WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zrobić właśnie tego co ostatnio bo brałam wtedy też nimesil albo Ibuprom ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nie mogę zrobić właśnie tego co ostatnio bo brałam wtedy też nimesil albo Ibuprom ;(
    Ach,to to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę totalnie. Jakbyś była z Poznania,to bym Ci poleciła fizjoterapeutę, który by Ci podpowiedział co to lub co z tym dalej. Dla mnie to Twój ból brzmi mega uciskowo, a nie jakby coś z kośćmi czy stawami było, więc myślę,że fizjoterapia to najlepszy trop.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam problemy z bólami głowy od kręgosłupa szyjnego. U osteopaty byłam w grudniu po tygodniu na oddziale neurologicznym, myśleli że mam udar jak mi zaczęło wszystko drętwieć. Ostatecznie wyszło że właśnie ucisk na nerwy i osteopata pomógł na pół roku. Teraz znów się pojawiają bóle głowy. Czekałam na 2 trymestr z wizytą ale termin mam dopiero na 20.11🤷 mają dzwonić jak cos się zwolni albo ja jak będzie tragedia. Więc próbuje się dodzwonic

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zaczęła od któregoś z testów nipt. W zależności od producenta wyniki możesz mieć nawet po 3 dniach. Przykładowo test NIFTY dla trisomii 21 wykrywalność i pewność wyniku ma na poziomie 99%. Dopiero wynik pozytywny należy zgodnie z zaleceniami sprawdzić badaniem inwazyjnym. Testu negatywnego już nie, zwłaszcza, że później lekarz widział kość.

Dużo wytrwałości ❤️

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈
    Tak normalnie ;) w ciazy mam bardzo wysokie libido więc gdyby nie to chodziłabym ciągle wściekła hahah
    Ale mój mąż na początku się bał a ja wkurzałam bo psuł cały nastrój, traktował mnie jak jajko i co chwilę powtarzał czy nie zrobi dzidzi krzywdy albo coś...na szczęście mu potłumaczylam kilka razy i jest spoko ;)

Morelka456 lubi tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?

Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału, bo ze strony wynika, że pobierają i z cewki i z szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:51

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiałam się czy robić PCR, czy hodowlę. Teraz miałaś hodowlę?

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału.

Tak,teraz miałam hodowle- test antygenowy. Zastanawiam się czy jest napewno wiarygodny. Ja już wariuje. Mój partner wykonywał w cewki razem ze mną teraz (nie brał antybiotyku) i też test antygenowy i wyszedł mu ujemny. Byłam w szoku,bo byłam przekonana że go zaraziłam.

A mówił Ci czy wymaz z cewki moczowej metoda pcr czy antygenowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:53

Nattttal lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    No pewnie, normalnie, choć przyjmowałam 2 x dziennie progesteron dopochwowo,teraz juz raz dziennie. Lekarz nie widzi przeciwskazan
    Trzeba się nacieszyć póki można,bo jak przyjdzie połóg to ....no i powrót do życia seksualnego też jest różny...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    A mówił Ci czy wymaz z cewki moczowej metoda pcr czy antygenowa?

Właśnie nie mówił

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza i powiedział, że posiew z pochwy i wymaz z cewki i że w ciąży nie pobierają z szyjki. Powiedział, że wystarczy też hodowla, co jest dobrą wiadomością, bo jest o wiele tańsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:57

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew z pochwy to chyba chodzi mu to co mojemu. Pobiera się z tarczy tak mi wytłumaczyla położna. Mi z cewki nie pobierała,więc teraz myślę czy nie zrobić jeszcze🤔 A napisał jaką metodą?

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Posiew z pochwy to chyba chodzi mu to co mojemu. Pobiera się z tarczy tak mi wytłumaczyla położna. Mi z cewki nie pobierała,więc teraz myślę czy nie zrobić jeszcze🤔 A napisał jaką metodą?

Tam gdzie mnie wysłał robią hodowlę i pcr i powiedział, że hodowla jest wystarczająca. Nie jestem podekscytowana na wymazowke w cewce 😭

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też normalnie tylko ja się właśnie boję i zawsze stosunek przerywany 😃

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Pamiętam,że już jakiś czas temu pytałaś, ogólnie jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza, to nawet należy, np.dlatego że to są najzdrowsze ćwiczenia dla mięśni dna miednicy i miednicy. Wszyscy raczej zachęcają,nasze ciała też,skoro mamy ciągle śluz płodny i wysokie libido, to raczej natura chce,byśmy się kochali ☺️ Słuchaj swojego ciała.

My na przykład zauważyliśmy,że musieliśmy zmienić pozycje z tych "sprawdzonych do robienia dziecka",na zupelnie inne, bo właśnie miałam dyskomfort. Co mnie zaskoczyło,to jedna sprawdzona, kolejnego dnia już nie była okay, także nadal zmieniamy się z dnia na dzień, choć wydawało mi się,że już tam jest jakiś stały układ 😉

Korzystajcie ☺️

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymazy z cewki zrobione. Bardzo nieprzyjemne, jak się można domyślić, ale 3 sekundy i po krzyku. Posiew z pochwy z płytkim wziernikiem, ale nie z szyjki. W tym labie nie pobierają kobietom w ciąży z szyjki. Teraz do 10.07 czekam na wyniki, oby były ujemne 🫶🏻

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi1604, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. 😔 Ja skonsultowałabym się z innym ginekologiem, zrobiłabym test nipt, nifty lub inny genetyczny i na pewno (gdyby była tylko szansa) zmieniłabym lekarza prowadzącego. Ostateczna decyzja o zrobieniu amniopunkcji należy do Ciebie i żaden lekarz nie powinien zmuszać do jej wykonania. Dużo siły! 🤗

Alex, współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko minie i wrócisz do sprawności. 😊

Nattttal, trzymam kciuki za dobre wyniki. ✊

Ja też dziś byłam na badaniach. Oddałam krew i mocz i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. 🙏 Już nie mogę się doczekać wizyty żeby zobaczyć co u maleństwa.

Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak raz na jakiś czas się kochamy, ja raczej mam niskie libido teraz. Ale początkowo wcale, po 10 TC jakoś ginekolog pozwolił. To moze od tej pory było z 2-3 razy.
    Kupiłam sobie opaskę usztywniającą i maść z ibuprofenem. To można. Osteopata kazał wstrzymać się z tydzień lub 2 od początku 2 trymestru. Ale trochę pomogło. Później do niego pójdę żeby się nie powtarzało

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ