X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajace miałam takie bez stóp. Mojej do tej pory zostało że nie lubi mieć skarpet, po placu w ciepłe dni biega boso 😀
    My mieliśmy zwykłą komode, 4 półki w niej i 4 szuflady, ale teraz chce kupić jedną dużą szafę do pokoju dla dzieci.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka widze ze wy już kombinujcie z wyprawka z jednej strony chciałabym a z drugiej obiecałam sobie ze przynajmniej do połowy sierpnia nic nie kupię, plus muszę znać płeć 😂 a to dopiero za 3 tygodnie, tak wgl oglądam sobie wózki byłam na pokazie w lutym akurat wózków i zakochałam się w junamie są przeeeee śliczne lub cybex, mój mąż w szoku ze są takie ceny za wózek ale No moge wybrać jaki chce oczywscie mamy milion sklepów w wawie i będę chciała jezdzic i patrzeć 😂 jestem akurat z tych osób co nie lubią wózków np całych czarnych lubie ładne No ale żeby był praktyczny moja kuzynka miała junamy zielony i była bardzo zadowolona, wgl jestem zielona fajnie ze są tu już mamy i będę mogła na was polegać bo ja nie wiem ile kupuje się ciuszków na dany rozmiar i jak szybko dzieci wyrastają i ile pajaców ile skarpet masakra 😂 a co do mebli tez już wizualizują pokój mamy pokój który będzie dzidzi tylko teraz mamy tam biuro na pol z moja strefa piękna czyli toaletka itd zostaje tam tylko duza szafa która jest moja na pol z mężem i tam nie będzie dzidzi rzeczy nie ma gdzie 😅 myślałam o łóżeczku komodzie z 4 szufladami ale takiej wąskiej i komodzie od razu z przewijakiem z ikei swoją droga zerknijcie sobie moim zdaniem super sprawa ja lubie takie bajery bo ta komoda rozkłada górę i masz przewijak 😃 pokój jest mały wiec nie mam miejsca na milion mebli a chce upchać Uszaka na karmienie tam haha

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na swoje ubrania mamy Hemnes z ikei 8 szuflad, mamy dwie szafy ubraniowe z wieszakami i 4 szufladami plus zastanawiam się czy dla dziecka wystarczy Hemnes 3 szuflady. W razie "W" sporo miejsca mamy w dużych szafach, więc raczej będzie ok 😀

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o łóżeczko to tym się nie przejmujemy, dziecko będzie spać w łóżeczku męża :D tylko trochę musimy je odnowić, no i wiadomo, nowy materac. Też w pokoju będzie Uszak, to będzie prezent od męża :D

Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    age.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie o komodach nie myślę... mam większe zmartwienia, otóż za małe mieszkanie 🤣 bo idalne dla rodzinki 2+1. Nie mam nawet pokoju dla dzidzi i nie wiem jak to będzie, bo nie mogę dziecka "wrzucić" 12 latce do pokoju, muszę trochę miejsca znaleźć u nas w sypialni. Zmiana mieszkania też nie wchodzi w grę, bo mamy plany w następnym roku zjechać do Polski, tam już dzieci będą miały swoje pokoje. Musimy mieć minimalistyczną wyprawkę na te 6 miesięcy.. ciężki orzech do zgryzienia 🤔

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Jeżeli chodzi o łóżeczko to tym się nie przejmujemy, dziecko będzie spać w łóżeczku męża :D tylko trochę musimy je odnowić, no i wiadomo, nowy materac. Też w pokoju będzie Uszak, to będzie prezent od męża :D
    Ale fajnie,takie stare łóżeczko 🥰

Wiewioora lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Ja na razie o komodach nie myślę... mam większe zmartwienia, otóż za małe mieszkanie 🤣 bo idalne dla rodzinki 2+1. Nie mam nawet pokoju dla dzidzi i nie wiem jak to będzie, bo nie mogę dziecka "wrzucić" 12 latce do pokoju, muszę trochę miejsca znaleźć u nas w sypialni. Zmiana mieszkania też nie wchodzi w grę, bo mamy plany w następnym roku zjechać do Polski, tam już dzieci będą miały swoje pokoje. Musimy mieć minimalistyczną wyprawkę na te 6 miesięcy.. ciężki orzech do zgryzienia 🤔
    U nas podobnie,plus to że wynajmujemy to mieszkanie...
    Teraz śpimy z synkiem w sypialni, więc dołączy do nas drugie bobo
    Strasznie się denerwuję na tę sytuację, ale z drugiej strony nie chcemy zmieniać teraz mieszkania,bo mamy dobrą cenę za nie i lokalizację
    Musimy się tu pogniezdzic do momentu wprowadzki do domu - pewnie potrwa to jeszcze 2,3 lata...

No to macie komfortową sytuację, przez pierwsze 6 miesięcy bobo lepiej niech będzie z wami w sypialni. Te pobudki itp.wszystko pod ręką
    Oo wracacie do Polski? Budujecie coś, kupujecie mieszkanie czy do rodziców?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe rozumiem Cię, bo my nie mamy znowu małego mieszkania, ale nie ustawne. Nasze mieszkanie to tak na prawdę dwa duże pokoje (kuchnio-salon i sypialno-dziecięcy, oba pomieszczenia mają po około 30m2) do tego korytarz i łazienka. W planach jeszcze wykończenie przestrzeni nad garażem, gdzie później będzie nasza sypialnia, więc dla dziecka zostanie nasz aktualny pokój. Ale problem zostanie taki, że to będzie pokój przechodni, będzie tam duuuży problem z postawieniem ściany. Ale tym będziemy się martwić kiedyś .... 🤷‍♀️

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    age.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:

Oo też planuje kupić fotel uszak. Masz już jakiś upatrzony? Bo zastanawiam się skąd zamówić ☺️

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Oo też planuje kupić fotel uszak. Masz już jakiś upatrzony? Bo zastanawiam się skąd zamówić ☺️
    Najprawdopodobniej któryś z tych dwóch, ale co finalnie wybiorę to nie wiem :D

https://www.ikea.com/pl/pl/p/strandmon-fotel-uszak-djuparp-ciemnozielony-80359844/#content
    https://krzesladesign.pl/pl/p/Fotel-Uszak-SK151-niebieski-welur-ze-zlotymi-zdobieniami-oraz-poduszka/536?gclid=CjwKCAjwzJmlBhBBEiwAEJyLu4WMI-NnD67kRJXCnY-j_yhibXyI3wYJP6rjIKKAUS-jL9J_1yEZOhoCGxsQAvD_BwE

SamiDe, Nattttal lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    age.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG tyle się upisałam ale zamiast dodać przed przypadek nacisnęłam na stronę poprzednią i wszystko się usunęło więc teraz będzie w skrócie 😆

My mamy komode 6 szuflad, ale będzie ona dla dwójki dzieci więc każde będzie miało po 3 szuflady. A jak się coś nie zmieści to na spokojnie weźmiemy do nas do sypialni do szafy włożymy.

A co do ubranek to ja planuje z każdego rodzaju po 6-8sztuk z tym że mam też sporo po starszej córce a że ja zakupoholiczka to koniec końców wyjdzie pewnie po więcej 😆

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora, nasze też nie jest małe w sumie, ponad 80m2 ale właśnie tak jak u was nieustawne, jak to w Belgii w kamienicach ehh. Żeby pójść do pokoju córki musimy przejść przez naszą sypialnię, totalnie beznadziejnie, nie mam nawet gdzie postawić łóżeczka 🤣
    Kasia, mamy swój dom na wsi, remontujemy go powoli, dół jest prawie gotowy, ale góra jeszcze prawie nie istnieje 😆 jeszcze sporo pracy nas czeka, w te wakacje chcemy zrobić pokój starszej na górze, żeby mlodsza przejela ten na dole, tak będzie wygodniej póki co, bo większość czasu spędzamy na dole.. mam nadzieję, że się uda, bo wszystko robimy sami.

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Wiewioora, nasze też nie jest małe w sumie, ponad 80m2 ale właśnie tak jak u was nieustawne, jak to w Belgii w kamienicach ehh. Żeby pójść do pokoju córki musimy przejść przez naszą sypialnię, totalnie beznadziejnie, nie mam nawet gdzie postawić łóżeczka 🤣
    Kasia, mamy swój dom na wsi, remontujemy go powoli, dół jest prawie gotowy, ale góra jeszcze prawie nie istnieje 😆 jeszcze sporo pracy nas czeka, w te wakacje chcemy zrobić pokój starszej na górze, żeby mlodsza przejela ten na dole, tak będzie wygodniej póki co, bo większość czasu spędzamy na dole.. mam nadzieję, że się uda, bo wszystko robimy sami.
    Wow,to super 🙂
    My mamy niecałe 50 m.kw.

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam osobnego pokoju dla maleństwa. Od niedawna mieszkamy w swoim domu i jeszcze zajmujemy się wykończeniem. Na parterze mamy tylko jeden pokój i w nim musi się znaleźć miejsce dla dwójki dzieci 😉 w nim też znajduje się szafa z ubraniami moimi i męża. 🤭 W miarę możliwości będziemy robić piętro, gdzie mamy 4 pokoje.

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się rozpisałyscie 😉
    Natash ja mam duzo przebarwień, a przede wszystkim małych piegów ktore łączą się w plamki 😔 na czole w jednym miejscu mam takie skupisko, ze wyglada to jak brud 😅 Ale przyznaję się bez bicia, że nie używam filtrów. Co jakis czas kupuję z nadzieją, że będę systematyczna, no ale nie wychodzi mi to 🤷 jedynie co to używam serum z wit. C liq cc (polecam) i krem nawilżający z la Roche Posay.

Madeline 🤞🤞🤞

Matleena ja z wyprawką poczekam do września. Wtedy poznam płeć i będę mogla szalec. Zresztą rzeczy unisex oddalam siostrze, która ma synka, wiec muszę poczekać aż mi wszystko wyśle, a część sprzedałam przed przeprowadzką. Po córce mam trochę rzeczy typu wozek, fotelik, czy łóżeczko więc odpadną mi takie większe zakupy.

Wiewioora na pewno będę chciala dokupic komode malm z ike z 4 szufladami. Taka sama mam dla córki i jest super.

Dziewczyny powiem Wam, że z wyprawką przy córce popłynęłam. Za dużo rzeczy kupiłam 🙈 dużo ubranek dostała od rodziny ehh. Dobrze, że część kupowałam na vinted. Były to ubranka nowe tylko wyprane i często takie też później sprzedawałam bo córka nie zdążyła je założyć 🤷 Tym razem ide w minimalizm 😁

SamiDe u nas też podobna sytuacja. Mamy spore mieszkanie bo 70 pare metrów ale połowa to duży salon z kuchnia, a reszta to 2pokoje, łazienka i toaleta. Niedawno się tu przeprowadziliśmy z Polski. Tzn przez parenaście lat mieszkaliśmy we Francji, zjechalismy do Polski i stwierdziliśmy, ze jednak wracamy znowu do Francji 🙈 Po tej przeprowadzce we trójkę"zamieszkalismy" w jednym pokoju, a w drugim mąż ma biuro. Teraz musimy zrobić pokoik córce i przekonać ją do samodzielnego spania 🤔 a nam zrobić sypialnie, kącik dla maluszka no i zostawić jeszcze miejsce na biurko dla męża 🙈

Madeline , SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, żeby upić po 8-10 szt. każdej części ubranka. W pajacach się zakochałam, ale takich ze stopkami właśnie. Nie czytałam nic na ten temat. Moja mam zaczęła kupować już jakieś ubranka, więc muszę to zabrać od niej, zestawić z tym, co sama zamówiłam i zweryfikować czego i ile jeszcze będzie trzeba dokupić. To nasze pierwsze dziecko, więc zaczynamy od zera.
    My na razie mieszkamy z teściami, mamy 2 pokoje dla siebie, ale nie mamy zamiaru żadnej komody dokupywać. Musimy zmieścić się w tym,co już jest. I przyspieszyć z budową domu. Wszystko robimy sami, więc mam nadzieję, że chociaż dół uda się wykończyć, żebyśmy mogli się przeprowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 14:56

Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive, dzięki za kciuki, o 16.45 mam położna i potem gina. A dzień w pracy zakręcony potwornie i nawet dołujący niestety,ale nie chcę Wam siać doła.

My z mieszkaniem mamy podobnie, bo jakieś 64m2+piwnica i 2 duże pokoje (w jednym sypialnie z dużym łóżkiem, w drugim pracownia męża), salon przejściowy do kuchni, gdzie ja pracuję. Wydaje nam się,że póki dzidzi będzie mały,to z nami jakoś musi się zmieścić, moje biurko przerobimy na przestrzeń do zabaw może, ale jak będzie większe niż mini,to nie wyobrażam sobie mieć go w sypialni... Tam. Myślałam ,że tak się zwykle robi, że sypialnia rodziców to świętość,dzieci powinny mieć osobną przestrzeń. No bo jak byliście w stanie zrobić drugie Bobo w takich warunkach 😂? Nie wiem właśnie jak to rozwiązać,sprawdziło Wam się spanie w trójkę? Ale to dostawiliscie jeszcze łóżeczko,czy jak?

My myślelismy,że chyba mąż będzie musiał wynająć jakaś przestrzeń do pracy,a ten drugi pokój byłby dziecka, ale to dopiero za jakiś czas...mam nadzieję...? Teraz też jesteśmy na wynajmowanym,ale miło się tu mieszka, czynsz wyjątkowo nieduży,a warunki spoko, więc chcieliśmy jak najdłużej pomieszkać (dopiero od 2022 tu mieszkamy).

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive, nie wykluczam, że i my wrócimy, ale mimo wszystko chcemy spróbować, chociaż mąż prawdopodobnie bedzie wracal dorobic, ma dobrą pracę z której nie chce do konca rezygnowac. Póki co najszczęśliwsza jestem właśnie w Polsce na wsi. Ja nie lubię dużych miast, a mieszkam w Brukseli, więc powiem szczerze, że już się tu duszę.. poza tym rząd nam serwuje co chwile takie zmiany, że coraz ciężej się tu żyje. Wielu znajomych zjechało i nie żałują, mam nadzieję, że i z nami tak będzie. Chociaż mam znajomą, która zjechała do tej samej wsi w której ja mieszkam i ona żałuje już od 3 lat, ale dlatego, że właśnie na odwrót, tęskni za dużym miastem.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uszaki patrzyłam w ikei ale mi się nie podobały to zależy jaki remont zrobię w pokoju my mamy 3 pokoje ale bardzo ustawie mieszkanie akurat jest nasze własne kupiliśmy dwa lata temu planujemy pomieszkać Maks 3 lata jeszcze i przenoście się do domu lub segmentu min 5 pokoi żeby dziecko każde miało swój plus własna sypiania obowiązkowo pokoik dla dziecka robimy ale łóżeczko tez będzie w osobnym pokoju a do sypialni kupi z chicko czy jakoś tak to się pisze takie łóżko z kółkach żeby przemieszać się po całym mieszkanku ale drugie dziecko jeszcze tu ale powiedziałam mężowi jak chce więcej to przeprowadzamy się, żeby się nie gnieździć ja jestem przyzwyczajona ze ja i moje rodzeństwo mieliśmy ważne pokoje od małego wiec nie chce dzieciom robic ze jeden pokój i 5 dzieci hahah żartuje oczywscie ale wiecie o co mi chodzi

• Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    Dziewczyny ale się rozpisałyscie 😉
    Natash ja mam duzo przebarwień, a przede wszystkim małych piegów ktore łączą się w plamki 😔 na czole w jednym miejscu mam takie skupisko, ze wyglada to jak brud 😅 Ale przyznaję się bez bicia, że nie używam filtrów. Co jakis czas kupuję z nadzieją, że będę systematyczna, no ale nie wychodzi mi to 🤷 jedynie co to używam serum z wit. C liq cc (polecam) i krem nawilżający z la Roche Posay.

O dzięki! Właśnie ja też mam mega jasna karnację i co rok dostaje takie piegi, które się łączą w plamy ;) Ale teraz zmiany hormonalne przyspieszyły to i zwiększyły problem.

preg.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ