić właśnie tego co ostatnio bo brałam wtedy też nimesil albo Ibuprom ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nie mogę zrobić właśnie tego co ostatnio bo brałam wtedy też nimesil albo Ibuprom ;(
    Ach,to to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę totalnie. Jakbyś była z Poznania,to bym Ci poleciła fizjoterapeutę, który by Ci podpowiedział co to lub co z tym dalej. Dla mnie to Twój ból brzmi mega uciskowo, a nie jakby coś z kośćmi czy stawami było, więc myślę,że fizjoterapia to najlepszy trop.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam problemy z bólami głowy od kręgosłupa szyjnego. U osteopaty byłam w grudniu po tygodniu na oddziale neurologicznym, myśleli że mam udar jak mi zaczęło wszystko drętwieć. Ostatecznie wyszło że właśnie ucisk na nerwy i osteopata pomógł na pół roku. Teraz znów się pojawiają bóle głowy. Czekałam na 2 trymestr z wizytą ale termin mam dopiero na 20.11🤷 mają dzwonić jak cos się zwolni albo ja jak będzie tragedia. Więc próbuje się dodzwonic

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zaczęła od któregoś z testów nipt. W zależności od producenta wyniki możesz mieć nawet po 3 dniach. Przykładowo test NIFTY dla trisomii 21 wykrywalność i pewność wyniku ma na poziomie 99%. Dopiero wynik pozytywny należy zgodnie z zaleceniami sprawdzić badaniem inwazyjnym. Testu negatywnego już nie, zwłaszcza, że później lekarz widział kość.

Dużo wytrwałości ❤️

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈
    Tak normalnie ;) w ciazy mam bardzo wysokie libido więc gdyby nie to chodziłabym ciągle wściekła hahah
    Ale mój mąż na początku się bał a ja wkurzałam bo psuł cały nastrój, traktował mnie jak jajko i co chwilę powtarzał czy nie zrobi dzidzi krzywdy albo coś...na szczęście mu potłumaczylam kilka razy i jest spoko ;)

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?

Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału, bo ze strony wynika, że pobierają i z cewki i z szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:51

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiałam się czy robić PCR, czy hodowlę. Teraz miałaś hodowlę?

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału.

Tak,teraz miałam hodowle- test antygenowy. Zastanawiam się czy jest napewno wiarygodny. Ja już wariuje. Mój partner wykonywał w cewki razem ze mną teraz (nie brał antybiotyku) i też test antygenowy i wyszedł mu ujemny. Byłam w szoku,bo byłam przekonana że go zaraziłam.

A mówił Ci czy wymaz z cewki moczowej metoda pcr czy antygenowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:53

Nattttal lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    No pewnie, normalnie, choć przyjmowałam 2 x dziennie progesteron dopochwowo,teraz juz raz dziennie. Lekarz nie widzi przeciwskazan
    Trzeba się nacieszyć póki można,bo jak przyjdzie połóg to ....no i powrót do życia seksualnego też jest różny...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    A mówił Ci czy wymaz z cewki moczowej metoda pcr czy antygenowa?

Właśnie nie mówił

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza i powiedział, że posiew z pochwy i wymaz z cewki i że w ciąży nie pobierają z szyjki. Powiedział, że wystarczy też hodowla, co jest dobrą wiadomością, bo jest o wiele tańsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:57

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew z pochwy to chyba chodzi mu to co mojemu. Pobiera się z tarczy tak mi wytłumaczyla położna. Mi z cewki nie pobierała,więc teraz myślę czy nie zrobić jeszcze🤔 A napisał jaką metodą?

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Posiew z pochwy to chyba chodzi mu to co mojemu. Pobiera się z tarczy tak mi wytłumaczyla położna. Mi z cewki nie pobierała,więc teraz myślę czy nie zrobić jeszcze🤔 A napisał jaką metodą?

Tam gdzie mnie wysłał robią hodowlę i pcr i powiedział, że hodowla jest wystarczająca. Nie jestem podekscytowana na wymazowke w cewce 😭

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też normalnie tylko ja się właśnie boję i zawsze stosunek przerywany 😃

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Pamiętam,że już jakiś czas temu pytałaś, ogólnie jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza, to nawet należy, np.dlatego że to są najzdrowsze ćwiczenia dla mięśni dna miednicy i miednicy. Wszyscy raczej zachęcają,nasze ciała też,skoro mamy ciągle śluz płodny i wysokie libido, to raczej natura chce,byśmy się kochali ☺️ Słuchaj swojego ciała.

My na przykład zauważyliśmy,że musieliśmy zmienić pozycje z tych "sprawdzonych do robienia dziecka",na zupelnie inne, bo właśnie miałam dyskomfort. Co mnie zaskoczyło,to jedna sprawdzona, kolejnego dnia już nie była okay, także nadal zmieniamy się z dnia na dzień, choć wydawało mi się,że już tam jest jakiś stały układ 😉

Korzystajcie ☺️

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymazy z cewki zrobione. Bardzo nieprzyjemne, jak się można domyślić, ale 3 sekundy i po krzyku. Posiew z pochwy z płytkim wziernikiem, ale nie z szyjki. W tym labie nie pobierają kobietom w ciąży z szyjki. Teraz do 10.07 czekam na wyniki, oby były ujemne 🫶🏻

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi1604, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. 😔 Ja skonsultowałabym się z innym ginekologiem, zrobiłabym test nipt, nifty lub inny genetyczny i na pewno (gdyby była tylko szansa) zmieniłabym lekarza prowadzącego. Ostateczna decyzja o zrobieniu amniopunkcji należy do Ciebie i żaden lekarz nie powinien zmuszać do jej wykonania. Dużo siły! 🤗

Alex, współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko minie i wrócisz do sprawności. 😊

Nattttal, trzymam kciuki za dobre wyniki. ✊

Ja też dziś byłam na badaniach. Oddałam krew i mocz i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. 🙏 Już nie mogę się doczekać wizyty żeby zobaczyć co u maleństwa.

Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak raz na jakiś czas się kochamy, ja raczej mam niskie libido teraz. Ale początkowo wcale, po 10 TC jakoś ginekolog pozwolił. To moze od tej pory było z 2-3 razy.
    Kupiłam sobie opaskę usztywniającą i maść z ibuprofenem. To można. Osteopata kazał wstrzymać się z tydzień lub 2 od początku 2 trymestru. Ale trochę pomogło. Później do niego pójdę żeby się nie powtarzało

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ