Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Nie mogę zrobić właśnie tego co ostatnio bo brałam wtedy też nimesil albo Ibuprom ;(
-
Ja ogólnie mam problemy z bólami głowy od kręgosłupa szyjnego. U osteopaty byłam w grudniu po tygodniu na oddziale neurologicznym, myśleli że mam udar jak mi zaczęło wszystko drętwieć. Ostatecznie wyszło że właśnie ucisk na nerwy i osteopata pomógł na pół roku. Teraz znów się pojawiają bóle głowy. Czekałam na 2 trymestr z wizytą ale termin mam dopiero na 20.11🤷 mają dzwonić jak cos się zwolni albo ja jak będzie tragedia. Więc próbuje się dodzwonicLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Też bym zaczęła od któregoś z testów nipt. W zależności od producenta wyniki możesz mieć nawet po 3 dniach. Przykładowo test NIFTY dla trisomii 21 wykrywalność i pewność wyniku ma na poziomie 99%. Dopiero wynik pozytywny należy zgodnie z zaleceniami sprawdzić badaniem inwazyjnym. Testu negatywnego już nie, zwłaszcza, że później lekarz widział kość.
Dużo wytrwałości ❤️ -
Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈
Ale mój mąż na początku się bał a ja wkurzałam bo psuł cały nastrój, traktował mnie jak jajko i co chwilę powtarzał czy nie zrobi dzidzi krzywdy albo coś...na szczęście mu potłumaczylam kilka razy i jest spokoMorelka456 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Nattttal wracając do bakterii. Ja teraz miałam wykonywane badanie antygenowe i nie z szyjki macicy "Mogą nie wsuwać do kanału szyjki tylko wziąć z powierzchni szyjki i ujścia zewnętrznego czyli od strony pochwy" cytuje od mojego ginekologa co pisał. Wtedy miałam metoda PCR i nawet mnie nie poinformowali,że w ciąży jest niewskazane do szyjki ( badanie wykonywałam gdzie indziej). Kiedy się wybierasz?
Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału, bo ze strony wynika, że pobierają i z cewki i z szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:51
-
Nattttal wrote:Dziś, właśnie dojeżdżam. Mnie ginekolog zlecił wymaz z cewki moczowej, ale dobrze, że piszesz, to im powiem, że mam problem z szyjka i wolałabym nie robić tego wymazu z kanału.
Tak,teraz miałam hodowle- test antygenowy. Zastanawiam się czy jest napewno wiarygodny. Ja już wariuje. Mój partner wykonywał w cewki razem ze mną teraz (nie brał antybiotyku) i też test antygenowy i wyszedł mu ujemny. Byłam w szoku,bo byłam przekonana że go zaraziłam.
A mówił Ci czy wymaz z cewki moczowej metoda pcr czy antygenowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:53
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny czy Wy ze swoim partnerem uprawiacie seks? Ja się przełamałam wczoraj i teraz się boje,że nasienie może zmiękczyć szyjkę 🙈
Trzeba się nacieszyć póki można,bo jak przyjdzie połóg to ....no i powrót do życia seksualnego też jest różny...Morelka456 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Napisałam do lekarza i powiedział, że posiew z pochwy i wymaz z cewki i że w ciąży nie pobierają z szyjki. Powiedział, że wystarczy też hodowla, co jest dobrą wiadomością, bo jest o wiele tańsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 09:57
-
Morelka456 wrote:Posiew z pochwy to chyba chodzi mu to co mojemu. Pobiera się z tarczy tak mi wytłumaczyla położna. Mi z cewki nie pobierała,więc teraz myślę czy nie zrobić jeszcze🤔 A napisał jaką metodą?
Tam gdzie mnie wysłał robią hodowlę i pcr i powiedział, że hodowla jest wystarczająca. Nie jestem podekscytowana na wymazowke w cewce 😭 -
My na przykład zauważyliśmy,że musieliśmy zmienić pozycje z tych "sprawdzonych do robienia dziecka",na zupelnie inne, bo właśnie miałam dyskomfort. Co mnie zaskoczyło,to jedna sprawdzona, kolejnego dnia już nie była okay, także nadal zmieniamy się z dnia na dzień, choć wydawało mi się,że już tam jest jakiś stały układ 😉
Korzystajcie ☺️ -
Wymazy z cewki zrobione. Bardzo nieprzyjemne, jak się można domyślić, ale 3 sekundy i po krzyku. Posiew z pochwy z płytkim wziernikiem, ale nie z szyjki. W tym labie nie pobierają kobietom w ciąży z szyjki. Teraz do 10.07 czekam na wyniki, oby były ujemne 🫶🏻
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Sisi1604, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. 😔 Ja skonsultowałabym się z innym ginekologiem, zrobiłabym test nipt, nifty lub inny genetyczny i na pewno (gdyby była tylko szansa) zmieniłabym lekarza prowadzącego. Ostateczna decyzja o zrobieniu amniopunkcji należy do Ciebie i żaden lekarz nie powinien zmuszać do jej wykonania. Dużo siły! 🤗
Alex, współczuję bólu, mam nadzieję, że szybko minie i wrócisz do sprawności. 😊
Nattttal, trzymam kciuki za dobre wyniki. ✊
Ja też dziś byłam na badaniach. Oddałam krew i mocz i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. 🙏 Już nie mogę się doczekać wizyty żeby zobaczyć co u maleństwa.Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
My tak raz na jakiś czas się kochamy, ja raczej mam niskie libido teraz. Ale początkowo wcale, po 10 TC jakoś ginekolog pozwolił. To moze od tej pory było z 2-3 razy.
Kupiłam sobie opaskę usztywniającą i maść z ibuprofenem. To można. Osteopata kazał wstrzymać się z tydzień lub 2 od początku 2 trymestru. Ale trochę pomogło. Później do niego pójdę żeby się nie powtarzałoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵